Isasa

Aktiivijäsen
  • Content count

    5586
  • Joined

  • Last visited

About Isasa

  • Rank
    Ei muuta elämää
  1. Lumi on ihana talvivauvan nimi. Annan 9. Ohto?
  2. Mun makuun pitkä etunimeksi, mutta muutoin kaunis ja soituva sekä aika kansainvälinen. Annan 8. Entäpä Sade?
  3. ^Mulla ei ole oikeastaan mitään lisättävää Mirelin kommenttiin. Olen aivan samaa mieltä kanssasi. katyan kanssa olen samoilla linjoilla siitä, että mitään yleispätevää ohjetta ei voi tässä(kään) asiassa antaa. Meidän muksu aloitti uhmailun tosi aikaisin ja on aina ollut tempperamentiltaan vaativa. Joten pakko sitä on joku keino olla, millä saa tilanteen rauhoittumaan. Holdingistakin on muuten paljon tutkimustuloksia sekä puolesta että vastaan. Hankalimpana mä pidän siinä sitä, että jotta se toimisi oikein, pitää olla aikaa ja voimia pidellä sitä lasta raivarin loppuun asti. Ja se ei välttämättä ole yksinäiselle (mun mies tekee reissuhommia) äidille kovin helppoa. Vai kuinka moni ketjua seuraavista valitsi aamulla ennen päiväkotiin kiirehtimistä 30-45min hikisen holding-session vs se, että lapsi on minuutin jäähyllä ja rauhoittuu?
  4. Chimelli, onhan tuolla puistot täynnä penkkejä. Jäähypenkin pointti ei käsittääkseni ole se tietty tuoli, jolle istutetaan vaan se, että lapsi laitetaan hetkeksi miettimään tekoaan ja muistutetaan ennen ja jälkeen jäähyn syystä. Eli jäähyillä voi muualla kuin kotonakin. Useimmiten nykyään onneksi kylässä toimii pelkkä varoitus.
  5. Meillä jäähypenkin käyttö aloitettiin kesällä, kun Pampula oli 1v 4kk ikäinen ja piti hauskimpana leikkinä ikinä autotielle juoksemista eikä mikään kielto tuntunut auttavan. Ekat jäähykerrat vaativat kymmeniä palautuksia, mutta varmaan jo kolmannella kerralla meni perille eikä lapsi enää yrittänyt karata jäähyltä eikä, mikä tärkeintä, juossut autotielle. Tällä hetkellä jäähy on meillä käytössä kaikesta kielletystä. Kieltäminen aiheuttaa useimmiten vain uhmakkaan raivokohtauksen, joka loppuu jäähyllä minuutissa. Ja, mikä parasta, myös mä ehdin laskea kymmeneen ja rauhoittua, eikä mun tarvitse karjua pää punaisena lapselle. Mä kyllä uskon, että tuo lapsi hahmottaa aika hyvin sen syy-seuraussuhteen, että jos hän ei tee, kuten vanhemmat sanoo, tulee rangaistus. Jäähyn jälkeen useimmiten se juttu, josta ei tahtonut tulla mitään, onnistuu hienosti. Jäähyn ohella meillä kasvatetaan toki pyrkimällä kehumaan myönteistä käytöstä. Se ei vaan ainakaan tuollaisen tulisen ja kivipäisen uhmaikäisen kanssa mitenkään riitä, vaan välillä on hyvä ottaa aikalisä ja käydä miettimässä, mitä tuli tehtyä. Kannustan siis ottamaan jäähypenkin käyttöön ja toivotan hyvin pitkää pinnaa harjoitteluvaiheeseen. Pari Supernannyn jaksoa voisi vaikka toimia esimerkkinä siitä, mitä Se voi aluksi olla.
  6. Purrfectin pojan ja Toffeepallon tyttöjen nimet nähty. Aivan ihania kaikki.
  7. Shaclebotin ja einjun poikien nimet nähty. Kaikki on kivan reippaita nimiä.
  8. Elsi 8+, kivan vanhahtava, muttei silti mummonimi. Auvo?
  9. Unto 9+, ihana lyhyt, sointuva ja vanhahtava nimi. Aku?
  10. Anteeksi nyt kun mä jankkaan, mutta rv 6 alkion koko on 1-3 mm ja rv 7 4-8mm. Hädin tuskin silmille erottuvan kokoinen siis.
  11. ^ Siis oliko sulla raskausviikoilla 5+6 jo selkeästi havaittava sikiö siellä vuodon seassa? Ettet kuitenkin ollut jo pidemmällä raskaudessa, koska noilla viikoilla ei kyllä siitä verihyytymästä mitään sikiötä erota. Mulla oli edellinen km 5+5 ja tämä 7+0 eikä kummallakaan kerralla ole tullut mitään selkeästi erottuvaa ulos.
  12. Alyan lasten nimet bongattu. Toivoinkin, että näkisin myös isosiskon nimen. Kauniit ja sointuvat nimet molemmilla.
  13. Seela on ihana. 9. Myy?
  14. Leasta tulee mieleen yksi miehen juoppo sukulainen. Ilman tätä mielleyhtymää antaisin 7. Ja tykkäisin nimestä enemmän pitkällä vokaalilla muutenkin. Mites Auvo?
  15. Airi ei kyllä taas iske yhtään, vaikka Aini ihana onkin. Jotenkin nimet, joissa on r-kirjain, särähtää korvaan. Airille siis 6. Entäpäs Elsi?