Fifi

Aktiivijäsen
  • Content count

    567
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Fifi

  1. Mulla todettiin heti ekassa neuvolassa todella alhainen d-vitamiinitaso ja vetelen nyt sitten raskausmonivitamiinin lisaksi extra D-vitamiinipillereita laakarin maarayksesta. Seuraava kontrolli on noin kuukauden paasta. Alhaisen d-vitamiinitason on todettu altistavan mm. erilaisille tulehdustaudeille, joillekin syoville, osteoporoosille, keskushermoston sairauksille, raskausmyrkytykselle ja jopa ennenaikaiselle synnytykselle Mitataanko Suomessakin raskaana olevien d-vitamiiniarvot ja onko taalla muita joille on maaratty ekstraa?
  2. Lainaanpa itseani kolmen vuoden takaa. Ilman turvaverkkoakin nakojaan parjaa, tosin aika koetuksella on valilla ollut niin hermot kuin parisuhde. Meilla kavi onneksi tuuri ja Tirppis on ollut aika helppo lapsi joten se on varmasti auttanut. Muksu on kulkenut sujuvasti mukana niin ravintolaillallisilla kuin laakarireissuilla koska vaihtoehtoja ei vaan ole ollut ja ma olen lisaksi tosi huono pyytamaan apua keneltakaan muulta kuin perheenjasenilta. Lapsi on ollut yon yli hoidossa kolmesti ja useamman tunnin putkeen alle kymmenen kertaa. Ma suunnittelin toihin paluuta viime kesana ja oli aika haasteellista sopia tyohaastatteluja kun ei halunnut antaa heti alkuunsa potentiaalisille tyonantajale sellaista kuvaa etta ma tarvitsen sitten tosi paljon joustoa. Lisaksi mun mies matkusti yhdessa vaiheessa tyon puolesta parikin viikkoa putkeen ja se oli aika rankkaa kun ei saanut hetkenkaan hengahdystaukoa. Nykyaan mies ei onneksi enaa matkusta tyon puolesta joten ma saan omaa aikaa monta kertaa viikossa, kahdenkeskista aikaa miehen kanssa sen sijaan ei ole. Vaikka perhe-elama kivaa onkin ja lapsi ihana ja aarettoman rakas niin kylla se parisuhdetta koettelee kun ei juuri koskaan ole aikaa toisillemme ilman niita isa/aiti rooleja. Kotiaitina ma myos kaipaan lomaa arjesta ja suunnittelenkin seuraavan puolen vuoden lahtevani viikonlopuksi johonkin kivaan kaupunkiin nukkumaan, shoppailemaan ja nauttimaan omasta seurastani.
  3. Ihana kuulla, onnea chaste ja tervetuloa maailmaan pikkumies!
  4. Mulla on ihan hyvat mutta aika etaiset valit miehen vanhempiin, tilanne ei juuri ole muuttunut lapsen myota, toki nahdaan nyt useammin etta he saavat viettaa aikaa lapsenlapsensa kanssa mutta valit eivat ole lammenneet. Miehen vanhemmat on aika iakkaita ja puolikuuroja ja lisaksi meilla ei oikein ole mitaan yhteista joten keskustelu on hieman vakinaista. Miehen veljeen vaimoineen meilla on tosi hyvat ja lampimat valit, asutaan suht lahekkain ja nahdaan usein erilaisilla kokoonpanoilla, tanaankin miehen veli tuli hakemaan meidan Tirppiksen ja vei sen puistoon antaakseen mulle lepohetken silla olen kipea.
  5. Me (ja meidan paikalliset kaverit jotka jonottavat meidan cast offeja) tykattiin tosi paljon Tutan potkareista joissa oli tuplavetskarit, niin superkatevia etenkin kun taalla usein vauvan vaatteissa nepparit tai napit joita etenkin vasyneena on ikava pukea.
  6. Taa on hyva pointti ja kaiken a ja o! Sitten kun ehtiikin niin se on vaan plussaa ja luksusta
  7. Meidan lahipiiri on niin kirjavaa (monikulttuurista, moniuskontoista ja sateenkaari-ihmisiakin loytyy paljon) etta lapsi saa onneksi kasvaa suvaitsevassa ilmapiirissa jossa on ihan normaalia olla erilainen kuin naapurin Erkki, eika se ole kenellekaan mikaan ongelma. Lapsi saa siis olla ihan mita se on ja luottaa siihen etta on vanhemmilleen rakkainta maailmassa, aina.
  8. Mulla taas on Finskista lapsen kanssa matkatessa pelkkaa hyvaa sanottavaa, tosin olen lentanyt vain Lontoo-Helsinki valia ja joka kerta henkilokunta on ottanut lapsen hienosti huomioon ja ollut todella avuliasta ja huomaavaista. Me ei olla mannerten valisia lentoja viela lennettu muksun kanssa, mutta Europpassa kuutisentoista lentoa viimeisen kahden vuoden aikana, suurimmaksi osaksi BA:lla joka on kylla ollut todella hit and miss, valilla ihan huippu ja valilla surkea.
  9. En tykkaa, 6 Antero?
  10. ja nyt 2v2kk nukkuu 20-06 ja paivalla lounaan jalkeen edelleen noin kahden tunnin paikkarit.
  11. Baby wipeseilla puhdistuu niin peput kuin tahmaiset kadet ja ne ovat muutenkin niin katevia etta kuljetan varmaan pakettia mukana lopun ikaani. Meilla oli vauvan kanssa matkustettaessa mukana aina pari pulloa ja useampi tuttiosa niihin.
  12. samaa mielta
  13. Kaikki tuntemani Antonit ovat elaimia, mutta kiva nimi se kylla on annan 8 Entas Talvikki?
  14. Ma olisin ainakin ollut ihan surkea mutsi parikymppisena tai jopa kolmekymppisena. Nautin vapaudesta ja siita etta sain tehda mita huvitti, milloin huvitti eika tarvinnut kantaa vastuuta kenestakaan, Kun sitten neljankympin kynnyksella saimme lapsen niin olen nauttinut aitiydesta taysilla, mita en varmaan olisi malttanut tehda nuorempana kun olisi koko ajan ollut kiire tehda, nahda ja kokea kaikenlaista, onneksi en lapsia silloin halunnutkaan. Eli jokainen tekee niinkuin itselleen parhaiten sopii, ei tahan ole olemassa mitaan kaikille sopivaa kaavaa.
  15. Scarlet, onnea kotiutumisesta! Meilla ei imetys koskaan onnistunut kunnolla, Multa tuli maitoa tosi huonosti, kolme kuukautta ma pumppasin ja imetin ja silti piti tarjota korviketta kun ei maitoa vaan tullut tarpeeksi. Kolmen kuukauden kuluttua paatin etta sai riittaa kun en ikina ehtinyt tehda muuta kuin istua pumppu tai vauva tississa kiinni ja loppuaika oli sitten pullorumbaa joten siirryttiin kokonaan korvikkeisiin. No se mika imetyksessa menetettiin niin younissa saatiin, meilla on ollut taysia oita nukkuva lapsi 3kk1pv ikaisesta. Mutta sulla tosiaan imetys on onnistunut aiemmin niin uskoisin etta se onnistuu nytkin. Jos pullorumbaan on pakko ryhtya niin hoyrysterilointilaite pulloille on ihan ehdoton, helpottaa elamaa tosi paljon, toinen iso apu on vauvan totuttaminen huoneenlampoiseen maitoon.
  16. Onnea Scarlet! Meidan poika syntyi samoilla viikoilla ja syominen tuotti meillakin isoimmat ongelmat, nena-mahaletku oli ainakin osittain kaytossa suurimman osan sairaala-ajasta (muistaakseni 2,5 viikkoa kolmesta) vaikka pikkuhiljaa oppikin juomaan pullosta, imetys ei oikein onnistunut. Miten teilla sujuu? Meidan keskonen tayttaa ihan just jo 2 vee ja kasvaa hurjaa vauhtia eika mitaan eroa taysiaikaisiin enaa ole
  17. Yrityksen aloittamisesta paivalleen 3v6kk etta lapsi oli sylissa.
  18. Tämä on minusta tosi hämmentävää kun WHO:n kansainvälinen äidinmaidonkorvikkeen markkinointia koskeva koodi aika yksiselitteisesti kieltää korvikkeen mainostamisen kuluttajille, ainoastaan terveydenhuollon ammattilaisille saisi markkinoida periaatteessa. Suomessahan tässä asiassa ollaan tosi tiukkoja. Ikivanha postaus mutta vastaan silti. Taalla Briteissa tuo markkinointikielto on ainakin kierretty niin etta mainostetaan Follow-on tms maitoa, tyyliin: Kun olet valmis vieroittamaan rintamaidosta niin meidan korvike takaa lapselle kaikki tarvittavat vitamiinit etc. Eli niita ihan ensikorvikkeita ei saa mainostaa mutta yli puolivuotiaille sitten jo mainostetaankin vaihtoehtona. USA:ssa kieltoa ei mielestani edes ole, Kanadasta en tieda. Mielenkiintoinen ketju, pitaisikin listata omia huomioita
  19. Baarissa Lontoossa jossa edelleen asumme, huhtikuussa tuosta kohtaamisesta tulee jo 16 vuotta
  20. Kiva, annetaan 8 Akseli?
  21. ok hyva tietaa vastaisuuden varalle jos/kun lennetaan muillakin lentoyhtioilla, tosin ihan kohtahan toi meidan Tirppis tarvitsee oman paikan muutenkin.
  22. Onko nain? Mulla on kylla aina ollut vauvan kamoille erillinen laukku eika kukaan ole koskaan sanonut mitaan. Ollaan lennetty kymmenkunta reittilentoa BA:lla ja Finskilla.
  23. Jos harrastaisin mokkeilya olisin voinut lahtea omasta puolestani alkeellisiin oloihin noin 3-4 viikon kuluttua synnytyksesta (sektio) jolloin tunsin olevani fyysisesti ihan kunnossa. Oikeasti me ollaan mokkeilty ekan kerran lapsen ollessa reilun vuoden ikainen ja koin sen vahan rasittavaksi, mutta ma siis mokkeilen keskimaarin kerran viidessa vuodessa silla olen tallainen mukavuudenhaluinen kaupunkilainen kermaperse