Iskä2011

Aktiivijäsen
  • Content count

    120
  • Joined

  • Last visited

About Iskä2011

  • Rank
    Aktiivi
  1. Joo siis en tietenkään heittänyt vaan nostin vaan ilmaan. Poika soitteli kyllä sen jälkeen kitaraa lattialla ja osoitteli ulos lintuja. Jaksoi vielä nukkumaan mennessä pitää "hauskaa" leikkiään, jossa uniriepu ja tutti heitellään kymmenen kertaa ulos sängystä.
  2. Hei! Menin sitten pari tuntia sitten tekemään sen mitä aina eniten pelkään. Eli koitin "nuuhkaisemalla" tarkistaa että onko pojalla (10,5 kk) kakat housussa. Nostin pojan ylös jolloin päälaki osui ovenkarmiin. Tuli sitten tietysti itku, joka meni kyllä ohi. Hetken kuluttua itki lattialla vähän lisää mutta muuten vaikutti mielestäni ihan terveeltä. Söi koko purkin ruokaakin. Päiväunille nukahtaminen oli vähän vaikeaa mutta se on sitä aina iskän kanssa jostain syystä. Nukahti kuitenkin lopulta Mandukaan. Pitäisikö teidän mielestä viedä varmuuden vuoksi lääkäriin vai onko tämä sitä "sattuuhan näitä kaikille" osastoa? Soimaan nyt kovin itseäni ja typerää huolimattomuuttani.
  3. Tällä viikolla puhkesi toinen yläetuhammas viimein ja toinen puoli ikenestä on ihan turvoksissa eli näyttäisi toinenkin tulevan. Pojalla on ollut kuumetta 37 ja 38,5 välillä. Soitettiin HUSin neuvontapuhelimeen ja sanoivat että itse hampaiden puhkeaminen ei kuumetta aiheuta mutta usein samaan aikaan tulee jokin virusinfektio. Vähän tuo kuume kyllä huolettaa.
  4. Moi! Vähän samanlaisia juttuja mietin joitain kuukausia sitten kun poikamme oli vielä paikallaan. Nyt vähän yli seitsenkuinen veijari konttailee ja nousee istumaan ja muksaittelee itseään käytännössä päivittäin. Sylissäkin rimpuilee niin että omaan leukaan ja muualle tulee koko ajan jotain osumaa. Ja meillä käsitellään lasta äärimmäisen varovaisesti. Jos pienestä pään muksautuksesta tulisi vammoja niin meidän pojalla olisi jo melko vaikea aivovamma. Musta vaan tuntuu että noiden pienokaisten päät on varsin joustavaa tekoa. p.s. ennen kuin joku sanoo niin kyllä meillä on konttauskypärä käytössä mutta kun ei sitäkään joka hetki voi päässä pitää ja meillä on ollut syntymästään lähtien ÄÄRIMMÄISEN utelias poika, jonka perusluonne on konttaamisen myötä todella valjennut!
  5. Taas valuu kuola ja räkä ja ollaan varsin levottomia. Ei voi olla totta että näitä tulee vielä 18.
  6. Käyttäisin kyllä toisellakin lääkärillä esinahan pullistelu pissatessa ei kyllä tosiaan kuulosta ihan tavanomaiselta . Kyllä sen pisun on tarkoitus tulla sieltä ihan suoraan osumatta mihinkään.
  7. Kiitos vastauksista! Heiluttelu on jatkunut ajoittain edelleen mutta näyttää jotenkin tiedostetummalta ja tuntuu huvittavan poikaa. Lopulta tajusin myös että poika tuntuu tuijottavan juuri kattolamppua, joka on muutenkin suuren ihmetyksen aihe. Poika haukkoo henkeään kun olen joskus nostanut hänet niin että hän pääsee koskettamaan lamppua (huolestuneille äideille.... meillä on matala katto eli ei sisällä mitään akrobatiaa!). Toisaalta nyt on päänheiluttelua korvannut hieman oman käden maaninen tuijottelu silmät ristissä. Se se vasta koomisen näköistä onkin!
  8. Helsingissä ainakin tämä menee juuri näin. Kuulin mm. että joissain Helsingin "paremmilla alueilla" sijaitsevissa kouluissa ei ole S2-opetusta tarjolla lainkaan, jolloin oppilaat joutuvat matkaamaan pitkiä matkoja jonnekin muualle. Samoin "hyvissä kouluissa" koulukuraattori saattaa olla osa-aikainen jne. Vaimoni on myös aineenopettaja ja on mielestäni aina puhunut siitä kuinka merkityksellinen juuri ryhmädynamiikka on. Vaikeita luokkia on siis "hyvissä kouluissa" ja toisinpäin. Mitä tulee toiseen viestiisi Etelä-Helsingistä niin en todellakaan tarkoittanut ettei siellä olisi lapsiperheitä! Meillä asuu siellä parikin tuttavaperhettä! Ja olen asunnut hyvin pitkään aikanaan Etelä-Helsingissä itse. Tarkoitin että suhteessa asukaslukuun, lapsiperheitä on tilastollisesti vähemmän ja toisaalta valtaosa helsinkiläisistä asuu Itä- tai Pohjois-Helsingissä. Päiväkotipaikkoja siellä tosiaan on nähdäkseni varsin kehnosti mutta esimerkiksi Tehtaankadulla on tosi iso ala-aste. Päiväkotipaikkojen järjetön hajasijoittaminen on ongelma varmaan kaikille helsinkiläisille ja varmaan muissakin kaupungeissa (samaa olen kuullut Tampereelta ja Turusta!). Mua jäi vielä jotenkin vähän ihmetyttämään tuo luento jossa Tarinatiikeri oli ollut mukana. Mun mielestä Helsingin halkominen ilmansuuntien mukaisiin alueisiin kun puhutaan kouluista tai sosioekonomisesta statuksesta yleensä on vähän kyseenalaista. Olen asunut muuallakin elämässäni ja ehkä pienemmissä Suomen kaupungeissa tässä voi olla jotain logiikkaakin mutta Jakomäen ja Kulosaaren välillä on monessa asiassa aika huikea ero. Molemmat kuitenkin ovat Itä-Helsinkiä. Jo isojen alueiden välillä on valtavia eroja. Veikkaisin että Itä-Helsingiksi miellettävällä alueella asuu yli 150 000 ihmistä. Se on käytännössä enemmän kuin valtaosassa Suomen kaupunkeja.
  9. Itä- ja pohjois-Helsingissä on varmasti eniten ongelmia ihan siitä yksinkertaisesta syystä että valtaosa stadilaisista asuu itä- tai pohjois-Helsingissä! Kantakaupungissa eli etelä-Helsingissä nyt on aika vähänlaisesti lapsiperheitä muutenkin. Joskus Ullanlinnassa asuessani, samassa talossa asui yksi lapsiperhe ja keski-ikä talossa oli jossain seitsemänkympin tienoilla. Ihan kuriositeettinä, mitä kuuluu länsi-Helsinkiin? Laru? Munkka? Siinäkö ne on? Ihan maantieteellisesti voisi ajatella ehkä Pitskua, Malminkartanoa ja Haagaa mutta mä ainakin miellän ne pohjoiseen. Mulle länsi-Helsinki on Espoo! Koulualueiden kanssa kikkailu nyt on kaiketi ollut arkipäivää jo siitä lähtien kun niitä rajoja alettiin availemaan joskus 90-luvulla. J A W:lle..... mainitsitkin itse ongelman tässä ihannejärjestelmässä mitä varmaan kaikki toivomme (mutta vain osa äänestää!) eli resurssit. Yksilöllisen opetuksen toteuttaminen nykyisellä koulujen rahoituksella on pelkkää unelmaa. Siksi mielestäni vähät resurssit on suunnattava heikoimmin pärjääville, eikä niille joilta homma sujuu.
  10. No en mä kyllä oikeasti usko että joku lapsille suunnattu Panadol nyt voi olla mitenkään keskushermostolle vaarallista. Enemmän mä olen jotenkin ollut huolissani noista rokotuksista mistä on seurannut kuumetta ja ripulointia ja muuta, mutta kyllä me nekin vaan otetaan kaikki. Sivuhuomautuksena täytyy vielä sanoa että ensin kipuiltiin pari viikkoa hampaita (tosin pojan tempperamentti on sellainen että se varsinaisesti itkee ja huutaa aika harvoin mutta pitää sellaista tyytymätöntä kitinää). Sitten meni pari päivää taas rauhallisemmissa merkeissä. Nyt sitten poika yrittää epätoivoisesti ryömiä eteenpäin mutta päätyykin liikkumaan taaksepäin ja tämä se vasta päähän ottaakin. Muutenkin joku yliliikunnallinen kausi meneillään kun sekä sylissä että babysitterissä pönkää väkisin istumaan ja selältä kääntyy viidessä sekunnissa vatsalleen eli ei osaa olla juuri nyt rauhassa missään. Ienkipuiluun sentään HETKITTÄIN auttoi tuo särkylääke. Noh, kai taas joskus on rauhallisempaa...... viimeistään kun muuttaa pois kotoa!
  11. Eniten poika tuntuu tekevän sitä A) herättyään yöunilta herättyään viimeisiltä päiväunilta. Voi siis tosiaan liittyä myös väsymykseen. Taidan taas vaan hermoilla suotta ja se voi olla vaan joku juttu minkä se nyt on keksinyt.
  12. Tää hermostuttaa edelleen. Neuvolasta vastasivat että kuulostaa ihan vaan joltain jutulta minkä vauva on keksinyt ja koska vauvan huomion saa pois heiluttelusta kun kutsuu nimeltä niin ei ole siinä mielessä kuulemma mitään huolta. On toi vaan outoa kun näyttää ihan kuin katsoisi ikuisuuteen ja pudistelee päätään niinkuin koittaisi sanoa "ei". Nyt on kyllä meneillään epätoivoinen yritys päästä ryömimään joten voi ehkä liittyä siihenkin mutta en oikein saa tältä mielenrauhaa.
  13. Meillä on pari viikkoa nuorempi poika ja juuri puhkesi parin viikon uikutuksen jälkeen kaksi hammasta. Sen seurauksena aivan kammottavaa rään valumista ja rohinaa ja käytettiin lääkärissäkin pari kertaa kun pelättiin rään menevän korvatulehdukseksi. Lääkärissä siis suorastaan käskivät antamaan vauva-Panadolia. Olihan siitä lievää apua mutta taidettiin olla vähän arkoja antamaan kun poika on 9,5 kiloinen ja annettiin arkuuksissamme pojalle sellaisia seitsemän kiloisen annoksia. Ei ole kuulemma haittaa.
  14. Hui! Nyt parina viime päivänä meidän poika on välillä heilutellut päätään puolelta toiselle ihan kuin pakko-oireenomaisesti. Heiluttelu kestää ihan jonkun sekunnin tai kaksi mutta tuntuu ihan kuin poika olisi heiluttelustaan itse tiedoton (eli siis ei ähki tai mitään sellaista). Tätä tapahtuu lähinnä selällään makuulla. Poika on raapinut välillä kyllä niskaansa että on tietysti mahdollista että "raapii" niskaansa. Alas on myös juuri puhjennut kaksi hammasta. Kehitys on ollut normaalia tai neuvolan mukaan normaalia nopeampaakin että mitään sellaisia merkkejä ei ole ollut. Pelottaa kyllä aika paljon kun meillä oli pojalla vähän hurja alku.
  15. Olen esittänyt sarjan kysymyksiä, jotka tarkentaisivat "toisen puolen" varsin kärjistyneitä ja perin alentuvia kommentteja kunnallisesta koulujärjestelmästä ja sosiaalisen aseman vaikutuksesta keskittymis- ja käytöshäiriöihin. Vähänlaisesti on tullut mitään vastauksia. Mielipiteitä pitää esittää mutta rakentavan keskustelun pohja on kriittinen analyysi ja omien mielipiteidensä perusteleminen. Suomalaisestä tämän päivän politiikasta tuttu keskustelukumppanin henkilöönkäypä arvosteleminen kun omille näkemyksille ei löydy oikein muuta kuin "musta tuntuu"-pohjaa, on mielestäni lapsellista ja sellaiseen on vaikea kovin mielekkäästi suhtautua. Tosin keskustelussa on ollut paljon ajatuksiaherättävääkin kommentointia, joka on pitäytynyt asiallisen puolella. Hymiö kommentin lopussa ei muuten mitenkään pehmennä kommenttia. Onnea lapsenne koulutaipaleelle. Kuulostaa varsin mukavalle opettajat ja opetussuunnitelma.