Willow

Aktiivijäsen
  • Content count

    301
  • Joined

  • Last visited

About Willow

  • Rank
    Aktiivi

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Hui miumiumi, onpa karmean kuuloinen kokemus! Itse odotin käynnistystä kauhulla, koska niin monella tosiaan on siitä huonoja kokemuksia. Onneksi kaikki meni kuitenkin hyvin, ja ballonki ja kalvojen puhkaisu riittivät käynnistämään supistukset. Cytoteciä ei voitu käyttää aikaisemman sektion takia, eikä oksitosiiniakaan onneksi tarvittu. Käynnistys oli niin helppo varmaan siksi, että luonnollinen käynnistyminen oli aika lähellä eikä kropan siis tarvinnut lähteä ihan nollasta liikkeelle kun oltiin jo viikoilla 42+0.
  2. Käsittääkseni kyseessä on juuri tuo mekaaninen ärsytys, kun vauvan pää painuu tiukemmin kohdunsuuta vasten.
  3. Minä löin hanskat tiskiin raudan kanssa, kun en vain kestänyt enää niitä mahaongelmia. Alussa magnesiumin syöminen raudan ohessa auttoi, mutta kyllä se raudan ummettava vaikutus valitettavasti lopulta tuli läpi. Hieman päälle sadassa on hb (sormesta mitattuna) pyörinyt, ja kun olo on ihan ok, en ole siitä ottanut stressiä. Mahdollisesti otan rautakuurin synnytyksen jälkeen, jolloin maha on muutenkin vähän paremmassa kunnossa.
  4. ^Tuo on kyllä mahtava juttu, että imetyskin antaa vauvalle suojaa!
  5. Huh, ehdin saada rokotteen työterveyden kautta, ja jos vauva malttaa pysyä mahassa vielä viikon pari, saa hänkin siitä suojaa. Ruohosipuli, raskaana oleville influenssa on vaarallisempi kuin perusterveille, eli siltä kantilta kannattaisi ottaa, vaikka influenssakausi ei varmaan mitenkään täysillä vielä tämän vuoden puolella pyöri. Haittaa rokotteesta ei ole, ellei lasketa pistoskohdan mahdollista lihaskipua. Ja tosiaan vauva saa äidin rokotteesta suojaa, kun alle puolivuotiaita ei rokoteta. En nyt muista lasketaanko pikkuvauvat riskiryhmäksi, mutta ihan näppituntumalla sanoisin että vastasyntynyt ja influenssa ei ole ihan paras yhdistelmä.
  6. Todellakin otan, jos vain ehdin! Ottaisin muutenkin, mutta nyt huolettaa se, että vauva on influenssa-aallon aikana vain parikuinen, eikä siis voi itse saada rokotetta. Jos ehtisin saada rokotteen tässä raskauden aikana, saisi vauva sitä kautta ainakin osittaisen suojan. Aion itse asiassa ensi viikolla soittaa neuvolaan ja kysyä onko rokotetta jo saatavilla. Varsinaiset rokotuskampanjathan alkavat sitten vähän myöhemmin.
  7. Huh, olipa ajankohtainen ketju! Juuri eilen demonstroin miehelle, miten en liitoskipujen takia saa sukkia jalkaan seisaaltaan. Joka raskaudessa kipuja on ollut, ensimmäisessä keskivaiheesta vikalle kolmannekselle, toisessa alusta puoliväliin, ja näin kolmannella kerralla vaiva ilmaantui vikalla kolmanneksella. Apukeinot ovat olleet niitä täälläkin mainittuja, lämmin kaurapussi, sauna, uiminen lämpimässä vedessä (kylpylät!), liikettä ja lepoa sopivassa suhteessa, tukivyön käyttö.
  8. Olisiko niin, että ne ovat sitten jotenkin erilaisia kuin tavalliset luomet? Eli toimisivat samalla tavalla kuin muutkin raskauspigmentaatiot? Mutta aika siistiä kyllä, että ovat kadonneet!
  9. Minulle lääkäri sanoi, että kyllä sektioarpi voi vihloa, se on ihan normaalia. Alueella on ikään kuin hermovaurioita.
  10. Kaksivuotias voi tosiaan ihan yksinkertaisesti olla liian nuori. Itse en ajatellut kohta 2,5-vuotiasta "opettaa kuivaksi" ollenkaan. Tietää kyllä, mitä potalla tehdään ja on joskus jotain sinne tehnytkin, mutta ei tällä hetkellä halua siinä istuskella. Vaipoista luovutaan sitten kun hän itse haluaa. Oletan että näin tapahtuu ehkä viimeistään ensi kesänä, kun kolme vuotta on tullut täyteen. Esikoisen kanssa tehtiin niin, että kun kesäloma alkoi hänen ollessaan 2 v 9 kk, jätettiin vaippa pois kun olimme ensin kysyneet onko tämä ok. Viikon ajan tuli joka päivä yhdet pissat housuun, sen jälkeen ei mitään, ja yövaippakin jäi saman tien pois. Hän olisi ehkä ollut valmis pottailuun jo vähän aikaisemmin, mutta haluttiin odottaa lomia, että sai rauhassa kotona harjoitella. En oikein ymmärrä, miksi vaipoista pitäisi päästä eroon niin kamalan aikaisin. Ihan turhaan vanhemmat tekevät kamalasti hommia, stressaavat ja aiheuttavat pahaa mieltä itselleen ja ehkä myös lapselleen. Kuten aiemmista kommenteista käy ilmi, lapsi oppii kuivaksi sitten kun hän on siihen valmis, ihan riippumatta vanhempien aktiivisuudesta. Joku muistaakseni kertoi, että esim. Norjassa ei tunneta "pottaharjoittelun" ja "kuivaksi opettelun" käsitteitä ollenkaan, ja silti tietääkseni aikuiset eivät Norjassa käytä vaippoja, vaan ovat jossain vaiheessa oma-aloitteisesti niistä luopuneet...
  11. Yhdessä kommentissa asiaa selvennettiin mielestäni hyvin: "Kansainvälisten tutkimusten mukaan alatiesynnytyksen ja suunnitellun sektion riskit vakavien komplikaatioiden suhteen (mikä käytännössä tarkoittaa kuolemanriskiä) ovat yhtä suuret. Se, että kaikki sektiot näyttävät olevan vaarallisempia kuin onnistuneet alatiesynnytykset, johtuu siitä, että sektioista suuri osa on hätäsektioita eli käytännössä pieleen menneitä alatiesynnytyksiä." Eli muu kuin suunniteltu sektio = käytännössä alatiesynnytys, jossa olisi käynyt huonommin ilman sitä sektiota.
  12. ^ Voi miten ikävää että pojan pienuus stressaa ja siitä huomautellaan, todennäköisesti pienikokoisuus on kuitenkin vain hänen ominaisuutensa eikä mikään vika! Itse olen huomannut, että kun tässä jo toista pienikokoista lasta kasvatetaan, niin nyt sitä stressaa huomattavasti vähemmän kuin ensimmäisen pikkuisen kanssa. Ja kun esikoinen on superhoikka ja jonkin verran alipainoinen, mutta terve kuin pukki (ei ikinä ole sairastanut mitään tulehduksia eikä esim. syönyt yhtään antibioottikuuria), niin sitä pystyy ottamaan vähän rennommin. Tässä tytön mittoja päivitettynä: 0 kk: 46 cm / 2645 g 1 kk: 49 cm / 3500 g 2 kk: 56 cm / 4600 g 3 kk: 57 cm / 5340 g 4 kk: 61 cm / 5775 g 5 kk: 64 cm / 6290 g 6 kk: 65 cm / 6819 g 8 kk: 69 cm / 7325 g 12 kk: 73,7 cm / 8625 g
  13. Meille neuvolalääkäri on esikoisen syömisistä puhuttaessa aina tähdentänyt, että "tyrkyttää ei saa", ja olemmekin pyrkineet pitämään ruokailut mukavina ja rentoina hetkinä. (Stressaan syömisistä sitten ruoka-aikojen ulkopuolella...) Samalla tavalla yritetään jatkaa tytön kanssa, eli kun suu menee viivaksi, ei lisää ruokaa tuputeta. Aika guru saa kyllä olla ruokien keksimisessä, kun pitää olla energiarikasta, mutta suhteellisen terveellistä, ja meillä ei saa olla sellaista, mistä menee maha kovaksi, ja tietysti lapsen pitää vielä haluta syödä se ruoka...
  14. NKL

    Joo, uskoisin että perhehuoneeseen pääsee myös sektion jälkeen, varsinkin kuin ihan "tavalliset" suunnitellut sektiot on keskitetty tuonne. Muutenkin tuntuu siltä, että sektio ei enää ole itsessään peruste perhehuoneen eväämiselle.
  15. Jaahas, aika lailla samat mitat kuin meidän neidillä, tosin meillä 8 kk neuvolassa pituutta oli jo 69 cm, mutta painoa jopa vähän vähemmän, 7325 g. Ja meillä ei siis terveydenhoitaja tai lääkäri ole olleet millään lailla huolissaan, toteavat vain että "pieni tyttö mutta hyvin kasvaa"! Ihan samoissa mitoissa kuin isoveljensä aikoinaan, eikä hänessäkään mitään vikaa ole - onpahan vaan tosi laiha. Laitanpa vertailun vuoksi vähän tytön mittoja: 0 kk: 46 cm / 2645 g 1 kk: 49 cm / 3500 g 2 kk: 56 cm / 4600 g 3 kk: 57 cm / 5340 g 4 kk: 61 cm / 5775 g 5 kk: 64 cm / 6290 g 6 kk: 65 cm / 6819 g 8 kk: 69 cm / 7325 g