Hilde

Aktiivijäsen
  • Content count

    226
  • Joined

  • Last visited

About Hilde

  • Rank
    Aktiivi
  • Birthday 05/14/76

Profile Information

  • Location
    JKL
  1. Mulla ohje on, että 8-10 h pitää olla syömättä ennen paastoarvon mittausta. Ja kuulemma kannattaa syödä ruisleipää viimeisenä illalla, se pitää arvot tasaisena. Ja vastoin kaikkia ennakko-odotuksia: Söin eilen pannaria, kirsikkahilloa ja luumurahkaa joskus kl 19-20, unohdin iltapalan ja tänään aamulla sain arvoksi 4,9. Kun tähän mennessä kolmena peräkkäisenä mittausaamuna arvo on ollut yli sallitun. Olen siis syönyt iltapalalla liikaa, koska usien on mennyt puolukka-tofu-pirtelö joskus klo 19 ja ruisleipää vielä klo 22-23. Mun täytyy sanoa, että vaikka mittaus ja seuranta on omalla tavalla rasittavaa, niin tämä on toisaalta myös mielenkiintoista. Mulla ei ole ongelmaa niinkään itsekurin kanssa, vaan painonhallinnassa olen epäonnistunut siksi, etten oikeasti välillä ymmärrä, mitä ja miten paljon pitäs syödä jotta a) sais painon tippumaan verensokeri ei menis niin alas, että migreeni iskee. Tää on siis todellista tasapainoilua! Kokemuksen mukaan nyt 4,8 arvo verensokerissa saa jo tunteen, että migreeni iskee..
  2. Kiva kuulla myönteisiä kokemuksia! Esikoista odottaessa en tehnyt mitään synnytyssuunnitelmaa, se auttoi itseäni påsyykkisesti sopeutumaan siihen mitä oli edessä. Nytkään en ole muuta suunnitellut kuin sen, että ei Aqarakkuloita ja TENS-laitteen olen varannut/vuokraamassa. En kyllä yhtään tiedä sen toimivuudesta, mutta menenpä lukemaan aiheesta lisää toiseen ketjuun...
  3. Itselläni on sama tilanne - tai siis ainakin aiemmissa rasituskokeissa ollut. nyt otan sormenpäänäytettä kotona enkä ole saanut lähetettä uuteen sokerirasitukseen ainkaana vielä. Toivon kyllä kovasti, että pääsisin vaikka synnytyksen jälkeen johonkin tehostettuun ravintotneuvontaan, koska mun omat konstit ei tosiaankaan toimi, ja sentään terveydenhoitajan tyttärenä olen pienestä asti kuullut näitä virallisterveellisiä ohjeita. Myöhemmin kokeillut itse "jotain aivan muuta" eli karppausta, mutta mulla ei toimi mikään. Siis ylipainoon. Tätä samaa minäkin mietin, on ollut pakko vähentää hiilareita, jotta saa (sais) verensokerin pysymään tasaisena. Mulla nimittäin migreeni laukeaa jyrkissä mutkissa...
  4. Jännityksellä odotan sitä synnyttämään lähtöä. Tämän ketjun alkupäätä ei kannata lukea, jos haluaa välttyä kauhunsa kasvattamiselta. Toisaalta uudemmat postaukset ovat paljon valoisampia, sairaalan sisäilmaa lukuun ottamatta. Itse sain allergiaoireita jo valmennuskäynnillä kellarikerroksella, joka kuulemma on "uudempaa puolta". En tiedä mitä pitää ajatella koko synnytyksestä. Edelliset kokemukset vuodelta 2006 olivat positiivisia, tosin mulle tehtiin sektio heti samana iltana kun vedet menivät rv 35+0 ja loppuajan (2vkoa) esikoinen oli teholla. Itse lähdin kotiin viidentenä päivänä ja sain todella hyvää hoitoa opiskelijalta, joka jaksoi kysellä vointia ja kiireestään huolimatta juoksi luonani kuin aavikkohiiri. Muistin kyllä antaa opiskelijan ohjaajalle kommenttini, että loistava opiskelija! Synnytysvalmennuksessa painotettiin, että kannattaa antaa opiskelijalle lupa osallistua, siitä on etua kaikille osapuolille.
  5. Sama täällä, 8-10 tuntia saa olla aikaa edellisestä syömisestä kun aamulla mittaa paastoarvoa. Itse aloitin mittailut tänään. Eilen tunti lounana jälkeen (päärynä, pitaleipä, tandoorichicken - tsatsikitäytteellä) th mittas ja arvo oli 8.3. Tänään paastoarvo aamulla 4.6, tunti aamupalan (sokeroimaton anansrahka, REAL-leipä, ingmariini + kolme viipaletta kermajuustoa) jälkeen 6.8. Lounasta tehdessä söin vihreän omenan... kohta jatkan syömistä. En siis mittaa muita paastoarvoja kuin tuon aamuisen.
  6. Tuttava on ostanut apteeksita (tutun farmaseutin välityksellä) jotain testejä, joilla testataan, onko ko. punkki taudin kantaja. En muista oliko kyseessä borrelioositesti vai jokin muu... kotikäyttöisiä kuitenkin, kun asuvat niin kaukana lääkäristä ja malla, ettei ihan jokaisen punkin takia viitsi AB-kuuria syödä. Olen kyllä kuullut, että jotkut syövät kuurin varmuuden vuoksi ja saattaisin niin itsekin tehdä.
  7. Täällä sama tarina. Tehtiin kuitenkin sektio, koska tyttö oli tulossa pylly edellä...
  8. Minä olen itkenyt delfiinejä myös ihan selvin päin...ei kun siis ilman että olen raskaana.... :girl_crazy:Hysteeristä itkukohtausta en ole vielä saanut, tätä ketjua lukiessa olen nauranut ihan hysteerisesti....
  9. WAU! Nyt minäkin voin uskoa että oma kumpu on jotain muutakin kuin vanhaa varastoa, kun hoikallakin jo vaikutus on tuollainen... jotenkin olen "tuudittautunut" siihen uskoon, ettei sivulliset vielä mitään tiedä, läskiksi vaan luulevat mutta joku saattaa ehkä koohta/pian jotain aavistaa...
  10. Rahkapuolukkapiirakka...
  11. Samat! lisäksi -Arla edamiin kääritty omppuviipale (vihreä) -salmiakki - etikkapunajuuri -mantelit
  12. Ai niin, unohdin mantelit! Ne on ihania banaanin ja maidon kanssa! :girl_dance:Ja yhdessä vaiheessa lounaakis oli melekein joka päivä hummukseen dipattuja kurkku- porkkanatikkuja.
  13. Minä kuulun tänne! Tulin hakemaan vinkkejä ostoslistana kun kauppana pitäs lähteä eikä huvita ostaa mitään... Samoin!! Tähän mennessä olen pysynyt pystyssä syömällä -Luomuruisleipää ja voita - Arla Edamiin käärittyjä vihreän omenan viipaleita - muroja, maitoa - mansikkakiisseliä (ei makeutusaineita) - pinaattikeittoa - kananmunia - perunalastuja (en normalisti syö) - salmiakkipanttereita - rapeaksi paistettua ryynimakkaraa -perunamuussia - basmatiriisä! Sushiriisi olis ollu parasta... - naudanlihapihvejä! Mediumina! (En tiedä saisko syödä raakana... oi nam!) Joku aika sitten oli himo nakkikeittoon, mutta nyt ei vois kuvitellakaan. Sain täältä vinkiksi vispipuuron - aion ostaa kuivattuja aprikooseja, liottaa niitä ja tehdä samalla menetelmällä aprikoosipuuron.
  14. ^ Kiitos tiedosta! En ole vielä aloittanut, mutta nyt uskaltaa vähän apremmin käyttää tarvittaessa.
  15. Mulla oli muuten samat ennakkoajatukset. Ihan selkee poika, jalkapalloilija. Ultrassa ei käyty, pahoinvointia ei ollut, söin salmiakkia, puuroa ja hedelmiä. Verenpaineet olivat myös onneksi alhaalla. Näin enneunen, että saan hymyilevän lapsen ja sellainen tyttö tuli! Nyt on taas poikaolo, mutta enää en mene siihen halpaan! Eväät on samat eli puuroa ja ruisleipää ja hedelmiä + salmiakkia menis vaikka kuinka paljon, mutta nyt joutuu vähän verenpaineita vahtimaan. Oivoi.