Pantzu

Aktiivijäsen
  • Content count

    81
  • Joined

  • Last visited

About Pantzu

  • Rank
    Tavis

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Location
    Uusimaa
  1. Hih, nää on hauskoja. Meillä tyttö toteaa usein pukemistilanteissa tai vaipanvaihdossa "ei isi osaa" tai "ei äiti osaa" ja menee sitten toisen luo pyytämään palvelua.
  2. "Maima, minne maima henee.. muille, maille, omenoita ohtamaan, kaali happaamaan, hups maima taatui..." = Laiva, minne laiva menee, muille maille, omenoita ostamaan, kaalinpäitä kauppaamaan, hups laiva kaatui. Neiti 1v 9kk laulaa Laiva-laulua näin.
  3. Meidän neiti vajaa 1v4kk sanoo monia sanoja hassusti, mutta suloisin on minusta "APUJA!", jota huutelee, kun tarvitsee apua johonkin asiaan.
  4. Meillä päiväkodin pientenryhmään tutustumisjakso takana. Tyttö on nyt vuoden ja ryhmän hoitajat toivoivat, että olemme tytön kanssa siellä mahdollisimman paljon ennen varsinaista aloitusta. Ihan ekaksi meillä kävi kotona piipahtamassa tytön ryhmän yksi hoitaja. Toissa viikolla olimme mukana päiväkodin touhuissa yhden aamupäivän ja yhden iltapäivän ja nyt tällä viikolla sitten oltiin kolme kokonaista päivää, jotta lapsi tottui vähän myös nukahtamaan päiväkotiin. Hoidin itse tyttöä, siis syötin ja vaihdoin vaipat ja puin, mutta muuten tyttö oli mukana touhuissa ja leikeissä muiden lasten kanssa ja mä seurasin sivusta. Kerroin samalla paljon tytöstä, jotta sitten tietävät, mistä tykkää ja mitä touhuilee kotona. Nukkumaan mennessä olin tytön luona ja hänen nukahdettuaan lähdin käymään asioillani silläkin riskillä, että tyttö herää. Hoitajat itse siis kehoittivat, että voin mennä. Ja tyttö heräsi kesken unien, mutta ei ollut milläänsäkään, vaikka äiti puuttui. Hyvä kokemus sinänsä, että ehkä hoitoon jäädessäkin sujuu sitten hyvin. Maanantaina sitten jätän tytön ihan koko päiväksi hoitoon ihan hyvillä mielin, kun on jo niin tuttu paikka ja tutut lapset ja aikuiset siellä. Vielä kun tulee tutuksi rutiinit niin eiköhän se siitä ala sujua.
  5. Mä oon toistaiseksi merkannut vaatteet kirjoittamalla tussilla lappuun tytön etunimen (harvinainen) ja apteekin teipillä niihin, jotka ovat lainassa tai muuten ei voi kirjoittaa vaatteeseen. Ihan mukavasti on pysynyt juuri leukoplastin teippi pesussakin kiinni. Harkitsen nyt noita nimilappuja, jos tilais, jos ne kerta on vielä siirrettävissä ne kiinnityssysteemitkin, eivätkä ole kertakäyttöisiä.
  6. Meillä on miehellä vasemmassa kädessä molempien lastensa nimikirjaimet melko isoina, samanlaisella fontilla, mutta poika mustalla ja tyttö punaisella ja mustalla. Hienot ovat ja sopivat minusta muutenkin tatuoidun miehen käsivarteen. Itse olen menossa ottamaan myös tuon tyttäremme nimikirjaimet sellaiseen tribaalisydämeen sumplittuina, mustalla ja jotain 10X10cm kokoisena. Kuva ja tekijä on jo valmiina, kun saisin vaan aikaiseksi mennä. Kuva tulee selkääni, vasemman lapaluun päälle, koska en halua kuvia näkyville paikoille (enää) ja melkein kaikki muutkin kuvitellut paikat on jo tatuoitu . Jalkaan en sitä kuvaa halua, vaikka sinne se mahtuisi...
  7. Mua kanssa kovasti kiinnostaisi, että miten tytön saisi nukkumaan pidemmät yöunet...? Tyttö on siis ihan just 8kk ikäinen, nukahtaa hyvin illalla 20-21 välillä ja nukkuu sinne aamu 2-4 ja sitten herää ja alkaa leikkiä sängyssään. Jos leikkiä ei keskeytä heti ja ala tassutella, herää niin, että ei sitten nuku moneen tuntiin... No kun sen saa tuosta nukkumaan, herää kuitenkin 6 aikaan jo ihan pirteänä, jolloin omasta mielestäni voisi vielä todellakin nukkua. Tyttö on kovin väsynyt sitten jo 8 aikaan aamulla ja nukkuukin vielä kolmet päiväunet, joista yhteensä tulee unta semmonen 4 tuntia. Olen koittanut säätää noita päiväunia niin, että niitä tulisi vaan kahdet, mutta sitten on mennyt ilta ihan perseelleen ja seuraava yö sitäkin levottomammaksi... Lisäksi tyttö tekee vielä yleensä kakat aamulla herättyään, että sekö sen sitten herättää...? Oikeastaan tässä ei valittamisen aihetta olisi, mutta kun itse olen sen verran mukavuudenhaluinen, että voisin mielelläni aloittaa päivän vähän myöhemmin. Ja toinen pointti tossa on, että tyttö on elokuussa pari päivää viikossa hoidossa, jolloin ei sen tartteisi enää jatkuvasti nukkua päiväunia, että kahdet riittäisi ihan hyvin. Ei toimivia keinoja olleet unien jatkamista koittaessa: Huoneen pimeänä pitäminen aamullakin Tassuttelu aamusta Maidon antaminen sängyssä (syö pullosta) Nukkumaanmenon myöhentäminen Kertokaa, jos on joku ratkaisu tuohon
  8. Neiti tais olla kuus kuukautta, kun alkoi seisoskella. Ainakin se on sitä tehnyt jo vaikka kuinka kauan mun mielestä
  9. Meidän tytön nimeä ei löydy kalenterista, eikä edes näköjään tuolta listalta, mutta eipä meillä ole ollut tapana viettääkään mitään nimipäiviä. Pitää miettiä tuota, jos joskus samantyylisen nimen päivänä sitten niitä jotenkin muistaisi tai jos joku sukulainen haluaa muistaa.
  10. Sairaalan synnytyssalissa, kun puhkaisivat kalvot.
  11. Mulle veikkailtiin rv 38, että tyttö on silloin n. 2600g ja varmaan aika lähelle oli, kun syntyi laskettuna päivänä ja painoi 2800g suunnilleen.
  12. Mulla oli pillereiden lopettamisen jälkeen yhdet menkat ja sitten tuli yllättävän nopea plussa, josta tyttö syntyi. Mua yllätti oikeastaan nopea plussa siksi, että olen joskus elänyt parisuhteessa ilman ehkäisyä puolitoista vuotta "tulee jos on tullakseen"-meiningillä ja ei tullut silloin...
  13. Mulla ei ollut ollenkaan minkäänlaista pahaaoloa tai ällötystä Ihmettelin sitä kyllä itsekin. Muutenkaan mua ei yleensä ikinä ällötä mikään. Ehkä se vaikuttaa.
  14. Tyttö (päivää vajaa 6kk) vilkutti isille takaisin, kun isi lähti töihin. Ei uskottu, että tosissaan vilkuttaa, niin testattiin monta kertaa ja kyllä, tyttö tosiaan vilkutti takaisin
  15. Sain lääkäriltä reseptin Diane Novaan puoleksi vuodeksi ja ostin Cypretyliä, joka on vastaava, halvempi tuote. Lääkäri määräsi noita pillereitä tosi nihkeästi ja kovan valittamisen jälkeen, kun mulle ei ole ikinä mikään muu hormonaalinen ehkäisy toiminut. Kokeillut olen erilaisia yhdistelmäpillereitä, Nuvaringia, minipilleireitä nyt viimeeksi (cerazzette),ja mulla on noiden kaikkien kanssa jatkuvasti menkat . Söin Diane Novaa puoli vuotta ennen vauvaa ja raskauduinkin melkein heti sen reseptin loppumisen jälkeen. Noissa on kuulemma tosi kova hormoonipitoisuus ja kun olen kuulemma niin vanha (29), suuri riski saada joku veritulppa. En sitten tiedä, uskallanko noita popsia sitä puolta vuottakaan, kokemuksia?