Vilhelmiina83

Aktiivijäsen
 • Content count

  2296
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Vilhelmiina83

 1. @Polaris kiitos kovasti tiedosta! Viikonloppuna tuli synnärillä pyörähdettyä ja siellä lääkärin kanssa jo hieman sektion jälkeistä aikaa puhuttiin, että hyvällä tuurilla vauvan saa jo leikkurissa hetkeksi iholle ja jos oma vuoto pysyy hyvänä, 1000-1500mll niin silloin vauvan saa myös heräämöön mukaan, toki riippuen myös vauvan kunnosta. Harmi kun en tuolloin tajunnut kysyä noista pumppaamisesta, sokerin mittaamisesta tai muustakaan. Mutta kyllähän nuo reilun kolmen viikon päästä selviää.
 2. Olisi kiva kuulla kokemuksia, joille on tehty suunniteltu sektio ja lisänä ollut lääkehoitoinen raskausdiabetes. Millä viikolla sektio tehty, onko ohjeistettu mitenkään maidon lypsämistä/pumppaamista ennen sektiota ja saitteko vauvan heti vierihoitoon heräämöön? Itellä siis insuliinihoitoinen radi ja joskus ohimennen sanottu, että sektio tehdään rv38-39 mutta muuta ei ole sanottu. Toki 5 viikon päästä sovitaan sektio päivä ja käydään läpi siihen liittyvät asiat. Itseäni vain mietityttää, miten herkästi vauvan saa vierihoitoon ja käykö kätilö mittaamassa vauvan sokerit heräämössä. Toki riippuen äidin ja vauvan kunnosta, että tämä on edes mahdollista. Myös maidon lypsämisestä haluaisin tietää sen verran, että millä viikoilla tämän voi aloittaa.
 3. Meillä terkka sanoi, että alle 5,2 oltava ja edellisessä raskaudessa radi juuri napsahti, kun arvo oli 5,3
 4. @Tepsa sokerirasituksessa se paastoarvo pitää olla alle 5,2. Itse syön iltapalan klo 21-22 välillä. Aamulla sokerit mittaan klo 8-9 välillä. Itsekin jouduin opettelemaan myöhemmin syömään iltapalan vaikka itelle ei ollut minkäänlaista vaikutusta paastosokeriin kun muutenkin olivat reippaasti koholla. Joskus yritin syödä vielä just kun olen nukkumaan menossa, mutta ei ollut hyötyä arvoihin. Ja jopa pari kertaa yöllä vessareissun jälkeen söin vähän jotain niin ei sekään auttanut. Kannattaa tosiaan vaikka kokeilla niin, että syöt normaalisti ja samaan aikaan mihin olet tottunut ja aamulla heräämisen jälkeen mittaat sokerin niin tiedät siitämitä ne on ja tartteeko seuraavana iltana muuttaa iltapalassa jotain tai syödä myöhemmin.
 5. @Töhö mulla ei edes iltapalan pilkkominen tai myöhemmin syöminen auttanut paastoarvoihin millään lailla. Eli sain viime viikon torstaina nyt iltainsuliinin käyttöön ja pienillä annoksilla aloittelen ja nostan kolmen päivän välein 2ky:llä. Vielä ei suurempia muutoksia ole tullut, kun laskenut sieltä 6,2 ----> 5,9. Mutta ehkäpä jossain välissä löytyy oikea annos ja saisi sen paaston nyt kuriin. @Tepsa ylitys kun ei tuon suurempi rasituksessa ollut, niin ihan ruokavaliolla korjaantuu tuo. Mulla kans kahdessa muussa raskaudessa paastoarvo ylitti sen 0,1 ja kotimittaukset ei ikinä ylittynyt yli arvojen kun vain kiinnitin vähän enemmän mitä suuhuni laitan. Joten ei kannata stressata!
 6. @malla77 viiva erottuu kyllä, mutta väriä en näe vieläkään itse voisin veikata tuota ihan viivanpaikaksi. Onko sulla mikä dpo menossa?
 7. @malla77 jotain vaaleaa näen, mutta vaikea sanoa onko siinä väriä mukana vai ei.
 8. @Xanti ja @Symbioosi kiitos tiedosta! Pitääpäs tutustua noihin tarkemmin
 9. Sen enempää en jaksa sivuja selata, mutta kysymys kuuluu vaunuista. Oon nyt aika paljon eri nettikauppoja selannut, ja kaikki vaunut näyttää olevan sellaisia, että vaunukoppa kiinnitetään runkoon. Onko enää missään myytävänä vaunuja, joissa olisi se pehmeä tai kova kantokoppa olemassa? Meillä on tuplat, joissa on runkoon kiinnitettävä koppa ja olen sitä vihannut ensimmäisestä käyttökerrasta alkaen, koska omasta mielestä se on vaan niin vaikea laittaa paikalleen. Nyt siis haluan perusvaunut erillisellä kopalla minkä voi sujauttaa suoraan vaunuun ja ottaa mukaan sisälle ilman minkäänlaisten kinnikkeiden kanssa tappelua. Eli onko nämä vaunut jo muinaishistoriaa vai saako näitä vielä jostain?
 10. ^ kokeilin tuota että syön vähän myöhemmin vielä just yhden leipäpalan vihannesten kanssa, sokerit oli aamulla 6,5 eli korkeimmat tähän asti Ja aamupalalla söin pari palaa ruisleipää juustolla ja kurkulla niin sokerit 8,5 ja ikinä ei sokerit ole olleet yli arvojen ei edes lähellä niin nyt paukku reilusti yli Eli ruisleipä nostattaa sokereita, mitä hittoa tässä voi kohta enää syödä. Vaalea leipä nostaa kans sokerit, eli sitä en ole muutenkaan moneen viikkoon syönyt. Täytyy heti maanantaina olla neuvolaan yhteydessä ja saavat laittaa lähetteen sinne diabetes hoitajalle, ei tästä nyt tule enää yhtään mitään.
 11. Nostellaas tätä. Radi tosiaan napsahti jälleen ja paastoarvo tälläkin kertaa missä on häikkää. Ennen sokerirasitustestiä jo mittailin sokereita ja se paasto oli jo tuolloin koholla ja mikään mitä iltaisin söin ei auttanut millään tavalla, paasto koholla. Onko jollain jotain vinkkejä, mitä illasta kannattaa syödä, että sokerit laskee? Terkalta sain vain ohjeeksi venyttää iltapala mahdollisimman pitkälle ja lisätä proteiininmäärä. Vai pitääkö tässä kohta yöllä laittaa kello soimaan, että herää yöllä syömään. Edellisten radien napsahtaessa paastoarvot pysyi normaalissa rajoissa ihan normi ruokavaliolla. Nyt olen heti plussan saatua noudattanut raskausdiabetes ruokavaliota aika tarkkaan, toki on tullut välillä herkuteltua, mutta ruoan jälkeisiin arvoihin ei ole vaikuttanut millään, ne arvot on kunnossa. Myös paino pysynyt grammalleen samana plussattua. Nyt siis 13+3 menossa.
 12. @lavella ei saatu toinen kuva samanlainen kuin tuo, mutta otettu vielä vähän lähempää. Semmoista kokovartalo kuvaa ei saatu, vaikka kuvat otti niistäkin.
 13. Omalle kummitytölle annettiin kummilusikka lahjaksi jota toivoivat. Omille lapsille olemme kummeilta toivoneet valokuvakehykset, joihin voi kaiverruttaa vauvan mitat ym. Muilta lahjaksi on tullut satukirjaa, nallea, lahjakorttia ym. Itse en lahjaksi ostaisi ehkä haluaisi vauvakirjaa, koska itse haluan ostaa mieleisen kirjan ja jota pääsee jo raskausaikana täyttämään.
 14. Nubia ei kuvassa näy, mutta osaisiko joku veikata kallon ja vatsan muodon perusteella kumpi olisi tulossa. Ultra otettu tänään 13+1, vastasi pari päivää pienempää.
 15. @whipped cream heti syntymästä lähtien näkyi niin, että ei syliin halunnut ottaa, ristiäisissä ei mm. suostunut enää poikaa ottamaan syliin että oltaisiin kuvia saatu otettua, toki ei kyllä kuopuksen kohdallakaan saatu otettua samasta syystä. Eihuomioinut pojan kasvaessa millään tavalla kun ainoastaan esikoista. Ja vielä nykyään mummo ottaa mielummin esikoisen yksistään kylään, keskimmäinen ei ole oikein tervetullut vaikka haluaisi myös mummon mukaan lähteä ja kaikessa muussakin tämä näkyy, esim. lahjojen arvossa ja määrässä jouluna. Esikoinen saa kalliita lahjoja ja paljon enemmän. Vaikka tästä on anopille joka ikinen joulu sanottu että osta mielummin yhdet arvokkaammat lahjat kun kymmeniä turhaa roinaa. Leikkii ja touhuaa mielummin noitten kahden muun pojan kanssa ja keskimmäinen jää hyvin vähälle huomiolle. Sehän se jännä onkin, että kuopusta lellitään yhtä paljon kuin esikoista, ellei jopa enemmänkin. Että mikä siinä anopilla on, että keskimmäinen lapsi on välillä kuin ilmaa ja ihan eriarvoinen veljesten kesken
 16. Oma äitini oli kovasti toivonut lapsenlasta, kun vielä oli elossa. Kolme vuotta äidin kuolemasta saatiin lopulta lapsi syliin. Anoppi oli odottanut vauva uutisia meidän häitten jälkeen, eli oli enemmän kuin riemuissaan kun kerrottiin, että vauva tulossa. Ja kaikille piti asia juoruta. Samoin tuli laajalti onnitteluita myös miehen suvusta ja kaikki halusivat tulla vauvaa katsomaan syntymän jälkeen. Toisen raskauden kohdalla anopin puolelta suhtautuminen oli ihan iloinen, mutta onnittelut vähän väkinäisiä. Ja suuri pettymys oli sukupuoli, kun toinen poika oli tulossa. Kolmannen kohdalla en edes muista tuliko onnitteluja ollenkaan. Enemmin jäi semmoinen tunne, että hullujako olitte kun vielä lapsen teette. Ja kolmaskin oli poika, joten tämä otettiin paremmin vastaan. Edelleen esikoinen ja kuopus on anopille tärkeät ja keskimmäistä ei hirveästi huomioi. Nyt kun odotetaan neljättä, niin en tiedä milloin raskaudesta haluan edes kertoa, koska reaktiot ja sanomiset voin kuvitella mielessä. Ja etenkin jos tämäkin on poika niin anopille varmasti suuri pettymys. Ehkä rakenneultran jälkeen kerrotaan kun sukupuoli selvillä tai sitten ei..
 17. @malla77 jotain näkyy, vaikea sanoa onko väriä mukana.
 18. ^ Punertava viiva näkyy, toivottavasti lähtee vahvistumaan!
 19. @hoobi, minäkin näen punertavan viivan
 20. näinhän se on, että kenellekään ei kyllä lapsen nimi kuulu, mutta ainahan sen herneen joku nenään vetää, etenkin jos suvusta sen niminen löytyy. Ainakin vahva ykkönen on nyt tuo, jos ei tosiaan nyt satu silmään joku toinen nimi.
 21. Itse haaveilin aikoinani Jesse nimestä pojalle ja vieläkin on yksi vahvimpia suosikki nimiä. Mutta tämän niminen poika löytyy jo miehen suvusta (serkun poika) jota viimeksi ollaan nähty kun oli 4 vuotias, nyt jo yläaste ikäinen vai jopa vanhempi... missään tekemisissä ei edes olla heidän kanssaan ja mieskin serkkuaan näkee ehkä kerran pari vuodessa kaupassa.. jos nyt tulisi meille neljäs poika, niin onko kamalan väärin tehty, jos meidänkin pojasta tulisi Jesse, jos muuta nimeä ei keksitä. Sen tiedän, että anoppi ei tule nimeä hyväksymään, kun suvussa on jo yksi saman niminen ja en tiedä miten miehen täti suhtautuisi tähän, kun on se toisen Jessen mummo.. Toki minun serkulla on myös saman niminen poika kun meillä, tekemisissä ei olla ja tämänkin sain vasta tietää vuosi meidän pojan synnyttyä
 22. Kahdelle pojalle nimi oli valittu oikeastaan heti kun sukupuoli paljastui. Kolmannelle pojalle oli älyttömän vaikea keksiä nimi ja nimi saatiin keksittyä vasta pojan syntymän jälkeen ja toiset nimet viikkoa ennen ristiäisiä. Jos nyt neljäskin tulee olemaan poika, niin nimen keksiminen tuottaa vielä enemmän päänvaivaa, koska nimiehdotus ei välttämättä ole miehen mieleen tai minun. Enkä vielä ole törmännyt semmoisen pojan nimeen, minkä tällä hetkellä kelpuuttaisin. Tytölle on ollut nimi valittuna jo ensimmäisen raskauden aikana.
 23. Itse en kuulu enää kirkkoon, kolme lapsista on kastettu mutta nyt neljännen lapsen kohdalla pidetään nimiäiset. Ihan jo sen takia, että suvusta/ystäväpiiristä ei löydy enää ketään, kenet kummiksi voisi pyytää ja osa on myös kirkosta eronnut. Kolmannen lapsen kohdalla oli oikeasti suuri ongelma löytää toinen kummi, koska kirkko ei hyväksynyt yhtä kummia. Joten näin ollen helpommalla päästään kun ei tarvitse kummiasiaa miettiä ja lapsi saa isompana valita, haluaako kirkon jäseneksi vai ei.
 24. Vieläkö täällä on raskaana olevia, joilla vajaatoiminta? Itse olen ollut joka raskaudessa kilpparilääkityksellä vajaatoiminnan takia. Nyt pari viikkoa sitten sain jälleen kerran lääkityksen, kun tsh oli 5,98. T4v ei mitattu, joten siitä ei tietoa. Ja nyt neljännessä raskaudessa tuo tsh on ollut korkein muihin verrattuna.
 25. Dpo5 olin sata varma, että kiinnittyminen olisi tapahtunut. Kova kipu alavatsassa, mitä ikinä ennen ei ole ollut. Pari päivää tuon jälkeen (dpo7) tissit kipeytyi, mikä pisti kans vähän miettimään, että jotain on nyt meneillään. Normaalisti tuo tissikipu on tullut heti oviksen jälkeen, tosin ei noin pahana kuin tuolloin. Siitä lähtien ollut oireita enemmän ja vähemmän, kauhea palelu, menkkakivut, joita ei ole ollut esikoisen syntymän jälkeen ollenkaan sekä turvotus. Dpo10 tuli selvääkin selvempi haamu testiin sitä ennen parin päivän testit (dpo8 ja 9) on olleet todella haaleita, mutta punertavia.