delete

Jäsen
  • Content count

    11
  • Joined

  • Last visited

About delete

  • Rank
    Aloittelija

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Mä en ole osannut koskaan käyttää niitä niistäjiä... En ole tosin jaksanut kuin muutaman kerran kokeilla. Meillä on toiminut se, että lapsen nenää ja kasvoja pestään lämpimällä vedellä lavuaarissa ja samalla 'lypsän' nenää ylhäältä sieraimiin päin. Lämmin höyry ja vesi irrottaa limaa ja lypsämällä lähtee pois. Huono asia on että lapsi usein ei ole yhteistyöhaluinen tähän, mutta huomaa kyllä aika pian että auttaa Yöllä on auttanut sipuli sängynpäädyssä.
  2. Mulla menkat on aina olleet ihan kohtuullisen kivuliaat ja tuntuneet selässä enemmän. Synnytyskipu on kyllä ihan eri luokkaa kuin menkat, mutta supistuksetkin mulla on aina tuntuneet enemmän selässä, oikeastaan ei yhtään etupuolella. Eli siten jotain yhteistä näillä kivuilla on. Supparit alkoivat lyhyinä ja harvoina, synnytyksen edetessä pideten ja tihentyen. Ponnistusvaiheessa oli ehkä hieman helpompaa, kerkesi siinä voimia kerätä. Supistusten välillä oli taukoa, mutta kun se tuli niin oli pakko ponnistaa ja se taas auttoi hallitsemaan kipua. Ikäänkuin kipu hävisi siihen kun sai tosiaan tehdä jotain, ponnistaa!
  3. 40+6, 41+3 ja 40+6. Kaikki lähtivät lopulta käynnistämättä.
  4. Ekan kanssa supparit alkoivat illalla. Syntyi seuraavana iltapäivänä. Turhan aikaisin lähdettiin sairaalaan jo yöllä, aamulla vasta olisi kannattanut. Tokassa ja kolkissa heräsin aamulla klo 5 suppareihin ja lapset syntyivät aamulla ja iltapäivällä.
  5. Eka syntyi puoli-istuvassa asennossa ja ponnistusvaihe kesti n 26min. Toka syntyi seisaaltaan kahdessa minuutissa. Kolkki seisaaltaan kahdella ponnistuksella. En kyllä voinut kuvitellakaan muuta asentoa kuin seisaallaan, kolmannessa synnytyksessä en edesä käynyt sängyllä kuin tutkimuksen aikana. No, sairaalassa ehdin ollakaan kuin 1t10min
  6. Kaksi vanhempaa siirtyivät muuton yhteydessä omaan yhteiseen huoneenseen, esikko oli 4v ja kakkonen 2v. Eivät olisi enää mahtuneet meidän kanssa samaan. Hyvin meni siirto, ei mitään ongelmaa! Olivat nukkuneet sitä ennenkin loistavasti. Kuopus on nyt 1v8kk ja nukkuu sivuvaunussa mun vieressä. Yöt nukkuu lähes heräämättä. Aamusta yleensä kömpii kainaloon ja jatketaan unia Olen miettinyt että jossain kohtia siirtyisi muualle nukkumaan, mutta kun on meidän viimeinen vauva ja niin ihana siinä vieressä, etten raaski... No eikä kiirettä ole kun kaikki nukkuvat erittäin hyvin.
  7. "kiva" kuulla että muillakin on samanlaista... Meillä on vaihtelevasti työnnetty sormia kurkkuun, pitkään oli tässä jo pois mutta pari päivää sitten oksensi ihan kun meni vähän liian pitkälle se. Ei olla kiinnitetty pahemmin huomioita, mutta jos alkaa ihan kakomaan niin otetaan sormet pois suusta. Huoh, kaikkea sitä pitää....
  8. Meillä on ongelma 1v 8kk typyllä että aukoo kaikki vaipat ja vaattensa tarroista ja neppareista. Tosi kiva Tosin osaa sitten auttaakin tarravaipat päällensä sillä tuulella ollessaan. Meillä on aika kivasti alkanut yhä enemmän pissimään pöntöön/pottaan. Olen tässä miettinyt että mitkähän harkkahousut tai vastaava systeemi olisi hyvä? Ei jaksaisi aina repiä koko vaippapakettia auki kun käydään kokeilemassa tuleeko pissa... Mikä olisi hyvä systeemi?
  9. Meidän 8v ja 6v eivät saa viikkorahaa. Lauantaikarkit ostan tai käyvät itse ostamassa lähikaupasta parilla eurolla. Usein 6v vaihtaa karkkinsa pikkulegoon. Rahaa saavat joskus jos on jotain hankittavaa. Tähän mennessä ei ole tullut tarvetta maksaa viikkorahaa. Pari kertaa yritettiin, mutta ei muistettu kukaan koskaan mitään maksella Saadakseen karkkipäivän karkit pitää huone olla siivottuna.
  10. Meillä on kaikilla lapsilla yksi harrastus kerran viikossa. Tuntuu hyvin riittävän. Koulussa on lisäksi liikuntakerhoa ja näytelmäkerhoa mihin voi osallistua. Tuntuu oikein hyvin riittävän!