PÄKÄ

Aktiivijäsen
  • Content count

    160
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by PÄKÄ

  1. Tänä päivänä tarjotaan myös jousto mahdollisuutta eli ns. luokatonta alkuopetusta. Lapsella on mahdollisuus edetä alkuopetus joustavasti ja käyttää siihen aikaa enemmän kuin normaalisti. Yksi vaihtoehto, jos miettii lykkäystä. Mutta tosiaan kannattaa miettiä ja asiaa, vasta eskari vuotena.
  2. Vieraspaikkakuntalaisena synnytin KAKS:ssä (2008) ja jäi todella hyvät muistot. Itselläni meni vedet keskellä yötä, jonka seurauksena ottivat sairaalaan. Mieheni sai jäädä myös yöksi, vaikka minun sukulaisiani asuu Kajaanissa. Käytännössä mieheni oli koko ajan paikalla, kävi hieman lepäämässä ja hakemassa tavaroita sukulaisista. Synnytyksessä kätilö oli aivan ihana ja huomaavainen. Hän oli koko ajan paikalla, kun häntä tarvittiin. Tähän varmaan vaikutti myös se, että olin sillä hetkellä ainut synnyttäjä. Osastolla oli myös todella kivoja kätilöitä, mutta myös huonoja. 2008 vuonna osastolla sai käydä myös sukulaisia kylässä. Ei huoneissa vaan yleisessä aulassa, jonne voi tuoda myös vauvan. Huoneisiin pääsi ainoastaan perheenjäsenet (isä ja lapset). Kaiken kaikkiaan hyvät muistot jäi ja nyt tulevaa synnytystä jännitän siinä mielessä, että miten se hoituu kun edellisestä jäi niin hyvät muistot.
  3. Neiti on 9kk ja päivä menee suurinpiirtein näin 7.00-8.00 herätys, aamupala, aamutoimet 8.00-9.00 puuhastellaan olohuoneessa. Katotaan lastenohjelmia, leikitään 9.00-10.30 Päiväunet 10.30-11.00 lounas 11.00-13.00 ulkoilua, leikkiä ja puuhastelua 13.30 välipala 14.00-16.00 päiväunet 16.00-16.30 päivällinen 16.30-20.00 Leikitään, ulkoillaan 20.00 iltatoimet ja iltapuuro 20.30 unilaulut ja sänkyyn
  4. PinjaMii: Niin pelottavan samanlaista tekstiä sun kirjoituksessa kuin omassa mielessä, kun mietin omaa neitiä. O len aiemminkin miettinyt samaa, kun olen lukenut teidän kuulumisia syyskuunketjusta. Meillä ruokailu (imettäminen) ei sujunut niin mallikkaasti, mutta muuten kyllä. Yöt ruettiin ilman syöntejä ruettiin nukkumaan n. 6.5kk, mutta sitä ennen parilla syötöllä ja heti nukahti. Neiti on niin tyytyväinen kuin voi olla. Totta kai on känkkäränkkä päiviäkin, mutta perustyytyväinen. Nauraa ja kikattaa todella paljon.
  5. Minkälaisia puuroannoksia olisi hyvä antaa niin aamulla kuin illalla? Meillä on neljä päivää syöty aamuisin puuroa ja hyvin uppoaa. Olen antanut vielä pieniä annoksia, joten voisko jo lisätä niin paljon kuin menee? Iltaisin en ole vielä antanut, varmaan vois. Millaisia määriä ne olis hyvä olla näin alkuun? Vai voiko antaa saman verran kuin aamulla ku niistä ei ole mitään oireitä tullut?
  6. Aloiteltiin neidin kanssa soseet bataatilla viikko sitten ja hyvin uppoaa, joten miten paljon sitä alkuun voi antaa? Sitten miten monta kertaa imetätte/annatte maitoa päivän aikana, kun syötätte kiinteitä? Totta kai nälän mukaan, mutta kuitenkin pääravinto on vielä maito et sitä tulis sitten tarpeeksi. Mä olen ihan hukassa.
  7. Meillä ei suurempia mahavaivoja ole ollut. Pieruja tulee säännöllisesti, mutta tyttö ei valita niitä ja ne tulevat ulos. Hieman kipristelee ja ähisee, mutta itkua ei juuri tule. Käytän relatippoja ja ne toimivat meillä. Kokeilin Cuplatonia, mutta minusta tuntui et niiden aikana tytöllä oli entistä enemmän masukipeä. Piereskeli todella paljon ja saattoi herätä itkien. Meillä pieruun auttaa mahallaan olo ja jalkojen liikuttelu, josta tyttö tykkää valtavasti.
  8. Tippalinssissä luen tätä ketjua. On aivan ihana lukea muidenkin kokemuksia imetyksestä ja sen vaikeudesta. Itsellä on kolme viikkoa oleva tytär ja imetys on mennyt poskelleen ihan alusta alkaen. Tyttö syntyi kolme viikkoa etuajassa, joten sairaalassa jouduttiin heti pullosta antamaan. Rintaruokinta on ollut vaikeaa ilman kumia ja eikä se ole kumin kanssa helpottunut. Olen lukenut tietoa, soittanut imetystukiryhmään, mutta jokin mättää. Välillä tyttö imee oikein kunnolla ja ilo on suurimmillaan, mutta sitten tulee hetki, jolloin imetys menee metsään, tyttö nukahtaa rinnalle jne. Henkisesti on ottanut koville kun en ole saanut omaa lastani imemään rintaa. Tiedän, että itseään ei saisi syyllistää, mutta väkisin tulee huonon äidin omatunto ja pitäähän siinä sitten tirauttaa pari kyyneltä. Ennen tytön syntymää kuvittelin, että imetys tapahtuu tissi suuhun periaatteella, mutta voi kuinka väärässä olin... Tällä hetkellä mennään siten, että joka syönti kerta imetän sen minkä tyttö imee. Loput pumppaan ja annan pullosta. Siihen päälle olen joutunut antamaan korviketta, kun tytölle jää nälkä. Eli ei sitä maitoakaan rinnoista tule ihan älttömästi. Välillä tulee, välillä ei. Pitää ilmeisesti levätä, juoda ja saunoa oikein kunnolla.
  9. Lapsivesi meni viikolla 36+6 ja itse synnytys viikolla 37.
  10. Supparit sattuivat ihan sikana. Ilman kivunlievitystä en olisi voinut olla. Kipukynnykseni on ilmeisesti todella alhainen. Sitten vauvan tulo sattui myös. Pään työntyminen oli yhtä tuskaa. Tuntui, että ei sieltä kukaan voi tulla.
  11. Itse kävin 4D-ultran lääkäriasema Cantissa ja oli todella hyvä. Teki erittäin kattavan ja asiantuntevan tutkimuksen. Käytti aikaa ja selitti koko ajan mitä näkyy missäkin. Suosittelen omasta puolestani Lisäys: Hinta oli parin sadan luokkaa eli hieman tyyris, mutta siitä sain kelan osuuden pois. Mitä kyselin Kuopion alueella hintoja niin aika samoissa liikkuvat siis 4D-ultra.
  12. Menetin juuri seuraavan sopimuksen, koska olen raskaana. Minulle luvattiin alkukesästä paikka jatkoon, mutta eilen tuli tieto et siihen halutaan sellainen henkilö, joka pystyy tekemään koko vuoden. Olen ollut tämän kunnan palveluksessa määräaikaisena 2,5 vuotta ja tässä tulos. No perään asioiden oikealaitaa kunhan liiton ihmiset palaavat töihin.
  13. Me otettiin Ifistä, koska siellä on kaikki muutkin vakuutukset ja saatiin hyvät alennukset liiton kautta.
  14. Hesen juustohampurilainen on must sekä nää missä x-karkit. Mitä suolasempaa on karkit niin sen parempia ne ovat
  15. Hauska lukea kommentteja siitä, miten vähän opettaja-vanhemmat pitävät yhteyttä. Voisin vastata tähän ekaluokan opettajan näkökulmasta. Itse opetan ensimmäistä luokkaa ja totta on, että vanhempiin ei tule pidettyä paljon yhteyttä, jos ei satu mitään ihmeellistä. Reissuvihkon välityksellä kerron kuulumisia sekä tiedotan tapahtumista. Olen kuitenkin laittanut omat yhteystiedot, jos vanhemmilla on jotain niin hekin voivat soittaa. Kouluvuoden aikana itse pidän kaksi vanhempainvarttia sekä vanhempainilllan. Opettajan näkökulmasta voisin todeta, että usein opettajat opettaa myös muillekkin luokille kuin omalle luokalle, joten loppujen lopuksi vanhemmille soitteluun jää vähän aikaa.. Kaikki yleensä pyritään hoitamaan välituntien aikaan tai päivän päätyttyä. Tällöin myös vanhemmilla on omat kireensä töissä, joten hirveästi ei keretä lörpötellä. Toimitetaan asia ja sovitaan, että soitellaan, jos on jotain asiaa. Ja sitten kun tullaan kotiin, niin unohdetaan työhommat ja siirrytään omaan perheen pyöritykseen sekä omiin harrastuksiin, jolloin soitto vanhemille ei tule heti ensimmäisenä mieleen. Itse kommunikoin myös kokeiden välityksellä. Kun palautan kokeita oppilaille, laitan kokeeseen terveisiä lapsen oppimisesta. Miten koe meni, mitä voisi parantaa ja harjoitella kotona. Tai vain kannustaa hyvästä suorituksesta. Vanhemmat kommentoivat myös tarvittaessa. Jos vanhemmat kaipaatte lisää yhteydenpitoa niin ottakaa rohkeasti puhelin käteen ja soittakaa opettajalle. Varmasti opettaja juttelee teidän kanssa mielellään. Itse ainakin juttelen, jos vain vanhemmat ovat soittaneet ja haluavat jutella oppilaan asioista. On sattunut niitäkin vanhempia, että on pitänyt ruotia heidän ongelmiaan Tästä olen kuitenkin kieltäytynyt!
  16. Ihan ehdoton ykkönen on itsellä etova ja oksettava olo. Kunhan tästä pääsisin eroon ni voisin alkaa nauttimaan tulevasta odotuksesta
  17. Mulla oli ennen plussaamista alavatsa kipuja sekä rinnat alkoivat olla kipeet. Sitten plussaamisen jälkeen ja myöhemmin siitä on tullut etova olo/oksentaminen, rinnat edelleen kipeät sekä vessassa on täytynyt käydä normaalia enemmän. Nämä ehkä yleisimmät oireet ja sitten liuta niitä pieniä oireita=)