forgetmenot

Aktiivijäsen
 • Content count

  4761
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by forgetmenot


 1. Mulla tärppäyskierto venyi jostain ihmeen syystä hirveästi (normaalisti tasainen kierto) ja arvasin, että ovulaatio on ollut normaalia myöhemmin. Neuvola toki laski sen normaalin 28 päivän kierron mukaan eli annettu laskettu aika oli ihan liian varhain. Ekassa ultrassa LA sitten siirtyikin 8 päivää eteenpäin just siihen itse arvioimaani päivään, koska sikiö oli huomattavasti oletettua pienempi. Rauhoittelin itse ultraajaa, että näin sen piti mennäkin, ei pitäisi olla mitään vialla :grin:


 2. ^ Ei tarvitse ostaa tuollaista turvavuodetta vaan voi ottaa heti turvakaukalon käyttöön :) Turvavuodetta taidetaan Suomessa yleensä käyttää lähinnä keskosilla tai jos on lonkkalastat tai muita vastaavia ongelmia. Britaxin nettisivuilla luki, että heidän omat turvakaukalonsa sopivat noihin. Ei ollut mainintaa mistään muista merkeistä.


 3. Ja sehän riippuu myös siitä, miten lapsi istuu rattaissa. Istuiko näkemäsi lapsi tosi huonossa asennossa? Meidän 2-vuotias mahtuu Cameleoneihin tosi hyvin, mutta halutessaan voi roikuttaa jalkoja jalkatuen yli ja laittaa kädet sojottamaan sivuille vaikka kuinka leveästi :D Jalathan on tarkoitus pitää kantapäät siinä jalkatuen reunan päällä ja siinä ne menevät mukavasti ainakin siihen asti, että polviin tulee 90 asteen kulma. Jos sen ylittää ja polvet alkavat lähestyä nenää niin ei varmasti ole enää mukavaa :grin: Kuomunhan voi hyvin ottaa pois ja käyttää avorattaina, jos tuntuu, että selästä/päästä alkaa tulla pituus vastaan. Meillä ei esikoinen yli 2,5-vuotiaana olisi joka tapauksessa suostunut enää olemaan kuomun alla :) Hänellä siis oli myös nuo camit käytössä.


 4. Sitä on melkein mahdoton sanoa, koska toisilla lapsilla on suhteessa tosi pitkä selkä ja toisilla taas pitkät raajat. Jos kasvaa +20 käyrällä niin voi olla 3-vuotiaana ihan hurjan pitkä verrattuna -1 käyrällä kasvavaan :) Luulisin, että ainakin kolmevuotiaaksi mahtuu, jos ei ole poikkeuksellisen pitkä :) Harva yli kolmevuotias enää istuu koko ajan rattaissa vaan sitten on jo potkupyörät sun muut käytössä.


 5. Ei ole ihan hirveästi eroa ostaako renkaat ulkomailta vai Suomesta, riippuu aika paljon postituskuluista. Itse maksoin 35e per rengas, kun tilasin Saksasta. Tilasin muutakin tavaraa samalla niin postit oli suhteessa edulliset. Turvakaari ei käy suoraan vaan siinä on sellainen uloke siinä kohtaa, joka työnnetään runkoon kiinni. Jotkut on sen vuolleet pois kyllä ja sitten käyttäneet. En sitten tiedä miten turvallinen viritys se on kantaa, mutta ainakin ratasistuimen kanssa käyttäessä varmaan ihan ok :)


 6. Mä menin synnyttämään esikoistani ilman tietoakaan mistään supistuksista :) Eli hyvin voi selvitä loppuun asti! Jälkikäteen sitten kun tiesin miltä supistukset mulla tuntuu, niin tajusin että mulla oli ollut pari päivää ennen synnytystä yhtenä päivänä 3 supistusta, mutta siinä tilanteessa ne vaan olivat tuntuneet vatsanväänteiltä.

   

  Mulla on myös molemmilla kerroilla ollut niin, että olen synnytystä edellisenä päivänä käynyt neuvolassa ja terkka on sanonut, että vauva on vielä niin korkealla eikä kunnolla kiinnittynyt, että kyllä tässä varmasti vielä useampi päivä menee :girl_haha: Kummatkin on siis syntyneet LA:n jälkeen, olikohan 40+4 ja 40+3 tai jotain sinne päin.


 7. Ne ehdot muuttuu niin tiheään, että en voi sanoa varmaksi enää tänä päivänä, mutta mulla oli tuolloin 2010 Tapiolan vakuutus ja päädyin ottamaan Eurooppalaisen määräaikaisen matkavakuutuksen. Tapiola olisi korvannut ambulanssilennon, mutta ei tyyliin mitään äkillisiä hoitokuluja, jotka olisi johtuneet raskauskomplikaatioista.


 8. Tosi hyvältä kuulostaa Blixen ja duudeli! Meillä kans jostain syystä verbien tulo kesti tosi kauan! Tosi hankalaa, kun just verbeillä ilmaistaan niin paljon lisätietoa. Meillä taisi olla eka verbi (joku ääni) "kuuluu", eipä ollut sekään kovin kätevä :rolleyes:

   

  Meillä on pienempi nyt 2v2kk ja katsottiin just kotivideoita, joissa isoveli on 2-2,5v. Nyt on niin tottunut tuohon papupatakuopukseen, että oli kyllä järkyttävää katsoa niitä esikoisen videoita, kun ei hän tosiaan puhunut MITÄÄN! :girl_impossible: Kaikenlaista äh äh ja öh öh vaan ja junasta sanoi tuut tuut, mutta eihän tuo tosiaan edes eläinten ääniä matkinut :girl_sigh: Äkkiä tuokin on sitten unohtunut itseltä...

   

  Tsemppiä vaan kaikille puheongelmien kanssa taisteleville!


 9. ^ Mutta vaikka saisi sen paikallisen sairaanhoidon niin pahimmassa tapauksessa voi tarvita ambulanssilennon takaisin kotiin. Kannattaa tarkistaa omasta vakuutuksesta kattaako se myös tuon lennon, koska kaikkiin se ei kuulu. Mä otin raskausaikana toisen matkavakuutuksen, koska oma vuosimatkavakuutus rajasi paljon enemmän juttuja pois kuin toisen firman lyhytaikainen vakuutus.


 10. Meillä on tyttö nyt 2v2kk ja käy hienosti potalla aina vaipanvaihdon yhteydessä. Lisäksi ilmoittaa itse kun on kakkahätä ja hoitaa hommat pöntöllä supistajan avulla. Vaipattomuutta en aio edes yrittää ennen ensi kesää ellei siihen tule lapselta aloitetta. Keskellä talvea harjoittelu olisi mun mielestä aivan hirveää, kun pahimmillaan olisi sitten toppahaalarikin ihan pissassa :wacko:


 11. Itse en kyllä pitäisi parempana, sillä Orat on ns. merkkivaunut ja nuo toiset halpatuotantovaunut, joista olen kuullut (fb-ryhmässä) huonoja kokemuksia, että osat hajoilee ihan normaalikäytössä ja varaosia on vaikea saada tai tulee liian kalliiksi korjata. Ja eivät ole niin kevyet ja ketterät kuin muut vaunut, varsinkin ratasvaiheessa on moni noista ja vastaavista luopunut. Noita on siis monia vastaavia Jedon lisäksi, esim. Kunert, Baby-merc, Tako. Orat taas on todella kestävät ja niihin saa aina varmasti varaosia. Plus kotimaisuus tietysti on myös hyvä puoli :)

   

  Veikkaan, että myyjä suosittelee noita Jedoja siksi, että niissä on paremmat myyntikatteet...


 12. Rakenneultran jälkeen alettiin tehdä hankintoja sen mukaan, miten hyviä tarjouksia tuli vastaan :) Esim. heti tuon ultran jälkeen ostettiin pinnasänky, kun sai 125e sängyn 25 eurolla, uutena siis! :D Samaten vaunut tilattiin todella ajoissa, kun sattui hyvä tarjous kohdalle. Toisaalta joillain vaunumerkeillä saattaa toimitusaika olla jopa 2kk, jos haluaa tietyllä kuosilla, joten kannattaa olla ajoissa liikkeellä.


 13. ^ En tiedä olisiko voinut sekoittua siihen, että Ruotsista löytyy käytettynä heidän huutonetistään (blocket.se) ja vastaavista käytettynä tosi paljon edullisemmin ainakin Bugaboota, varmaan myös Brioa ja Emmaljungaa. Niistä en tiedä kun käyn vaan bugiskamaa siellä kuolaamassa ja haaveilen, että olisi joku ruotsalainen tuttu joka voisi auttaa ostamisessa :D


 14. En Ruotsista tiedä sen tarkemmin, mutta käsittääkseni siellä on kyllä aika pitkälti sama hintataso kuin Suomessa. Sen sijaan esim. Saksasta on monet tilanneet huomattavasti halvemmalla ihan merkkivaunuja, esim. Teutoniaa ja Hartania, Hollannista Bugaboota ja rohkeimmat tilaa nykyään Puolasta, mutta itse en kielimuurin takia uskaltaisi :D Oliko sulla mitään muuta merkkiä kuin Emmaljunga mietittynä? Entinen Brio eli nykyinen Britax on laadukas merkki myös ja se on tosi usein alennuksessa tuolla jollyroomissa ja lekmerissä, jotka on siis kyllä ruotsalaisia nettikauppoja. Siellä on myös Babyjoggeria usein tarjouksessa ja jollyroom myy myös omaa Beemoo-merkkiään. Sit jos ihan jotain halpista kaipaa niin Suomessakin ainakin nettikaupoissa myydään esim. Akjax, Preeco, Tako.


 15. ^ Kannattaa tallentaa niitä kuvia koneelle ja sitten sommitella niitä useampi per sivu vaikka Wordin tai open office writerin avulla, tai ehkä onnistuisi myös Picasalla luoda sopiva kollaasi? Siitä kun sitten tulostaa A4-paperille niin kuvat ovat saman kokoisia :) Tuossa mun mallikuvassa on 18 kuvaa yhdellä paperilla.


 16. Oon nyt laiska enkä jaksa selata ekoja sivuja...

   

  Onko joku tilannut Ruotsista vaunuja? Linkit ja vinkit otetaan vastaan. Emmaljungat päällimmäisenä suunnitelmissa..

  Emmaljungaa ei kyllä yleensä myydä missään nettikaupassa, oletko löytänyt jonkun mikä myisi? Saatetaan kyllä siis esitellä nettisivuilla, mutta nouto pitää tehdä liikkeestä. Kruunun kurssi pitää myös huomioida, että onko se kallis vai ei.

   

  Muista merkeistä on usein hyviä tarjouksia esim. jollyroom.fi tai lekmer.fi -sivustoilla :)