Liljaana

Aktiivijäsen
  • Content count

    411
  • Joined

  • Last visited

About Liljaana

  • Rank
    Aktiivi

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Vilho on täysi 10! Tykkään perinteikkäistä, vanhahtavista nimistä. Mitenkäs Elsa?
  2. Saatiin ilmat renkaisiin, kun löydettiin oikeanlainen pumppu. Tuo mainitsemani pumppu ei meidän rattaisiin lopultakaan sopinut, mitenkään päin ja millään keinoilla. Molemmat pumppupäät olivat vääränkokoiset. Mies kävi yhden renkaan kanssa pyöräliikkeessä ja etsivät myyjän kanssa sopivan pumpun,jolla renkaiden täyttäminen kävi hetkessä.P&T: n rattaissa taitaa siis tosiaan olla eri malleissa erilaiset venttiilit. Onko sinulla siis koppa tukirakenteineen, mutta ei ohjeita? Itse tilasin kopan netistä ja ohjeet jäivät puuttumaan. Sain ne jälkeenpäin postitse, kun huomautin asiasta. Vaikea tuo on ilman ohjeita hahmottaa. Oletko saanut jo ohjeen ja rakenteet paikalleen? Varmuudeksi: kuvallista ohjetta en tähän saa liitettyä, mutta yritän lyhyesti tiivistää ohjeen kirjallisesti. Koppaan kuuluu yht. 8 muovista palaa tukirakenteita - 4 suoraa litteää palaa ja 4 jännästi z-muotoista (2 toiseen ja 2 toiseen suuntaan). Nämä tulevat kopan kantohihnojen kohdalle kehikoksi, siten että 2 litteää palasta on kopan myötäisesti kantohihnojen kohdalla omissa "lokeroissaan" (erillisten vetoketjujen alla) ja toiset 2 litteää palaa tulevat kopan ulkopuolelle pohjan alle poikittain. Z-muotoiset palat yhdistävät nämä rakenteet toisiinsa. Kopan kankaissa on kantohihnojen kohdalla kolot pohjassa ja yläreunan "lokeroissa", joiden kautta tukirakenteet menevät. Itse pujotin ensin z-muotoiset palat paikoilleen reikien kautta ja naksautin sitten suorat palat sinne väliin. Kaikkiin P&T:n rattaisiin sopii ainakin pienempi P&T:n oma cocoon ja samankokoinen Gracon pehmeä kantokoppa (eli 60cm pitkä koppa). Useimpiin rattaisiin sopinee myös P&T:n oma 70cm pitkä XL-cocoon ja samankokoiset muun merkkiset kantokopat. Meidän rattaiden (P&T Dash) mukana tuli pieni koppa (Graco) ja itse hankittiin isompi tilalle. Meillä on nyt tuo aiemmin mainittu Oran pehmeä kantokoppa joka on 70cm pitkä. Se mahtuu meidän rattaisiin juuri ja juuri, menee jalkopäädystä hieman sisaristuimen alle. Pienempi koppa sopii vaivatta ja vaikka heittämällä, mutta käyttöaika jäisi olemattomaksi (varsinkin talvivauvalla), jos vauva ei ole ihan kirppu. Meidän Pikkuveli on nyt 1,5-kuisena jo 58,2cm pitkä, joten pieni koppa olisi nyt jo liian pieni.. Oran kantokopasta tykkään kyllä. On kätevän kokoinen, sopivasti tuettu & topattu ja erityisesti kuomu on plussaa. Jos on odotettavissa kesävauva tai pikkuruinen tulokas, niin Gracon koppa on hyvä myös. Se on tosi pieni, mutta itse tykkäsin siitä että se on kunnolla tuettu ja pään kohdalla on pohjassa korotuspala.
  3. Hmm, eli on toivoa että se miehen ostama pumppu kävisi sittenkin. Se nimittäin ei ole tuo linkittämäni pumppu, vaan juuri se pari euroa kalliimpi, samanmerkkinen (Zefal, universal). Kiitos vinkistä! Tuossa pakkauksessa näyttää olevankin lukitusmerkki, nyt kun tarkemmin katson.. Yritämme siis uudelleen. edit. Lukitsin ei meillä ainakaan vaikuttanut ilman pysymiseen renkaissa. Se vaan lukitsi pumpun "päätykahvan" vaaka-asentoon, jolloin pumppaaminen on helpompaa. Pumpun "pumppauspäässä" on myös joku kääntyvä osa, mutta miehen mielestä se ei auta asiaa. Mitenkähän on.. Meidän pumppu on siis Zefal Universal JET T.
  4. ^ Tavallinen pyöränpumppu ei käynyt, eikä käy myöskään kumpikaan noista uuden pumpun vaihtopäistä. Renkaista pääsee se vähäkin ilma vain karkaamaan kun yritettiin pumpata. Huoltoasema on käynyt mielessä, mutta sellaista ei lähettyvillä ole ja mitenpä nuo sinne saisi muutoin kuin työntelemällä (vajain renkain) kun omaa autoa ei ole. Kotona pitäisi siis saada pumpattua.
  5. Apua, arvon kanssasisaret! Meillä on käytettynä ostetut Phil&Ted´s Dash-rattaat joiden renkaat ovat tyhjenneet säilytyksen aikana. Eivät kokonaan, mutta sen verran että rattaita ei voida ottaa käyttöön ennen kuin renkaat on täytetty. Mieheni haki tänään Clas Ohlsonilta pumpun tämän vinkin perusteella, mutta valitettavasti ilmeisesti väärän. Vaihtopäitä siinä ei kylläkään ollut kuin kaksi, joten mönkään meni se yritys. Sopiva pumppu pitäisi saada pian, että rattaat olisivat käyttökunnossa jo ensi viikolla. Tarkoittiko Salamanteri siis kenties tätä pumppua, vai jotain muuta: Yleispumppu Zefal 318 Ja vaihteleekohan P&T:n rattaissa mallin mukaan myös se renkaiden venttiili, vai onko kaikissa samanlainen..
  6. Kiitoksia vastauksista Kiddyn penkin kallistukseen liittyen! Hieman epävarma olen istuimemme suhteen edelleen, kun nyt teidän molempien kokemukset käyttäjänä poikkeavat noin selkeästi meidän kokemuksestamme ja istuimemme toiminnasta. Liikkeen myyjä kuitenkin vakuutti kaiken olevan kunnossa ja näytti useammalla (muistaakseni kahdella) Kiddyn istuimella että niissä kaikissa selkänoja tosiaan kallistuu taaksepäin maahan asti painettaessa. Kävimme varmuudeksi vielä toisessa liikkeessä kysäisemässä heidän kokemuksestaan ko. istuimista ja kyllä sielläkin sanottiin samaa, että selkänoja kallistuu kokonaan maahan saakka ja että löysyyksissä on eroja. Suoraan valmistajalta muovipaketissa tulleet istuimet ovat uutuuden jäykkiä, eivätkä välttämättä kallistu helpolla, mutta jos niitä on kallisteltu tai istuimet ovat tulleet liikkeeseen kallistettuina/selkänojat irrallaan niin mekanismi löystyy ja selkänoja kallistuu helpommin. Näin ainakin Kiddyn palkki-istuimissa ja turvavyöistuimissa on. Se ei enää olisi normaalia, jos selkänoja lähtee kokonaan irti tai kaatuu yksinään kokonaan taakse, eli ei pysyisi ylhäällä. Liikkeissä joista tätä kysyimme myytiin Kiddyn Energy Pro, Guardian Pro ja Comfort pro-malleja ( vm. 2010 ja 2011) sekä Kiddyn turvavyöistuimia. Liikkeestä josta istuimen ostimme, myytiin myös Concordin ja Cybexin palkki-istuimia ja turvavyöistuimia. Tämän pohjalta meidän olisi luotettava näkemäämme ja myyjien asiantuntemukseen. Toki lähtökohtainen asenne on aina istuimen myyneessä liikkeessä se, että turhia palautuksia ei haluta, kun niistä koituu liikkeelle vaivaa ja kuluja. Kun kävimme näyttämässä istuinta, niin nuoren myyjän asenne oli tosiaan heti se että jos istuimessa olisi jotain häikkää ollutkin niin se on taatusti tullut myynnin jälkeen, meidän toimistamme johtuen. Että olemme antaneet pojan riehua istuimen kanssa tms. Kaikki heidän istuimensa ovat ihan varmasti ehjiä liikkeestä lähtiessään. Hyvää palvelua emme siis kokeneet saavamme ja tuskin toiste tuosta liikkeestä enää ostamme, mutta näytön pohjalta ja saatuamme saman vastauksen "puolueettomasta" liikkeestä, meidän täytynee luottaa siihen että ostamamme istuin on ehjä. Emme ole kallistaneet selkänojaa sen koommin kuin liikkeestä lähdimme toistamiseen, eli lattialla istuinta ei enää ole testailtu. Istuin otettiin käyttöön eilen ensimmäisellä auto-etapilla lomamatkamme startattua vihdoin, ja kyllä se käytössä tuntuu toimivan juuri niin kuin pitää ja poikakin viihtyy istuimessaan. Autottomalle perheelle (etenkin kun perheessä on pian kaksi lasta, eikä autoa ole ajatus hankkia edelleenkään), kevyt ja kätevä istuin on ehdoton ja sitä tuo Kiddyn istuin kyllä on. Ilman tätä kokemusten eriävyyksien luomaa epävarmuutta olisin istuimeen erittäin tyytyväinen. Kiddy Guardian Pro:lla on kaikki ominaisuudet jotka istuimelta meidän käytössämme vaaditaan, tärkeimpänä testein todistettu turvallisuus.
  7. Kyllä sun varmaan ihan ehdottomasti täytyy, niin voin tuntea oloni sitten vallan helpottuneeksi.
  8. Liikkeen myyjä soitti ja sanoi että hänen mielestään istuin kuulostaa ehjältä ja että kaikki istuimet on tarkistettuja ja ehjiä heiltä lähtiessä. Oli kokeillut liikkeessä vastaavia istuimia ja totesi että selkänojan löysyydessä on eroja, mutta jos selkänoja on paikallaan, ehjä eikä lähde irti niin pitäisi olla kunnossa. Epäilyttää vaan itseä nyt, jos teillä istuin pysyy edelleen istuma-asennossa lattialla ihan itsekseenkin. Meidän istuin on ihan käyttämätön joten odottaisin kyllä samaa. *muoks* Istuin-asia on nyt selvitetty, vaikkakin olo jäi melko epävarmaksi. Koska Neran kokemus käyttäjänä ja liikkeen kanta olivat ristiriitaisia, soitin vielä maahantuojalle, jonka mukaan istuin kuulosti vialliselta (mikäli maahantuoja ymmärsi selitykseni oikein). Tämän pohjalta kävimme näyttämässä istuinta liikkeessä, mutta saimme siellä melko ylenkatsovaa palvelua (mm. heti alkuun nuoren myyjän kommentti "kyllähän se selkänoja nyt löystyy ja istuin rikkikin menee jos lapsen annetaan sen päällä kiipeillä ja leikkiä!") ja totesivat istuimen ihan ehjäksi. Myyjä kyllä näytti kahdella vastaavalla istuimella sen että selkänoja kääntyy kevyesti painamalla ihan maahan saakka - se lienee siis normaalia eikä vaikuta turvallisuuteen. Myyjien mukaan myös se että istuin ei pysy yksinään istuma-asennossa, on ihan normaalia - autossahan sitä käytetään, eikä lattialla (mikä kyllä on aivan totta).
  9. Teidän istuin kuulostaa kyllä ihan ehjältä. Itsestä kyllä tuntuu että sen istuimen pitäisi pysyä istuma-asennossa lattialla ilmankin tukea ja jos lapsi sitä koittaa niin selkänoja ei saisi mennä ihan lattiaan saakka. Tuo meidän istuin ei pysy itsekseen istuma-asennossa lattialla (koko istuin kaatuu taaksepäin) ja jos poika istuu siihen ja vähän nojaa niin selkänoja kaatuu. Soitin liikkeeseen ja myyjä varmistaa asian ja soittelee takaisin. Sanoi kyllä että todennäköisesti istuin on kunnossa, kun usein istuimet toimitetaankin liikkeeseen niin että selkänoja on irrallaan/taakse kaadettuna. Saapi nähdä.. Ikävimmässä tapauksessa joudutaan menemään sinne istuimen kanssa ja matka siirtyy huomiselle, mutta tärkeintä että istuin on kunnossa.
  10. Kiitos vastauksesta, Nera! Voi harmi jos tuo meidän yksilö on susi. Soitanpa siis liikkeeseen heti kun aukeaa ja tarkistan asian vielä sieltä. Tänään olisi tarkoitus lähteä reissuun. Kylläpä menee jännäksi meidän kesäloman starttaus..
  11. Kysynpä vielä täälläkin. Arvoisat kanssavaukkarit, joilla on Kiddyn palkki-istuin; kuuluuko sen istuimen mennä ihan makuuasentoon? muoks. En nyt tarkoita siis istuimen lepo-kallistusta, vaan sitä että istuimen selkänoja kaatuu ihan maahan saakka taakse nojatessa. Tietysti käytössä auton selkänoja ja turvavyöt estävät sen ettei istuimen selkänoja pääsee kallistumaan liikaa taaksepäin, mutta ainakin tuo meidän juuri ostamamme Kiddyn Guardian Pro-penkki meni kotona kokeillessa ihan makuuasentoon. Eli jos esim. olkkarin lattialla sovittaa poikaa siihen niin selkänoja kaatuu ihan makuulle jos poika nojaa siihen. Meille esiteltiin kyllä istuinta liikkeessä ihan kattavasti mutta tuosta kallistuksesta ei kerrottu ja tältä päivältä (viikonlopulta) liikkeet ovat jo kiinni, joten emme voi suoraan liikkeestä kysyä. Pitäisi tietää onko istuimemme ehjä ja toimiva ja päästäänkö lähtemään kesälomareissuun viim. maanantaina, kuten aiottua, vai vasta istuimen vaihdon jälkeen. Istuimessa on takana kyllä tuollaiset systeemit joiden näin silmämääräisesti katsoen pitäisi kai osua yhteen ja estää ylenmääräinen kallistus, mutta ainakaan meillä ne eivät mene ollenkaan kohdakkain. Kuuluisiko niiden mennä? (kuva taaperoiden ketjussa, cybex vs. kiddy-istuimet-ketjussa).
  12. Arvoisat kanssavaukkarit, joilla on Kiddyn palkki-istuin; kuuluuko sen istuimen mennä ihan makuuasentoon? Muoks. En nyt tarkoita istuimen lepo-kallistusta, vaan sitä että selkänoja kaatuu nojatessa maahan saakka. Tietysti käytössä auton selkänoja ja turvavyöt estävät sen ettei istuimen selkänoja pääsee kallistumaan liikaa taaksepäin, mutta ainakin tuo meidän juuri ostamamme Kiddyn Guardian Pro-penkki meni kotona kokeillessa ihan makuuasentoon. Eli jos esim. olkkarin lattialla sovittaa poikaa siihen niin selkänoja kaatuu ihan makuulle jos poika nojaa siihen. Meille esiteltiin kyllä istuinta liikkeessä ihan kattavasti mutta tuosta kallistuksesta ei kerrottu ja tältä päivältä (viikonlopulta) liikkeet ovat jo kiinni, joten emme voi suoraan liikkeestä kysyä. Pitäisi tietää onko istuimemme ehjä ja toimiva ja päästäänkö lähtemään kesälomareissuun viim. maanantaina, kuten aiottua, vai vasta istuimen vaihdon jälkeen. Istuimessa on takana kyllä tuollaiset systeemit joiden näin silmämääräisesti katsoen pitäisi kai osua yhteen ja estää ylenmääräinen kallistus, mutta ainakaan meillä ne eivät mene ollenkaan kohdakkain. Kuuluisiko niiden mennä? (kts. kuva)
  13. Sincerityä en osaa valitettavasti auttaa, mutta itsekin tulin tänne kysymään polvivaivoista. Poika on nyt n.10,5kk ja kontannut noin kuukauden. Harjoittelee kaiket päivät seisomista jalkojensa varassa, kävelemistä ja konttaa ja jumppaa koko ajan valveilla ollessaan. Iltaa kohden ja varsinkin nukkumaan mennessä pojan nilkat ja polvet raksuu ja poksuu hyvinkin ikävän kuuloisesti. Tästä en ole vielä lääkäriltä kysynyt, joten kysytään ensin täällä arvoisilta ja fiksuilta kanssa-vaukkareilta - tietääkö kukaan onko tämä normaalia?
  14. Serene Emmaljungan Citykopan sisämitat on valmistajan mukaan 75*33*19 (pit., lev., kork.). Mulla ei ole nyt mittanauhaa käytössäni joten en saa meidän koppaa mitattua, mutta ulkomittoihin saa lisätä pari senttiä suuntaansa ja jos kuomun jättää paikoilleen, se lisää hitusen pituutta ja korkeutta. Kuomu on kyllä todella näppärä ja nopea irroittaa, joten sen saa kuljetuksessa sijoitettua siten kun parhaimmaksi näkee.
  15. Esikoispoikamme syntyi odotetusti hieman etuajassa, Rv.37+2. Synnytys alkoi spontaanisti lapsivesien menolla, jota seurasi säännölliset, tihenevät supistukset.