Sumu

Aktiivijäsen
  • Content count

    161
  • Joined

  • Last visited

About Sumu

  • Rank
    Aktiivi

Contact Methods

  • ICQ
    0

Profile Information

  • Location
    Helsinki
  1. Mekin käytiin Piritta Lipiäisellä nyt huhtikuun alussa. ja voi miten ihania kuvia tuli, en voi muuta kuin suositella!
  2. Käytiin lääkärissä. Hän ei kokenut että tarvitsisi kokeita tehdä, mutta 10 kk ikäisenä on yhdistetty kontrolli koon ja motoristen taitojen takia.
  3. Vauva täyttää 8 kk ensiviikolla, mutta ei vielä ryömi tai kieri saatika konttaa. Hän on rauhallinen tarkkailija, mutta ärsyyntyy nykyisin kun ei pääse eteenpäin. Hän yrittää enemmin suoraan konttausasentoon pääsemistä kuin ryömimistä. 10 kk ikäisenä on kontrolli neuvolassa. Edit: Ei myöskään selällä ollessa nosta ylävartaloa kohti jalkoja.
  4. Onkohan miten yleistä, että 6 kk ikäisellä vauvalla on neljä hammasta? Yksi tuli ennen kuin E oli 5 kk, kolme tuli viikon sisällä tässä joku aika sitten. Alhaalla keskihampaat, ylhäällä ne kulmahampaiden vieressä olevat. Ilmeisesti tämä nopea tahti jatkuu, sillä keskihampaiden ikenet on turvoksissa ja kuumottaa. Edit: Kuolasi vain ekasta hampaasta ja näistä muista ei sitten ollenkaan. Kuumetta ei ollut ja ihan pikkuisen kiukkuinen oli. Mutta ei mahdoton.
  5. Kiitos vastauksista. Citronella: En tiedä, ja vähän ihmettelen kun selvästi lyhyt pituus tulee vanhemmilta. Kai ne haluaa varmistaa. Tuli kyllä ihan puun takaa koko juttu. Neuvolassa terkkari kyllä kehoitti nyt ottamaan liha aika äkkiä ruokavalioon heti kasvisten jälkeen ja ennen viljoja tai muita.
  6. Meidän poikavauva taitaa olla pieni? 0kk: 49cm 3735g 1kk: 51,5cm 3840g 2: 56cm 5062g 3kk: 58cm 5980g 4kk: 61cm 7194g 5kk: 63cm 7965g 6kk: 65,5cm 8470g E on ollut täysimetyksellä 6 kk, ja nyt ollaan aloitettu kiinteät.. mutta mutta. Se miksi kirjoitan nyt, niin haluaisin kysyä onko muilla lääkärit halunneet tutkia enemmän ja ottaa mittauksia miksi vauva on pieni? 4 kk:n lääkäritarkastuksen tehnyt on näin halunnut. mm. kilpirauhaset pitäisi ottaa silloin kun on seuraava lääkärintarkastua. Silloin on kyllä eri lääkäri.. Neuvolahoitajan mielestä ne taitaa olla turhia, koska hän on nähnyt sekä minut ja mieheni. Me molemmat ollaan lyhyitä. 162 ja 163 cm pituutta, ja miehelläni ne johtuu geeneistä. Hänen isänsä on 157 cm, äiti 152 ja sisko 150 cm. Vauva on myös isänsä vauvakäyriä pidempi, ja minun käyriä lyhyempi. Hoitaja kehoitti minua ottamaaan meidän neuvolakortit mukaani lääkärin nähtäväksi. Niin hänkin voi todeta sen.
  7. Minulla on ollut tapana laulaa Eemelille sylissä pidellessäni ja hän nukahti/nukahtaa aina siihen. Kun E oli 3 kk, hän alkoi vastaamaan siihen. Eli kun lauloin hän piti kanssa jatkuvaa ääntä josta me puhutaan laulamisesta. Kun E oli vastannut lauluun niin hän nukahti. Sitten hän ihan itsekseen laulamaan juuri ennen nukahtamistaan ja siihen ääntelyynsä nukahtaa. Onko tarpeeksi sekavasti selitetty? Sitten vielä sekin, että lauluun on tullut jo uusia äänteitä, mutta tapa on edelleen. Helpottaa kyllä toi, tietää milloin voi valmistella nukkumaan.
  8. Hei, missymomilta ei enää saa kaikessa koossa vaatteita enää tämän viikonlopun jälkeen. Siirtyvät valmiiseen mallistoon joissa suurimmassa osassa isoin koko on 42, ihan vain muutamassa isoin koko on joko 48 tai 52. Samoin vaatteissa voi olla mahdollista tilata vain yhdellä värillä. Tosi harmillista minusta, koska olen tykännyt tilata vaatteita tuolta ja nyt meni sekin mahdollisuus.. kokoni kun on kumminkin 48-50.
  9. Radi todettiin kun sokerirasituksen eka arvo oli yhdellä noussut ja puolivälissä paastoarvo oli parilla koholla. Puolivälistä loppuun asti arvo oli alle 5 krt koholla. Synnytys käynnistettiin 38+1 koska etuseinäistukan takia ei loppuajalla saatu kunnollisia painoarvioita. Viimeiset viikot kävin 2 krt kättärillä viikossa, kokoarviossa ja muuten seurannassa. Poika syntyi 38+2 ja oli 49 cm pitkä ja paino 3735 g. Mutta tosiaan samoilla ultrilla paino heitteli jopa puolella kilolla.
  10. Meillä oli öisin hyväuninen vauva, alusta asti yöt nukkui hyvin ja söi kerran kaksi. Päivisin ei nukkunut kunnollisia päiväunia, mutta jaksoin koska öisin sai nukkua. Pisimmät unijaksot olivat 6-9 h. Ei enää, sillä meillä alkoi kanssa 4 kk ikäisenä sama jatkuva yöheräily. Herää koko yön alle kahden tunnin välein ja siksi hän nukkuukin vieressäni. On vain paljon helpompaa. Olen yrittänyt onko vaikutusta jo vauva nukkuisi koko yön omassa sängyssä, mutta ei ole eroa. Helpottaa vähän kun luin tämän olevan kausijuttu.
  11. Me aloitetaan vauvauinti ja siellä Ei saa olla uimavaippaa. Onko noi imse vimset uimapukuja vai uimavaippoja? Mikä olisi hyvä, mieluummin kokouikkari vai sellainen pöksytyyppinen pojalle joka on tosi pulleat maha ja reidet?
  12. Meidän esikoisesta tuli Eemeli Onni Viljami.
  13. Kiitoksia vastauksista. En tosiaankaan tiennyt aiemmin, että näin pienienkin kanssa voi aloittaa kiinteät.
  14. Chimelli: Ok, kiitoksia vastauksesta.
  15. Sairastuin flunssaan ja poika sai sitten tartunnan. Ei ole kuumetta, nuhaa ja yskää tällä hetkellä ja pari pv on kestänyt. Se mikä huolestuttaa minua niin poika ei halua syödä hirveästi. On pelkällä imetyksellä ja ennen piti iltaisin maratonsyöntejä jolloin nukkui pitkään, samoin syötöt kesti muulloinkin aika kauan. Nyt syödään yhden kerran (5 tai 10 min) kahden tunnin sisällä, nukutaan kauan mutta heräämisen jälkeen ei välttämättä halua syödä heti. Hymyilee ja on aurinkoinen, nenäfriida on maailman hienoin ja hauskin asia kanssa. Samalla stressaan riittääkö maito vai alkaako se vähenemään ja loppumaan nyt? Käsipumpulla en saa pumpatuksi ollenkaan.