Myria

Aktiivijäsen
  • Content count

    99
  • Joined

  • Last visited

About Myria

  • Rank
    Tavis

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. En syönyt enkä juonut mitään - synnytin yöllä, joten sairaalan puolesta ei ruokaa tarjoiltu, eikä omia eväitä ollut enkä niitä kaivannutkaan. Oli vähän muut asiat mielessä kuin syöminen (joskus niinkin ).
  2. Mielestäni kotimaasta saavat adoptoida vain lapsettomuudesta kärsivät, lapsettomat pariskunnat.
  3. Mun lapsilla on samat kummit - pariskunta ja sit yksi "yksinäinen", ja näiden yhteisten lisäksi on sit vielä kummallakin "oma". Minusta se on ihan luontevaa. Pyydettiinkin ekaksi kuopuksellekin tota esikoisenkin "omaa", mut kieltäytyi, joten se jäi sit esikoisen omaksi ja kuopus sai omat siihen tilalle. En tiedä onko tää kuinka yleistä, mut minusta se tuntuu ihan normaalilta.
  4. Olen kuullut suosituksia joko "ei tarvitse odottaa yhtään" tai että kannattaa odottaa jopa kaks vuotta - yleisin lienee tuo vuosi/ puoli vuotta raskauksien välissä. Kohdulla kuitenkin kestää kuulemma palautua 6kk entiseen vetolujuuteensa, ja sellaisen epävarman ohjeistuksen itse sain. Sanoi vielä, että kropalla menee noin vuosi raskaudesta palautumiseen synnytystavasta riippumatta. Nykytrendi kyllä taitaa olla, että yhden sektion jälkeen ei varoaikoja kehoteta jättämään, ei mullekaan kukaan olisi sellaisista puhunut ellen olisi itse kysynyt. Tiedän useammankin, kellä on tullut pieni ikäero sektion jälkeen, eräskin synnytti alakautta vain vuosi sektion jälkeen. Itse synnytin alakautta puolitoista vuotta sektion jälkeen, ja hyvin meni.
  5. Mä oon kokenut sekä perätilaraskauden, että raivotarjontaraskauden, ja voin sanoa että erottaisin kyllä itsekin, kumminko päin siellä ollaan. Liikkeiden perusteella (perätilassa olleen päänheiluttelu SATTUI) ja viimeistään kokeilemalla kädellä, pää tuntuu erilaiselta kuin pylly. Kovempi ja pallompi.
  6. Oon kuullut, että joillain irtoaa limatulppaa tosi hyvissä ajoin sen tarkoittamatta sen kummempia. Oletko soittanut neuvolaan? Tarkkailet vaan normaalisti vauvan liikehdintää ja tuleeko muita ihanuuksia vielä.
  7. Mä en tuntenut yhtään mitään repeämistä. Ja paranin hienosti.
  8. No kun esikoinen syntyi suunnitellulla sektiolla. Vastasin sitten ensimmäisen alatiesynnytykseni pohjalta.
  9. Virallisesti ei. Käytännössä kyllä.
  10. ^^Kyllä mä uskon, että alkavat käynnistellä maanantaina, kun on jo sitten oikeasti yliaikainenkin.
  11. Varmaan kudokset ovat jotenkin venähtäneet, eikä toisella kertaa maidonnousu tunnu niin isosti? En tiedä, mulla oli vähän samaa. Silti maitoa tulee vallan malliikkaasti. Rintojen koolla ei ole merkitystä, eikä millään muullakaan ulkoisella tms - paras maidon riittävyyden mittari on vauvan kasvu & vaippa-asiat. Ja jos muksu on pääasiassa tyytyväinen (harva vauva aina on) niin en murehtisi turhia.
  12. 169cm/ +8kg / 34cm/ 39+0/ 3670g 50,5cm 169cm/ +9kg/ -/ 40+2/ 4080g 51cm
  13. Täähän siinä on taustalla.
  14. No jo on täti. Todella epäammattimaista, neuvolassa pitäisi kannustaa, ohjata ja valaa luottamusta eikä pelotella. Onko terkka saanut uskosi omaan kroppaasi horjumaan vai harmittaako nuo puheet vaan? Mulle ei tullut synnyttäessä edes hiki.
  15. Täähän menee kyllä normaaliin +-500g vaihteluväliin joka noissa ultrien arvioissa on.