JohannaP.

Jäsen
  • Content count

    11
  • Joined

  • Last visited

About JohannaP.

  • Rank
    Aloittelija

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Esikoisesta epiduraali vei kaikki kivut, toisen kohdalla auttoi vain oikealla puolella vatsaa ja selkää.
  2. Molempien lasteni kohdalla koko on arvioitu n. 600 g alakanttiin. Olivat molemmat syntyessään yli nelikiloisia vaikka kolmosella lupailtiin painon alkavan.
  3. Esikoinen syntyi käynnistettynä 42+1 ja toinen myös käynnistettynä 40+2.
  4. Raskausarpia tuli esikoisesta n. rv 30. Olin kyllä rasvaillut perusrasvalla ja jollain Biothermin raskausarpi voiteella, mutta ei auttanut. Toisesta ei tullut enää lisää arpia.
  5. Itselläni närästi molemmissa raskauksissa alusta loppuun. Join koko ajan maitoa ja piimää, sekä söin viiliä ja jogurttia. Ne auttoivat omalla kohdallani kohtuullisesti.
  6. Monikin asia. Esikoinen syntyi sektiolla ja se meni kaikin puolin hyvin. Olin kipeä vain seuraavana päivänä ja sen jälkeen pystyin toimimaan jo aivan itsenäisesti. Toinen syntyi alakautta ja myös omassa alatiesynnytyksessäni olin positiivisesti yllättynyt. Ponnistaminen ei sattunut epiduraalin ansiosta ollenkaan ja ponnistuvaihe meni todella nopeaa (15 min.). Pelkäsin repeämistä paljon etukäteen, mutta en onneksi revennyt pahasti vaikka vauva painoi 4190 g ja olen itse melko pieni. Niin ja saimme ihanan kätilön mukaan ponnistuvaiheeseen, hän ja mies jaksoivat kannustaa. Molemmista synnytystavoista jäi siis hyvät muistot.
  7. Esikoinen syntyi sektiolla ja olimme neljä päivää sairaalassa. Toinen syntyi alakautta ja pääsimme kotiin kolmen päivän jälkeen.
  8. Itselläni tuli jälkisupistuksia molempien synnytysten jälkeen (ensimmäinen syntyi sektiolla ja toinen alakautta) lähinnä imettäessä. Toisen kohdalla jälkisupistukset olivat ehkä voimakkaampia.
  9. Molemmista puhkaistiin kalvot synnytyssalissa käynnistyksen alussa.
  10. Meillä esikoinen syntyi kiireellisellä sektiolla, koska synnytys ei edennyt. Ei olisi varmaan mahtunutkaan (4390 g). Toisen kohdalla synnytys käynnistettiin viikoilla 40 +2 myös ison koon vuoksi ja iloiseksi yllätyksemme tyttö tulikin alakautta. Myös hän painoi kyllä yli 4 kg, mutta niin vain onnistui ilman ongelmia.