Helna

Aktiivijäsen
  • Content count

    57
  • Joined

  • Last visited

About Helna

  • Rank
    Tavis
  1. Taateleiden syömisen viimeisenä raskauskuukautena pitäisi tutkimuksen mukaan vaikuttaa positiviisesti synnytyksen alkamiseen ajallaan ja synnytyksen etenemiseen. Kuusi taatelia päivässä on suositeltu määrä. Tälläinen tieto löytyi Fit Pregnancy lehdestä. Kuulemma sitrushedelmät aiheuttavat supistuksia.
  2. Ihanaa lukea, että joillan on sentään tullut seuraava lapsi nopeammin. Mä joudun uusintasektioon, jos ei ole tullut 40+3 / 41+0 (riippuen lasketaanko ultran vai menkkojen mukaan) ja elättelen kovasti toiveita, että lähtisi tulemaan alakautta ennen sektioaikaa.
  3. Mäkin suosittelisin tuota sängyssä tai sängyn läheisyydessä leikkimistä silloin, kun ei ole nukkumaanmenoaika, jolloin siihen ei liity paineita. Joku suosikkilelu voisi vaikka leikkiä kukkuu-leikkejä sängyssä. Jos pelko edelleen jatkuu, niin toinen vanhemmista voisi nukkua viikon ajan patjalla lattialla, mutta vain nukkua tai esittää nukkuvaa, niin että vanhempi ei varsinaisesti lohduta lasta.
  4. Huh, mitä tekstiä! Vanhojen kokemusten pohjalta tuntuu tosi pahalta ja kirjoitus loukkaa varmasti monia. Kyllähän lähes kaikki aloittavat lapsentekopuuhat tuolla "helppoa kuin heinän teko" -asenteella, joten kirjoittajan logiikalla kaikkien pitäisi onnistua tosi pian.
  5. Näitä on kiinnostavaa lukea. Eka synnytys käynnistettiin viikolla 41+3 (tämä oli jo aika pitkä aika amerikkalaisen lääkärin odottaa yli la:n) ja päättyi lopulta sektioon pysähtyneen synnytyksen takia. Nyt odotan tokaa ja lääkäri lupasi, että saan yrittää alakautta. Ei anna kuitenkaan mennä kuin paripäivää la:n yli, jos ei ole merkkejä avautumisesta, joten pelkään pahoin, että sektio on taas tulossa. Tuskin tämäkään vauva on ajoissa on.
  6. Esikoinen syntyi sektiolla, koska synnytys ei edennyt. Leikkauksessa kävi ilmi, että napanuora oli kaksi kertaa kaulan ympärillä, joten ei ehkä sen takia päässyt laskeutumaan. Nyt odotan toista ja toiveena olisi synnytys alakautta. Halukkuutta uuteen sektioon vähentää ennen kaikkea se, että esikoinen tulee olemaan 1 v 9 kk, kun seuraava syntyy ja on hankalaa jos ei voi moneen viikkoon kantaa häntä. Olen ekan kolmanneksen loppupuolella ja tähän saakka sektiohaava ei ole oireillut mitenkään. Ehkä ihan alussa vähän kutitti mahan päältä. Haava on poikittain bikinirajassa, joten toivon mukaan ei pahasti levahda mahan kasvaessa.
  7. Mindulla on kyllä komea pallo jo alussa. Mulla oli alkuraskaudesta kovaa turvotusta, mutta nyt tuntuu, että se alkaa vähitellen muuttua vauvamahan aluksi. Nyt viikkoja kasassa 11+4 ja toka raskaus kyseessä. Ekassa raskaudessa oli alussa turvotusta, mutta aika kauan kesti ennen kuin maha tuli kunnolla näkyviin niin, että pystyi katsomalla toteamaan, että raskaana ollaan. Aamumaha on vielä suht normaali, mutta iltaisin se turpoaa aika moiseksi. Mutta näyttää ehkä vielä vähän siltä, että olisi kesällä makkarat ja kalja maistuneet.
  8. Kiinnostavaa lukea muiden kokemuksia. Mulla on 14 kk vanha tyttö ja olen viikolla 11+4 raskaana. Meillä on enää yksi iltaimetys jäljellä, mutta siitä olisi tarkoitus vierottaa reilun viikon päästä. Mies on tuolloin palannut työmatkalta ja on kätevää, jos hän voi toimia harhauttajana. Lapsi tuntuu vielä nauttivan imetyksestä kovasti ja se on mullekin kiva ja rauhallinen hetki. Supisteluita ei ole ollut ja nännitkään eivät ole tulleet kovin aroiksi. Luulenkin, että imetyksen lopettaminen tuntuu haikealta. Jotenkin vaan tandemimetys ei tunnu omalta jutulta. Ja myöskään ajatus imettämisestä ison vatsan kanssa ei houkuttele. En ole käyttänut imetystä lohtukeinona, joten uskon, että kunhan saadaan iltaan jotain muuta kivaa imetyksen tilalle, niin lapsi varmasti unohtaa tissin pian. Kovin moni ei taida tietää, että imetän vielä enkä ole sitä kauheasti mainostanut, joskaan en salannutkaan. Jotenkin asenteet taaperoimetystä kohtaan ovat joskus vähän ylilyöviä.
  9. Mulla on 14 kk vanha tyttö ja imetän kerran illalla. Imetys ei kuitenkaan ole varsinaisesti osa iltarutiineja, vaan tapahtuu olohuoneessa. Olen raskaana viikolla 11 ja toiveena olisi saada tuo viimeinenkin imetys pois. Tyttö ei itse pyydä rintaa vaan sitä on tarjottu aina hänelle tietyssä vaiheessa. Mietin, että pitäisikö vaan jättää tarjoaminen joku kerta pois ja katsoa mitä tapahtuu. Mies on lähdössä parin viikon työmatkalle, joten suunnitelmissa on lopettaa imetys sen jälkeen, kun mies voi toimia harhauttajana. Onko täällä muita, joilla imetys on jatkunut vielä raskauden alettua ja miten on mennyt?
  10. Nostetaanpa vähän tätä. Meillä on tulossa lapsille ikäeroa 1v 9 kk ja vähän jo etukäteen jännittää, miten saadaan arki rullaamaan saati aikaa parisuhteelle. Mutta täällä oli onneksi kivoja ja helposti toteutettavissa olevia vinkkejä, joten ehkä se siitä, kunhan ensimmäisistä kuukausista selvitään. Esikoinen oli pikkuvauvana tosi helppo ottaa joka paikkaan mukaan, joten jos seuraava on yhtään samanlainen, niin ehkä sitä voi hankkia esikoiselle hoitajan ja mennä vauvan kera vaikka ravintolaan syömään. Se kuitenkin vaatii paljon vähemmän huomiota kuin sähläävä taapero. Ehkä...
  11. Kiitos vastauksista! Täytyy vähän testata, mutta jotenkin tuntuu, että tuo yhdet päikkärit ja pikku torkut voisi olla hyvä tässä vaiheessa.
  12. Joo, oon miettinyt ja pari kertaa kokeillut aamupäikkäreiden siirtoa myöhemmäksi, mutta tuntuu, että silloin vauvalle ehtii jo tulla lounasnälkä ennen kuin on nukkunut tarpeeksi. Tai sitten voisi tietysti kokeila antaa pienen välilpalan ennen päikkäreitä.
  13. Kyselisin päiväuniasoita. Meidän melkein 9 kk tyttö on oppinut nukkumaan yöllä hienosti usein n. 11 tuntia putkeen. (Tai siis ainakin niin, että mä en tiedä, että typy olisi herännyt, vaan osaa hakea unen uudestaan itse.) Näiden parantuneiden yöunien myötä päikkärirymti on kuitenkin mennyt sekaisin. Ennen tyttö nukkui aamupäivällä ja iltapäivällä noin 1,5 tuntia, mutta nykyään aamu-unille meno on yhtä taistelua ja jos saan nukahtamaan vaunuihin, niin herää jo alle puolen tunnin päästä. Iltapäivällä olen saanut nukkumaan pinniksessä vähän reilun tunnin. Mietininkin, että pitäisikö siirtyä yksiin päikkäreihin? Onko yhdet päikkärit 9 kk vanhalle liian vähän? Ajattelin kokeilla lounaan aikaistamista klo 11 ja sen jälkeen päikkäreille menoa.
  14. Törmäsin sattumalta tällaiseen Bugaboo-kopioon, Dream on Me -brandin Acrobat: http://www.dreamonme.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=257&category_id=39&option=com_virtuemart&Itemid=1