Blanca

Aktiivijäsen
 • Content count

  542
 • Joined

 • Last visited

About Blanca

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

2828 profile views
 1. @AaHoo saa jos on pastöröity. En tiedä onko.
 2. Saisiko kommentteja seuraavista nimistä. Mitä tykkäätte? Mitä mielikuvia ne herättävät? Mikä on sinusta kaunein? Tuleeko mieleen muita saman tyyppisiä? Lilia, Lilja, Lilian, Elsi, Else, Silvia, Silva, Alva, Lumia.
 3. Mä aioin korvata homejuuston ja manchegon valion "mustilla" kolmiojuustoilla eli kreivi, kappeli, ritari jne. Eihän se sama asia ole, mutta on noissa enemmän makua kuin vaikka oltermannissa. Raa-at kalat ajattelin korvata voissa ja tillissä paistetulla kuhalla ja jollain hyvällä kastikkeella. En syö kinkkua, enkä pidä laatikoista ja rosollista, niin on pakko keksiä muuta. Onneksi sentään riisipuuroa saa syödä!
 4. Tunteet on pelokkaat ja pessimistiset. Vuoden sisällä kaksi keskenmenoa toinen keskiraskauden ja toinen alkuraskauden. Viimeisin kaksi kuukautta sitten. Nyt viikonloppuna tein positiivisen raskaustestin. Ensimmäinen ajatus oli saadaanko kolmas lapsi vai kolmas keskenmeno. Laskettuaika on helmikuussa ja niin oli myöhäisen keskenmenonkin. Eli kaikki etapit olisi suunnilleen samaan aikaan kuin ensimmäisessä keskenmenossani. Se herättää jo nyt surullisia muistoja. Käyn ihan samoja raskauden vaiheita käpi kuin tasan vuosi sitten. Viime vuoden kuvotus ja väsymys oli rankkaa ja lopulta turhaa. Toivottavasti en kärsi tätä kesää turhaa, vaan saan parhaan lahjan.
 5. Otan osaa wildlife.
 6. Petrap kysyi keskenmenosta toipumisesta. Mun keskenmeno tapahtui elokuussa 2016. Ei kulu päivääkään etteikö se ole mielessäni. Lasten seurassa olen onnellinen ja töissä on niin kiire ja paljon muuta ajateltavaa, etten ehdi niin paljon ajatella asiaa. Mutta sitten se iskee, ihan yhtäkkiä jossain kesken kaiken. Tulee kaipaus, suru, viha. Mietin minkä ikäinen hän olisi. Meidän sikiö oli terve ja mun on tosi vaikeaa hyväksyä keskenmenoa. Se ei todellakaan tapahtunut syystä. En tule koskaan unohtamaan raskautta, mutta olen kai oppinut elämään näiden tunteiden kanssa. Mulle on ollut tosi kova paikka etten ole uudestaan raskaana. Tai olin hetken, mutta maanantaina alkoi varhainen keskenmeno. Kolme ensimmäistä raskautta alkoivat helposti. Kaksi ensimmäistä toivat minulle suurimman onnen. Kolmas sai surullisen lopun ja ilmeisesti pisti mun kropan sekaisin. Seuraavaan plussaan kesti seitsemän kuukautta ja se meni pian kesken. Pelottaa kauan me joudumme odottamaan seuraava raskautta ja jos tulen vielä raskaaksi, niin miten sen raskauden käy. Toisaalta mietin onko aika huonontanut hedelmällisyyttäni. Olin 27 vuotta kun sain esikoisen ja nyt olen 34-vuotias. Onhan siinä suuri ero biologian kannalta. Mua on auttanut vertaistuki täällä ja muualla. Olen tuolla keskenmenon jälkeen kuumeilevissa. Eniten minua auttaisi, jos saisimme kolmannen lapsen.
 7. Hyasintti, ihana kuulla että sun raskaus on jo noin pitkällä. Todella toivon teille onnellisen raskauden loppuun asti! Täytyy varmaan ottaa yhteyttä terveyskeskukseen ja katsoa löytyykö musta jotain vikaa, jos jonkun tutkimuksen saisi juökisella puolella. Miehessä tuskin on vikaa, kun olen kaksi kertaa vuoden sisällä tullut raskaaksi. Kiitos, kyllä minä lääkärin nimen voisin ottaa.
 8. Kiitos Dottelia ja Hyasintti! Toivottavasti saatte vauvanne syliin asti! Kuinka pitkällä olet Hyasintti. Mitä tuo Klexane-lääke tekee? Oletko olllut hoidoissa julkisella vai yksityisellä? Mulle tuli järkytyksenä, että HUS:n nettisivujen mukaan julkisella ei pääse hoitoihin, jos on NYKYISEN kumppanin kanssa kaksi yhteistä lasta. Ja meillähän on. Eli jos olisin eronnut ja yrittäisin toisen miehen kanssa lasta, niin saisin hoitoja, vaikka olisi ennestään monta lasta. Meillä ei ole varaa yksityisiin hoitoihin, kun on pakko ostaa isompi asunto ja lisäksi pitäisi säästää säästöjä mahdolliseen hoitovapaaseen, jos joskus sellaiselle pääsisin. Mietin onko turha edes kysyä apua julkiselta puolelta meidän tilanteessa.
 9. Paljon voimia ja osanottoni Petrap. No nyt tuli sitten koettua aikainenkin keskenmeno. Seitsemän kuukautta yritimme myöhäisen keskenmenon jälkeen kunnes saimme plussan ja puolitoista viikkoa plussasta alkoi keskenmeno. Olin peloissani ja pessimistinen raskauden alusta asti. No onneksi meni kesken alussa. Silti itkettää ja ahdistaa. Mikä mun kropassa on vikana. Saadaanko me koskaan kolmatta lasta.
 10. Paljon voimia suureen suruun Suskuu88!
 11. Kiitos Flex, Hyasintti ja Elliana <3. Minulle olisi ollut helpompaa, jos sikiö olisi ollut vakavasti sairas. Olisin ajatellut, että hänellä olisi ollut kipuja ja kärsimystä. Olisi ollut helpompaa pitää sitä yksittäistapauksena, koska meillä onneksi on kaksi tervettä lasta. Nyt pelottaa, kun en tiedä mistä keskenmeno johtui. Mulla oli ennen keskenmenos oireeton virtsatietulehdus. Söin siihen antibiootit kun se selvisi labrassa, mutta en tiedä kuinka kauan se ehti olla ja aiheuttaa mahdollisesti haittaa. Neuvolassa sanottiin, että mahdollisessa seuraavassa raskaudessa voitaisiin tehdä sääännöllisesti virtsatestejä.
 12. Saimme patologin lausunnon. Meidän Pieni oli terve ruuminavauksen mukaan. Osasin odottaa tätä kun nt-ultrassa kaikki oli hyvin. Tuntuu todella pahalta. Menetimme terveen vauvan. Mun kroppa petti mut. Pelottaa mahdollinen seuraava raskaus. Ja silti - uutta raskautta toivon niin paljon.
 13. Tutun kuuloisia ajatuksia. Mä en siis ole uudelleen raskaana. Toivottavasto pian olen ja voin kommentoida siltä pohjalta sitten uudestaan. Yritämme vasta raskautta. Mutta jo tämä yritys turhauttaa. Tämä käytiin jo keväällä läpi. Mä tein jo positiiviset raskaustestit, sain hyvät uutiset sekä alkuraskaudenultrasta että nt-ultrasta. Ja kärsin kolme kuukautta pahoinvoinnista ja peittelin raskautta töissä. Ja sitten yht'äkkiä kaikki päättyi. Elän edelleen mielessäni päättyneen raskauden päiviä: rakenneultra, äitiysloman alkaminen, laskettuaika. Jos saan vielä olla raskaana raskaus alkaa alusta. Ensi kerralla varmaan vaan pelottaa enemmän.
 14. EMinulla on niin ikävä Pientä ja mahaani, jossa hän kasvoi. Jälkivuoto muistuttaa joka vessakerralla menetyksestä. Maha alkoi olla jo vähän tiellä töissä työpöydän ääressä. Nyt käyn työpaikan vessassa salaa itkemässä. Tuntuu niin tyhjältä sekä henkisesti että fyysisesti, kun en ole enää raskaana.
 15. Kiitos Elliana ja Hyasintti. Laitoin Hyasintti sinulle yksityisviestin.