Pinkki Pingu

Aktiivijäsen
  • Content count

    172
  • Joined

  • Last visited

About Pinkki Pingu

  • Rank
    Aktiivi
  • Birthday 09/15/83

Contact Methods

  • Website URL
    http://pinkinpingviininblogi.blogspot.com/

Profile Information

  • Location
    Espoo

Recent Profile Visitors

1773 profile views
  1. kiitos vinkkailuista! meillä lisääntyi tarjoilu kanasalaatilla ja sämpylöillä ja levitteellä. lisäksi ajattelin ostaa pieniä muffinseja tarjolle pari pakettia (en taida niitä jaksaa itse leipoa). ja Chimelli, varmistin näiltä raskaana olevilta vierailta, että eivät tosiaan syö tuorejuustoa vaikka olisi pastöroitua, joten sen vuoksi tarjoiluja oli hetki mietittävä.
  2. No niin, nyt sitten apua / mielipiteitä kaivattaisiin täällä, koska vieraslistalla kaksi, jotka raskaana, joten sen vuoksi pitäisi keksiä jotain missä ei ole tuorejuustoa. Miltä vaikuttaa oheinen menu-suunnitelma (ei pitkän matkan vieraita ja kutsussa maininta kakkukahveista): Suolaiset - tomaatti-mozzarellatikut (pastöroitu juusto eli sopii raskaanaoleville) - härkä-piparjuurisarvia (sis. tuorejuustoa) - tomaatti-juustosarvia (ei sis. tuorejuustoa) - pizzakeksejä (ei sis. tuorejuustoa) Makeat: - täytekakku - täytekeksit - Fazerin siniset suklaakonvehdit Juomat: - vichyvettä - kahvia / teetä - sekamehua Haluaisin ehkä jotain vielä täydentämään, ehdotuksia?
  3. Heipsan. Meillä pumpattiin kotona alusta saakka (eli siis 1,5 vko:a sitten) ja nyt ilmeisesti kävi niin, että maidon tulo vain ehtyi. Sairaalassa annettiin jo öisin lisämaitoa pullosta ja sektiohaavan kanssa imettämisen käynnistäminen oli itselle yhtä taistelua, kun maha oli niin kipeä. Toisella kyljellä pystyi imettämään oikeasta tissistä, mutta istuessa ei onnistunut millään eikä vauvan kiinnostus hommaan todellakaan riittänyt vaan veti aivan hirveät raivarit tissillä. Vikana yönä sairaalassa meinasin alkaa itkeä, kun imetyksestä ei vaan tullut mitään. No, kotona sitten otettiin tosiaan pumppu käyttöön ja päätettiin, että annetaan vauvalle sitten rintamaito pullosta. No, nyt sitten maito on ehtynyt, vaikka olen yrittänyt pumpata pumpata ja pumpata. Neuvolasta saan ihanasti tukea tähän asiaan ja tiedän että ei ole maailmanloppu vaikka vauva nyt sitten korvikkeella kasvaakin, mutta voi että tuntuu niin pahalta!! Tunnen osittain epäonnistuneeni sekä naisena että äitinä, vaikka luulisi sitä olevan suurempiakin pulmia tässä pohdittavana. Onko kenelläkään muulla vastaavaa käynyt?
  4. Kiitoksia perustelluista vastauksista. Meillä onkin ostettuna noita Aventin hidasvirtauksellisilla tuteilla varustettuja pulloja, joten sitten kun niin pitkälle päästään, niin kokeillaan niiden kanssa sitten ruokintaa silloin tällöin rinnakkain imetyksen kanssa.
  5. Täällä esikoista kovasti odotellaan ja imetystä olen pohtinut aika paljon. Voisitteko kokeneemmat antaa vinkkejä siitä miten pulloruokinnan ja imetyksen voisi fiksuiten yhdistää? Haluaisin nimittäin, että isi saisi myös osallistua lapsen ruokkimiseen ja haluaisin itse myös mahdollisuuden olla poissa vauvan luota esimerkiksi kampaajakäynnin ajan. Olisiko siis ajateltavissa esimerkiksi sellainen, että opettaisi lapsen ensin imemään rintaa esim. kuukauden ajan, että imemiote on varmasti hallussa ja sitten pumppaisi maitoa talteen ja esim. juuri tuon kampaajakäynnin aikana aviokki voisi sitten syöttää pullosta? Vai kannattaako pulloruokintaa sitten harjoitella hitaasti mutta varmasti pikkuhiljaa imetyksen yhteydessä? Onko mahdollista myös tehdä niin, että yösyötöillä isi ruokkisi pullosta ja äiti saisi nukuttua? Mä olen vaan niin pihalla tän imetysjutun kanssa...
  6. Tällä hetkellä eniten tavallaan oman kropan totaalinen menetys. Rv 34 menossa (33+3) ja painoa tullut lisää 9,2 kg. Ja viimeinen pisara on nyt sitten seksielämän lopahtaminen. :girl_sad:Myönnettäköön en ole itsekään ollut mitenkään aktiivisesti ollut peittoja heiluttelemassa, koska en koe itseäni todellakaan seksikkääksi. Vatsa on sen verran iso ja harjoitussuppareita oli sen verran paljon, että olin huolissani siitä, että seksi saattaa heikentää kohdunkaulan tilaa ja lisätä suppareita. Ja nyt sitten aviokki pelkää satuttavansa joko minua tai vauvaa ja seksistä on tullut vaivalloista, eikä rentouttavaa. On ihanaa, että saamme vauvan, se on ollut molempien toiveena jo pitkään ja olemme olleet yhdessä miltei 11 vuotta. Ongelmaksi koen itse tosiaan kropan menetyksen ja tavallaan siten myös naiseuden menetyksen. Okei, tiedän että mikään muu ei kyllä voi korostaa naiseutta niin paljon kuin raskaus , mutta ehkä tästä joku tajuaa mitä tarkoitan.
  7. Ahaa, niinpä tietysti. Eli kun hakemus on kierrätetty meillä palkkahallinnon kautta, niin ilmeisesti työnantaja siinä sitten ilmoittaa miltä ajalta palkkaa maksaa. Siispä tämäkin huoli on nyt sitten ohitettu.
  8. Chiamaka, ihanko totta?! Meneeköhän meillä samalla tavalla, olisipas kiva tietää. Ensisijaisena toiveena tosin on, että tämä parin vko:n sairasloma nyt riittäisi rauhoittamaan tilanteen ja saisin olla töissä sitten äitiysloman alkuun saakka, kun ei tämä kotona lonniminen oikeasti mitenkään hirmu mukavaa ole...
  9. Eli jos työnantaja maksaa minulle äitiysloman alusta palkkaa 72 pvä:n ajan ja Kelan sivuston mukaan tuo päivälukema on sen 105 pvä:ä. Millä tavalla tuo päivien eroavaisuus sitten maksetaan? Pitääkö minun hakea äitiysrahaa erikseen noiden päivien välin osalta? Vanhempainrahahakemuksen toimitin jo työnantajalle, joka on lähettänyt sen Kelaan ja Kelalta sainkin jo selvityspyynnön tilitietojen osalta, joten ilmeisestikin vanhempainraha-hakemus on asianmukaisesti käsiteltäväksi toimitettu.
  10. Kiitos Virvatuli. Mun pääni sisällä siis ajattelin, että vaikka TA maksaakin tuon 30 päivää täyttä palkkaa, niin ajattelin jos se on sitten jotenkin kuitenkin riippuvainen siitä, että saavatko rahoja Kelalta vaiko eivät. Olen jotenkin nyt vain niin budjetoinut rahat loppuvuoden osalta ennenkuin "putoan" vanhempainpäivärahalle, että siksi varmaankin olen niin epäileväinen.
  11. Kiitos Majafi! Juu, tämän diagnoosin koodi onkin näköjään O47.0. Muistelen, että viime syksynä kun sain keskenmenon, niin silloin dg oli jokin sellainen mihin työnantaja kiinnitti huomiota, taisi olla Todettu raskaus (Z32.1) ja kun selvitin, että silloin ei vielä tiedetty onko kyseessä jatkuva raskaus, keskenmeno vai kohdun ulkoinen, niin sain tuostakin päivästä palkallisen sairaslomapäivän. Mutta tämän dg:n O47.0 kanssa ei siis pitäisi mitään ongelmia olla? Tosi hyvä niin ei tarvitse tästä stressata.
  12. Kiitos ihanainen Salmiakki! Eksyin jollekin keskustelupalstalle missä joku ei ollut saanut Kelalta sairaspäivärahoja raskausdiagnoosilla ja sen vuoksi alkoi hirvittää jos ei tämä dg olisikaan syystä tai toisesta pätevä.
  13. Eli töissä vakituisessa työpaikassa, jonka työehtosopimuksen mukaan työnantaja maksaa täyttä palkkaa 30 päivän ajan. Tänään neuvolassa terveyskeskuslääkäri kirjoitti sairaslomaa 13.9. asti diagnoosilla: O47.0 "Ennen 37. raskausviikon loppua ilmenevät synnytykseen liittymättömät supistukset. " Nyt huolestuin siitä jos Kela suhtautuu nihkeästi näihin raskausaikaisiin diagnooseihin, eli tietääkö joku onko tämä dg nyt täysin pätevä Kelalle ja työnantajalle tämän sairasloman osalta, vai maksaako työnantaja palkan ihan normaalisti tältä ajalta? Kamala jos nyt pitää alkaa miettiä jotain palkanmaksujuttujakin kun pitäisi kaikki stressi saada karsittua pois...
  14. Auttakaahan vielä, te fiksummat. Meillä on siis tilanne se, että vauvan laskettu aika on joulukuun alussa ja näin ollen vanhempainvapaa päättyy omalta osaltani 23.8.2012 (luovutan aviokille viimeiset 12 päivää, että saa 6 vko:n mittaisen isäkuukauden). Tähän perään pidän kertyneet vuosilomat 23.8. alkaen ja sitten jään hoitovapaalle vuoden vaihteeseen saakka. Alanko siis saada koska Kelalta Kotihoidon tukea? Kun olen vauvan kanssa kotona eli onko summa sitten tuo 315,54 € kk (meneekö tästä vero, onko aviomiehen tai omiin tuloihin sidottu?) mutta saanko lisäksi Espoossa asuvana tuon kuntalisän (n. 218 euroa?) vai onko sekin tuloihin sidottu? Ilmeisesti sitä Kotihoidon tuen lisää ei saa, koska se on ainakin tuloihin rajattu. Jos joku osaa vastata, niin kiitos kaunis ja kumarrus!!
  15. Mahtavaa, kiitos Scarlet.