Morticia

Aktiivijäsen
  • Content count

    1086
  • Joined

  • Last visited

About Morticia

  • Rank
    Addikti
  • Birthday 08/25/68

Contact Methods

  • Website URL
    http://kontiainen.wordpress.com/
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Location
    Helsinki
  • Interests
    Tässä mitään ehdi harrastaan...
  1. Tuttavapiirissä on Geetta, sitä ei ole kovin monta annettu vrk:n mukaan. Aikuinen nainen on hän.
  2. Nyt on viikon verran Versolla ajeltu ja mii laik. Likkojen istuimet on keskimmäisen penkkirivin laidoissa isofixeillä,keskirivin keskimmäisen penkin sai irti joten siinä on nyt "käytävä" josta isoin likka pääsee takarivin penkilleen. Tavaraakin mahtuu hyvin kyytiin kun otetaan toinen takapenkeistä irti. Auto on siis 2005 vm Toyota Avensis Verso, tuon vuoden jälkeen ei kuulemma ole noin isoja tehty. Kiva on ajaa sen lisäksi että mahdutaan erinomaisesti kyytiin koko perhe.
  3. Mies on sitten päättänyt. Meille tulee nykyisen auton ylensyönyt versio, eli Toyota Avensis Verso. Odotan mielenkiinnolla miten toimiva on.
  4. Kiitos kokemuksista. Lisääkin saa laitella. Noiden mainitsempieni bensasyöppöys on ihan tiedossa (ei varmaan kunnon isoa autoa olekaan joka kovin pieniä määriä hörppis) mutta se ei haittaa. Ja mä oon sillai kieroutunut luonne että mitä isompi auto sen enemmän tykkään. Johtuu varmaan siitä että ajelin ammatikseni isoilla pakettiautoilla 10 vuotta. Onko Mamalicious tossa Fordissa siis useampi isofix? Minkä vuosimallin voyager teillä on zinae?
  5. Me tarvitaan nyt uusi auto kun lapset 1v, 3v, ja 12v. eivät enää mahdu takapenkille nuorimmaisen muutettua kaukalosta istuimeen.Mies on pähkäillyt autoasiaa jo siitä lähtien kujn nuorin syntyi mutta päätöksen teko näyttää olevan mahdotonta. Mun siis varmaan täytyy päättää ja viedä vain mies ostamaan sitten mieleiseni auto. Kaipaisinkin nyt kokemuksia tila-autoista ja lähinnä niiden isofix-kiinnikkeiden määristä. Me kun haluttaisi nuo molemmat istumet kiinnittää isofixillä eikä turvavöillä. Ja tietty olis kiva ettei 12v:n tarvisi kovin hankalasti kyytiin kaivautua. Mietinnässä on ollut mm. Dodge Grand Caravan tai Chrysler Grand Voyager.
  6. Kiitos vinkeistä, täytyy kokeilla kaikkia ehdotettuja.
  7. En tiiä mihin tämä kuuluis. joku siirtänee jos on väärässä paikassa. Aloin miettiä voiko 2v4kk ikäiselle käyttää jotain hoitoainetta hiuksiin. Neidillä on luonnonkihara hento hius joka menee tosi helposti takkuun ja rastoille, mikähän mahtais auttaa? Siis säännöllisen harjauksen lisäksi?
  8. Minäkin plussasin ekasta vehniskierrosta, yritystä oli takana vuosi. En sitten tiedä johtuiko vehniksestä ja greippimehusta vai oliko muutenkin jo aika tärpätä.
  9. Osaako joku sanoa löytyykö mistään matkaratasmallista samanlaista valjastyyppistä turvavyösysteemiä kuin Peg Perego Pliko 3:sta? Siis sellainen että on ihan kunnon 5-pistevyö mutta ne olkaremmit saa irti selkänojasta niin että ovat kiinni vain siitä istuimen ja selkänojan yhtymäkohdasta. Vaikea selittää mitä tarkoitan.... Meillä on nuo Peg Peregot mutta olen hankkimassa toisia, yhtenäisellä työntöaisalla olevia matkiksia kaupunkikäyttöön.
  10. Ei enää jälkikäteen harmita, ennen ristiäisiä vietin lähes unettomia öitä miettiessäni onko ihan idioottia antaa näin erikoinen nimi lapselle. En vaihtaisi mutta ymmärrän kyllä jos likka isona haluaa ottaa kutsumanimekseen toisen tai kolmannen nimensä.
  11. Mitään varmaan en osaa vielä sanoa kun vauva on vasta 10kk (ja olen huomannut että suuri osa aikaisemmista ehdottomista päätöksistä on muuttunut) mutta tällä hetkellä olen sitä mieltä että ei tule saamaan kahvia ennen kuin toisella kymmenellä. Eikä myöskään mielellään Cokista tm. kofeiinia sisältävää juomaa. Miehen tytär 9v. tosin litkii kokista ihan urakalla mutta teki sitä jo ennen meidän tutustumista joten siihen on vaikea puuttua. Itse olen ihan hirmuinen kahvitratti, juomaa menee n. 1 - 1,5 litraa päivässä. Aloitin ihan kakarana mummulassa ensin tuolla pullamössöllä (oli meillä päin nimeltään mokkeria), sitten join maitoa kahvilla ja lopulta kahvia maidolla.
  12. Meille on tulossa Geuther Family - syöttis, tilattiin Saksasta. En tiedä miten paljon eroaa tuosta Swingistä. Raportoin kokemuksista kunhan ollaan siinä muutamia kertoja istuttu.
  13. Huhtikuussa keskosena syntyneelle neidille on puku ollut tänä talvena ihan käyttökelpoinen. Alkutalvesta vähän reilu ja varmaan ihan lopputalvesta on jo sopiva. Oon kyllä tykännyt, huppu on mukavasti kasvoja suojaava ja ne hanskat / töppöset kivan pitkävartiset.
  14. Omaa aikaa kodin ulkopuolella en niinkään kaipaa, mutta omaa aikaa yksin kotona kyllä. En muista milloin olen saanut olla kotona ihan vain itseni kanssa, mies kun ei vauvan kanssa juurikaan missään viitsi käydä joten notkuvat aina tässä vaikka mies kotona olisikin. Nyt kun vauva on 9kk, hänestä jo malttaisi olla välillä vähän erossa.
  15. Mä sain esikoiseni huhtikuussa nelikymppisenä. Raskausmyrkytys oli, mutta siihen vaikutti myös runsas ylipaino ja verenpainetauti. Selkävaivoja oli ihan samalla tavalla kun ilman vauvamassuakin (suht runsaasti, työperäistä), eivät siis hirveästi pahentuneet kun käytti asianomaisia tukia ym. helpotusta. Vauva voi erinomaisesti, synnytys oli ok ja vauvan hoitamisessa ei ongelmaa. Molly, on kuuskymppisiä ja kuuskymppisiä. Ikä on vain numeroita.....