Barbatipu

Aktiivijäsen
  • Content count

    32
  • Joined

  • Last visited

About Barbatipu

  • Rank
    Tavis

Profile Information

  • Location
    Uusimaa
  1. Olimme Thaimaassa Surat Thanin nimisessä kylässä ja esikoien oli silloin nippa nappa 5kk. Pikkuisen jännitti lähteä niin pienen kanssa reissuun, mutta matka meni todella hyvin. Rintaruokinnassa vauva sai koko ajan puhdasta hyvää ruokaa. Ei paljon biitseillä loikoiltu, mutta vauva tykkäsi kostean kuumasta ilmastosta ja oli reissu vanhemmillekin rentouttava. Vauvalla oli hyvä unirytmi ja hän nukkuikin mennen tullen koneessa eikä itkenyt ollenkaan. Ajoitin imettämiset nousujen ja laskujen ajoiksi, jotta mahdollinen paineen tunne vauvan korvissa olisi helpottanut. Paikalliset ihmiset olivat yliystävällisiä ja kiinnostuneita vauvoista ja joskus joutui sanomaan aika suoraankin, ettemme halua, että vieraat koskevat vauvan käsiin tai kasvoihin (bakteerien pelossa).
  2. Ponnistamisen helppous yllätti minutkin.
  3. Esikoisen kanssa suunnittelin laittavani "kevyen synnytysmeikin", mutta siinä synnytellessä meni pari vuorokautta ja monta kertaa piti suihkussa istuskella kipuja lievittelemässä, että eipä tullut sittenkään meikkailtua.
  4. Kyllä se jälkivuoto kesti kokonaisuudessaan sellaiset neljä viikkoa. kaksi ensimmäistä viikkoa oli runsaampaa vuotoa.
  5. Esikoisen kanssa olimme sairaalassa kolme yötä. Toinen lapsi syntyi aamuyöllä ja sairaalasta lähdimme vielä samana päivänä klo 17.00 aikoihin kotiin. Kolmannen kanssa aion "nautiskella" sairaalassa lepohetkistä ainakin sen yksi kaksi vuorokautta.
  6. Kävin Femedassa tällä viikolla. Viikkoja oli vasta 17+ jotain ja ultraaja Bruno kommentoikin, että vielä ei ole ihan viikko 18. Hän kuitenkin kirjoitti raporttiin, että sikiö vastaa viikkoja 18. Bruno kommentoi, että vauva on isompi kuin viikot antaa olettaa eli ei hän suoranaisesti valehdellut raportissaan. Sain kassalla Kela-korvauksen ja hintaa jäi itselle maksettavaksi noin 170 euroa. Olette pähkäilleet täällä milloin viimeistään saa korvaksen eli vastaukseni menee vähän vierestä, muta joka tapauksessa korvauksen sai ilman mitään lähetteitä.
  7. Täällä olikin hyviä vinkkejä kasvissyöjille! Itse olen ollut kasvissyöjä koko 31-vuotisen ikäni. Syön maitotuotteita ja kaikkea millä ei ole silmiä (eli kananmunakin menee, mutta kanat ei). Protskuja saa kyllä hyvin soijasta ja syön päivittäin avokaadoa ja pähkinöitä. Ainoa mikä minua mietityttää on raudan saanti. Rautatableteista minulle tulee huono olo, mutta olen popsinut niitä silti ainakin loppuraskauden aikana. Paljonko pitäisi syödä vaikka punajuurta ja mansikoita, että se vastaisi yhtä rautatablettia? Oletteko keksineet muita hyviä raudanlähteitä kuin ne rautatabletit?
  8. PiipApalla siis samoja kokemuksia. Kiitos muillekin kommenteista. Täytyypä tästä lähtien olla sitten hyvin hissukseen noista vakuutusasioista kunnallisella puolella.
  9. Törmäsin merkilliseen ilmiöön Helsingin kunnallisen terveydenhuollon piirissä. Soitin neuvolaan lääkärille varatakseni akuuttiajan sairastuneelle lapselleni. Lääkäri oli antamassa jo aikaa, mutta kysyi sitten, että hetkinen, eikös teidän lapsillanne ole ne lapsivakuutukset? vastasin myöntävästi ja lääkäri totesi siihen, ettei heillä olekaan oikein antaa minulle akuuttia aikaa ja neuvoi menemään yksityiselle. Lähimmältä yksityiseltä sain ajan vasta illaksi. Eikä se yksityisellä puolella mitään ilmaista ole vaikka vakuutus korvaakin lopulta osan kustannuksista. Onko muille käynyt samoin? Voiko Terveysasemat toimia näin, etteivät ota vastaan vaan passittavat yksityiselle, koska olen sattunut ottamaan vakuutuksen lapselleni?
  10. Nyt ei mietitytä enää mikään. Ihan loistopaikka! Jotenkin alkuun mietin, että onko se nyt kivaa lapsen kiillotella kenkiä, opetella napittamista ja nauhojen solmimista "leikkihetkillään". Meidän tyttö on ainakin aivan innoissaan kun saa kantaa tarjottimella posliiniastioita, leikkiä kehittävillä puuleluilla ja tulee varmasti tykkäämään myös kengänkiillotuksestakin, kun sitä hänelle jossain vaiheessa opetetaan. Kotona on sitten niitä muovisia, äänekkäitä perusleluja, jos tyttö sellaisilla haluaa leikkiä. Vaikka leikkikoulussa on yli kymmenen lasta, tunnelma on käsittämättömän rauhallinen ja ohjaajat aivan huippuja.
  11. Saimme paikan tyttärellemme Montessorileikkikoulusta. Paikka vaikutti tutustumiskäynnillä oikein mukavalta ja tyttäremmekin tykästyi tuleviin ohjaajiinsa. Hieman jäi mietityttämään muutama juttu. Olisi mielenkiintoista kuulla muiden kokemuksia Montessorileikkikoulusta.
  12. Chimelli, olet aivan oikeassa. Jotenkin sitä vain ajatteli, että sieltä avautuu jokin merkillisen kiinnostava maailma noiden 10 viestin jälkeen ja malttamattomana koin suurta tarvetta saada näkyviin kaiken ihan heti. Kyllä täällä tosiaan riittää paljon mielenkiintoisia keskusteluita tällä "salaamattomallakin" puolella. No, sainpahan naputeltua pikaisestu ne pakollisiksi kokemani kymmenen viestiä. Nyt on merkillisen kiinnostava maailma auki minullekin.
  13. Vuohenmaidon juonnista on ollut apua lapsen iho-ongelmien kanssa. Tyttö sai maidosta ihottumaa ja iho oirehti atooppisesti, mutta vuohenmaidon päivittäinen juonti auttoi ja nyt tytön iho on loistavassa kunnossa.
  14. Aloitimme kiinteiden ruokien kokeilut tyttäremme kanssa hänen ollessa noin 6kk. Hölmönä menin antamaan mussattua banaania ja siitä tuli tytölle niin kova kakka, ettei hän omin voimin saanut ponnistettua pökälettään ulos. Lääkärissä annettiin jotain kakan löysäämisainetta ja vaivasta päästiin.
  15. Meillä esikoinen sai lehmänmaidosta voimakasta ihottumaa siirryttäessä äidimaidosta tavalliseen. Testeissä maitoallergiaa ei kuitenkaan todettu. Lopetimme lehmänmaidon antamisen ja siirryimme vuohenmaitoon. Vuohenmaidosta ei tullut mitään oireita ja iho on ollut loistokunnossa. Aasiassa käytetään vuohenmaitoa äidinmaidon korvikkeena ja on tutkittu, että vuohenmaito on melko lähellä äidinmaidon koostumusta, mutta kuitenkin sen verran kaukana, että en lähtisi korvaamaan äidinmaitoa sillä jos omaa maitoa vain tulee.