SallaS

Aktiivijäsen
  • Content count

    61
  • Joined

  • Last visited

About SallaS

  • Rank
    Tavis
  • Birthday 01/01/80

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Hienoa, että tästä asiasta keskustellaan. Tsemppiä teille (ja meille) kaikille! :-)
  2. Hei! En ole netistä löytänyt kotieläintiloja Turun lähialueilta. Löytyisikö tätä kautta osviittaa?
  3. Mulla myös ihan positiivinen kokemus Elle Tens-laitteesta, vaikka odotin siltä kyllä vielä enemmän. Pärjäsin laitteen kanssa ensi alkuun pelkästään, sitten mukaan lämpöpussi ja ilokaasu. 3,5 sentin kohdalla sain ja tarvitsin kuitenkin epiduraalin. Aivan alussa laite auttoi alaselän jomotukseen, mutta aika pian se toimi hyvin vain supistusten kohdalla - etukäteen olin ajatellut, että se auttaisi nimenomaan supistusten välillä, jolloin mulla on ollut molemmissa synnytyksissä kipuja. Suosittelen joka tapauksessa kokeilemaan. Laite toimii eri lailla eri ihmisillä. Epiduraalin laittamisen ajaksi laite piti laittaa pois päältä.
  4. Jaahas, en ollutkaan kirjautuneena... Siksi tuo äskeinen kirjoitus "vieraana". Uskon, että toisen synnytyksen sujumiseen vaikutti yksinkertaisesti se, että yksi synnytys oli jo takana. Kroppa oli valmiimpi hommaan kerran venyttyään ja opin ensimmäisestä kerrasta myös paljon itse. Mukana oli varmasti tuuriakin, koska tällä kerralla kätilö oli aivan loistava ja epiduraali ei vienytkään ponnistamisen tarvetta. Tsemppiä kaikille! :-)
  5. Ensimmäinen synnytys aiheutti aikamoisen trauman ja nyt toinen kerta kolkuttelee ovella... Löytyisikö täältä ihmisiä, joilla toinen synnytys menikin hyvin ensimmäisen kauhukokemuksen jälkeen? Minkä luulet siihen vaikuttaneen tai teitkö jotain toisin? Vastauksista kiitollisena, SallaS
  6. Sain juuri laitteen kaverilta lainaan. Voin tulla sitten kertomaan miten käyttö onnistui TYKSissä.
  7. Minkä ikäinen lapsi teidän mielestänne voi nukkua kerrossängyn yläpetillä? Haluaisin lasten makuuhuoneeseen kerrossängyn, että leikkitilaa jää enemmän, mutta onko alle kouluikäinen vielä niin unenpöppörössä ja rauhaton öisin, ettei osaa tulla turvallisesti alas sieltä vaikkapa vessareissua varten? Lisälaitaa voidaan tehdä vaikkapa kattoon asti, mutta miten tuo "tikapuissa" kulkeminen...
  8. Olen tässä pohdiskellut päivähoitoratkaisuja sitten kun meillä on kaksi lasta. Mieleeni juolahti, että au pair voisi olla täydellinen ratkaisu. Lapset saisivat olla kotona, säästyisimme kaikki aikaiselta aamuherätykseltä kiireineen ja kuljettamiseen, koko perhe oppisi englantia, enkä usko että se ainakaan kalliimmaksi tulisi (?). Meiltä löytyy myös ylimääräinen makuuhuone au pairin käyttöön. Tällainen järjestely tulisi kyseeseen, kun Pikkis olisi yli vuoden ja Nyytti 3,5 vuotta. Onko kenelläkään kokemuksia? Mitä mieltä olisitte tällaisesta järjestelystä? Onko aiheesta keskusteltu muualla?
  9. Poika on 1v 10kk ja hän katselee telkkaria n. 2 x 30min per päivä. Olen aika tiukka siitä, että tämän yli ei mennä. Yleensä kyseessä on dvd, koska telkkarista livenä tulee mainoksia ym. roskaa. Ei väkivaltaa eikä vauhtia. Lempparit ovat Minuscule - Ruohonjuuritasolla (tulee myös FST:ltä kerran viikossa) ja Tomi Traktori. Suosittelen tuota edellistä lämpimästi, koska se on melkein niin kuin luontodokumentti, jossa ötökät touhuilevat omiaan. Siinä ei puhuta ja musiikkinakin on klassinen. Miellyttää aikuisenkin silmää ja korvaa ja on humoristinenkin.
  10. Meillä sama edessä. Mielellään ennen kuin poika täyttää kaksi eli hyvissä ajoin ennen uuden vauvan tuloa. Onneksi meillä tutti on ollut jo pitkään käytössä vain nukkuessa. Minkäikäinen teidän kokemuksen mukaan ymmärtäisi tutin lahjoittamisen eteenpäin? Tuttavapiiriin on tulossa parikin vauva lähikuukausina, joten olen suunnitellut jonkinlaista näyttävää seremoniaa, jossa poika antaa tutin vauvalle ja sitten häntä kehutaan hurjasti... Poika on 1v 9kk.
  11. Tästä asiasta ja muutenkin lasten seksuaalisuuteen liittyvistä asioista on paljon kirjoittanut loistava lastenpsykiatri Raisa Cacciatore. Hänen haastattelunsa voi kuunnella YLE Areenasta podcastien eli radiotallenteiden puolelta (Perheen aika, julkaistu 19.5.2011) http://areena.yle.fi/audio/1305800110062 Suosittelen lämpimästi! Siinä hän selittää sanasta sanaan esim. mitä minkäkin ikäiselle lapselle voi/kannattaa sanoa seksuaalisuudesta. Unnuttamisestakin muistaakseni puhutaan.
  12. Kummallakin kerralla olen ottanut valokuvan ja säilyttänyt yhden tehdyistä testeistä. (Taisi tulla puolisen tusinaa tehtyä kummallakin kerralla, kun ensin oli haamua ja sitten haaleaa ja sitten en vain meinannut uskoa asiaa ). En tiedä miksi niitä säilyttelen. Ensimmäisen raskauden tikku on hukassakin. Kyllähän se hymyilyttää, kun testiä joskus katselee uudestaan
  13. Mä en ole huomannut näissä kokoasioissa juuri mitään logiikkaa. Varsinkin loppuraskauden aikana jouduin kerran ostamaan jopa 3-kokoluokkaa suuremman vaatteen kuin mikä on mun normaalimitoitus, toki raskaus toi myös "ylimääräisiä kiloja" ihan huomaamatta (6kg jäi laitokselle, 8kg laihdutin pois).
  14. Tämä on ihan paras ketju! Olen saanut täältä tukea jo kaksi kertaa! :lipsrsealed:
  15. Sauna, seksi ja Shoppailu toimivat :-)