kaum

Aktiivijäsen
  • Content count

    2086
  • Joined

  • Last visited

About kaum

  • Rank
    Addikti

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Oukkei. Ja mun poika oli syntyessään 3 kg ja 50 cm, eli ei mikään iso. Tosin en itsekään ole iso, vaan vauvan (ja tulevankin vauvan) koko sopii kuulemma hyvin mun kokoon. Mulla ei siis edistynyt YHTÄÄN koko synnytys, paitsi vedet meni ja supisteli (kipeästi mutta kestettävästi ilman oksitoniinia, sen kanssa kipeästi). Mutta joka tapauksessa mulla jäi sellainen kuva, että mun tapauksessa sektioon johti monta pientä syytä, ja tuo tarjonta paljastui vasta sektiossa.
  2. Mä luulin, että etenemättömyys liittyisi virhetarjontaan...? Meidän esikoisen synnytys alkoi vesien menolla ma-ti-yönä. Käskivät tulla sairaalaan aamulla, jolloin tilanne tsekattiin ja mut otettiin osastolle. Odottelin siellä vuorokauden, minkä jälkeen alettiin käynnistellä. Supistuksia oli ennen käynnistämistäkin, mutta ei mitään karsean tuskaisia (nukkua ei silti voinut). Keskiviikkona pääsin synnytyssaliin joskus yhdentoista aikoihin. Epiduraali vaikutti vain toiselle puolelle, mitä kai sattuu, mutta toisaalta nyt mietin, että oliko se lonkassa tuntuva kipu oikeastaan tuota selkäkipua, josta moni täällä puhui... No, jälkikäteen kuulin, ettei oksitosiiniannosta voitu nostaa mun kipujen takia. Olin kärsinyt pahasta unettomuudesta suurimman osan raskaudesta, mikä myös vaikutti synnytykseen. Lisäksi lapsen sydänäänet heittelivät, mulla on lisätarkkailua vaativa geenivirhe, eikä synnytys käytännössä edennyt yhtään eli en auennut. Illalla seitsemän jälkeen lääkäri ehdotti sektiota, mutta sanoi, että voidaan vielä odottaakin, vaikkei luultavasti tapahdu mitään vaikka odotettais aamuun... Sektiossa paljastui, että lapsi oli avosuutarjonnassa. Muistelen lääkärin sanoneen, että noin puolet tuossa tarjonnassa olevista päätyy sektioon (ja käsitin tosiaan, että etenemättömyyden takia). Nyt on toinen raskaus loppusuoralla, ja lievästi sanoen jännittää ja kauhistuttaa, varsinkin tämän ketjun jälkeen. Kävin äitipolilla jo rv32, jossa totesivat, että ei ole syytä tehdä muuta kuin jatkaa normaalia neuvolan seurantaa. Kysymykseeni vastattiin, että jos näyttää menevän samalla mallilla, niin toisella kerralla sektiopäätös tehdään nopeammin. Siis nimenomaan toivon, että jos siihen päädytään, niin päädyttäis nopeammin... Toki sekin vois auttaa, jos kivunlievitys tehoais; edellisellä kerralla vasta spinaali leikkaussalissa vei kivun toisesta lonkasta.
  3. Onkos kukaan tutustunut lähemmin Joovyn tupliin? Meillä on tulossa ikäeroa 2v 2kk, mutta normaaliseisomalauta (saati sitten yksöisvaunut) eivät ole mahdollisuus, jos/kun haluan poistua kotoa, koska tuleva isoveli on vauhdikas tyyppi... Eikä ole omasta mielestään ikinä niin väsynyt, ettei jaksaisi kävellä - joskus vaan pitää halailla puita ja pötkötellä jalkakäytävällä. Best Buggysta olen lukenut arvioita ja katsonut kuvia... Vaikuttaa melko köykäiseltä, mutta vois toimia, kun isompi saa seistä tai istua, eikä siitä pääse ehkä ihan noin vaan karkaamaan. Britti-Amazonista ainakin saa kolmella sadalla...
  4. Kiitos merkinkantaja ja harmi Armis!
  5. Osaisiko joku auttaa: minkä pehmeän kantokopan saa Mountain Buggy Duet -rattaisiin?
  6. Mulla auttoi ekan raskauden alussa... - Cuplaton (tabletteina) auttoi kipuihin - ei pun. lihaa, ruisleipää tms, kaalia tai mitään ns. raskasta ruokaa (lähinnä siis salaattia, hedelmiä ja vähän vaaleaa leipää) - vauvojen luumusosetta (jossain vaiheessa kaurapuuron kans, kun ei enää muuten uponnut), saan siis allergiaoireita "oikeasta" luumusta.
  7. Jos tykkää Mutsyistä, mutta läjässä olevien vaunujen koko kauhistuttaa, niin kannattaa tutustua Transportereihin. Paketti on vähän korkeampi kuin vaikka 4ridereissa, mutta lyhyempi. Mä autoilen kaksin lapsen kans aika paljon, ja käytetään oikeastaan vaan noita. Meillä nuo mahtuu viikonloppumatkalla tavaroiden kans takakonttiin ja arkikäytössä helppo heittää takakonttiin, kun ei tarvi irrottaa mitään osia ja on lyhyt paketti. Mä oon 160 cm, mies 185, ja toimii molemmille. UR:ihin ja 4ridereihin verrattuna nuo on "halvemmat" (ja halvemmat) eikä ole yhtä paljon hienouksia, mutta meillä kriteeri oli nimenomaan se, että mun on yksinkin hyvä liikkua niiden kans millä tahansa kulkupelillä... Ja mä halusin taittuvan aisan (eikä sellaista, joka työnnetään putken sisään), jotta mulla on lyhyenä kävelytilaa, enkä potki vaunuja...
  8. Tää ei oo enää alkuperäiselle kysyjälle ajankohtaista, mutta mun mielestä se NAN2-jauhemaito on ihan JÄRKYTTÄVÄN KARMEAA. Oon kerran lämmittänyt pakastetun rintamaidon, joka oli mennyt huonoksi, ja sen haju sai mut oksentamaan. NAN2-jauheesta tehty maito haisi ihan samalle, en oo toista kertaa käyttänyt. Tetramaitoja käytetään koko ajan, ja niiden haju ei ole yhtään lähelläkään jauhemaidon kuvottavaa lemua.
  9. Kampissa ja Stockalla (leluosaston takana) on hyvät lastenhoitohuoneet, mutta tulin vinkkaamaan Akateemisen toisessa kerroksessa olevasta "vanhanaikaisesta lastenhoitohuoneesta". Toisin sanottuna siellä on vessa, joka pitää pyytää avaamaan viereiseltä kassalta, mutta mukaan mahtuu vaunut, voi käydä itsekin vessassa ja imettää ihan rauhassa. En ole myöskään nähnyt tuolla ikinä ketään, joten on ilmeisen rauhallinen. Noi modernit lastenhoitotilat on kivoja, mutta jos on liikkeellä yksin lapsen kans, niin voi tulla joskus itselläkin hätä...
  10. Lentojen suhteen olen samalla kannalla kuin muutkin, mutta hotellien etsintään suosittelen Tripadvisoria. Siellä näkee muiden kävijöiden kommentteja ja omia valokuvia + Tripadvisor etsii hinnat muista paikoista (esim. hotels.com, booking.com, Expedia ja Splendia). Toki kannattaa aina tsekata hotellin omien nettisivujen hinnat myös, mutta mä oon hyötynyt tosi paljon siitä, että näen muiden kommentit ja itse otetut kuvat. Tripadvisorista voi etsiä myös vinkkejä tekemiseksi jne.
  11. Meillä on runokirjoista Silkkipaperitaivas kovassa käytössä, siinä on runot ja niihin leikkiohjeet mukana.
  12. Nyt on reissu käyty! HiPP:in ruokia löytyy isommista kaupoista, pikkukaupoissa on Nutrician Olvarit-ruokia, jotka on kyllä melko litkuja... Mut ihan ok. Maidot meillä oli omat mukana, mutta jauhetta näkyi kaupoissa (NAN). Paikallisilla näytti olevan noin 95% matkarattaita. Meilläkin oli matkikset ja hyvin meni. "Omalla autolla" mentiin kentältä "kotiin" ja sitten liikuttiin ratikalla + kävellen. Jalkakäytävät on erilaisissa kunnoissa olevia katukivetyksiä, eli tärinää vaunuissa on Brysseliin matkaaville luvassa. Lastenhoitohuoneita/hoitopöytiä ei taidettu löytää lentokenttää lukuunottamatta mistään... No ei me ihan tajuna niitä etsittykään, mutta verrattuna Suomeen vaipanvaihtotiloja oli vähän. Housuvaippoja siis mukaan, jos lapsi on jo sopivassa iässä. Sellainen vaateketju kuin DOD merkkivaateoutlet, niitä on siis monta, ja niistä voi löytää merkkivaatteita edullisesti. Mothercaressa on muuten tosi hyvä malli taaperoruokalapuissa, löytyy ainakin Louisan päässä olevasta ostarista.
  13. Nyt on reissu käyty! HiPP:in ruokia löytyy isommista kaupoista, pikkukaupoissa on Nutrician Olvarit-ruokia, jotka on kyllä melko litkuja... Mut ihan ok. Maidot meillä oli omat mukana, mutta jauhetta näkyi kaupoissa (NAN). Paikallisilla näytti olevan noin 95% matkarattaita. Meilläkin oli matkikset ja hyvin meni. "Omalla autolla" mentiin kentältä "kotiin" ja sitten liikuttiin ratikalla + kävellen. Jalkakäytävät on erilaisissa kunnoissa olevia katukivetyksiä, eli tärinää vaunuissa on Brysseliin matkaaville luvassa. Lastenhoitohuoneita/hoitopöytiä ei taidettu löytää lentokenttää lukuunottamatta mistään... No ei me ihan tajuna niitä etsittykään, mutta verrattuna Suomeen vaipanvaihtotiloja oli vähän. Housuvaippoja siis mukaan, jos lapsi on jo sopivassa iässä. Sellainen vaateketju kuin DOD merkkivaateoutlet, niitä on siis monta, ja niistä voi löytää merkkivaatteita edullisesti. Mothercaressa on muuten tosi hyvä malli taaperoruokalapuissa, löytyy ainakin Louisan päässä olevasta ostarista.
  14. Vihdoinkin muistan kiittää. Eli kiitos, parin viikon päästä tullaan!
  15. Kiitos vastauksestasi, tamtam! Ostinkin kotiin maitojauhe-NAN:ia, pitää alkaa harjoitella... Otetaan myös omat puurojauheet mukaan, kiitos vinkistä! Oon asunut Hollannissa, joten Hema on tuttu.. Mulla on tavoitteena löytää sielä Hunkemöller ja Mothercare... Joukkoliikenteestä kysyisin vielä: Pääseekö vaunuilla matkustamaan helposti? (Yövymme Ixellesissä.) Mietitään, että raahataanko turvakaukalo mukaan vai liikutaanko julkisilla.