Petskin

Jäsen
  • Content count

    49
  • Joined

  • Last visited

About Petskin

  • Rank
    Tavis

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Minä tilasin kaikki liivini tällä kertaa netistä Figleavesilta. Tuli huomattavasti edullisemmaksi kuin käydä kaupassa, kun kokoa on iloinen 80H. Kaikki toimi vallan moitteettomasti ja palautuksetkin on kuulemani mukaan onnistuneet.
  2. Pohjantähti koska korvaa myös erityismaidot niitä tarvittaessa.
  3. Meillä oli nimet pojille ja tytöille jo ennen raskautta. Ja olisi edelleen parille pojalle ja neljälle tytölle jos tulisi tarvetta Raskauden aikana tuli alkup. suunnitelmaan yksi nimi lisää, eli aluksi piti olla kaksi etunimeä, ja nyt onkin kolme. Esikoisesta oli niin vahva poikatunne, että häntä kutsuin nimeltä jo raskausaikana Kakkosesta sai tietää sukupuolen kakkos ultrassa ja siitä lähtien häntäkin nimellään kutsuttiin. Molemmat pojat ovat "näyttäneet nimiltään" heti synnyttyään. Molemmilla pojilla on yksi nimi isoukilta/ isoisoukilta, yksi "oma"nimi ja yksi ukin /vaarin nimen johdannainen.
  4. Meilä potalla alettiin istumaan heti kun poika osasi itse istua, eli n. 6kk iässä. Kun poika opetteli kävelemään niin siirrettiin potta olohuoneeseen ja siinä poika sitten istuskeli ja välillä pissikin. Kesä, jolloin poika täytti vuoden, vietettiin kotosalla ilman housuja ja aika usein pissit löysivät pottaan. Samaan tapaan jatkettiin, välillä takapakkia ottaen, mutta lopulta poika oli päiväkuiva n. 2 vuotiaana ja täysin kuiva 2½ vuotiaana.
  5. Meidän 4-vuotias käyttää pääasiassa vasenta kättään. Välillä yrittää jotain oikealla, mutta vaihtaa kynän / sakset/ haarukan vasempaan käteen. Potkii myös palloa vasemmalla jalalla. Vasen on ollut hallitsevampi minun mielestäni aina, eli jo vauvana tarttui ensin vasemmalla kädellään jne.
  6. Omaa aikaa on kun lapset nukkuu ja minä olen hereillä Sitä oikea omaa aikaa, jolloin voi tehdä oikeasti omia juttuja oli esikoisen kanssa ekan kerran kun poika oli ½vuotias. Tuolloin aloin käydä kerran viikossa tanssitunneilla. Nyt odotan että tämä toinen kasvaa samoihin ikiin ja sitten minua ei pidättele yhtään mikään
  7. Tästä ketjusta kimmonneena: Milloin lapsesi on alkanut tajuta unilelun ja kiintynyt siihen niin että se on oltava kun menee nukkumaan? Meillä unisiili käytiin yhdessä valitsemassa pojan ollessa pikkusen yli vuoden ikäinen ja siitä asti siili on ollut unikaveri. Mitkään vauva-ajan pehmot eivät siis olleet saavuttaneet tuohon mennessä unisuosikin asemaa.
  8. Ei vaadi. Laissa sanotaan ettei selkeästi toiseen sukupuoleen sidottua nimeä voi antaa - eli esim. Poikaa ei voi kastaa Tytiksi eikä tyttöä Veliksi. Mutta näitä sukupuolineutreja nimiä on ja näköjään tuleekin kuten tästä ketjusta huomaa. Omia bongauksia ovat ainakin Silmu, Karo, Jaani ja Terho
  9. Molemmissa meni ensin limatulppa -> pikkusen supistuksia->vesien meno ja kunnon käynnistyminen. esikoinen syntyi rv 40+5 36h limatulpasta Toinen syntyi rv 39+6 16h limatulpasta.
  10. Minä 30, mies 34. Yhdessä 4 vuotta, naimisissa 10kk (ooteltiin papin aamenta - no ei tod ) Molemmilla vakituinen työ.
  11. 1. synnytys: halusin, sain ja toimi kuin tauti, eli ei tuntunut mitään missään vielä ponnistaessakaan ( 2 lisäannostakin tuli siis saatua) 2.synnytys: halusin ja sain. Eka epiduraali ei toiminut lainkaan, eli mikään kohta minussa ei ollut puuduksissa. Samaan letkuun annettiin toinenkin annos ilman mitään vaikutusta. Kun lääkäri tuli laittamaan koko homman uusiksi, ei vaikutus ollut niin autuas kuin ekassa synnytyksessä, vaikka kivun kamalin kärki katosi. Supistukset kuitenkin vielä tuntuivat ja ainakin nyt tiedän mitä tarkoittaa "tarve ponnistaa".
  12. Esikolla on unisiili. Onneksi oltiin kaukaavisaita ja hankittiin siilejä kaksi kappaletta koska ainakin kerran on käynyt niin ikävästi että siili melkein hävisi -> kun oli samanlainen ja yhtä kulunut niin asiaa ei huomannut lainkaan. Noita siis käytetän vuorotellen ja vaihdetaan mitään ilmoittamatta eli ovat yhtä kuluneita ja nuhjuisia. Pienemmällä on harso, mutta kaksi velipojan hankkimaa pehmodinoakin jo odottaa käyttöä.
  13. Minä kun tein ykköselle soseita, pakasti kuten niin moni muukin eri makuaineita jääpalamuotteihin ja myöhemmin kasoina uunipellille ja kasat sitten pussiin. Kaikki lihat keitin kypsäksi ja soseutin / hakkasin muruksi. Kalaa jos olisi tarvinnut, nihn olisin ostanut pussilliset lohta ja seitä kuutioina ja käyttänyt sitten niitä. Perunaa en pakastanut, vaan käytin Oolannin perunasosepakastetta. On siis ihan pelkkää perunaa ilman mitän lisäaineita tms. Koin tuon pakasteen huomattavasti helpommaksi kuin itse kuoritun, keitetyn, soseutetun pakastetun ja sulatetun perunan käytön.
  14. Ei muuten minulla ollut antibioottitippaa kummassakaan synnytyksessä Ohjeena tosiaan vaan ilmoittaa lääkärille positiivinen b-strepto jos vauvalle nousee kuume tai se muuten kipeytyy. B-streptosta löytyy tietoa täältä. Tuolla ainakin sanotaan ettei mitään ennalta ehkäisevää hoitoa suositella jos synnytys on käynnistymässä normaalisti.
  15. Imetin kahta päiväää vailla vuoden esikoista. Sitten hän sujuvasti siirtyi juomaan erityiskorviketta pullosta.