Phlox

Aktiivijäsen
  • Content count

    265
  • Joined

  • Last visited

About Phlox

  • Rank
    Aktiivi
  1. Esikoisen synnytyksessä sain kunnon arsenaalin kaikenmoista kipulääkettä. Ennenkun sairaalaan lähdettiin olin kotona suihkussa reilun tunnin verran ja otin 1g panadolin. Sairaalaan tullessa sain oxanest kipupiikin x2, sitten taas suihkuun reiluksi tunniksi, sen jälkeen paracervikaali x2, sitten epiduraali jota lisättiin muistaakseni pariin otteeseen. Vielä ennen ponnistusta sain pudendaalipuudutuksen. Ja kokoajan höngin myös ilokaasua. Voin sanoa ettei synnytyksestä ole juurikaan muistikuvia ja olo oli vielä reilun päivän verran aivan pöhnäinen. Synnytys kesti sen 27h joten ihan muutaman tunnin sisällä ei tälläistä määrää muhun saatu sentään. Tokan synnytys kestikin vaivoin sen 7h. Sairaalaan tullessa olin 5cm auki. Kivunlievityksinä oli ilokaasu jolla aukesin 8cm asti ja sen jälkeen hätäinen spinaali joka puudutti vain toisen puolen ja ehti mokoma hälvetä sitten kuitenkin ennen ponnistusta, mutta ei se 4 minuutin ponnistaminen ilman kivunlievitystä nyt kuitenkaan niiin kamalaa ollut vaikka sattuikin pirusti. Sain myös post-spinaalisen päänsäryn joten mitään hyvää kokemusta ei spinaalista jäänyt. Jälkeenpäin olenkin harmitellut että tuli se otettua kun muistan miettineeni kun spinaalia tilattiin että pärjäisinköhän kuitenkin ilman ja olisinhan minä pärjännyt. Miehelle sanoinkin että jos tulee joku ihmeellinen mielenhäiriö ja kolmas lapsi vielä saadaan niin sitten ainakin tiedän pärjääväni pelkän ilokaasun turvin.
  2. Esikoisen ponnistin puoli-istuvassa samoin kuin kuopuksenkin mutta toisella kertaa hakeuduin vähän pystympään puoli-istuvaan asentoon. Ekassa ommenltiin kaksi "kosmeettista" tikkiä pieneen repeämään varmuuden vuoksi, tokassa selvisin täysin vaurioitta.
  3. Esikoisen synnytys oli pitkä kuin nälkävuosi ja kerkesin siinä vetää sairaalan tarjoaman lämpimän ruuan, iltapalan ja vähän omiakin eväitä (lue: suklaata) siihen päälle. Ei olisi kannattanut koska laattahan siinä touhussa lensi kun niin kipeää sitten lopussa kävi. Kuopuksen synnytyksessä join sairaalan ällösekamehua ja söin miehen eväistä pari kourallista suolapähkinöitä. Molempien synnytyksien jälkeen sitten sairaalan aamupala.
  4. Painoa kertyi kaikkinensa n. 4kg. Nyt neljä päivää synnytyksen jälkeen vaaka näyttää -1.5kg lähtöpainosta.
  5. Esikoinen rv 41+2, toinen rv 39+6.
  6. Esikoisen synnytys 19h 45min josta ponnistusvaihe 14min. Toinen yllätti positiivisesti ja synnytys kesti reippaasti lyhyemmän aikaa; 7h 55min josta ponnistusvaihe 4min.
  7. En ollut odottanut minkäänlaista lahjaa synnytyksen jälkeen, mutta yllätys oli suuri, kun mies toi osastolle varsin tyyriin kaulakorun. Mies kun ei yleensä ymmärrä lahjonnan päälle juuri ollenkaan niin olin odottanut että saattaa tuoda suklaata (ja silloinkin se olisi yleensä edellyttänyt sitä että minun olisi itse pyydettävä sitä tuomaan ).
  8. Tähän mennessä (rv 34+4) olen käynyt 5 kertaa ultrassa. Rv 8+ ja rv 9+ seurattiin että kasvaako vai meneekö kesken. Rv 12+ nt-ultra ja rv 21+ rakenneultra. Rv 26 ultrattiin neuvolalääkärin yhteydessä tarjontaa selvitettäessä. Tiedossa on ainakin vielä toinen tarjonnan tsekkaus rv 36 ja kokoarvioultra sitten rv 37-38. Seitsemän kertaa tulee siis tämän raskauden aikana käytyä. Esikoista ultrattiin kolmeen otteeseen (rv 12+, rv 20+ ja rv 38+)
  9. 1v4kk nukkuu yöunet klo 20:00-06:30/7:00 ja yhdet päiväunet klo 10:00-11:30/12:00.
  10. Esikoisen kanssa otettiin pakkaus, tästä toisesta otettiin rahana. Esikoisen pakkauksesta käytettiin aikanaan vaan kylpypyyhettä, harjaa ja kynsisaksia. Ehka paria pieneintä vaatetta. Vaatteet tuntuivat paria yksilöä lukuun ottamatta kovin kehnolaatuisilta ja nyppyyntyivät kovin heti ensimmäisen pesun jälkeen. Koin että saan ostettua mieluisempia vaatteita tai mitä nyt ikinä tarvitseekaan kun otetaan pakkauksen sijaan rahallinen avustus.
  11. Oon ottanut molemmissa raskauksissa siinä n. rv 13 mammahousut käyttöön kun ei omista enää ole mennyt nappi kiinni.
  12. Tyttären raskaudessa voin pahoin aina viikolta 6 aina viikoille 22 asti. En oksennellut juurikaan, mutta jatkuva 24/7 kuvotus oli päällä. Nyt toinen raskaus viikoilla 14+ eikä oikeastaan yhtään pahoinvointia, olisiko yhtenä-kahtena päivänä ollut viikoilla 6-7. Saa nähdä kumpi tulee.
  13. Mulla oli esikoisesta tosi alhaalla ja leveä masu, mutta ei sitä mahaa kyllä takaapäin näkynyt. Ihme sinänsä koska se maha oli valtava! Tyttö tuli.
  14. ^ http://www.messukeskus.com/Sites2/Lapsi/Kavijat/ohjelma/Sivut/odottajan.aspx Odottajille näyttäis olevan yllättävänkin paljon ohjelmaa. Etenkin esikoisen odottajille voi olla mielenkiintoisia nuo ns. valmennukset ja tietoiskut. Myynnissä oli näköjään kantoliinoja, itsehoitotuotteita, hoitoöljyjä jne. Myös raskaushierontaa, akupunktiota, osteopatiaa ja paljon muuta on ohjelmassa odottajille ja pienille vauvoille myös jonkinlainen vauvahieronta. Siitä en tiedä ovatko maksullisia, luultavasti. Ja tää oli tosiaan vaan tuon Organic Spirit - hoitolan ohjelma. Sitten on erikseen vielä kaikki näytteilleasettajat joilta varmasti löytyy vauvatavaroita paljonkin. Eli on paljon tekemistä myös odottajalle.
  15. Meilläkin ehdittiin kaikkia muita ässiä kyllä kokeilla, mutta vasta shoppailu teki tehtävänsä. 3h ideaparkissa edestakaisin ravaamista (lue: lyllertämistä, sen mahan kanssa ei kovin lujaa päässyt ) ja johan lähti, vielä samana iltana!