Adelita

Aktiivijäsen
 • Content count

  2107
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Adelita

 1. Mitä virsiä lastenne ristiäisissä tullaan laulamaan/laulettiin? Onko/oliko sen sijaan/lisänä muuta musiikkia? Millä perusteella valitsitte kyseiset virret/musiikkikappaleet? Jos lapsellenne pidettiin nimiäiset, niin oliko tilaisuudessa myös musiikkia? Omien pienokaisten kastejuhla lähestyy ja etsinnässä on kauniita ja helppomelodisia virsiä. Yksi suosikki on jo tiedossa, nimittäin "Ystävä sä lapsien" (jos se on edes tuon niminen).
 2. Mitä mieltä olette, voiko nimen varata, ettei esim. kaveripiirissä ole sitten neljää samannimistä pikkuista? Entä onko vauvallesi ollut katsottuna nimi, joka on harvinainen/jota olet miettinyt jo vuosikausia tms., ja sitten ystäväsi/tuttusi/sukulaisesi on antanut saman nimen omalle pallerolleen? Tänne kaikki keskustelu ja vuodatukset nimivaraus/-varkaus -aiheesta!!!
 3. Tähän ketjuun vauvauutisia ja onnitteluja!
 4. Mikä tai mitkä asiat yllättivät vauvan synnyttyä? Oliko jotain, mitä et olisi todellakaan uskonut/osannut kuvitella liittyvän vauvaan tai vauva-arkeen?
 5. Mitä eri vaatemerkkejä lastenne vaatekaapeista löytyy? Entä minkälaisia kuvioita ja hahmoja? Mitä värejä löytyy eniten ja mitä vähiten?... Paljasta tässä ketjussa lapsesi vaatekaapin sisältö (ja omat ostotottumuksesi )!
 6. Kaksosia tai kolmosia (miksei jopa nelosia) odottava saa varmasti paljon tietoa yksösvauvoja odottavilta, mutta paljon jää myös kysymyksiä vaille vastauksia. Siksi olisi varmasti hyvä laittaa ihan oma ketju pystyyn myös pelkkiä monikkoraskauden oireita/tuntemuksia/mietintöjä jne. varten. Voisin aloittaa omalla kysymykselläni... Onko niin, että vain A-vauva kiinnittyy (vai kiinnittyykö?) ja B saa pyöriä masussa vapaammin? Tältä tuntuu ainakin omassa mahassani tällä hetkellä, tosin välillä tunnen kovaa painetta lantiossa molemmilla puolilla (molempien päät painaa?).
 7. Mitä kivoja vauva- ja lastentarvikekauppoja (lelut, vaatteet, sisustus jne.) Tukholmasta löytyy? Entä mistä kaikkialta löytyy hoitohuoneita? Missä kannattaa murkinoida koko perheen voimin? Tänne siis kaikki mahdolliset ja hyödylliset vinkit Tukholman kävijöille!
 8. Vauva- ja lapsiuutisille on oma ketjunsa yleisessä osastossa, mutta ajattelin pistää pystyyn ketjun monikkoja koskeville uutisille ja jutuille. Jos siis bongaatte hyviä ja hyödyllisiä, hauskoja ja vähemmän hauskoja uutisia koskien kaksosia, kolmosia jne., niin pistäkääpä niitä myös tänne.
 9. Julkkisäideille on jo oma muotiketjunsa, samoin julkkisten raskausuutisille, mutta julkkisisät loistavat poissaolollaan?! Tässäpä siis kuvaketju koskien julkkisisiä lapsineen, julkkisisiä ihan itsekseen ( ) ja kyllä tänne voisi tekstiäkin laittaa, jos joku julkkisisi jossain vuodattaa tuntojaan isyydestä, lapsista jne. David Beckham ja Brooklyn, Romeo & Cruz
 10. Tästä aiheesta on jo jonkin verran ollutkin keskustelua, mutta pistetäänpäs ihan oma ketju pystyyn. Kuulutteko johonkin paikalliseen monikkoyhdistykseen ja/tai Suomen Monikkoperheet ry:hyn? Minkälaista toimintaa teidän yhdistyksenne järjestää? Onko toiminta aktiivista vai onko yhdistystoiminta ns. hiljaista? Osallistutteko itse yhdistyksen toimintaan? Tänne siis kaikenlaiset mielipiteet ja kommentit koskien aihetta "monikkoyhdistykset".
 11. Mielisimme kovasti risteilylle pienokaistemme kanssa, mutta muutama asia mietityttää. Ensinnäkin, miten hyvin laivalla mahtuu kulkemaan vaunujen kanssa? Entäpä kaksosvaunujen? Toiseksi, miten onnistuu ruokailu esim. buffetissa? Oletteko varanneet sellaisen pöydän, johon saa helposti vaunut viereen? (Jos lapsi syö jo kiinteitä ja istuu syöttötuolissa, tämä ongelma lienee helpompi ratkaista... ) Kolmanneksi... Jos olette laivalla yötä, niin missä voi lämmittää vastikepullon (tai ruokapurkin) öisin? Onko joissakin hyteissä mikrot vai pitääkö lämmitys hoitaa jotenkin muuten? Eli tänne kaikki hyvät vinkit, joilla vauvaristeilyn saa onnistumaan!
 12. Täällä foorumilla seikkaillessa olen pistänyt merkille, että yhden vauvan (/lapsen) äidit pähkäilevät kauhean paljon enemmän monia asioita, kuin mitä esim. itselle on tullut edes mieleen (saati eteen arkea elellessä). Uskallankin väittää, että vaikka monikkolapsissa on oma työnsä ja haasteensa, niin joskus elämä kahden tai useamman vauvan kanssa voikin olla helpompaa... Vai mitä sanotte esim. seuraavista väittämistä: - Monikkovauvoille löytyy huomattavasti vähemmän vaunuja ja rattaita, joten valinta on takuulla helpompaa, kuin yhden vauvan vanhemmilla, jotka pähkäilevät, että mitkähän niistä kymmenistä erilaisista ostaisi... - Sama pätee oikeastaan myös osin turvakaukaloiden ja -istuinten hankintaan, eli valikoiman määrä rajoittuu niissäkin, kun istuin on asennettava (ja siis mahduttava) myös kuskin taakse. Ellei sitten mies välttämättä halua ajaa polvet korvissa... - Monikkovauvat saavat heti syntymästään saakka toisistaan sisaruksen, leikkikaverin, ystävän ja ajoittain myös "pahimman vihollisen". Tämä jos mikä kehittää ihmisen sosiaalisuutta, sopeutumiskykyä, kärsivällisyyttä jne. Ja näitä esimerkkejä tulisi mieleen vielä lisääkin, mutta annan vuoron teille muille.
 13. Kun en tiennyt, että missä ketjussa olisi ollut järkevintä kysyä näistä haalariasioista, niin pistinpä pystyyn tämän uuden ketjun. Täällä voi kysyä ihan mitä tahansa välikausi- ja toppahaalareihin (ja toki takki+housut-yhdistelmiinkin) sekä käsineisiin ja myssyihin yms. liittyvää ja jakaa omia kokemuksiaan ja tietämystään.
 14. Kertokaapas viisaammat, että missä vaiheessa voi luopua turvaistuimen käytöstä kokonaan ja siirtyä käyttämään turvavyöistuinta tai istuinkoroketta ja turvavyötä? Joissakin istuinkorokkeissa mainitaan käyttöikä jo 3 vuodesta ylöspäin... Onko olemassa joitakin virallisia paino- ja/tai ikärajoituksia/-suosituksia noiden istuinten ja korokkeitten käytöstä? Nimim. kahvilla... (Muokkasin vähän otsikkoa...)
 15. Perustetaanpa oma ketju julkkismuksuille. Tänne saa laittaa kuvia ja mielipiteitä niin ulkomaalaisista kuin suomalaisistakin julkkismuksuista, heidän pukeutumisestaan, tekemisistään jne.
 16. Kertokaapas kaikki, joilla on kokemusta tästä viruksesta (siis Noro-virus), että minkälaista sairastelua tästä on seurauksena? Onko tauti vienyt sairaalaan? Jos on, onko tautia jotenkin todettu testein tms.? Mitä hygieniaohjeita Noro-viruksen varalle on tai miten itse olette toimineet (mahdolliset likaiset vaipat, lakanat, vaatteet jne.)? Netistä löytyy varmasti hirveästi tietoa tästäkin viruksesta, mutta haluaisin kuulla kommentteja ja kokemuksia teiltä muilta vanhemmilta.
 17. Herätelläänpä keskustelua lasten kura-/sadevaatteista... Mitkä sadetakit ja kurahousut ovat mielestänne toimivia/kestäviä/laadukkaita? Entäpä kurarukkaset, ovatko tarpeelliset? Ovatko vuorettomat vai vuorelliset paremmat/käytännöllisemmät? Mitkä kurarukkaset ovat kestävimmät?... Kertokaa kokemuksianne, antakaa vinkkejä ja laittakaa halutessanne linkkejä.
 18. Onko pienellä päiväkotilaisellanne oma reppu tai kassi? Mitä sen sisältä löytyy vaihtovaatteiden lisäksi? Entä mitä kaikkea löytyy/säilytetään päiväkodin naulakossa? Mitä kaikkea pieni päiväkotilainen tarvitsee hoidossa ja/tai mitä hän saa/haluaa ottaa mukaansa kotoa? (Edit. Muokkasin vähän otsikkoa ja lisäsin kysymyksiä.)
 19. Olen ostamassa lapsilleni (ehkä) harjoitusluistimia... Ovatko markettien harkkarit hyviä? Entä päteekö luistimiin sama sääntö kuin kenkiinkin, että kasvu- ja käyntivaraa olisi oltava se 1-1,5 cm? Vai olisiko luistinten hyvä olla vähän napakammat (ts. käyntivaraa max. 1 cm), etteivät "heilu" jalassa? Kertokaa kokemuksianne ensiluistimista!
 20. Mitä olette vieneet lapsenne synttäreillä tarjottavaksi päiväkotiin? Mitä kannattaisi viedä 1-3-vuotiaille? Entäpä vanhemmille lapsille? Oletteko vieneet pelkkää makeaa ja/tai suolaista, vai onko osa tarjottavasta ollut jotain ns. terveellisempää (sokeritonta, suolatonta tms.)? Kuinka paljon tarjottavaa olisi hyvä varata? Oletteko vieneet tarjottavaa myös hoitajille? Jos, niin mitä?
 21. Mitä kastemekon alle tulee vai tuleeko mitään? Omat vauvamme kastetaan kirkossa ja aika viileää on vielä, joten pitäisiköhän jotain valkoista bodya ja puolipotkaria laittaa alle? Entä mitä laitatte vauvalle päälle sitten kahvittelun ajaksi? Tuskin pidätte koko aikaa kastemekkoa päällä, vai pidättekö? Kuvien ottamisen ajan mekot tietenkin pysyvät päällä, mutta on varmasti mukavampaa vaihtaa ns. tavan vaatteisiin, kun vauvat taas syövät, (puklaavat) ja menevät päikkäreille.
 22. Kysyisin Elloksen toppahaalareista, niistä vedenpitävistä... Onko kokemuksia? Kestävätkö? Entä minkälaista kokomitoitusta ovat? Tarkoitan esim. tällaisia: http://www.ellos.fi/ellos-kids/haalari/395912?N=1z141pmZ1z141roZ1z141o7&rcnt=100&Nao=0 Omat muksuni ovat sellaisessa rymyiässä, etten kovin paljoa viitsisi satsata haalariin, jonka polvet ovat todennäköisesti täysin puhki kevääseen mennessä (näin kävi viime talvena uusille Reiman haalareille!).
 23. Ajattelin, että tällaisellekin ketjulle voisi olla tarvetta... Eli tänne kysymykset koskien eri vaatemerkkien kokoja ja laatua! Itse aloitan kysymällä, että ovatko Moonkidsin vaatteet reilua kokoa? Eli kannattaako ostaa tällä hetkellä 92-koon vaatteita käyttävälle kesäksi jo kokoa 98 vai menisikö vielä 92?
 24. Minkälaisia "virallisia ja epävirallisia" lempinimiä jälkikasvullasi on? (Jos tämä ketjun alku menee liiaksi yksiin sen toisen lempinimiketjun kanssa, niin tämän saa liittää sen toisen jatkeeksi.)
 25. Vauvapuolella on jo ketju kestovaipoista, mutta ajattelin laajentaa aihetta tänne taaperopuolellekin, sillä vauvan ja yli 1-vuotiaan kestovaippailut eroavat toisistaan. Vai eroavatko?... Eli minkälaisia kestovaippoja käytätte kävelemään oppineilla taaperoilla? Mitkä vaipat ovat käteviä käyttää esim. pottailua harjoitellessa ja/tai päivähoidossa? Entä minkälainen vaippa on hyvä lämpiminä kesäpäivinä ulkona hiekkiksellä hiotessa? Kaikenlaiset suositukset erilaisista vaippamalleista ja -merkeistä ovat tervetulleita!