hilsteri

Jäsen
 • Content count

  11
 • Joined

 • Last visited

About hilsteri

 • Rank
  Aloittelija
 1. Mä lopetin alkon juomisen jo vähän ennen kun alettiin esikoista yrittää. Nyt toisen (yrittämisen) kanssa en ole sellaista tehnyt, mutta päätös jättää ehkäisy pois kävikin nyt niin nopeasti. En kyllä muutenkaan paljon alkoholia käytä.
 2. Mulla esikoisen aikana ei tullut kunnon mahaa kuin vasta joskus varmaan viikolla 36. Käytin kyllä varmaan jostain 25+ viikolta äitiyshousuja, vaikkei ois ollu pakko. Mutku halusin.
 3. Joo, esikoisen aikana tein pätkähommia toisella paikkakunnalla ja sitten ei äitiysloman jälkeen töitä löytynytkään (tietenkään). Nyt on uuden alan opiskelu aloitettu, eli jos nyt tärppäisi niin opiskelu vähän varmaan keskeytyisi.
 4. Mä käytin hormoniehkäisyä pari kuukautta joskus nuoruudessa, sen jälkeen en enää viittinyt niihin koskea (eivät sovi mulle). Siitä lähtien mentiin kortsulla, se onneksi sopi miehelle ihan hyvin. Esikoisen syntymän jälkeen jatkettiin kortsulinjalla, kunnes itse kyllästyin kokonaan ja hankin Caya-pessaarin. Siitä tykkään tosi paljon! Varmaan käytetään sitä taas seuraavan kerran kun tulee ehkäisyasiat aiheellisiksi ja jossain vaiheessa ehkä sterilointi jommalle kummalle. Voi käyttää!
 5. Olikohan että neljäntenä päivänä päästiin kotiin. Synnytys oli myös kestänyt sen neljä päivää, kokonaisen viikon siis vietin sairaalassa ja lopulta tuntui jo että olen ihan laitostunut. Vauva kellersi, joten jouduttiin pari päivää olla sinivalossa, lisäksi seurattiin sokereita. Kiireellinen sektio varmaan vaikutti myös jotenkin, että ei nyt muutenkaan olisi seuraavana päivänä kotiin päästy.
 6. Esikoisesta alkoivat 7-8kk synnytyksestä, jouduin tuolloin olemaan ehkä kaksi yötä imettämättä lääkityksen vuoksi ja sitten alkoivat muutama viikko sen jälkeen, vaikka yöimetyksiä vielä jatkettiinkin. Eipä siinä, hormonimylläkkä menkattomana aikana ei kyllä sopinut mulle ja tuntui että aivotoiminta tasaantui huimasti kun menkat alkoi!
 7. Meillä oli sama! Esikoisen aikana oltiin ihan hissukseen ja kerrottiin varmaan vasta kun oltiin siellä viikon 12 tienoilla. Nyt olen parhaille ystäville jo sanonut, että peitto on heilunut ilman ehkäisyä. Se ei tosiaan enää tunnu niin vakavalta asialta kuin ensimmäisen kohdalla.
 8. En ole valmistautunut mitenkään, esikoisen kohdalla muistaakseni oli juomatta alkoholia jonkun aikaa ennen kuin aloimme yrittää. En kyllä käytä kovinkaan paljon alkoholia nytkään, että eipä sitä ole tässä tullut otettua muutenkaan. B-vitamiinia (sis foolihappoa) olen syönyt muutenkin lisänä silloin tällöin, samoin D-vitamiinia, mutta sehän kuuluu muutenkin vitamiinilisäsuosituksiin Suomessa. Nyt aloin miettiä, että pitäisiköhän tuota foolihappoa varuilta alkaa ottaa säännöllisesti. Imetän edelleen esikoistani, joten senkin suhteen varmaan siitä ei olisi haittaa ja eikös se ole vesiliukoinen joka tapauksessa?
 9. Moikka moi, uusi foorumilainen kirjoittelee. Ensiyrittäjiä ei kyllä olla, esikoisen sain kun olin 29-vuotias, nyt ikää on 31 vuotta ja mies on 34. Meidän esikoinen on siis nyt vähän reilu kaksi vuotta ja ilmeisesti tuosta (aika rankasta) vauva-ajasta on tähän mennessä sen verran tullut toivuttua, että uusi vauva saa tulla jos on tullakseen. Jätimme ehkäisyn pois tässä ihan vasta muutama päivä sitten ja nyt alkaa jo mieli heti laukata, kuinkas muutenkaan.