ötökkä2011

Aktiivijäsen
  • Content count

    41
  • Joined

  • Last visited

About ötökkä2011

  • Rank
    Tavis

Contact Methods

  • Website URL
    <a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lb5m.lilypie.com/s2EMp3.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Fifth Birthday tickers" /></a>;<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lbdm.lilypie.com/qT8Bp3.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Pregnancy tickers" /></a>
  1. Hei minkä kokoisia teidän 2-vuotiaat lapsenne ovat? Meillä on tytteli pian 2-vuotta ja kovasti on ollut huolta hänen painostaan. On erittäin sirppana mitat otettiin 1v6kk 78 cm ja 9360g. Nyt on kaksivuotis neuvola tulossa ja kovasti jo stressaan jos paino ei ole noussut tarpeeksi. Viimeksi oli tullut 2kk 20g painoa ja jouduimme takaisin painokontrolliin. Siis tämän tyttelin kohdalla on ravattu painokontrolleissa syntymästä asti,nyt vain on eri lääkärit ja hoitajat nykyään ja he stressaavat kovasti kun paino ei nouse pikkuisella. Haluaisin tietää kuinka poikkeavan kokoinen tämä meidän neiti oikeasti on?
  2. Aika lasten kanssa on rientänyt. Koko ajan on jotain meneillään jomman kumman kanssa. Sekä negatiivisessa että positiivisessa mielessä. Esikoisen kanssa olemme tehneet isoja ratkaisuja tulevaisuuden suhteen. Kyse on siis koulun aloituksesta. Pitkällisen harkinnan jälkeen päädyimme hänen kohdallaan julkiseen kouluun yksityiskoulun sijaan. Toivomme nyt kovasti tehneemme oikean päätöksen. Nyt odottelemme päätöstä mihin kouluun lapsemme pääsee. Kuopuksen terveyden kanssa on ollut kaikenlaista alamäkeä melkein syntymästä asti. Painokontrollia toisen perään ja kun saadaan huokaista helpotuksesta uudelleen joudumme taas painokontrolliin. huokaus. Niin raskasta aikaa. Allergioiden takia ilmeisesti ei painoa oikein meinaa kertyä ja aina syökin niin vähäsen niin kuin pieni kissan poikanen. Mittoja on kertynyt 1v6kk neuvolassa oli 78cm ja 9360g. Seuraavassa kontrollissa kahden kuukauden päästä painoa oli 9380g. Nyt olisi taas pian 2v kontrolli edessä ja taas määräys painokontrolliin kovasti aiheuttaa stressiä tämän tyyppinen tilanne kun uhkaillaan vaikka ja millä sosiaalityöntekijöillä kun ei lapselle kerry painoa. Kovasti ja enemmänkin yritämme saada lastamme syömään ja yritämme 200% hoitaa lapsemme. Pahoittaa mielensä tällaisista asioista ihan täysin ja tulee surulliseksi. Toivottavasti seuraava postaus on iloisempi!
  3. Lara:kiitos tosi paljon kokemuksistasi ja että jaoit ne kansamme. Itseä vähän jännittää kuinka menee kun takana on vain alatiesynnytys tätä ennen. Toivon myös että parantuisin mahdollisimman nopeasti,mutta ei sekään maailmaa kaada jos joutuu turvautumaan toisten apuun pidempään.
  4. Hei, kaipailisin kokemuksia elektiivisestä sektiosta. Itsellä on edessä sellainen keskiviikkona 20.4.2011. Miten meni? Kuinka nopeasti siitä parantuu? Kuinka imetys lähti käyntiin? Mikä oli leikkauksessa lääkkeenä vai nukutettiinko? (tuliko lääkkeistä sivuvaikutuksia) Mikä oli vauvan vointi sektion jälkeen? Isän kokemukset sektiosta?
  5. Eilen oli se kontrolliaika äitiyspolille. Vauva edelleen istuskeli mahassa. Päätöksenä on nyt sitten suunniteltu sektio 20.4.2011 klo 7.25 Siitä alkoikin kaikki rullaamaan kovalla vauhdilla eteenpäin. Lääkärin kääntöyritysten ja meidän yhteisen päätöksen perusteella tultiin tulokseen sektiosta. Seuraavaksi olimmekin jo keskustelemassa kätilön kanssa sektiosta ja kiertämässä osastoa. Mukaan laitettiin ohjeet sektiota varten. Vauvan paino oli eilen 2900g eli hyvin oli kasvanut kahdessa viikossa. Tämän jälkeen minua jo odoteltiinkin laboratoriossa jossa otettiin ensimmäiset verikokeet. Seuraavat otetaan sitten maanantaina ja tiistaina aloitetaan muuten sektiota edeltävät toimet. Keskiviikkona menemme sitten sisälle. Tiedossa on että sairaalassa olemme vähintään kolme päivää ja enintään viikon jos kaikki menee hyvin. Isä pääsee mukaan sektioon ja hoitaa vauvaa sen aikaa kun minä olen tarkkailussa 2 tuntia. Nyt minun tulee sitten vain seurata tilannetta tähän asti tarkasti. Jos tulee säännöllisiä supistuksia pitää lähtee näytille. Ja sama ohjeistus on jos menee vedet sponttaanisti. Nyt pidellään sitten peukkuja että vauva pysyy matkassa keskiviikkoon asti. Tänään on rv 37+4 ja supistuksia kyllä tulee mutta epäsäännöllisesti. Nyt vain odotellaan mitä tulevan pitää!
  6. Nyt ollaan jo hyvällä puolella viikkojen suhteen. Tässä on ollut kaikenlaista häslinkiä näiden kirjoitusten välillä. Liian ison vauvan odottelua, painoarvioita,tarjonta virheitä,ultria kääntöyrityksiä ja sairaalareissuja. No onneksi raskausviikolla 35+3 painoarvio oli vauvalla 2400g yläkanttiin mitattuna. Samalla oli tarjonnan tarkistus kun lääkäri ei osannut sanoa miten päin masussa ollaan. Sielähän istuskeltiin onnellisena. Lääkäri yritti heti kääntää vauvaa. Kaksi kääntöyritystä teki peräkkäin ja ei käänny. Kotiin passitus ja uusi aika kahden viikon päähän. Sen jälkeen rötgenit ja jatkon suunnitelu. Lääkärikäynnin jälkeen 35+6 ollaan synnärillä lapsivesien meno epäilyn vuoksi. Ei saada selville vauvan tarjontaa käsikopelolla. Indikaattoritesti näyttää negaa ei lapsivettä. Jotain kirkasta nestettä sieltä valui. Ilmeisesti limaa oli. Hävetti niin kovaa etten tiennyt mitenpäin olla. Neuvolakäynti 36+4 pitkän harkinnan jälkeen tullaan tulokseen että vauva olisi voinut kuin ihmeen kaupalla kääntyä raivotarjontaa. 100% varmuutta ei saada asiaan. Sykkeiden perusteella tarjonta arvioidaan. Verenpaineet ovat tippuneet alas 98/70. Ei ihme että tekee huonoa ja oksettaa päivittäin. Neuvolakäynnin jälkeinen yö on hirveä. Unta pätkissä vauva pönkää kovasti alapäähän. Tuntuu että koko ajan jotain valuu. Ramppaan vessassa koko ajan. Jotain kirkasta juoksevaa melkein vettä. Aamulla laitan siteen ja nyt tarkkailen tilannetta. Meillä näitä synnärihälytyksiä alkaa olemaan jo enemmän kuin tarpeeksi. Joko tulee säännöllisiä supistuksia 10 minuutin välein useampi tunti ja sitten lopahtaa tai sitten valuu jotain ja joutuu lähtemään näytille.Alkaa turhautumaan tähän tilanteeseen jo. Koitan nyt vain jaksaa ja porskuttaa. Toivoa että se lähtö tulisi sellaisessa vaiheessa ettei tarvitse miettiä vaan ihan selvästi kunnon supparit ja vedenmenot. Nyt katsotaan mikä mahtaa olla seuraava päivitys
  7. Mulla taas oli niin että esikoinen oli mahassa ihan älyttömän vilkas,ähelsi yötä päivää koko ajan jotain. On muuten sitten syntymän jälkeenkin ollut varsinainen durasel-pupu. Ja itsepäinen kuin mikä. Nyt tämä toinen antoi odottaa ensimmäisiä liikkeitä tosi pitkään. On hirveän rauhallinen tapaus. Tää ei potki niinkään vaan nuljuu. Pitää oikein laskemalla laskea liikkeitä. Voi olla kuusikin tuntia ettei liiku ja sitten kääntää kylkeä tai saa hikan. Onneksi on kotidoplerilla millä voi kuunnella sydänääniä tarvittaessa. Sillä olenkin joutunut useamman kerran tarkistamaan masuasukin voinnin. Makean syöminen ei lisää liikkeitä. Ruuan syöminen joskus,riippuu mitä syö. Jos syö tulista ruokaa niin silloin potkii,mutta jos syö kotiruokaa ei mitään vaikutusta. Lääkärit ultrassa seurasi vauvaa ja ihan kaikki oli kunnossa. On vain kuulemma rauhallinen. Kyllä nää masuavauvat on niin erilaisia että Jos huolestuttaa niin sitten vaan aina käyrille polille tai neuvolaan. Parempi niinpäin. Jaksuja sinne
  8. Esikoisen aikaan sain vuoden 2005 pakkauksen ja esikoinen on syntynyt toukokuussa 2006. Se oli siinä mielessä kiva että ei tarvinnut ottaa niitä kestovaippoja sai enemmän vaatteita. Tosin suurinosa vaatteista oli turkooseja tai vaaleansinisiä. Tyttö kun syntyi niin jäi suurinosa käyttämättä. Sitten oli myös huonolaatuinen haalari joka ei pitänyt edes vettä. Nyt kun odotan toista niin sain vuoden 2010 paketin. Mielestä ne vaatteet olivat ihan kivoja. Paitsi että taas oli aika poikavoittoiset värit. Esim makuupussi. Kestovaipat oli sellainen pakko ottaa juttu,ja niitä ei saa edes myytyä. Liikaa tarjontaa. Mielestäni tämän äitiyspakkausraadin pitäisi ottaa se myös huomioon ettei kaikki halua kestovaippoja ja näin ollen ne tulisi jättää pois kokonaan tai sitten saisi valita haluaako ekologisen paketin vai enemmän vaatteita.Mielestä se ei ole heidän tehtävä ottaa kantaa siihen alkaako joku kestoilemaan vai ei. Ajatelkaa kuinka monta vaatetta silläkin rahalla saisi lisää tuohon pakettiin. Silloin 2005 paketissa oli huomattavasti enemmän vaatteita kuin 06 paketissa missä oli kestovaippoja. Mielestäni oli myös hyvää 05 vuoden paketissa kun sielä tuli tuttipullo mukana. Siksi se oli hyvä koska ei tullutkaan maitoa eikä heti pysty kauppaan lähtemään niin oli edes yksi pullo mistä antaa korviketta. Sen saisi lisätä takaisin. Pakkauksen ulkonäkö oli myös ennen kivempi kun siinä oli niitä haikaroita,nyt ei ollut mitään,muuta kun se teksti. Aika pettymys.Tiedän ettei ole ennenkään ollut mutta silloin sentään oli vuosiluku päällä nyt ei. Olen ottanut esikoisen aikaan yhteyttä sinne raatiin,mutta mielipidettäni ei otettu huomioon koska en ollut siinä kyselyryhmässä silloin. Mielestäni heidän tulisi ottaa kaikki mielipiteet mukaan kun valitsevat tuotteita. Vai eikö he halua kuulla todellista kantaa pakkauksesta kun se palaute olisikin niin huonoa. Mielenkiinnolla odotan tämän vuoden pakettia. Josko sieltä olisi vihdoinkin poistettu kestovaipat ja lisätty värejä. Niin ja lisätty pienimpien vaatteiden kokoja ja vehennetty isommasta päästä. Haalari voisi ihan hyvin olla kokoa ensi haalari 56-62. Moni kuitenkin hankkii jo päiväkotiin/ulkoiluun muunlaisen haalarin. Kannatan sitä kantaa että äitiyspakkaus vaihtuisi aina vuoden vaihteessa. Se olisi paljon järkevämpää niin.
  9. Mun mielestä ihan huiput on ollu HM:n mammapillifarkut missä on matala resori. Olen pitänyt niitä koko raskauden ja raskaudenkin jälkeen olisi tarkoitus pitää tarvittaessa. Ne ovat saman malliset kuin Seraphine matalaresoriset farkut. Esikoisen aikaan minulla oli ne ainoat mitä sai eli HM mammafarkut sitä yhtä mallia jossa resori meni mahan yli. Oli tosi huonot eivätkä istuneen missään raskauden vaiheessa hyvin. Toinen mistä olen pitänyt on ollut HM mustat mammaleggarit. Ne maksoi huikeet 9.90e ja niillä on vedelty silloin kun ei ole huvittanut farkkuja vetää jalkaa. Sitten talvella oli aika ehdottomat mammasukkikset. Vaikka aina olen ollut sitä mieltä on että on turhaa rahanhaaskausta niin nyt perun sanani. On ollut ihan huiput! Tällaisia mielipiteitä!
  10. Kiitos vastauksista! Näistä on tosi vaikea löytää mitään rehellistä palautetta. Keskusteluja löytyy tosi vähän. Lisää saa tulla kommentteja
  11. Tarvisin äkkiä kokemuksia sähkökäyttöisistä rintapumpuista. Suomesta löytyy lähinnä varmaan kaksi Ainu ja Avent. Kumpaa suosittelet ja miksi?
  12. No niin kaikki on mennyt uskomattoman nopeasti. Tällä viikolla alkoi loma. Ensin neljä viikkoa vuosilomaa ja sitten äitiyslomalle. Pakko on myöntää ettei töissä olisi pystynytkään olemaan enää yhtään päivää enempää. Alkoi olemaan tosi tukala olo jo istua. Pystyi istumaan maksimissaan 30 minuuttia ja sitten oli noustava kävelemään. Noh se tuli luonnostaan kun piti mennä pissalle. Kaveri oli kääntynyt jo pääalaspäin kun kävin neuvolassa nyt tiistaina. Kokoarvioonkin pääsen joskus 36 viikolla. Ensin pitää vaan käydä neuvolalääkärillä hakemassa lähete. Mulla on sellainen tunne että tää kaveri ei ole mitenkään pieni. Tiistaina neuvolan kokoarvio kaverista oli reippaasti alle kaksi kiloa. Mutta he eivät kuulemma saa enää neuvolassa sitä tehdä. Sanoi kun kysyin. Nyt kuului sydänäänetkin joita ei olla saatu kuulumaan kahdella viimeisellä neuvolakäynnillä. Kotona olen ne kyllä kuullut joten en ole ollut huolissani. Nyt pitäisi alkaa laittamaan pikkuhiljaa kamoja kasaan vauvaa varten. Onneksi on hyvin aikaa.
  13. Hmm mihin köhän olen jäänyt tämän blogin kanssa. Olikohan jotain puhetta rakenneultrasta? Sielä kuitenkin oli kaikki mallillaan. Kaveri ei suostunut näyttämään itseään niin että olisi saanut selvää sukupuolesta eli nyt jännitämme loppuun asti Vauva oli viikkoihin nähden iso ja vastasi 20+6 viikkoa. Eli laskettuaika siirtyi sitten huhtikuun puolelle niin kuin olinkin veikkaillut. Muuten olo on ollut fyysisesti aika hyvä! Yllätäävän hyvä josta sitten saa kehiteltyä kaikenlaisia ajatuksia että mitä tässä vielä tulee eteen kuin näin hyvin on alun jälkeen mennyt. Muutenkin on ollut aika sekavia ajatuksia. Paniikki on iskenyt kun ei ole mitään valmiina. No mitään ja mitään,turvakaukalo on kaivettu esiin ja siihen ostettu lämpöpussi. Samalla ostettiin vauvalle oma soittorasia kun en heltiä esikoisen omaa häneltä viedä ja antaa vauvalle. Se on kuitenkin hänen oma. Muuten sitten en ole saanut mitään aikaiseksi. Kelan paperitkin täytin vasta perjantaina on ollut jo kauan mahdollisuus ne lähettää. Nyt ne odottavat palkanlaskijan pöydällä ensi kuun puolen välin palkkaa. Mulle vahvistettiin tänään loma Jään vuosilomalle 24.2 eli sehän on sitten ihan pian,ei ole enää pitkästi. Mä jotenkin odotan sitä aikaa. Sain joululahjaksi kasvohoito- ja jalkahoitolahjakortit ja ne ajattelin käyttää. Samalla käyn laittamassa hiukset kuntoon. Pian pitäisi alkaa sitten tosiaan haalimaan sairaalakassin sisältöä kasaan ja etsiä ne vauvatavarat. Minusta tuntuu että aika on hurahtanut äkkiä ja pian on jo h-hetki edessä. Toivottavasti hyvä oloni jatkuu
  14. Hei taas Nyt on jo hurahtanut edellisestä kirjoituksesta monta viikkoa. Raskausviikko 18+0 on tänään eli jo 19. Miten tämä aika kuluukaan näin nopeasti? Vointi on ollut ihan siedettävä viime viikot. Ei ole ollut supistuksia eikä muitakaan ongelmia. Voi että kun olemme nauttineet odotuksesta. Esikoisellekin on kerrottu että hänestä tulee isosisko. Ensin ei yli 12 tuntii kommentoinut asiaa,mutta sitten seuraavan päivän iltana alkoi innostuneena kyselemään mistä vauvat tulee ulos jne. Nyt puhuu joka päivä masuvauvalle ja kyselee mitähän sille nyt kuuluu. Kauhean huolissaan on että onkohan meillä vauvalle vaatteita ollenkaan ja että hänelle pitäisi varmaan jotain ostaa. Eli positiivisesti suhtautuu asiaan. Meillä tehtiin myös päätös jättää ottamatta sikainflunessa ja influenssarokote minulle. Ja nyt sitten pukkasi kova flunssa. En ole oikeastaan koskaan kipeä normaalisti. Ensin tuli kurkku kipeäksi,sitten tuli nuha ja nyt on kuumeinen olo. Paljon vaan lämmintä mehua ja lepoa niin eiköhän se tästä Lyhyesti siis tällä hetkellä tilanne on hyvä! Niin ja vuosilomaan aikaa 2kk,4vkoa,6pvä Sitä pidän nyt seuraavana etappina. Neljä viikkoa on vuosilomaa ja sitten alkaakin mammaloma.
  15. Itse olen viritellyt kuminauhalla toppikset kiinni, napin ympärille toinen pää ja toinen napinlävestä läpi,menee itsellä hätätapauksessa. toisena vaihtoehtona meinasin vanhoista toppiksista väkätä itse mammistoppikset. Resori masun kohdalle ja leikata siitä alamasulta kangasta pois,puolikaari siihen kohtaan. Etu ja takakpl pitää tehdä kahdesta eri palasta,muuten ei onnistu. Kannattaa harkita myös tätä vaihtoehtoa jos löytyy vanhat toppikset kotoa. Mammistoppiksia on todellakin tosi vaikea löytää!