pihpuu

Aktiivijäsen
  • Content count

    210
  • Joined

  • Last visited

About pihpuu

  • Rank
    Aktiivi
  • Birthday 11/23/82
  1. Me yritettiin kyllä päästä ihan kahdestaan ulos säännöllisesti esikoisen aikana, yllättävän harvoin onnistuttiin. Nyt ollaan menossa teatteriin toukokuussa, jätetään pieni mun äidille ja iso serkulle. Ja tavoitteena on kyllä päästä jatkossakin ihan kahdestaan!
  2. ^Mä ostaisin sen trikoisen ja sään mukaan sitten laittaisin kypärämyssyä alle, niin meillä ainakin on ollut.
  3. Mies 4300 41+ Minä 4050 41+ Esikoinen 3200 40+2 Kuopus 3400 40+0 Pituuksia en meistä vanhemmista nyt tiedäkään, molemmat lapset olleet alle 50cm.
  4. Ensimmäinen kesti 10h38min, ponnistusvaihe 12min Toinen sitten 1h52min, ponnistusvaiheen kestoksi merkittiin 5min, saattoi olla vähemmänkin.
  5. Meillä anoppi harrastaa pian 5-vuotiaan kanssa tuota edelleen. Ihan vauvasta asti olen saanut kuunnella sivusta, kun vauvalle puhutaan ikäviä itsestäni. Nykyään saan sitten tytöltä kuulla, millä tavalla tällä kertaa olen huono äiti.. Viimeksi esimerkiksi sain kuulla, että tytöllä on lupa puhua rumalla äänellä, koska äitikin puhuu välillä rumalla äänellä. Sama on toistunut siivouksen kohdalla (mummo tiskaa, kun äiti ei ole jaksanut, mummo pesee ikkunat kun äiti ei vieläkään ole pessyt), ruuanlaiton kohdalla (mummo laittaa liharuokaa, kun äiti ei laita) ja niin edelleen. Huoh. Herkkujen kohdalla samaa on harrastanut myös oma äitini, mutta onneksi se ei kostautunut koskaan - tyttö ei edelleenkään ole kovin perso makealle. Onneksi tuo tyttö on sen verran vanhempiensa lapsi, että ei ota enää kovin usein kuuleviin korviinsa noita juttuja. Enkä usko, että hän ajattelee myöskään minua huonona äitinä. Ongelmana anopin kanssa on ollut se, että hän loukkaantuu kovin helposti ja on jättänyt mm. tytön synttäreitä väliin loukkaantumisensa aikana. Ja on kuitenkin tytölle tosi tärkeä, joten yritetään vaan jaksaa hänen puheensa..
  6. ^Älä huoli, ei siinä varmasti ollu kuitenkaan yli 100 grammaa!!
  7. ^Mulla jatkui esikoisen aikaan ainakin ihan imetyksen loppuun asti noi huono-olo-aallot, kun vauva alkoi imeä.. Sairaalassa sitten tämän uuden tulokkaan kanssa totesin miehelle, että tätä en muistanutkaan ja eipä ollut ikäväkään eli sama toistuu kakkosenkin kanssa. Mä oon yrittänyt juoda aina lasillisen vettä siihen heti alkuun ja tuntuu jonkin verran auttavan. Tuntuu tyhmältä, kun on kaikenlaisia ongelmia imetyksen kanssa, kipeitä nännejä täälläkin, heruminen sattuu ihan älyttömästi ja vauvan ote ei aina ole kovin hyvä... Sitten olen kuitenkin itsekin koulutettu imetysohjaaja enkä osaa itseäni auttaa.. Mutta yritä ainakin ottaa "rennosti" imetyksen suhteen, jos stressaat, voi maidontulokin loppua.. :/
  8. Mulla ei ainakaan vielä ole toisen kanssa babybluesia ollut (kahta itkupäivää lukuunottamatta). Eli tällä kuukauden kokemuksella toisesta lapsesta sanon, että tilanne oli pahempi ensimmäisen jälkeen. Tosin silloin babyblues paheni ihan synnytyksen jälkeiseksi masennukseksi ja aiheutti myös pitkäkestoista ahdistusta ja masennustaipumusta. (Suosittelen hakemaan apua, jos tuntuu ettei jaksa ja puhumaan miehellekin..) Jotkut muut jo totesivatkin, että muistot ekasta puolesta vuodesta ovat hatarat, samoin täällä. Sumua ja itkua lähinnä. En muista ensimmäistä hymyä enkä kääntymisiä, muistan lähinnä tuskan, kun vauva itki ja tuskan, kun en jaksanut tehdä juuri muuta kuin istua sohvalla ja imettää vauvaa. Ja erityisen hyvin muistan ensimmäisen päivän, kun tajusin että masennus oli helpottanut, kun kaikki tuntuikin taas hyvältä!! Lääkitystä en missään vaiheessa ole suostunut ottamaan vaikka sitä on moneen kertaan tyrkytettykin. Yksityisellä puolella onneksi saa terapiaa ilman lääkkeitäkin, täällä meillä sitä ei ainakaan julkisella puolella saa..
  9. Meillä ei yleensä vaihdeta vaippaa myöskään yöllä, jos ei kakkaa isosti. Pienet kakatkin jätetään vaihtamatta, kun ei tuo maitokakka ole ainakaan meillä ihoa ärsyttänyt. Vauva ei oikeastaan edes pissaa yön aikana, vasta aamulla kun alkaa olla hereillä. Samoin toimittiin aikanaan esikoisen kanssa. Ja en muista, että koskaan olisi vuotanut vaippa yli (esikoisen kanssa kertikset 4 kk:n ikään asti ja siitä eteenpäin kestot ja kuopuksella muutamia kertisöitä ja pääasiassa kestot).
  10. Meillä käytettiin mallasuutetta säännöllisesti esikoisen kanssa, sitä saa apteekista. Jos vauva on kärsivän oloinen ja vääntää sitä kakkaa kovasti niin mä yrittäisin noilla lempeillä keinoilla auttaa kyllä eli luumumehua ja luumusosetta ensin ja sit jos ei auta niin sitä mallasuutetta. Lääkkeet jättäisin vielä antamatta.. Meillä ei niitä koskaan tarvittu, tytöllä oli tosi vaikea kakka ihan vauvasta asti ja paheni vaan kun kiinteät aloitettiin. 4-5 päivän välein huudon ja kyynelten kanssa väännettiin sitä kakkaa..
  11. 2 v ja 2 kuukautta paino oli 10 800g, joten sanoisin, että ei vielä 2 vuotis-synttäreillä painanut 10 kiloa. Syntyessä painoi 3200g ja nyt, kun lähestyy 5 vuotta, painoa on himpun yli 15 kiloa.
  12. Kannattaa ottaa neuvolaan yhteyttä, jos saisi fysioterapeutilta tms sidontaan ohjeen. Mulla polvet hajos jo alkuraskaudessa, kun löystyi nivelet, mutta pärjäsin onneksi niiden kanssa kyllä!
  13. ^^Tässä linkki kapalointiin kuvina. Tällä tavalla mulle on opetettu koulussa ja kun tarpeeksi tiukkaan käärii niin ei kyllä purkaannu. muoks. linkki unohtui. http://www.vauva.fi/artikkeli/tarvikkeet/375/kapalointiohje
  14. lillinkäisellä tosiaan ihanat nimet tytöillä! ^kiitos.
  15. Mä olen aina itse ajatellut, että haluaisin kolme tai enemmänkin lapsia. Nyt kuitenkin, kun on nuo kaksi tuossa - tuntuu että tässä on tarpeeksi. Tässä on meille sopivasti ja tässä on meidän perhe. Niinpä ollaan miehen kanssa sovittu, että tämä on nyt meidän osaltamme tässä, jos ei mitään erityistä satu. Iltatähteä emme kuitenkaan ole kokonaan poissulkeneet.