tuulipuu

Aktiivijäsen
  • Content count

    1391
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by tuulipuu


  1. Ekan kohdalla otettiin mutta tämän toisen kohdalla ei varmaankaan oteta. Ensinnäkin esikoisen pakkauksesta on melkein kaikki jutut vielä tallessa ja niistä vaatteista ei käytetty varmaan puoliakaan. Tässä nykyisessä pakkauksessa ei ollut oikein mitään kivoja vaatteita ja toisaalta jos niitä sitten haluan niin kirpparilta saa pilkkahinnalla. Ainakin makuupussi pitää varmaan hankkia, on sitten molemmilla omansa.


  2. Kyllä mä oon ainakin välillä huomannut että joillain henkilöillä se on oikeasti haluamisesta kiinni. Sen huomaa siitä, että lapsi menee päiväkotiin, että vanhemmilla on varaa esimerkiksi pitää ökykalliit häät, ostaa hieno auto jne. Eli toisin sanoen ne rahat käytetään johonkin heidän mielestä tarpeellisempaan ja sitten jopa saatetaan vieläpä voivotella kun lapsi joutuu pienenä päiväkotiin. Jos olisi jättänyt ne hankinnat vähemmälle niin... Sitten taas toisaalta meidän lähipiiriin kuuluu perheitä joilla on oikeasti aika tiukat oltavat kun äiti on kotona. Rahat riittää nippanappa mutta se riittää kun niin päätetään.

    Meillä ainakin jo asuntolainaa otettaessa huomioitiin se että jossain vaiheessa mahdollisesti jään kotiin lapsen kanssa. Toisin sanoen otettiin kohtuullinen laina jne. Ennen äitiyslomaa säästettiin. Kotona ollessa teen toisinaan sijaisuuksia jne. Tietenkin tilanne olisi ihan toinen jos olisimme molemmat olleet opiskelijoita. Voisin myös kuvitella että esim pääkaupunkiseudulla on kalliit asumiskulut joten nekin luo omat haasteensa.

    Ja mullekin on ihan se ja sama milloin kukin lapsensa päiväkotiputkeen laittaa. Tuntuu vaan niin kummalliselta edelleenkin että eräs tietämäni henkilö vei lapsensa päiväkotiin että oli varaa järjestää kalliit häät. Itse olisin valinnut juuri päinvastoin...


  3. Meillä mies on valmis jäämään kotiin lapsen kanssa. Olemme kummatkin sitä mieltä, että alle 2-vuotiaan paikka ei ole päiväkodissa. Mitä pidempään kotona sen parempi :) Siihen pitää vain varautua taloudellisesti ja toisaalta meillä on aika saman suuruiset palkatkin. En tosin ole vielä hahmottanut, että mihin asti äiti sitten pystyy olemaan kotona?


  4. Muakin ärsyttää niin että! Olisi ollut parempi jos olisi nipistetty niin että joka lapsesta saisi saman verran lapsilisää. Suoraan sanottuna: jos pitää hankkia ne seitsemän tenavaa niin luulis olevan taloudenkin suunniteltu sen mukaan... Tai jos lapsilisät menee suoraan säästöön niin onko ne siinä tapauksessa tarpeellisia? Eikös se ole tarkoitettu käyttöön...

    Onneksi näin yhden lapsen taloudessa tuo ei ole paljoa mutta periaatteestakin ärsyttää...


  5. Anteeksi jos kommenttini oli jotenkin kömpelö. En missään tapauksessa halunnut syyllistää ketään tms jäähypenkille käyttämisestä. Minulle se ei vain tunnu luontevalta keinolta ja edelleenkin puhun vain omasta ja meidän lapsen puolesta en muiden. Jatkakaa te jotka koette jäähypenkin hyödylliseksi :)


  6. Tässäkin asiaa jäähypenkistä http://www.iltalehti.fi/perhe/2014022618077027_pr.shtml

     

    Itse en ainakaan laittaisi 1,5-vuotiasta jäähypenkille. Siitä vaiheessa tunteidenhallinta on vielä ihan vaiheessa. En usko, että tuon ikäinen ymmärtää kunnolla miksi jäähylle joutuu: siksi että teki jotain väärin vai siksi että sai hepulit sen takia kun kiellettiin. Eiköhän syli ole paras paikka sitä vanhemmillakin. Muutenkaan en kyllä kannata mitään rangaistuksia, ihminen kun on pohjimmiltaan kehuvetoinen. Tästä minulla on kokemusta ohjatessani erityislapsia joihin verrattuna kiukuttelevat taaperot ovat ihan pikkujuttu ;) siinä työssä ole myös oppinut, että omalla toiminnalla on suuri merkitys. Se onkin sitten toinen juttu! Mutta kukin tekee oman lapsen kanssa niinkuin parhaaksi näkee.


  7. Meillä pullo jäi pois 1v3kk iässä. Onneksi olin jo kaukaa viisas eli jo kolmen kuukauden iässä aloin totuttaa siihen ettei pullolle/rinnalle nukahdeta iltaisin. Oppi nopeasti kun tottui iltalauluun, lisäksi nukkui vieressä puoli vuotiaaksi asti. Silloin loppui myös yösyötöt. Pullosta ei koskaan muodostunut tosi tärkeä, vuoden tietämillä alettiin järjestelmällísesti vähentää pullon käyttöä, lopulta sai enää pari kertaa päivässä. Päiväunille mennessä joi maitoa mutta ennen kuin alkoi nukkua. Sitten tuli pari päivää ettei saanut ollenkaan (oltiin koko päivä pois kotoa) ja seuraavana päivänä jätin kokonaan pois. Ekoille päikkäreille mennessä neiti palasi makkarista keittiöön ja sanoi kiukkuisena "mamma!". Kun ei saanut niin itkeskeli nukutettaessa mutta rauhoittui kuitenkin nukkumaan. Sen jälkeen pulloa ei enää mainittu ja se unohtui. Katseli kyllä haikeana serkun maitopulloa.


  8. Asia mihin olen viime aikoina törmännyt eri lapsiperheissä on käytöstavat ruokapöydässä!

    Ideaaleimmin toimii eräs ystäväni perhe jossa oikeasti vaaditaan käyttäytymään asiallisesti pöydässä (on vaadittu pienestä pitäen): syödään mitä on tarjolla, ensin lämmin ruoka ja vasta sitten jälkkäri jne. Ruokapöytä ei myöskään ole mikään leikkipaikka ja ruokaa ei lähdetä kuljettamaan muualle (herkkuhetket on toki erikseen). Ja jos ruokapöydässä ei osata olla niin sitten mennään pois (on tarvinnut käyttää kerran).

    Toisessa päinvastaisessa perheessä lapsi taas saa tehdä ruokapöydässä ihan mitä huvittaa. Jos ei huvita maistaa ruokaa niin ei ole pakko. Kerrankin ei huvittanut maistaa lämmintä ruokaa mutta sai kyllä heti halutessaan leivän ja muuta hyvää. Ja tokihan pöydästä saa kaikkea mitä haluaa ja mille vain keksii tekemistä. ja jos nyt ei huvita syödä leipää tai keksejä pöydän ääressä niin ei se mitään. Raivostuttavaa! Perheen äiti kyllä sanoi itsekin, että pitäisi tehdä korjausliike mutta joskus myöhemmin. Olis varmaan helpompi tehdä nyt kun lapsi on vielä pieni?

     

    Joten tästä voitte päätellä miten tulen mahdollisen tulevan lapseni kanssa toimimaan ja mieheni on kyllä samoilla linjoilla. Mä en siedä sitä, että ruokaa ei arvosteta ja ruokapöydässä käyttäydytään rumasti. Työni ehkä helpottaa omaa tulevaa kasvatustyötäni kotona koska työssäni joudun olemaan tiukka lapsille. Lempeä mutta tiukka smile.gif

    Lapsemme on nyt reilun vuoden ikäinen ja tästä on kyllä pidetty kiinni, eli vaaditaan käyttäytymään ruokapöydässä asiallisesti. Tietenkin nyt ja jatkossakin huomioidaan lapsen ikä :) lapsemme on hyvin oppinut, että ensin syödään puuro jne, sen jälkeen leipä tms. Leluja tai muuta viihdykettä ei tuoda pöytään ja ruoka syödään pöydässä. Aiomme myös jatkossa pitää huolen, että ruokapöydässä ollaan nätisti. Olen sen suhteen aikaa nipo ;)


  9. Meillä on 1v iltavirkku taapero, ollut vauvasta asti. Menee siis nukkumaan klo 22-23 ja herää noin kello 10. Päikkärit nukkuu aikaisintaan kello 13, riippuen tietty päivän ohjelmastakin. En ole kokenut tarpeelliseksi siirtää rytmiä koska neuvolankaan mukaan se ei ole ongelma, jokainen lapsi on erilainen. Olen lapsen kanssa kotona vielä vuoden ja ainakin sen ajan menemme lapsentahtisesti :)


  10. Meilläkin on iso tyttö (on kohta pidempi kuin 2kk vanhempi poika-serkkunsa):

     

    Syntyessään 3915g ja 53cm

    1kk: 4910g ja 57,6cm

    2kk: 5960g ja 60cm

    3kk: 7810g ja 65cm

    En ole muistanut käydä täällä merkkaamassa uudempia mittoja. Tässä kuitenkin vuosikkaan rivi:

     

    12kk: 14kg ja 83cm ei siis mikään mikään ihme että järjestäin muut saman ikäiset on pienempiä :)


  11. Minä olen myös huomannut kirppareilta ostaessani, että ihmiset pesee vauvojen vaatteita voimakkaasti hajustetuilla pesuaineilla ja huuhteluaineilla. Todella vastenmielistä, en ikipäivänä itse tekisi niin. Kiva niitä sitten pestä ennen käyttöä kun koneessa olevat muut vaatteetkin alkaa haista..

    Meillä käytetään aikuistenkin vaatteisiin vain hajusteettomia pesuaineita ja tarpeen mukaan lisänä etikkaa. Huuhteluainehan on tunnetustikin aivan turhaa. Vauvanvaatteet on tähän asti pesty erikseen, kaikki 60 asteessa. Ostan vain vaatteita jotka saa pestyä kunnolla.


  12. Onko kokemuksia Ainun medela alma -tuttipullosta? Onko hintansa väärti vai onko Tommee Tipee, Ainu Mam anti-colic tms. edullisemmat yhtä hyviä?? Meillä 3kk tyttö ei suostu Aventin pullosta juurikaan juomaan ja kun sitten suostuu niin vetää 1.tuttiosallakin kamalasti ilmaa..

     

    Meillä on ollut Aventin pullot käytössä ja meillä myös jossain vaiheessa tyttö aina hermostui juomiseen. Syy löytyikin siitä, että emme olleet huomanneet ostaa seuraavaa tuttikokoa (hyvä me!). En nyt muista milloin se oli, mutta olisiko ollut samoihin aikoihin? Voisko johtua siitä? Meillä Ainun pullot eivät käyneet ollenkaan...


  13. Me käytiin perjantaina messuilla. Mun mielestä eivät olleet kummoisetkaan, hyödynnettiin ilmaisjutut (jotkut pariin kertaankin :D ) ja pari juttua ostettiin. Ei mielestäni ollut kovin hyviä tarjouksia ainakaan vaatteissa. Joku jopa sanoi, että esim. jotkut Metsolan vaatteet oli nettipuodissa edullisempia... Isomman lapsen kanssa voisi viihtyä paremmin kun lapselle olisi puuhaa. Mutta ei tuo siltikään mikään pakollinen juttu ole.

     

    Onneksi kannoimme vauvaa messuilla kantorepussa, rattaat olisivat olleet vihon viimeinen vaihtoehto. Ihmiset ei kyllä yhtään katso pääseekö esim. käytävillä liikkumaan, kunhan vaan itse näkee kaiken... Argh!


  14. Me nukuttiin perhepedissä kunnes neiti oli puoli vuotias. Siirtyi pinnikseen ihan kivuttomasti ja alkoi heti nukkua täydet yöt. Totutettiin jo vieressä nukkuessa ettei illalla nukahda pullolle/tissille/tutille joten ei tarvitse niitä omassa sängyssäkään :)


  15. Oonkohan mä nyt jotenkin tyhmä kun en tajua, että mihin me tarvittais useammat vaunut?? Kyllä me toki yhdistelmien lisäksi harkittiin matkarattaita mutta koettiin nekin turhiksi jos käyttöä olisi harvemmin. Meille siis riittää yhdet yhdistelmävaunut ja sen lisäksi suurella käytöllä oleva Wompat-kantoreppu (joka on todella varteenotettava vaihtoehto vaunuille ja rattaille).


  16.  

    Mä luulen, että jossain Kantoliinalainaamossa vois olla :) kannattaa tsekata Kantoliinayhdistyksen sivujen kautta, löytyiskö sieltä tietoa. Ootko sä ajatellut sitä baby(standard)-kokoa?

    Ei oo löytynyt ainakaan vielä mistään lainaan tai vuokralle :( Katsoin noi sivutkin. Joo varmaan nyt ainakin sovitus menis baby-koolla mut oon aatellut et jos omaksi ostais vaik sen keskimmäisen koon niin sit kun vauveli on isompisitä vois viedä sillä selässä. Jos tuo siis on hyvä.

     

    Meillä on välikoon Wompat. Neitimme on nyt 11,5kg ja 72cm. Ei ole liian iso, mutta menee ainakin syksyyn asti. Ja Wompat on hyvä! Meillä on todella ahkerassa käytössä (hyvän ergonomian huomaa siitä, että ainakaan mua ei ala särkeä mistään vaikka kantaisin 2-3 tuntia putkeen, lapsi viihtyy myös). Helppo laittaa eteen, taakse emme ole vielä harjoitelleet, pitäisi senkin kuitenkin sujua :) Wompateissa ei lue kovasti netissä (paitsi eräällä toisella foorumilla johon pitää olla kirjautunut lukeakseen).

     

    Asumme Tampereella mutta tulemme käymään pääkaupunkiseudulla huhtikuun lopulla. Voidaan treffata ja saat testailla meidän wompatia jos haluat? Laita yv jos kiinnostut, en välttämättä muista lukea tätä ketjua :)


  17. En löytänyt mistään kantoreppu-ketjua mutta tämän ketjun aihe liippaa niin läheltä, että tulin tänne. Meille meinaan tuli tällä viikolla Wompat-kantoreppu ja voi rakkaus kun se on ihana, kätevä ja kaikin puolin mahtava  :wub:  Minä ja neiti tykkäämme niin paljon! Voin vain suositella :)


  18. Mä synnytin tays:issa elokuun lopulla ja ihan hyvä mieli jäi. Synnytyksessä oli napakka kätiö: miehelle totesi, että täällä ei sitten mitään pyörtyileviä miehiä katsella ja itse saa käytävään selviytyä jos huono olo tulee (miehelleni oli kerran aiemmin tullut huono olo kun näki isänsä tuoreen leikkaushaavan). Ponnitusvaihessa kätilö komensi tiukasti mua kun meinasin huutaa (joka vie voimia synnytyksestä). Hyvä ettei sanonut, että naama kiinni ja synnytät :D Sopi mulle!

    Osastolla oli myös kivaa henkilökuntaa. Tuolloin oli osastolla äitejä ja vauvoja ylipaikoilla joten ihan ymmärrettävää, että hoitajilla ei ollut paljon aikaa per perhe.