AvioPapu

Aktiivijäsen
  • Content count

    529
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by AvioPapu

  1. Onko kenelläkään tuo hormonikierukka aiheuttanut sormien jäykkyyttä ja/turvotusta? Mä laitatin Mirenan vähän aikaa sitten (jos oisin lukenut ensin tätä ketjua niin oisin ehkä miettiny pitempään :/ ) ja nyt mulla on sormet ihan samaan tapaan kankeat kuin raskaana ollessa. Mietin vaan että onko tämä sattumaa ja johtuuko jostain muusta, vai onko tämä muuttuneen hormonitilanteen vika. Ei kiva
  2. Meillä on semmonen Ikean luukkukannellinen iso muoviloota, johon laitan pyykkipussiksi aina yhden ison Ruskovillan harson. Kakkavaipat huuhdellaan käsisuihkulla, mutta muuten ei liotella mitään. Jos kansi on kiinni niin ei sieltä mun mielestä mitään hajuja tule. Tuohon lootaan mahtuu hyvin yksi koneellinen, ja kun laitan sen harson niin että sen kulmat menee kannen reunojen alle, niin sen saa siitä helposti otettua "pussina" pois ja työnnettyä koneeseen.
  3. Mun eka synnytys päättyi kiireelliseen sektioon. Avautumisvaihe edistyi tosi hitaasti (monta päivää kipeitä supistuksia, joilla oli huonosti tehoa) ja kun lopulta olin edes sen 3 cm auki, sain epiduraalin ja kalvot puhkaistiin ja laitettiin oksitosiinitippa. Tän jälkeen vauvan sydänäänet alkoi romahdella ja lopulta päädyttiin siis leikkaamaan. Istukka oli pieni (300g) ja myöhemmin selvisi, että se oli myös tulehtunut, eli todennäköisesti vauva ei sen takia jaksanut, kun synnytys oli vielä niin pitkittynyt. Leikkaava lääkäri kuitenkin arvioi, että jatkossa alatiesynnytykselle ei ole estettä. 1v 5 kk myöhemmin synnytin onnistuneesti toisen lapsen alateitse. Tälläkin kertaa avautumisvaihe eteni nihkeästi, mutta kuitenkin paremmin kuin ekalla kerralla. 12 tunnin supistelujen jälkeen olin 3-4 cm auki, ja sain epiduraalin ja jälleen myös kalvot puhkaistiin. Tällä kertaa kuitenkin sillä oli positiivinen vaikutus synnytyksen kulkuun. Pystyin rentoutumaan ja tunsin kuinka supistukset avasivat kohdunkaulaa voimakkaasti ja vauva painui alaspäin. Kipua en tuntenut, ainoastaan painetta. 2 tunnin jälkeen olin sitten jo 8cm auki, ja sain lisäannoksen epiduraalia, ja lisäksi oksitosiinitipan. Avauduin nopeahkosti loppuun asti ja sitten vielä odoteltiin että vauva laskeutuu. Tässä vaiheessa vauvan sydänäänet notkahtelivat supistusten aikana ja osittain niiden jälkeenkin, joten ponnistaminen päätettiin aloittaa heti kun mahdollista, vaikka ei vielä ponnistuttanut ja olin täysin puuduksissa. Lääkäri myös katsoi aiheelliseksi auttaa imukupilla, että saadaan lapsi nopeasti ulos, ei kai halunnut ottaa mitään riskejä sykkeitten tai mahdollisen hapenpuutteen kanssa. Ponnistusvaihe kesti 16 min, episiotomia tehtiin ja vauva saatiin hyvässä voinnissa ulos. Istukka oli tällä kertaa hyvänkokoinen (560g) ja toiminut myös normaalisti. Olin toki heikkona synnytyksen jälkeen, ja sain osastolla pussillisen punasoluja ja rautakuurin, mutta olen silti toipunut paljon nopeammin kuin ekasta synnytyksestä. Eli vaikka synnytys eteni alkuvaiheessa aika samantyyppisesti kuin eka synnytys, niin lopputulos oli tällä kertaa alatiesynnytys!
  4. Mäkin meinasin tulla ehdottamaan fuksialle Miloa.
  5. No on tuossa Alexissa kyllä kieltämättä vähän se ongelma, että kirjoitusasua joutuu selittämään. Alex olisi selkeämpi, sen kirjoitusasun useimmat varmaan heti tajuavat. Ja samalla laillahan Alexi ja Aleksi lausutaan, eli käytännössä ei eroa..? Mä nyt sanoin suoraan kun rehellisiä mielipiteitä kaipasit
  6. Myös mikrofleecestä voi leikellä kuivaliinoja, eikä tarvi huolitella reunoja.
  7. Ja se piti vielä lisätä, että meillä ainakin esikoinen kakkasi yhteen aikaan pikkuvauvana niin monta kertaa päivässä, että oisin tullut hulluksi jos niitä kakkavaippoja olis pitänyt roskiin viedä sellainen määrä. Että todellakin kannatti kestoilla.
  8. Meillä on kestoiltu esikoisen syntymästä asti, ja vaippoja on pesty alusta asti yleensä joka toinen päivä. Nyt kun poika pissaa isommin (tai jos joskus harvoin vielä tulee kakka vaippaan eikä pottaan) niin laitan vaipat eka nopealle huuhteluohjelmalle, niin saa isoimmat pissat pois niistä, ja sitten laitan koneeseen lisäksi muuta 60-asteessa pestävää pyykkiä (esim. ruokalappuina käytettyjä harsoja ja muuta sellaista). Pikkuvauvan pissavaippoja en viitsinyt edes esihuuhdella, kakat kyllä oon aina huuhdellut vessanpöntön päällä käsisuihkulla. Kyllä mun mielestä ehdottomasti kestoilu kannattaa jo yhdellä lapsella! Mutta nyt kun on toinen ihan kohtsillään tulossa, niin varmasti tulee pestyä vaippoja jatkossa useammin, tai ainakin se koneellinen tulee ihan pelkästään niistä vaipoista.
  9. Höh, mäkään en ole kuullut tollaisesta 6h "säännöstä" pukemisen suhteen. Mun esikoinen syntyi sektiolla ja todellakin pestiin ja puettiin saman tien, ja tuli sitten kapaloituna isin sylissä mun viereen sinne leikkaussaliin siksi aikaa kun mua kursittiin kasaan. Ei puhettakaan että olisi päässyt edes isin paidan alle. Sain sitten ensi-imetykselle vauvan heti leikkaussalista päästyä tarkkailuhuoneeseen, mutta vaatteet päällä sillä oli. Tämä siis Taysissa viime tammikuussa.
  10. Eikös tässä uusimmassa äitiyspakkauksessakin ole Myllymuksujen ja Imse vimsen vaipat? Kyllä ne on ainakin musta ihan hyviä vaippoja, ja kun niitä osiaan sieltä sun täältä halvalla saa, niin niillä voinee aika onnistuneesti vaipattaa 5-8 tai 5-10-kiloisen vauvan. Mutta loppuun asti eivät kyllä riitä, vaan tarvitaan isompia vaippoja lisäksi. Vastasyntyneellä mäkin oon tykännyt imse vimsen flanellivaipoista ja kuorista sekä harso+kuori-yhdistelmästä, mutta nepilliset tai tarralliset pikkuvauvan vaipat on monen mielestä kätevämpiä. Joka tapauksessa pienelle on sisävaippa+kuori/villahousut kätevämpi kuin taskut. Neuvoisin aloittevaa kestoilijaa etsimään huutiksesta, facebook-kirppiksiltä tai kestovaippainfon kirppikseltä nb-kokoisia vaippoja + kuoria alkuun. Seuraavassa koossa voisi kokeilla esim. niitä äp-vaippoja, ja sitten niiden käydessä pieneksi mitä vaan sopivan mallisia taskuja, jos tykkää pul-kuorellisista eikä päädy esim. villahousujen vannoutuneeksi kannattajaksi. Meillä parhaiten on toimineet M-koon Fuzzi Bunzit ja Bumgeniukset, ja mies on niistä myös tykännyt. Babylandit oli ok jossain vaiheessa, mutta jäivät yllättävän pian (n. 5 kk iässä) mataliksi, eli ei niissä kaikille ole riittävästi säätövaraa.
  11. Eila olis omakin suosikki, mutta sukunimeen yhdistettynä ei toimisi meillä. Tykkään tosi paljon!
  12. ^ Tarkoitat synnyttäneiden osastoja 2a ja 2b? Mä olin jommalla kummalla sektion jälkeen viime vuonna (en enää muista oliko se a vai ja ihan hyvät kokemukset on. Sain tosi paljon apua, kipulääkkeitä tarpeen mukaan, ja vauva oli ekana yönä kansliassa josta tuotiin syömään, kun en olisi voinut kuitenkaan itse hoidella vauvaa. Jalkeille kannustettiin varovaisesti seuraavana päivänä, mikä oli mun mielestä hyvä. Mutta apua siis kyllä sai, ja hyvin kehtasi myös pyytää, hoitajat oli tosi avuliaita ja kivoja. Vauvanhoitoa opetteli ensin mies, kun itse olin heikkona. Sain myös imetysohjausta sektiohaavan kanssa imettämiseen, ja muutenkin siis koko ajan apua ja tukea juuri sen verran kuin tarvitsinkin. Leikkaus oli ma, ja kotiin pääsin pe, eli ihan ok aikataulussa. Ruoka tuotiin huoneeseen, ei tarvinnut itse kipeänä sitä käytävältä hakea. Ei valittamista!
  13. Tää ei oo osto- ja myyntipalsta, mutta kysynpä nyt kuitenki että ei kellään sattuis olemaan myytävänä edullisesti siistikuntoista P&T- kantokassia?
  14. Juu Tytti ei oikein innosta, eikä kyllä oikein tuo Mimmikään... Mutta nou hätä, on tässä jo pari hyvää vaihtoehtoa! Kiitti kovasti kaikille!
  15. Noista tahrajutuista: mun mielestä ei edes haittaa, jos vaippaan jää tahra. Se on _vaippa_, siihen on tarkoituskin mennä kakkaa ja pissaa, mitä sen väliä jos vähän värjääntyy käytössä. Eli en oo kyllä koskaan jaksanut sappisaippuoida vaippoja, villahousut ja vaatteet on asia erikseen. Kyllä tässä lapsenhoidossa on tarpeeksi hommaa muutenkin (Eri asia jos tavoittelee vaipalle mahdollisimman suurta jälleenmyyntihintaa sen jälkeen kun ei enää omilla lapsillaan tarvi.)
  16. Kivoja nimiä, mutta mies ei tykkää noista missä on d-kirjain. Mulla on nyt 4 vaihtoehtoa, pitää sit vaan katsoa miltä mimmi näyttää! Tai jos se onkin sittenkin poika..!
  17. Sen patjasuojuksenhan voi laittaa patjan ja ohuen petarin väliin (esim. ikean petarit on semmosia ohuita), jolloin siinä on heti lakanan alla hengittävä kerros, joka on puklu/pissavahingon sattuessa kuitenkin helppo pestä koneessa.
  18. Taysissa on nykyään kuulemma Tens-laitteita svo:lla ja osassa synnytyssaleista. Onko kellään kokemusta Taysin omien tens-laitteiden käytöstä? Auttaako ne enää siinä vaiheessa? Kun mä olen ymmärtänyt, että sitä laitetta pitäis alkaa käyttää heti supistusten alkuvaiheessa, eikä vasta sitten kun kivut on yltyneet kovemmiksi. Ja mähän en ajatellut tällä kertaa lähteä sairaalaan ennen kuin on oikeasti ihan pakko, viimeksi menin turhaan ihan liian aikaisin...
  19. Minttu onkin kiva, olin ihan unohtanut sen vaikka jossain vaiheessa sitä mietin. Osa muistakin nimistä olis myös kivoja, mutta joukossa oli sukulaisten lasten nimiä ja mm. miehen ex-vaimon nimi Ja r-kirjainta en mielellään nimeen halua kun sukunimi alkaa r:llä. Kiitti hyvistä ehdotuksista! Lisääkin saa ehdottaa, mutta paljonhan tässä jo tulikin!
  20. Kiitos, mutta Lotta on jo "varattu" ja noi muut ei ihan vielä säväytä. Lisää! Peppi-tyylin lisäksi oon jostain syystä H:lla alkavia nimiä jo pitkän aikaa pyöritellyt (Helli, Hilma, Heta) mutta en oo yhdestäkään ihan vakuuttunut, ainakaan vielä. Tykkään myös nimistä Selma, Senja ja Senni, mutta niistä yksikään ei käy, kun ovat myös "varattuja". Eli tähän tyyliin!
  21. ^ Onko tuo joku vanhempi malli? En tiedä löytyykö täältä: pramworld.co.uk , mutta sieltä me tilattiin meidän Navigatorit ja oltiin tyytyväisiä toimitukseen (ja hintaan).
  22. Help! Me oltiin jo melkein päätetty, että meidän tytön nimeksi tulee Peppi, mutta nyt se nimi on kärsinyt inflaation, naapurustossa on jo 2 Peppiä joista toinen on esikoiseni samnikäinen leikkikaveri, joten ei me enää osatakaan ajatella sitä meidän vauvalle. Tulisko kellään mieleen samantyylisiä? Vappu on kanssa kiva, mutta siskolleni "varattu", joten se ei käy. Mielellään lyhyt ja "reipas" nimi. On mulla pari vaihtoehtoa, mutta lisävaihtoehtoja kaivataan...
  23. Mountain buggy duetissa istuimet on aika kapoiset, saattaa ottaa hartioista kiinni (ainakin sitten talvivaatteissa). Olin jo ihan varma että ne meille tulee, mutta istuinten pienuuden takia kuitenkin ne hylättiin. Nyt meillä on Navigatorit, mutta en oo vielä edes ehtinyt niitä testailla pahemmin.