Jena

Jäsen
  • Content count

    15
  • Joined

  • Last visited

About Jena

  • Rank
    Aloittelija

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Millainen Klippan on ollut käytössä? Hyviä ja huonoja puolia? Miksi esim. Yosa ei ostaisi enää seuraavalle Klippania? Ihan mielenkiinnosta kyselen
  2. Jos lapsi "valuu" istuimessa alaspäin, onko turvavyö kiristetty tarpeeksi tiukasti? Meillä oli tätä ongelmaa alussa, mutta kun oppi kiristään turvavyön kunnolla, ei poika enää valahda istuimessa alaspäin. Hankaluutena on edelleen se, että poika nukahtaa joskus nojaten päällä palkkiin tai nukkuessaan pää roikkuu joskus tosi pahasti. Usein pitää itse korjata nukkuvan lapsen päätä parempaan asentoon. Auttaisiko joku niskatyyny? Onko semmoisia turvallista käyttää?
  3. Sanoppa muuta! Nyt tuosta saa käsityksen, että Kiddy GuarfianFix pro istuin on heikko, vaikka se saa arvosanan hyvä, jos on kiinnitettynä isofix-kiinnikkeisiin. Minusta pitäisi julkaista vaikka eri testituloset istuimista isofixiä käytettäessä ja ilman. Autoliiton sivuilla testin lopussa lukee näin: Yhteenveto: Lastenistuin, jolla on huomattavia puutteita etutörmäyssuojassa silloin, kun istuin on kiinnitetty auton turvavyöllä (eli ei isofix-kiinnityksellä). Kun istuin on asennettu isofix-kiinnikkeisiin, saa se turvallisuudesta hyvän arvosanan. Tuo viimeinen lause jää vain helposti huomaamatta... Jos isofixillisiä palkki-istuimia testataan myös ilman isofixiä, niin miksi turvavyöistuimia ei testata sekä selkämenosuuntaan, että kasvot menosuuntaan? Eikö se niin ole, että palkki-istuin on kuitenkin turvallisempi vaihtoehto kuin mikä tahansa kasvot menosuuntaan oleva turvavyöistuin? Niistä ei mainita mitään, että eivät olekaan enää kasvot menosuuntaan ollessa niin turvallisia... Mua ärsyttää tämä asia suunnattomasti, koska tosissaan perehdyin turvaistuinasiaan, kun se meillä oli ajankohtainen. Pitkän mietinnän jälkeen päädyttiin Kiddyyn, koska palkki tuntui meille parhaalta vaihtoehdolta. Poika itki autossa paljon silloin kuin meillä oli vielä turvakaukalo käytössä ja pelättiin saman jatkuvan, jos ostetaan selkämenosuuntaan istuin. Sitten jos ne itkut olisi jatkuneet, ei varmasti olisi odotettu sinne 3-vuotiaaksi asti, että penkin "saisi luvallisesti" kääntää kasvot menosuuntaan ja silloinhan se ei olisi niin turvallinen istuin kuin palkki-istuimet. Onneksi ostettiin palkki-istuin, sillä itkut autossa loppuivat kuin seinään turvaistuimeen siirryttäessä. Minusta yksi turvallisuusasia on myös se, että kuskin ei tarvitse hermoilla ajaessa, kun lapsi huutaa autossa. Mulla ainakin stressasi ajaa autoa, kun toisella oli takapenkillä paha olla silloin kun poika oli vielä turvakaukalossa.
  4. ^ No voi ei, ilmeisesti se myyjä sitten puhui ihan totta. Siellä liikkeessä missä kävin, oli ihan vasta tarjous, että normaalihintaisiin Emmaljungiin hoitolaukku kaupan päälle. Enää ei ollut sitäkään tarjousta. Meillä on rakenneultra parin viikon päästä ja sitä ennen en kyllä uskalla niitä vaunuja käydä ostamassa. Toivottavasti ei ehdi hinnat nousta ennen sitä. Silloin kyllä harmittaa, että joutuu maksamaan samoista vaunuista enemmän. Menee tuo City Crossienkin paketti melko kalliiksi, kun pitää ostaa quadroliftiä, jalkapeitettä ja hoitolaukkua lisäksi... Väriäkään en meinaa osata päättää, ei ole mitään ehdotonta suosikkia. Mietinnässä on silver check, black tai dark beige. Vaikeaa vaikeaa Onko ihan normaalia, että ne myy niitä liikkeessä esillä olleita vaunuja ensin pois, jos sieltä väri löytyy. Sitten vasta tilataan, jos ei liikkeessä ole oikeaa väriä. Ja siis hinnasta ei saa sillä keinoin alennusta, vaikka ne ovat olleet esittelyvaunuina ja ostaisi ne pois... Onko tuolla merkitystä, vai kannattaako haluta tehtaalta ihan uutukaiset vaunut?
  5. Onko totta, että Emmaljungien hinnat nousevat nyt ihan piakkoin? Ärrrsyttää, kun yhdessä liikkeessä myyjä niin uhkaili. Mua lähinnä alkoi tympäseen, että se selitti, miten heille on tullut ohjeistus, että pian hinnat nousee. Ja uusilla hinnoilla aletaan myydä heti, kun Emmaljunga ilmoittaa uudet hinnat. Kuulemma joku erikoisväri nousee ainakin City Crosseissa 699 euroon. Sanoi, että voi olla, että muutkin värit nousee tuohon. En oikein voi uskoa, kun nyt perusvärin City Crossit ovat olleet 560e, niin yhtäkkiä hinta nousisi 699 euroon. Millaisia pakettitarjouksia olette saaneet esim. juurikin City Crosseista? Tarvittavia olisivat tietenkin vaunut, sitten quadrolift, jalkapeite ja hoitolaukku.
  6. Mitä kauemmin tämä yritys on kestänyt, sitä enemmän tuntuu pahalle... Ärsyttää esim. minua nuoremmat, jotka ovat raskautuneet ja semmoiset, joilla ei mielestäni ole niin hyvä elämäntilanne vauvaa ajatellen kuin meillä. Toki jokainen tavallaan. Toivottavasti joku ymmärtää tän pointin. Siis minusta tuntuu pahalle, että en ole vieläkään raskaana, vaikka aika olisi nyt oikea (tai niin oikea kun se nyt voi olla) ja kaikki asiat kunnossa. Moni puolituttu nuoruusajoilta on saanut lapsia teini-iässä ja ehtineet erota lapsen isästä jo useampaan kertaan, koulut käymättä yms... Jotenkin semmoinen saa fiilikset tosi mataliksi..
  7. Tätä pitää käydä aina silloin tällöin lukemassa:girl_wink:
  8. Kierrossa jossa tärppäsi (meni kuitenkin myöhemmin kesken), join greippimehua säännöllisesti koko kierron. Täytyy kait siinä jotain olla, koska yritystä meillä on ollut jo vähän pidempään. Nyt olen ostanut muutaman purkin kaappiin, mutta tahtoo aina unohtua sen juominen. Kaiken lisäksi en voi sietää greippimehun makua, joten en sitä ihan hymyillen juo. Mies onneksi jaksaa aina muistutella sen juomisesta...
  9. Yksi hyvä ystäväpariskunta tietää yrityksestä sekä minun ystävä ja miehen yksi hyvä kaveri. Muille kerromme vasta, kun on jotain kerrottavaa. Toivottavasti pian. Plussaa odotellessa...
  10. Kesäkuussa oli alkuraskauden km ja meni kesken ihan itsekseen, eli vuoto alkoi. Oli kipuja enemmän kuin yleensä ja vuoto kestivät muistaakseni kaiken kaikkiaan 11 päivää (eli kauan) sekä oli myös runsaampaa kuin normaalisti. Kierto oli tosi säännöllinen ennen km:a (aika tarkalleen 28 päivää aina) ja km:n jälkeen kierrot ovat pidentyneet noin 35 päiväisiksi. Eli täällä myös km aiheuttanut sen, että kierrot ovat pidentyneet. Harmittaa, että kesäisellä km:lla on vieläkin vaikutuksia kiertoon.
  11. Täysin samoilla fiiliksillä. Nettikauppoja kyllä selaan lähes päivittäin ja kaupoissakin olen jotain ihanuuksia hypistellyt, mutta en osta ennen plussaa.
  12. Täälläkin esikoinen haaveissa ja minä 22 ja mies 23.
  13. Mulla e-pillereiden lopetuksen jälkeen kierto pysyi suht säännöllisenä, mitä nyt muutaman päivän heittoja ollut joskus. Pillereiden aikaan kun oli täysin sama kierto... Mutta ne luomumenkkojen aiheuttamat kivut, auts! Ensimmäisinä kiertoina olivat todella pahoja, nyt kun pillereiden lopetuksesta on jo kohta lähemmäs vuosi, ei kivut ole kovin pahoja. Tuota pelkäsinkin eniten pillerit lopetettuani, onneksi on kivut helpottaneet. Alussa vuoto oli tosi paljon runsaampaa, kuin pillereiden aikana, mutta jotenkin kummasti sekin tasaantunut tässä ajan mittaan. Väitän myös olevani paljon pirteämpi ja positiivisempi ihminen. En enää "masentele" samalla tavalla yms kuin pillereitä syödessäni. Kuvittelenkohan vaan, vai olisikohan noilla ollutkin jotain vaikutusta asiaan...? Hyvä päätös oli lopettaa, ainakin omalla kohdallani.
  14. Tämä on loistava aihe, meille niin ajankohtainen. Ihanaa, kun täältä löytää "kohtalotovereita" jotka painivat samojen mietteiden kanssa. En olekaan ainoa, joka pohtii kaikkea mahdollista ja ihan samoja asoita kuin muutkin Kauan aikaa sitten päätin, että kun opiskelut on suoritettu loppuun, on lapsella lupa tulla. No sitten kun se valmistumispäivä koitti ja paperit oli kädessä, "syyksi" tulikin, että en halua lasta näin pieneen asuntoon. Sekään asia ei ole enää este, kun uuteen ja omaan kotiin pääsemme muuttamaan ensi kesänä. Nyt mietin työkuvioita ja taloudellista tilannetta. Pärjäämmekö sitten jos minä jään äippälomalle ja hoitamaan lasta kotiin pidemmäksi ajaksi? Olen ainoa ystäväporukassamme, joka kuumeilee tai on edes tilanteessa, että lapset on ajankohtaisia. Suurin osa juoksee baareissa ja elää railakasta sinkkuelämää. Ei silti, en todella kaipaa, enkä haluaisikaan semmoista. Mietin kuitenkin, että erakoidunko kokonaan ystävistäni lapsen saatuani? Unohtavatko he minut kokonaan kun nytkään heistä ei kuulu niin paljon, kun itse en tykkää juoda paljon alkoholia tai käydä baareissa yms. Saanko jostain uusia perheellisiä ystäviä? Tämä on ihan kamalaa! Voiko ikinä olla täysin valmis siihen kaikkeen uuteen mitä lapsi tuo tullessaan? Voiko olla tilannetta, että kaikki olisi juuri "täydellistä" vauvan saantia ajatellen? Jos aina lykkää ajatusta ja "odottaa parempaa aikaa", huomaako jossain vaiheessa olevan jo liian myöhäistä? Näitä asioita voisi pohtia varmaan loputtomiin... Tämä kuumeilu saa minut ihan sekaisin. Anteeksi tämä tilitys, oli vain pakko päästä purkamaan jonnekin ajatuksia.