mianro

Aktiivijäsen
  • Content count

    1341
  • Joined

  • Last visited

About mianro

  • Rank
    Addikti
  1. Mutta kesken sekin meni. Seuraava raskaus alkoi reilu 4 kk 2. km:n jälkeen, muttei kestänyt sekään.
  2. Kolme keskenmenoa, ei onnistuneita raskauksia.
  3. Olen pahoillani, että taas kävi näin.Pari linkkiä: http://www.duodecimlehti.fi/web/guest/etusivu?p_p_id=dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku&p_p_action=1&p_p_state=maximized&p_p_mode=view&_dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku__spage=%2Fportlet_action%2Fdlehtihakuartikkeli%2Fviewarticle%2Faction&_dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku_tunnus=duo70028&_dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku_p_frompage=uusinnumero http://www.duodecimlehti.fi/web/guest/etusivu?p_p_id=dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku&p_p_action=1&p_p_state=maximized&p_p_mode=view&_dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku__spage=%2Fportlet_action%2Fdlehtihakuartikkeli%2Fviewarticle%2Faction&_dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku_tunnus=duo92733&_dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku_p_frompage=haku&_dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku_hakusana=toistuva+keskenmeno Myös Ulla Järven kirjassa syntymätön käsitellään jollain tasolla toistuviakin keskenmenoja ja mahdollisia syitä.
  4. Mä kuulin eilen perhetutun saaneen vauvan. Pari viikkoa etuajassa. Niiden LA olis ollu sama kun meidän tokassa raskaudessa. Todellisuus iski taas armotta vasten kasvoja. Meillä vois olla nyt vauva, tai ainakin ihan kohta. Itseasiassa meillä vois olla jo vajaan vuoden ikänen pieni. Tai ainakin me voitais toukokuussa vihdoin saada vauva. Mutta ei. Ei. Ja ei. Ei me.
  5. Mulla olis pitäny alkaa äitiysloma toisesta km:sta. Sen sijaan oonkin saikulla kun vuodan seuraavaa ulos. Tää on vaan niin epäreilua että järki lähtee
  6. Mä oon ymmärtäny, että joskus jos vuoto on alkanu, saatetaan odotella hetki josko kohtu tyhjentyis luonnollisesti, mikä olis parempi kun kaavinta. Itse pääsin kaavintaan molemmilla kerroilla alle viikossa kkm:n toteamisesta, kun todettiin ettei lääkkeillä saada kohtua tyhjäksi. Mulla kaavinta tehtiin ekalla kerralla niin, että suoraan osastolta kärrättiin leikkuriin ja toisella kerralla niin, että menin päiväkirurgiselle. Päiväkirurgisella vaihdettiin ensin vaatteet, sen jälkeen käytiin juttelemassa hoitsun kanssa ja sitten odoteltiin vuoroa kunnosta riippuen joko verhon takana pötkötellen tai odotushuoneessa lueskellen. Sairaalaan mennessä kaavinta ainakin mua jännitti sen verran, ettei muuta ehtiny paljon ajatella. Hoitaja saatto odotustilasta leikkuriin (sai itse kävellä), missä leikkaussali henkilökunta esittäyty, ohjas leikkauspöydälle ja kiinnitteli tarvittavat seurantalaitteet (EKG-elektrodit jne.). Kaavinta ainakin meillä tehtiin ns. humautuksessa eli kevyessä nukutuksessa. Nukutusaine laitettiin suoneen samalla kun hengittelin happea naamarista. Kaavinnassa lääkäri kaapii kohdun tyhjäksi "lihasääneen" eli kaikki materiaali olis tarkotus saada siinä kohdusta ulos. Heräämössä sai heräillä rauhassa ja hoitaja kävi välillä kyselemässä vointia ja tarkistamassa vuotoa. Kunnon mukaan sai nousta joko ylös kahvittelemaan tai kun mä esimerkiks olin kovin itkunen, vedettiin verhot pedin ympärille ja sain välipalaa sänkyyn. Kun olin pari tuntia lepäilly ja ollu tarkkailtavana, hoitaja ohjas käymään vessassa ja kyseli mahdollisesta vuodosta. Kun oli pystyny kävelemään vessaan, sai soittaa hakijan paikalle ja mennä vaihtamaan vaatteita. (Sairaalasta pääsee kotiin vaan, jos seuraavaan aamuun asti joku voi olla sun kanssa vahtimassa oloa.) Mulla olo oli heräämössä ensin tokkurainen, mutta kun tokenin lääketokkurasta, oli olo kovin itkunen ja surkea. Jotenkin sitä siinä vaiheessa tajus ettei pientä oikeesti enää ole. Kaavintaa seuraavana päivänä heräämön hoitaja soitti kotiin ja kysy vointia. Maha oli vähän aristava kaaviintaa seuraavana päivänä ja sitä varten sai sairaalasta kipulääkkeitä kotiin. Jälkivuotoa mulla kaavinnan jälkeen oli ekalla kerralla vaan pari päivää pientä tiputtelua, tokalla kerralla niukka vuoto kesti kaks viikkoa.
  7. Meillä jälkitarkastuksena julkisella on ollu hcg verikokeesta 3 vk kuluttua kaavinnasta. Toisaalta meillä kyllä sairaalassa ultrattiin muutaman päivän välein ennen kaavintaa, kun tyhjennystä yritettiin lääkkeellisesti ensin. Ite kävin lisäks ekojen menkkojen jälkeen ultrassa yksityisellä.
  8. Mä en tiedä oonko mä vähän jäävi vastaamaan tähän, kun mun mielestä meillä uus raskaus alko ekan km:n jälkeen tosi nopeesti, kun välissä oli aikaa vaan 10 kk Taustalla on toki se, että ensimmäinen raskaus alko luomusti yllättäen 4 vuoden jälkeen. Tokan km:n yhteydessä lapsettomuuspolilla (julkisella) kuitenkin katsottiin, että jos n. puolessa vuodessa ei uus raskaus ala, mietitään taas hoitoasioita. Historialla on toki tekemistä näiden aikataulutusten kanssa.
  9. Voi ei tuulitukka... *halaa*
  10. En osaa vastata mutta oman kokemuksen mukaan vuoto on ollut tummaa myös keskenmenojen yhteydessä sillon kun oikeaa tavaraa on tullut ulos. Vuoto oli kirkkaampaa ensimmäisen keskenmenon yhteydessä kun lääkkeellistä tyhjennystä yritettiin, mutta jostain syystä vuosin verta-verta kun vettä vaan ja raskausmateriaali pysyi sisällä. Eli sikäli ajattelisin ettei se oo suoraan verrannollista. Oliko ennen yritystä hormonaalinen ehkäisy käytössä? -> Mietin siis josko hormonitoiminta on vähän erilaista ja sitä kautta vaikuttaa limiksen koostumukseen tms. koska sitähän kuukautisvuoto pääasiassa on.
  11. No daa, lääkäri soittikin mulle tänään. "Jälkitarkastuspuhelun". hCG oli laskenu hyvin, nyt enää 18,2 (viimeks vastaavana päivänä oli 15 eli aika samoissa mennään) ja hra Tohtori meinas että jos kivut on vaan lieviä niin ei kannata huolestua. Sano että kohtu voi hyvinkin vielä supistella tms. kun sitä on kiusattu. Mutta jos lämpö nousee tai vuotoa alkaa tulla uudestaan niin sitten herkästi tarkistukseen.
  12. Miten nopeasti toivuit kaavinnasta/vuoto loppui kaavinnan jälkeen? Menikö kaavinnassa kaikki hyvin/saatiinko kohtu tyhjäksi? Tuliko jälkiseuraamuksia, miten ne oireili ja missä vaiheessa? Ajattelin avata tämmösen ketjun, kun itsellä lääkkeellinen tyhjennys ei tyhjentänyt kohtua tälläkään kertaa kokonaan vaan kaavintaan jouduttiin. Kaavinnasta on nyt kaksi viikko. Vuosi sitten mulla loppu jälkivuoto ihan muutamassa päivässä kaavinnan jälkeen, mutta tällä kertaa vuoto kesti melkeen tän kaks viikkoa, joskin tosi niukkana ja hajuttomana, ja loppu vasta pari päivää sitten. Näinä parina vuodottamana päivänä on nyt sitten ollu pientä kramppailua alavatsalla ja nyt alavatsa aristaa toispuoleisesti aikalailla painaessa (huomasin sen kun kurkottelin pöydän yli ja nojasin siis pöydän reunaa vasten). Kuumetta (tai edes lämpöä) ei oo ja mietinkin onko toi vatsan kipuilu ilman muita oireita syy soitella polille huomenna vai huokaileeko ne mun hysterialle vaan..? (On vaan niin vaikea uskoa että huono onni loppuis ja kaikki menis nyt jo putkeen.)
  13. Mä en tiedä mitä pitäis vastata, kun ihmiset kysyy miten jaksan ja miten menee... Ne tietysti haluais kuulla että voin jo paremmin, ja kyllähän mä voinkin... Tavallaan. Shania Twain sen sanoiksi pukikin: "It's not so bad, I'm not that sad -- It only hurts when I'm breathing My heart only breaks when it's beating My dreams only die when I'm dreaming So I hold my breath to forget..."
  14. Hieno päivä takana -not... Aamu alko mukavasti sillä, että samalla kun itse valuu km:n jälkivuotoja työpaikan vessassa, naapurikopissa kärsitään aamupahoinvoinnista (tai en ainakaan ihan helposti keksi muuta ei-kotiin-lähettävää aamuoksentelun syytä pienen lapsen ei-viinaan menevälle äidille keskellä viikkoa). Kotona sitten odottaa sairaalalasku ultrista ja kaavinnasta +kirje hammashoitolan "esikoisen odottajan perhevalmennuksesta": mun perutun ajan tilalle on varattu uusi!! Ihanaa! Saan siis soittaa sinne uudestaan ja perua uudenkin ajan!! Että haistakaa V***U vaan koko maailma.
  15. Lionnelle voimahalimus (Mulla on aikalailla samanlaiset fiilikset tosin.. ) Meni taas itkeskelyksi, töissä vielä, kun piti perua neuvolankautta hammashoitolaan varattu "perheaika" (neuvontakäynti esikoisen odottajille tms.). Soitin että peruisin ajan ja hoitaja iloisesti kysy että varataanko uus aika tilalle. Aloin itku kurkussa änkyttämään että "ei olekaan tarvetta...". Siinä vaiheessa hoitaja tajus minkä takia oon perumassa aikaa ja meni ihan hämilleen ja alko änkyttämään sekin. Onneks puhelu ei kestäny pitkään... Mietin että noita aikoja ei varmaan usein peruta, kun niitä ei ehkä yleensä varata näin aikasin? Nyt kun mietin niin ei meillekään ekassa raskaudessa edes puhuttu tosta vielä ekassa neuvolassa. Tää neuvolantäti vaan vissiin halus valaa muhun vähän uskoa raskauden suhteen (kun meni tokassa raskaudessa eka neuvola aika itkeskelyksi) ja suunnitteli asioita siks ajoissa eteenpäin tai jotain. En tiiä.