Iida83

Aktiivijäsen
  • Content count

    299
  • Joined

  • Last visited

About Iida83

  • Rank
    Aktiivi
  • Birthday 01/16/83

Profile Information

  • Location
    Sastamala
  1. Tänään alkoi menkat, 9 päivää myöhässä. Mikä lie hormonihäiriö. Tsemppiä teille muille! ❤️
  2. Kp 35/28 menossa, kipuilu ja huonovointisuus jatkuu, välillä voimakkaastikin. Jotain nyt on. En uskalla enää testata. Maanantaina varmaan pakko ja sit varaan lääkäriajan. Pelottaa, et on joku tulehdus tms. Onko kellään sellaisesta kokemusta?
  3. Herkällä testillä nega, kai se on uskottava, ettei meillä vieläkään tule vauvaa
  4. Kiitos. Kävin ostamassa herkän testin, mutta mietin uskallanko tehdä tänään vai pitäiskö odottaa aamuun.. Piti ostaa kaupasta pari halvempaa, mut ei siel ollutkaan, joten on vaan tuo yksi testi tähän hätään.
  5. Heippa pitkästä aikaa! Täällä nyt 2,5 vuotta yritetty toista lasta, enemmän ja vähemmän aktiivisesti. En ole jaksanut oireisiin enää juuri reagoida, mutta nyt on menkat myöhässä 5 päivää. Testit pudottelevat maanpinnalle, toissapäivänä nega (päiväpissasta) ja tänään testasin ovistestilä aamupissasta negan, kun ei ollut raskaustestiä saatavilla. Tai no tuli siihen haalea viiva, mutta sehän ei kai ovistestissä tarkoita mitään.. Oireet: -n. viikko ennen oletettua kuukatisten alkamispäivää hieman ruskeaa vuotoa yhtenä päivänä. -menkkamaista juilintaa ja jomotusta jatkuvasti perjantaista asti, aamuyöstä voimakkaimmillaan, heräilen kipuihin ja olen varma että menkat alkaa. -viime viikolla turvotusta ja kipua ylävatsalla, nyt jo vähän helpottanut. -etovaa oloa, ruoka helposti ällöttää -väsymystä -rinnat ei yhtään kipeät (tää oli ekassa raskaudessa oire, muistan olleeni asiasta oikein huolissani. Ennen menkkojen alkua aina kipeät.) Luultavasti kroppa on vaan sekaisin jostain syystä, mutta täytyy myöntää, että pieni toivo on herännyt..
  6. Täällä olis sitten jälleen kp1. Olin päättänyt, etten usko enää mitään muuta oiretta, kuin menkkojen myöhästymistä. No, nyt ei sitten parane enää uskoa siihenkään, voi näemmä myöhästyä yhtäkkiä 6 päivää. Kai se oli se flunssa. Jatketaan siis taukoilua, koska se on järkevää. Sydän sanois jo ihan muuta! Tsempit teille muille! <3
  7. Voi kiitos iiki! <3 Toivon todella, että tämä olisi viimein teidän kiertonne, tsemppiä!!
  8. Just testasin negan. En ymmärrä. Voiko menkat jäädä välistä, kun oon nyt ollut flunssassa? Tai siitä kun oon napsinut buranaa kurkkukipuun? Täytyy testata parin päivän päästä aamupissasta, jos ei ehdi alkaa ennen sitä.
  9. Heippa taas pitkästä aikaa! Meillä on ollut yritys nyt muutaman kuukauden tauolla, mutta tässä kierrossa tuli lipsuttua ehkäisyn kanssa. Olin aivan varma, ettei niistä kerroista voinut tärpätä, mutta en enää tiedä mitä ajatella. Oireet: -Kp 18 ruskeaa vuotoa muutama tippa, sekä pyyhittäessä. Vain siis yhtenä päivänä. Kiinnittymisvuoto?? -Käyn pissalla vähän väliä, tämä tosin nyt vähentynyt. -Loputon nälkä, tämäkin hieman vähentynyt. -Etova olo. -Tänään tuntui kuin maidot olisi nousseet rintoihin. No, kokeilin puristaa nännejä, niin maitotippoja tuli heti. Olen lopettanut imetyksen 8kk sitten, en ole kokeillut sen jälkeen puristaa, joten en tiedä tulisiko joka tapauksessa. -Ja lopuksi se varmin oire, eli menkat nyt 4 päivää myöhässä. Pientä tuhrua tullut keskiviikosta asti, lähinnä pyyhittäessä. En vaan voi käsittää. Jos tuo vuoto oli kiinnittymisvuotoa, niin hedelmöittyminen olisi tapahtunut sellaisesta yhdynnässä, jossa käytettiin lopuksi ehkäisyä, ja tuon oudon vuodon jälkeen oltiin 2 kertaa kokonaan ilman, mutta se olisi taas aika myöhäinen aika ovikselle. Kerrassaan outoa, kun ajankohdat ei vaan täsmää. Testasin eilen kiireessä negan, 2h rakossa olleesta pissasta, joten sille ei varmaan voi kauheasti painoarvoa antaa? Ja Siwasta ei saanut raskaustestejä kun äsken kävin, pakko odottaa huomiseen. Meninkin tuhlaamaan eilen sen testin! Tsemppiä kaikille oireilijoille! <3
  10. Tänään isi nukuttanut päikkäreille ja sujuu yhtä hienosti kuin yöunille mennessä. Loppuviikko mennään näin ja toivotaan, että olisi oppinut maanantaihin mennessä, että sinne sänkyyn voi turvallisesti nukahtaa. Viime yönä ei muuten herätty kertaakaan! Tai jossain vaiheessa jotain kuikuili, mutta esitin nukkuvaa, niin vauvakin jatkoi uniaan mukisematta. Tuosta ratasjutusta vielä, että ei pysty laskemaan makuulleen kun meinaa nukahtaa, ei edes silloin kun nukkuu (kokeiltu on), suuttuu heti. Ei mikään helppo tapaus siis.
  11. Voi kiitos Kärpänen. Ja tsemppiä teillekin unikouluun! Vaunuihin oon koittanut aina silloin tällöin nukuttaa, mutta huutaa niissäkin. Vasta 15-30min käveltyä hiljenee ja nukahtaa ja herää yleensä aika pian, kun jätän ulos nukkumaan. Ollaankin nyt vaihdettu rattaisiin ja istuma-asennossa viihtyykin hyvin ja nukahtaakin lenkillä, mutta ei varmaan ole ihan hyväksi päivittäin nukuttaa istuvaan tai edes puoli-istuvaan asentoon. No nyt on sikäli "hyvä" tilanne, että mies sairastui ja on nyt loppuviikon kotona, joten lupasi koittaa nukuttaa vauvan päikkäreillekin. Jos isin kanssa oppisi tai jos ei, niin tietää sitten ainakin että vika on päikkäreissä eikä mussa.
  12. ^Kiitos vastauksesta. Itsekin mietin, että jos päiväunet toteuttaisi jollain muulla keinolla. Itselleni kätevintä olisi nukuttaa tissille (jotta saisin hoidettua asioita päikkäreiden ajan), mutta vaatiiko se sitten sitä illalla ja yölläkin taas? Päikkäreillä kun itku alkaa, niin tassuttelen juu. Ensin laitan käden päälle, sitten silittelen (alkuun tämä auttoi) ja lopuksi nostan syliin, kun itku ei lopu. Tuntuu muutenkin, että se menee vain hysteerisemmäksi heti kun tulen lähelle. Ja kun on vihdoin rauhoittunut syliin ja laitan takaisin sänkyyn, niin saa ihan kauhean raivarin. Siitä ei sitten enää rauhoitu ollenkaan. Vauva on parhaillaan isin nukutettavana ja vaikka kuuluu välillä itkua, niin se ei ole lainkaan hysteeristä ja hiljenee välillä kokonaan. Nyt taisi itseasiassa nukahtaa, vartti meni. Mitä mä teen väärin?
  13. Tarttisin vähän neuvoja meidän 6kk ikäisen vauvan unikoulun kanssa. Olin opettanut vauvan nukahtamaan tissille ja lopulta tilanne meni siihen, että se heräili 1-2 tunnin välein haluamaan tissin takaisin suuhunsa ja kun illalla en enää päässyt vierestä pois, kun heräsi aina kun otin tissin pois suusta, niin aloitin nyt viime perjantaina unikoulun tassuttelemalla. Alkuun meni ihan kivasti, yöt muuttui ensimmäisestä yöstä alkaen, niin että heräsi vain kaksi kertaa, viime yönä vain kerran. Isi on nukuttanut nyt kahtena iltana ja vauva on nukahtanut alle puolessa tunnissa. Yöllä minä tassuttelen, kun vauva herää ja nukahtaa yleensä tosi nopeasti uudestaan. Ongelmana onkin nyt päiväunet. Alkuun nekin meni ihan ok, mutta parina viime päivänä homma on mennyt ihan huudattamiseksi. Se ei vaan rauhoitu millään sänkyynsä vaikka olisi kuinka väsynyt ja syliin rauhoittuminenkin kestää tosi pitkään ja saa kahta kauheamman raivarin kun siitä lasken takaisin sänkyyn. Joskus olen sitten vain antanut huutaa ja pari kertaa onkin nukahtanut parin minuutin päästä, mutta muina kertoina huuto vain yltynyt ja lopulta mun on pakko ottaa syliin, kun en kestä enää. Ei tän homman tarkoitus mikään huudattaminen ollut. Tänään järkytyin, kun vein vauvaa makuuhuoneeseen, niin hän aloitti itkun jo ovella. Se on siis alkanut pelkäämään sitä nukkumista niin paljon! Ja kun tarkoitus oli opettaa että itsekseen voi nukahtaa rauhallisesti ja turvallisesti. Tätä on jatkunut nyt kolme päivää ja pahemmaksi vain menee, joten tämän on pakko muuttua. Lopettaisin koko unikoulun heti, mutta kun yöllä tuo toimii niin hyvin, etten haluaisi pilata sitä. Kaikki neuvot ovat tervetulleita. Kiitän jo etukäteen.
  14. Mulla oli sf-mitta kokoajan yläkäyrällä ja sen yläpuolella, viimeisillä viikoilla se nousi 2cm viikkovauhtia ja viikolla 40 se oli 39. Vauva syntyi viikoilla 40+4 ja mitat olivat 4170g ja 50,5cm. Eli melko iso oli vauvakin, mutta ei mitenkään mahdottoman.
  15. a_paradise_79: Kiitos vastauksesta! Kyllä mä enemmän tuon Brion puoleen olen kallistumassa. Aika samantasoisiltahan nuo vaikuttavat, että varmaan ihan makukysymys kumpi on parempi. Sellaista vielä kysyisin, että onko nuo jalustat (missä merkissä vain) kuinka hankalia kiinnittää? Kun meillä tosiaan on kaksi autoa joissa molemmissa olisi vauvaa tarkoitus kuljettaa, niin onko kauhea työ aina vaihtaa jalustaa vai pitäisikö suosiolla harkita kahta?