Funky

Aktiivijäsen
  • Content count

    656
  • Joined

  • Last visited

About Funky

  • Rank
    Aktiivi

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Kiva kun tulit kertomaan teidän matkasta Tinkatar! Oliko teillä molemmille lapsille omat rattaat mukana, vai miten liikuitte jos kävelemistä tuli enemmän? Meillä suht saman ikäiset lapset kuin teillä ja oon tässä pohtinut että miten saadaan ylipäätään autoon mahtumaan kahdet rattaat ja kaksi isoa matkalaukkua.. Vai pärjäiskö yksillä rattailla? Entä onko toi Marinan ranta ilmainen? Saako sieltä vuokrata aurinkotuoleja, pyyhkeitä?
  2. Oon käynyt kerran Balilla, tosin en lasten kanssa. Kokemuksia löytyy Ubudista, Kuta beachista ja Sanurista. Näistä ehdottomasti kiinnostavin oli Ubud. Kuta enemmän surffareitten/bilettäjien kohde ja Sanur aika perus turistikohde rantakojuineen ja hotellialueineen. Sanurista tosin tehtiin kiva päiväretki läheiselle Nusa lembognan (?) saarelle. Ubudissa hotellit oli muistaakseni aika kaukana keskustasta, mutta ainakin meidän hotelleilta oli ilmainen kuljetus keskustaan ja takaisin. Iltaisin pyydettiin ravintolan henkilökuntaa soittamaan meille kyyti ja hetken päästä auto odotti ravintolan edessä. Lasten kannalta kiinnostavia paikkoja on varmasti monkey forest ja lintupuisto. Lähisaarille tehdään myös kivoja päiväretkiä jos haluaa lähteä seikkailemaan.
  3. Tinkatar mitä kautta vuokrasitte ton asunnon? Onko siinä Marinan alueella kivaa rantaa johon pääsis kävellen? Me (eli minä) ollaan nyt katseltu asuntoja Marinasta mutta kivoimmat rannat tuntuis kuitenkin olevan hiukan kauempana taksi-/metromatkan päässä. Onko näin?
  4. Kuulostaa siltä että tuplien kanssa ei ainakaan kannata lähteä. Ehkä molemmille omat rattaat niin sit voi päivästä riippuen ottaa joko molemmille tai vain toiselle rattaat mukaan. Ja ehkä kantoliina/seisomalauta. Ooh, oon niin matkakuumeessa!!
  5. Kiitos Kasma hyvistä vinkeistä! Oliko teillä kummallekin lapselle omat rattaat mukana? Mahtuuko taksin kyytiin kahdet rattaat/yhdet tuplarattaat? Mulla on vielä miehen suostuttelu reissun suhteen vaiheessa, mutta itse oon jo ihan toinen jalka lentokoneessa.
  6. Mua kiinnostais kuulla suosituksia majoitusten suhteen. Harkinnassa omatoimimatka ensi talveksi 3-veen ja vajaan vuoden ikäisen kanssa. Minkälaisia ratassysteemejä suosittelette tälle combolle mukaan? Tuplat vai matkikset ja kunnon rattaat? Onko tuplilla hankala liikkua esim. metroon? Tarviiko 3-vuotias (reipas kävelijä) rattaita välttämättä ollenkaan?
  7. Letitia ja Mango, kiitos vinkeistä! Mä olen myös odottanut että kunhan saadaan poika siirrettyä pinniksestä jatkettavaan sänkyyn, alkais sisäpäikkärit jostain syystä kiinnostaa enemmän. Nyt oon myös pari kertaa nukuttanut pojan sisälle rattaisiin, kun ensin ollaan tunti taisteltu unta vastaan pinniksessä ja vanhempien sängyssä. En yksinkertaisesti ole jaksanut tämän jälkeen enää pukea poikaa rattaisiin, vaan laittanut sisävaatteissa rattaisiin nukkumaan. Meille on vauva tulossa keväällä, enkä siis haluaisi ostaa toisia rattaita vain esikoisen päikkäreitä varten. Onneks tässä on vielä aikaa opetella sisällä nukkumista.
  8. Kaipaisin vinkkejä siihen, miten kohta 2-vuotiaan saa opetettua nukkumaan päikkärit sisällä. Tähän saakka nukkunut rattaissa ja sänkyyn ei nukahda kuin yöunille.
  9. Nostelen tätä keskustelua nyt kun aurinko taas porottaa.
  10. Äh, nyt ärsyttää. Törmäsin edellispäivänä netissä mielenkiintoisen näköiseen liinaan ja nyt en enää löydä sitä mistään. Eli osaako joku neuvoa mistä mahdollisesti löytäisin seuraavanlaisen kantoliinan: Muuten ihan kuin yhdistelmäliina (esim. toi aikaisemmin täällä ollut Amazonas Carry baby), mutta siinä on lisäksi vielä se smokkivyö. Ilmeisesti siis kolme irrallista rinkulaa, joihin pujottaudutaan? Harkitsen liinan ostamista, mutta mielummin joku muu kuin sellainen pitkä versio. Liikutaan paljon autolla enkä koe järkeväksi parkkipaikoilla/ -halleissa pukea liinaa päälle kun puolet roikkuu maassa. (toki sen liinan voi pukea päälleen jo kotoa lähtiessä...) Lisäksi liinan pitäisi olla hyvin hengittävä kun ollaan pojan kanssa molemmat aikamoisia kuumakalleja. Mobyn born free -liinaan ihastuin ihan vaan ulkonäön perusteella. Mitä mä teen?
  11. Mä kävin just viikko sitten postissa ja jätin siksi aikaa nukkuvan vauvan autoon. Mulla meni ehkä minuutti ja tietysti sillä aikaa vauva oli herännyt. Hiukan kitisi kun tulin autoon takaisin, muttei vaikuttanut sen enempää traumatisoituneen tuosta tapauksesta. Pahempaa mun mielestä on ne automatkat, jonka vauva huutaa kurkku suorana takapenkillä kaukalossaan ja äiti yrittää pysyä tiellä kun tekee niin pahaa kuunnella toisen huutoa. Vaunuihin en uskalla jättää kaupan/kioskin eteen vaikka mulla oliskin näköyhteys. Pelkään että joku vie vaunut ja lapsen mennessään. Samoin kun nukutan vauvaa vaunuissa meidän takapihalla, käyn välillä ikkunasta kurkkaamassa että vaunut on edelleen tallella. Toisinaan käyn jopa kurkkimassa vaunuihin, ettei kukaan ole vienyt vauvaa itkuhäläreistä huolimatta. Vessassa käyn yksin, mutta jos tiedän että mulla menee kauan (pesen hampaat, meikkaan ja laitan tukan) otan vauvan sitterissä mukaan, samoin suihkuun jos on hereillä. Päiväunien aikana otan itkuhälärin suihkuun mukaan.
  12. ^ No just tollasia oon koittanut etsiä! Kyllä sitä tuntee itsensä taas tyhmäksi, kävin nimittäin Ozbabyn sivuilta jo etsimässä tällaisia... Iso kiitos fmn
  13. Meillä on hoitolaukkuna ihan tavallinen laukku (Fred Perryn isompi olkalaukku). Oon tykännyt laukusta muuten, mutta sen kuljettaminen vaunujen aisassa on välillä vähän ärsyttävää. Saakohan jostain siis ostettua sellasia kiinnikkeitä, joilla ton laukun sais fiksummin vaunujen aisaan roikkumaan. Nyt olen pitänyt laukkua niin, että roikkuu olkahihna aisan yli laitettuna. On vaan tylsää kun hihna ei meinaa pysyä kunnolla paikoillaan vaan välillä valahtaa alas ja laukku jää sitten jumiin vaunukopan alle.
  14. Mä en myöskään löytänyt enää "sitä oikeeta" päikyn poisto -ketjua Allekirjoituksessa olevan päikyn sais poistaa. Kiitos!
  15. Oon itse menossa ottamaan rakennekynsiä muutaman viikon päästä ja ihan googlettamalla tällainen sivu tuli vastaan HUS.