Ise

Aktiivijäsen
  • Content count

    451
  • Joined

  • Last visited

About Ise

  • Rank
    Aktiivi
  1. Kolme synnytystä. Ensimmäinen, poika, 40+6, toinen, poika, 41+6 ja viimeisin, tyttö, 40+4.
  2. Kaksi lasta, molemmat poikia. muok. Kolme lasta. Kaksi poikaa ja tyttö.
  3. Tänään leivottiin pipareita, kuusi laitettiin eilen ja lanttu- ja porkkanalaatikot on valmiina pakkasessa. Lahjatkin alkaa olla paketointia vaille valmiita. Joten tässä alkaa pikkuhiljaa olla kaikki valmiina jouluun! Kiinnostaisi tietää, kenelle tulee pukki jouluna? Joku tuttu vai ostettu? Meillä lapset on olleet aiemmin sen verran pieniä, etteivät ole osanneet pukkia kaivata, mutta nyt esikoinen kovin odottaa joulupukkia. Valitettavasti joudutaan tuottamaan pettymys tänä vuonna ja pukki käy varmaan jättämässä lahjat sillä aikaa, kun ollaan ulkona. Täytyy yrittää ensi vuonna hankkia joku pukiksi.
  4. Voi vitsit, hienoja koristeita. Eilen laitoin kynttelikön ja tähden ikkunaan sekä keittiöön jouluverhot. Tänään otan vielä pukkikoristeet esille. Ja ehkä voitaisiin lasten kanssa askarrella lumihiutaleita ja tonttuja ikkunaan. Ihanaa! Ihan kohta on joulu!
  5. ^ toi on hyvä idea! Mulla onkin sellaisia koristeita, joita en enää haluaisi kuuseen, mutta kaikki on pakko laittaa, ettei niillä tule paha mieli Nyt ne pääsee ulos! Lasikoristeet ripustelen lamppuihin ja muualle korkealle turvaan lapsilta ja kissoilta.
  6. Olipa kauniita kortteja! Tänään laitoin kirkkaat valot pihapuuhun, punaiset ajattelin säästää joulukuulle. Meillä on yksi täytettävä kalenteri. En tiedä, pitäisikö pikkuveljelle ostaa oma vai pärjättäisiinkö yhteisellä vielä tämä vuosi. Täytteitä pitäisi alkaa haalia. Karkkiakin eksyy varmaan joihinkin luukkuihin, mutta yritän keksiä suurimpaan osaan jotain muuta. Suunnitelmissa ainakin pikkueläimiä, pikkuautoja, piparimuotti (+leivotaan pipareita), joulukuusenkoriste (+koristellaan kuusi), ilmapalloja, heijastimet ja jotain pitäisi vielä keksiä, kun vaan joskus pääsisi ostoksille ilman uteliaita silmiä
  7. Meidän kalenteri oli jostain nettikaupasta. Mutta muistaakseni viime vuonna oli ihan Prismassakin jotain täytettäviä joulukalentereita. Mun mielestä on hirveän vaikeaa keksiä niihin täytteitä. Ne luukut on niin pieniä.
  8. Kohta se taas tulee! Kaupassa oli jo joulusuklaat esillä, joten kai sitä voi jo aloittaa odotuksen Olisiko ideoita, mitä voisi kolmevuotiaan kanssa väkertää lahjaksi? Mielellään jotain, mitä joka asiaan käpälänsä työntävä puolitoistavuotias ei onnistu pilaamaan. Lisätään vielä linkki, johon törmäsin toisaalla http://innolla.blogspot.fi/2011/12/lumiukkosoppa.html?m=1 Vaikutti niin herkulliselle, että täytynee ainakin muutama tällainen tehdä.
  9. Meillä pian 3-vuotiaalla sama ongelma. Päivisin mennään pääasiassa ilman vaippaa, mutta öisin ei riitä mikään. Ja kaikki vaihtoehdot on kokeiltu. Tällä hetkellä paras ja ainoa toimiva ratkaisu on ollut vetää housuvaippa vielä teippivaipan päälle.
  10. Toistaiseksi ei yhtäkään korvatulehdusta kummallakaan lapsella. Vanhempi 2 v 4 kk ja nuorempi 9 kk.
  11. Browniemix Purkkiin 2½ dl vehnäjauhoja ½ tl leivinjauhetta 3/4 dl kaakaojauhetta 100 g pähkinärouhetta 2 dl sokeria Lisäksi 3 kananmunaa 1½ dl voisulaa 1. Mittaa kaikki kuivat aineet kauniiseen lasipurkkiin ja anna lahjaksi. 2. Ohje lahjan saajalle: Laita purkin sisältö isoon kulhoon. Vatkaa toisessa kulhossa 3 kananmunaa vaahdoksi. Lisää ne jauhoseokseen. Lisää taikinaan 1½ dl hieman jäähtynyttä voisulaa. Kaada taikina noin 25 x 25 cm kokoiseen, voideltuun uunivuokaan. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes kakku on kosteahko mutta kypsä. Voit halutessasi sulattaa noin 100 g tummaa suklaata ja levittää sen jäähtyneelle kakkulevylle. Tarjoile sellaisenaan tai vatkatun vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.
  12. Mulla pitäisi olla se lehti vielä jossain, todennäköisesti autotallissa. Yritän etsiä sen tässä lähipäivinä, niin laitan ohjeen sitten.
  13. Sack'n seat! Kaikki tuolit, mihin olen sitä yrittänyt, ovat olleet liian korkeaselkäisiä. Onko kellään mitään ideaa, mitä voisi laittaa korokkeeksi pyllyn alle (+ tietty pöydän reuna on lapsen silmien tasolla). Tyynyn olen jotenkin saanut viriteltyä, mutta se on liian pehmeä ja lapsi alkaa valua vinoon.
  14. Kyseinen pipo näyttäisi olevan Niilo Ilossa alennuksessa.
  15. Ainakin Lindexin nettiputiikissa lastenvaatteet: osta 30 €:lla, saat 10 € alennusta.