tahdenlento

Aktiivijäsen
  • Content count

    9261
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by tahdenlento

  1. Yritin katsella jonkun verran taaksepäin, muttei ainakaan heti sattunut silmään aihetta tästä. Jos on jo niin lynkatkaa sitten Me olemme seurustelleet vajaan vuoden ja vauva haaveet kukoistavat puolin ja toisin. Vauva saisi tulla vaikka heti mikäeli sille ei olisi esteitä (joudumme odottamaan puolivuotta ak. leikkauksen jälkeen), jote parhaimmillaan vauvailu olisi alkanut n. 9 kk yhdessä olon jälkeen, nyt aloittaessamme yrityksen yhdessä oloa on reipas vuosi alla. Suhde on hyvällä mallilla, isä ehdokas on mahtava ja tämän kanssa aion loppuikäni olla. Kaikki tuntuu oikealta. Olen ollut kuusi vuotta suhteessa, jossa ei koskaan tuntunut tältä. Niinkuin johonkin keskuteluun kirjoitin, niin olen parhaalta kaveriltani saanut lähestulkoon kuulla olevani idiootti suunnitellessani vauvoja näin nopeasti. Vanhemmistani äiti on yrittänyt vihjailla rauhallisesta etenemisestä (vaikka ei siis vauvahaaveista suoranaisesti tiedä, leikkauksen yhteydessä toki kerroin karenssiajasta heillekin). Itsellänikin tämä hieman luo pelkoa. Onhan vauva iso muutos. Mutta onhan se iso muutos, vaikka yhdessä olisi oltu vuosia. Ja siksi tämä ketju: onhan meitä oltava enemmänkin Mitä muut ajattelevat? Pelkoja, kokemuksia, ympäristön mielipiteitä, pohdintoja, miksi haluatte vauvan nopeasti niinkuin mekin haluamme?
  2. Seitsemän raskautta, kaksi lasta ja nyt viikolla 28+. Toinen munatorvi mennyt, rypäleraskaus + sytostaattihoidot. Keskenmenon erimuodoista koettu jotakuinkin kaikki eri variaatiot.
  3. Mä kysyin ku kohdalla mihin olen yhteydessä ja käskivät soittaa suoraan naistentaudeille. Sain ajan viikolle 6+ ja hcg seurattiin pitkin matkaa. Hcg nousi yli 2000 jo viikolla 5+,joten soittivat mut lääkäriin samalle päivälle (hcg=2000 tai yli niin näkevät jo jotain). Toki mulla nyt oli ku lisäksi isompi rasite molan muodossa taustalla. Neuvolaan soitin sitten vasta myöhemmin. Käypähoitosuositukset on samat koko maassa ja niitä tulee noudattaa, joten kyllä kyseenalaistaisin miksei sen mukaan toimita, jos ei ultraa saisi.
  4. Mä sain suorilta sen kaksi viikkoa. Tosin mulla oli verta ehtinyt vuotaa yli litra vatsaonteloon ja hemppa putosi 150 - 91,joten tuo tuli pitkälti kai tuosta hempasta kun maailma pyöri vain.
  5. Mulle kohdunulkoinen oli viime joulukuussa lähinnä pelastus (vaihtoehtona oli uudelleen kasvamaan lähtenyt mola ja uudet sytohoidot). Toisen munatorven menetys tietysti toi lisähaastetta peliin, mutta molaan liittyvän karenssiajan jälkeen tulin raskaaksi ensimmäisestä kierrosta toimivalta puolelta. Pelkäsin kohdunulkoistakin, mutta mola tietysti oli paljon pahempi pelko. Mutta mitään ei saa, jos ei yritä. Nimimerkillä "7 raskautta, kaksi lasta"
  6. Mulle varattiin ultra heti seuraavalle päivälle, kun hcg oli 2000. Se on se hetki, kun näkee onko siellä mitään... Oli varmaan vajaa 5 vk ja nähtiin, ettäon oikeassa paikassa. Seuraavan kerran ultrattiin 6+. Nämä tosin julkisella.
  7. Mulle on tehty kolme vai neljä kaavintaa. Ensimmäisen jälkeisen kierroksen tulos istuu sohvalla katsomassa formulaa. Eli eipä taida olla 100% totuus.
  8. Valmistaja sanoo 25.
  9. Vaasassa kannattaa vaan mehiläisen kanssa olla hyvin tarkkana... Hinta riippuu niin lääkäristä, meillä eka maksoi 190e mehiläisessä ja sen jälkeen on aina käytetty Liljaa, jossa on loistavat lääkärit.
  10. Näköjään se on hyvinkin mahdollista ❤️
  11. Ei olla selvitetty, eikä selvitetä nytkään, jos sinne asti päästään. Mun mielestä paremmin tutustuu vauvan persoonaan ilman sukupuolikäsitystä ja synnytyksen huipennus on se mahtava yllätys: kumpi se on!
  12. Molan ja kohdunulkoisen pelot pahimpina, mutta onneksi viime vuoden vaikeudet on tuoneet seesteisyyttä ja rauhaa: tapahtuu mitä tapahtuu.
  13. Dpo8/9 riippuu vähän milloin ovis oli tarkalleen...
  14. Tuo näyttää bertta jo hyvälle. Mulla oli tuollainen tai haaleampi viiva niin hcg oli verikokeessa 63 (herkkiä my ass).
  15. Eilen kävin verikokeessa ja hcg 63.herklä one step hätinä antoi viivan ja pc selvemmän haalean viivan. Vähän osviittaa siihen miten ne oikeasti näyttää.
  16. Kkm oireet katosi. Rypäleraskaudessa oireet oli normaalia voimakkaammat
  17. Näin mutu-fiiliksellä niin herkkyys 25 mol tarkoittanee testissä sitä, että silloin se antaa selkeän plussan tai negan. Sitä ennenkin ne varmasti havaitsee samaa hormonia, jolloin tulee haamuja. Itse oon saanut 25 mol testiin haamun edellisenä päivänä, kun labra antoi seuraavana jo alle 1 arvon.
  18. Mulla ei meto hirveästi vatsaan vaikuttanut, mutta se toki annettiin eri tarkoitukseen. Kohdunulkoinen puolestaan aiheutti sellaset kivut niinkuin ois pitänyt mennä kakalle, mutta mitään ei tullut. Kramppimainen olo. Tämä illalla. Aamulla ei sitten enää pystynyt seistä tai istua.
  19. Välillä aina luen tämän ketjun ❤️ meidän esikoinen syntyi n. 2v meidän suhteen alusta ja toinen 3v. Nyt ne on 4v ja (pian) 3v. Suhde on 6v. Ja olen vielä enemmän rakastunut mieheeni. Ollaan todettu, että viimeiset 5v on ollut melkoista vuoristo rataa ja viime vuosi vasta olikin raskas. Mutta eipä kyllä edelleenkään kaduta nopea eteneminen
  20. Toivottavasti tiistaina selviää enemmän ja jos on ku niin saisit nopean avun.
  21. Mulla oli munatorvessa, mutta niissä tutkimuksissa sanottiin koko ajan, että jos hcg on alle 2000 niin ei ne näe raskaudesta juuri mitään.
  22. Hormonitasapainon heittely voi mun mutu-logiikalla kyllä kestää,jolloin palautumiseen voi mennä aikaa. Mulla on nyt 4. kierto laparoskopian jälkeen eikä vieläkään ole normaali. Tosin en tiedä palautuuko se enään...
  23. Meillä oli/on pakko pitää vuoden tauko, johon oli "pakko" ottaa "kunnon" ehkäisy. Rypäleraskaudesta johtuen kierukka ei ollut vaihtoehto. E-pohjaiset ei mulle sovi, joten meillä oli minipillerit kunnes niiden läpi tuli kohdunulkoinen. Lääkärin mielestä nuo pilsut oli paras ratkaisu sen jälkeenkin, koska kumien kanssa riski raskautua olis liian suuri. En oikein ymmärtänyt logiikkaa, mutta en inttänyt vastaan. Otin reseptin ja jätin hakematta. Nyt tää loppu puolisen vuotta on menty kumeilla + varmoilla päivillä. Itse en sotkisi kiertoa hormooneilla jokusen kuukauden vuoksi, kun palautuminen kestää monta kuukautta itselläin. Mulla tosin on niin säntillinen kierto, että varmoja päiviä on käytetty aiemminkin.
  24. Mä sain nyt tämän ku jälkeen haalean haamun jollain testillä niin seuraavan päivän verikoe oli kuitenkin alle 1, joka täällä lasketaan negatiiviseksi.
  25. Kuusi raskautta, kaksi lasta. Kohdunulkoinen listan jatkoksi joulukuussa.