Salia

Aktiivijäsen
  • Content count

    160
  • Joined

  • Last visited

About Salia

  • Rank
    Aktiivi

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. En nyt nopealla searchilla löytänyt ketjua kirppiksistä, mutta saa vinkata jos suosituksia on jossain. Eli missä pk-seudun itsepalvelukirppiksellä liikkuu tavara? Olis tarkoitus mennä myymään sekä lastenvaatteita että omia, ja jotain sekalaista sälää (kirjoja tms.).
  2. Kiitos Nera kokemuksista, kävin katsomassa tänään livenä ja tosi hyviltä ja tukevilta ne kyllä vaikuttaa.
  3. Pitääkö freerider irroittaa ennen kuin rattaat laittaa kasaan?
  4. Katsoin vielä tuota freerideria. Ilmeisesti siinä on ongelmana että rattaita täytyy työntää sivusta, ettei astu laudan päälle, onko se epämukavaa? En myöskään tiedä saako city minien työntöaisaa käännettyö niin että lasi mahtuu siihen väliin. Voi huoh.
  5. ^Kiitos. Selasin käyttäjäarvioita ja monet valittivat että jos city miniin laittaa laudan niin lapsi ei mahdu seisomaan siinä suorassa. Ääh, olin jo päättänyt että ne otetaan mutta meillä on lapset 9kk ja 2v 2kk eli seisomalauta on ihan välttämätön. Muut vaatimukset on tukevuus ja rullaus (jäävät pian ainoiksi rattaiksi, ei Suomessa, ei lunta), ja helppo kokoaminen (menee kasaan yhdessä osassa). Onko ehdotuksia?
  6. Osaako kukaan sanoa saako BJ City Mineihin seisomalaudan?
  7. Se ettei epiduraalista välttämättä seuraa mitään muita toimenpiteitä, repeämisiä tai tokkuraisuutta jälkikäteen, vaan voi olla ihan yhtä hyvässä iskussa kuin lääkkeettömänkin synnytyksen jälkeen.
  8. En osaa sanoa asiasta laajemmin mutta itse olin molemmissa synnytyksissä avautumisvaiheet ammeessa, ekassa myös ponnistusvaiheen, eikä repeämiä tullut tai epiä tarvittu.
  9. Näinpä, kyllähän omansa katsoo mutta ei innosta yhtään alkaa manageeraamaan sen suhteita muihin. Siinähän joutuu itsekin ihmisten kanssa tekemisiin. Ja vielä ne muut lapsetkin menis mutta ahdistaa jo etukäteen että joutuu kasvatusasioissa luovimaan muiden vanhempien kanssa, nämä kun ovat tunnetusti niin konflikti- ja tunnevapaata aluetta. Hmm, pitäsköhän pysyä sisällä seuraava vuosi.
  10. Tätä pelkäsinkin, aiemmin riitti että käy välillä pelastamassa omansa jostain roskiksesta, nyt täytyy alkaa yleiseksi järjestyksenvalvojaksi. Ymmärrän kyllä että vanhemman tehtävä on opettaa lapsensa toimimaan oikein tässä yhteiskunnassa, mutta on se jotenkin haikeaa siirtyä siihen vaiheeseen.
  11. Nyt on kokemus sekä lääkkeellisestä että lääkkeettömästä synnytyksestä. Eli kakkosta menin synnyttämään toiveena että lääkkeettömästi menis tälläkin kertaa, suunnitelmissa amme. Suihkua, ammetta, lämpöpussia ja ilokaasua käytinkin ekat 7h. Synnytys vaan eteni ihan hirveän hitaasti ja tuli sellainen olo etten tule tätä jaksamaan näillä. Pyysin epiduraalin ja sain. Sitten selvisi että hidas eteneminen oli johtunut vauvan huonosta asennosta. Siinä sitten kalvot puhkaistiin ja kun sekään ei auttanut niin oksitosiini tippumaan. 7cm olin siis auki kun epiduraali laitettiin. Sitten vaan yhtäkkiä asiat loksahti kohdilleen ja 3h puudutteen laiton jälkeen vauva syntyi muutamalla ponnistuksella. Ei tullut repeämiä, tunsin ponnistuksen tarpeen ja hallitusti pystyin ponnistamaan. Oli ihanaa kun olin saanut levätä ja voimia riitti. Vauva tuli ulos, ja koska en ollut itse ihan puhki ja shokissa kivuista oli kaikki huomioni heti vauvassa. Eli summa summarum, sekä lääkkeetön että lääkkeellinen kokemus oli hyvä. Synnytykset etenivät eri tavoin niin oma tarve kivunlievitykseen oli erilainen.
  12. Mistäköhän Louna nimi tulee, mikä on sen alkuperä/merkitys? Toinen nimi josta olen yrittänyt kaivaa tietoa onnistumatta on Aure. Jotain viitteitä saamelaisuuteen, mutta sitten taas myös Aura/Aurora-ryhmään. Tietääkö kukaan näistä enempää?
  13. Meillä kakkosta odotellaan ihan näinä hetkinä ja makkari on nyt järjestetty niin että esikoinen (1v 4kk) on lastensängyssä joka on kiinni meidän sängyssä miehen puolella. Minun puolella sängyn vieressä on pinnasänky. Toivotaan että vauva nukkuis ekat kuukaudet miedän välissä, mutta jos ei siinä viihdy niin saa se pinniksessäkin olla. Ja toinen toive ettei esikoinen tulis mustasukkaiseksi, vaan kokis että on samaa nukkumaporukkaa. Ehdottomasti hyvä kyllä kaikkien unen kannalta että esikoinen saa pyöriä vapaasti omassa kaukalossaan vaikka onkin ihan vieressä. Voin kertoa sitten miten toimi kunhan saadaan vauva jonon jatkeeksi.
  14. Puistoilut on tulleet meille ajankohtaiseksi aika äskettäin ja lapsi on nyt kauhean kiinnostunut toisista lapsista ja heidän leikeistään. Ja leluistaan etenkin. Mutta käskyt, kiellot ja ohjaus kaikuu vielä kuuroille korville. Lapsi on siis alle 1,5v. Aikaisemmin on menty aika free spirit meiningillä ja enkä ole hanakka puuttumaan lasten välisiin juttuihin, mutta nyt kun tätä kanssakäymistä vieraiden kanssa tulee enemmän niin olen vähän ulalla. Eli miten siellä hiekkiksellä tulee toimia ettei muut vanhemmat pidä ihan vastuuttomana? Esim. - saako muiden lasten leluilla leikkiä? - kun pieni menee isojen leikkiin (lue: häiriköimään jotain 3-5-vuotiaita) niin jätetäänkö isot itse hoitamaan tilanne vai haetaanko pieni pois? - entäs kun menee häiriköimään sen ikäisiä (2v?) jotka ei vielä osaa niin käsitellä pienempiään eikä ymmärrä niiden sotkemista? - pitääkö kieltää kun ottaa toisen lapsen kädestä lapion vai antaako lasten ite neuvotella? jne.