Nadda

Aktiivijäsen
  • Content count

    3661
  • Joined

  • Last visited

About Nadda

  • Rank
    Addikti

Contact Methods

  • ICQ
    0

Recent Profile Visitors

5179 profile views
  1. Flex: Jos olet ollut lääkityksellä jo pitempään, niin hyvin uskallat nostaa heti sen 25 mcg eli pienen tabletin verran. Se on ihan käypä ohje kaikille. En usko, että vääristää tuloksia, koska ei se muutaman päivän aikana niin paljon pääse vaikuttamaan.
  2. Neljäs käynnistettiin rv 37+.
  3. ^ Tavallisesti hoitamaton vajaatoiminta aiheuttaa ennenaikaisuutta, joten noilla viikoilla syntyminen on ollut ihan normaalia.
  4. ^ Kyllä voi tuntua ihan pienetkin laskut. Hemoglobiini lähtee laskuun siinä vaiheessa, kun varastoraudat alkavat huveta. Eli kun hemppa on laskusuuntainen, alkaa rautavarastot olla tyhjät ja se tuntuu kyllä olossa. Kehottaisin ottamaan lisärautaa!
  5. ^ Onko sinulla siis ohjeena mitata niitä aterioita edeltäviä arvoja? Minun ei tarvitse niitä mitata. Entä mikä on tilanne sitten seuraavan aterian jälkeen? Nouseeko verensokeri entisestään vai pysyykö samalla tasolla?
  6. Kinuskimansikka: Kyllä minä olisin kokonaan ilman, vaikkei nuo kyllä taida verensokeria nostaa.
  7. ^ Niinhän sitä luulisi, mutta tuokin on häilyvä käsite ja täysin paikkakuntakohtaista. On tapauksia, että jokin arvo on ylittynyt, muttei siitä ole seurannut sen kummempia toimenpiteitä. Toisia taas on tarkkailtu sen yhdenkin ylityksen takia tosi tiiviisti. Kannattaa kysyä ne oman paikkakunnan toimintaohjeet neuvolasta.
  8. ^ Seuranta vaihtelee. Jos olet saanut raskausdiabetesdiagnoosin, niin silloin pitäisi äitipolinkin asiasta kiinnostua ja siellä on sitten joitakin käyntejä loppuraskaudesta. Jos taas diagnoosia ei ole, niin pelkkä verensokeriarvojen mittaaminen ja mahdollinen ruokavalioneuvonta voivat olla tarpeellisia. Syntymän jälkeen seuranta riippuu niin ikään tuosta, onko diagnoosia vai ei. Yleensä kuitenkin vauvan sokeriarvoja seurataan sen verran kuin tarpeen on ja jos on häikkää, niin toimenpiteet sen mukaan.
  9. ^ TSH pitäisi olla raskauden aikana alle 2,5. On totta, että suurimmat ongelmat kilpirauhasen ongelmissa aiheutuvat raskauden alkupuolella, koska loppuraskaudessa vauvan oma kilpirauhanen toimii jo. Mutta en kyllä olisi noihin arvoihin tyytyväinen tai saisi mielenrauhaa vauvan hyvinvoinnin suhteen.
  10. ^ Minun mielestä voit jatkaa normaalilla ruokavaliollasi aluksi ja katsoa, miten verensokeri käyttäytyy. Sitten, jos tulee arvojen ylityksiä, niin alat katsoa tarkemmin. Usein kai oletuksena on, että syödään liikaa (huonoja) hiilareita ja siksi niitä määriä pitäisi vähentää/kontrolloida. Kuitenkin nuo minun saamani ruokavalio-ohjeet on ihan kamalat, kun ne on täynnä hiilaria (leipää, leipää, leipää!) enkä minä ainakaan voi syödä sellaisia määriä ilman, että raja-arvot paukkuu. Kannattaa siis kuulostella, mitä oma kroppa sanoo. Kaikille ei sovi kaikki, koska radiakin on erityyppistä.
  11. Blixen, lisäraudan syömisestä noilla viikoilla ei ole haittaa. Kukaan odottava äiti ei raskauden toisella ja kolmannella kolmanneksella saa ruokavaliosta riittävästi rautaa. Siksi lisärauta on perusteltua. En ymmärrä, miksi terkkarit sitä "pihtaavat". Eikä sen aloittamiselle edes ns. terkkarin lupaa tarvitse. Hyvät rautatasot auttavat palautumaan synnytyksestä ja jaksamaan imetysaikana. Sinuna kyllä aloittaisin lisäraudan, koska ei se varmasti ainakaan pahenna väsymystä! Päinvastoin voit saada siitä lisäpuhtia vauvan syntymänkin jälkeiseen aikaan.
  12. Hemoglobiini on alhainen, syötkö lisärautaa? Myös varastoraudat voisi mittauttaa. Koska hemppakin on jo noin alhaalla, voi olla että varastoraudatkin ovat vähissä ja se voi aiheuttaa väsymyksen.
  13. Tämä on hyvä asia! Kannatan ehdottomasti! Yhteisen katsomusaineen tunnilla on mahdollisuus keskustella etiikasta yleisestikin, jolle opetuksessa on harvoin liikaa aikaa. Ja nimenomaan on tärkeää, ettei etiikan opetusta ole rajattu eri uskontokuntiin kuuluville erikseen, vaan että asioita käsitellään koko sen ryhmän kanssa, jossa muutenkin opiskellaan. Lisäksi yhteinen katsomusaineen tunti vähentää lukujärjestysteknistä sumplimista ja muutenkin oppilaiden eriarvoisuutta, kun ei ole kiinni koulun koosta tai oppilasmäärästä, saako jokainen oman katsomuksensa mukaista opetusta.
  14. Mulla on mittausohjeet vaihdelleet varmaan joka raskaudessa. Silloin ihan ekassa (v. 2006) piti mitata 2 h aterian jälkeen. Sitten toisessa raskaudessa (v. 2008) mitattiinkin tunnin jälkeen syömisestä. Mittauskertoja oli päivässä 5-6 (mukaanlukien aamupaasto) ja viikossa 2-3. Tässä raskaudessa ei tarvitse mitata kuin kaksi kertaa viikossa 5-6 kertaa päivässä, jos ei alun tiheämmän seurannan aikana tullut ylityksiä. Nämä on siis neuvolan ohjeistuksia tässä raskaudessa - saa nähdä, pitääkö muuttaa jotain, kun tapaan lääkärin äitipolilla ensi viikolla.