Riiaveera

Jäsen
  • Content count

    33
  • Joined

  • Last visited

About Riiaveera

  • Rank
    Tavis
  1. Kotoa hoitoon 3,5 km ja sieltä töihin 1,5 km, joten ihan ok matkat ja autolla kuljetaan. Täällä keskusta-alue on suht pieni, joten kaikki hoitopaikat joka tapauksessa alle 5 km etäisyydellä.
  2. 1,5 vuotias käyttää kokoa 74, pikkuhiljaa alkaa siirtymään seuraavaan kokoon.
  3. Perhepäivähoitajalla hoitorepussa on: - kurahousut, takki ja rukkaset - saappaat - vaihtovaatteita pari settiä - tumppuja, villasukkia, rukkasia, kauluri - valmiina kylmemmille ilmoille - unilelu,tutit, vaippoja
  4. 1,5 vuotiaalla myös puuro hedelmäsoseella aamuin illoin, puurolajia vaihdellen. Satunnaisesti leipää, hedelmää ja/tai talk-muruja.
  5. Perhepäivähoitajalle menee, ryhmis olisi ollut ykköstoiveena.
  6. Poika menee 1,5 vuotiaana perhepäivähoitoon.
  7. 1,5 v nukkuu 19.30-07 ja päikkärit 2-3h
  8. Prismasta saa myös Cirafin vastaavaa pottaa kuin bb. Sekin on hyvä ja edullinen. Plussana pieni reikä pienipeppuiselle kaverille
  9. 1,5 vuotias nukkuu 2-3 h päikkärit. Vielä kuukausi sitten nukkui aina kolmen tunnin unet, mutta se alkoi vaikuttamaan iltanukahtamiseen. Satunnaiset pitkät unet ei häiritse.
  10. 1,5 vuotias menee nukkumaan 19.30 ja nukkuu 11-12 h, plus parin tunnin päikkärit. Tämä siis kotona ollessa. Saa nähdä miten hoidonaloitus eli aikaisemmat aamut ja touhukkaammat päivät vaikuttaa unirytmiin.
  11. Voi kun pystyisi noin lyhyisiin hoitopäiviin! Jos mulla on normaali 8h työpäivä, niin pojalle tulee väistämättä hoitpäivän pituudeksi vähintään 7.45-16.45. Joo, ei ole kivaa, mutta minkäs teet. Onneksi teen lyhennettyä työaikaa, niin osa päivistä on sitten lyhyitä neljän tunnin työpäiviä.
  12. Klippanin Dinofixissä ja Triofixissä käyttöohjeet löytyy selkänojasta eli sieltä takaa Itsekin alkuun luulin jääneeni ilman ohjeita, kunnes vahingossa satuin katsomaan sinne takapuolelle.
  13. Onnea Tellus matkaan! Mulle voi laittaa yksäriä, jos kotimaan adoptiosta on jotain kysyttävää
  14. Kun päätimme adoptoida, otimme ensin yhteyttä oman kuntamme sosiaalivirastoon. Sieltä kerrottiin, että kuntamme ostaa adoptioneuvonnan pelastakaa lapset ry:ltä ja voin olla sinne suoraan yhteydessä. Näin tein ja sain ajan seuraavaan infotilaisuuteen, joka on pakollinen ennen neuvontaa. Infosta saimme ns. perhelomakkeen, jolla sitten haetaan neuvontaan. Olisimmeko päässeet aloittamaan neuvonnan noin puoli vuotta infon jälkeen. Jonotilanteet vaihtelee vuosittain ja kunnittain.. Neuvontoja oli noin puolen vuoden välein ja jokaisessa oli tietty keskustelun aihe, esim. sukupuu, lapsuus, parisuhde, kasvatus ja lapsettomuus. Aina edellisellä kerralla saimme mukaamme seuraavaan kertaan liittyvät kotitehtävät eli 5-6 kysymystä aiheesta, joihin molempien piti vastata erikseen ja palauttaa noin viikkoa ennen neuvontaa. Neuvontakerrat kestivät noin 1,5-2 h ja kertoja taisi olla 6. Tokihan tiettyihin aiheisiin paneudutaan enemmän ja hyvin henkilökohtaisia asioitahan nämä kaikki ovat. Sosiaalityöntekijämme vakuutteli meille jo neuvonnan kuluessa, että kyllä hän pitää meitä hyvinä ehdokkaina adoptiovanhemmiksi. Tämä rohkaisi kovasti. Neuvonnan päätyttyä jäimme odottamaan lasta, tapaamisia on neuvonnan jälkeen kuitenkin vuosittain. Nykyään uuden adoptiolain myötä myös kotimaan adoptioperheet joutuvat tai saavat hakea luvan adoptiolautakunnalta tai mikä valvira se nyt sitten on. Tokihan hylkäämiseen pitää sosiaalityöntekijällä vahvat perusteet ja asiaa pitää kyllä käydä neuvonnan aikana läpi. Nyt en osaa ssanoa miten tuo luvan hakeminen asiaan vaikuttaa.. Kotimaan adoption odotusajat ovat tällä hetkellä 6-7 vuotta, kv-adoptiosta en osaa sanoa. Riippunee maasta mistä toivoo lapsen saavan. Tarkoitatko avoimella adoptiohakemuksella avointa adoptiota? Avoimessa adoptiossa lapsella on mahdollisuus pitää yhteyttä biovanhempiinsa tavalla tai toisella, miten sovitaan. Joissain tapauksissa tämä voi tarkoittaa kirjettä ja/tai kuvia biovanhemmille, toisissa taas tavataan kerran pari vuodessa. Tässä nyt tämmöinen tietopaketti minun näkökulmasta ja eritoten kotimaan adoptiosta. Nämä asiat menevät kovin yksilöllisesti, joten tämä ei ole ainoa totuus.
  15. Dinofix toimii Klippanin mukaan niissä rattaissa, mihin saa Maxi-Cosin adapterin. Se on testattu seuraavissa vaunumalleissa: Bugaboo Cameleon, Emmaljunga Nitro, NUNA Pepp, Maxi-Cosi Mila, Quinny Freestyle ja Quinny Zapp. Mutta ilmeisesti se käy kaikkiin, joihin saa tuon Maxi-Cosin adapterin. Kiitos!