_Pai_

Jäsen
  • Content count

    13
  • Joined

  • Last visited

About _Pai_

  • Rank
    Aloittelija
  1. Kiitos vastauksista Meillä on pojalla ollut tosi pienestä asti säännöllinen päivärytmi ja rutiinit. Heräämisaika tosin vaihtelee, mutta se nyt kuuluu asiaan. Kakkavaipat tosiaan vaihdetaan meilläkin kylppärissä. Yleensä poika on tuossa käsivarrella "roikkumassa" niin että nojaa rintakehällään käsivarteeen (vaikea selittää) että saa suurimmat kakat putsattua pois. Ei saa siinä ponnistettua vauhtia että pääsisi karkuun. Vaipan pukeminen toteutetaan vaihdellen eri huoneissa, monesti menee rimpuiluksi ja huudoksi. Poika on ollut tosi hyvä uninen tapaus. Joskus 8 viikkosena nukkui jo ensimmäisen täyden yön. Tietenkin näitä yökitinöitä välillä on ollut liittyen liikkeelle lähtöön, hampaisiin ja sairastamiseen. Nyt on nukahdettu hienosti itsekseen sekä päivä- että yöunille. Käytin poikaa jo lääkärissäkin kun haroi korvia ja lääkärille sillon myös avauduin tästä kitinästä ja huudosta. Niin lääkäri sanoi että poikaa voi myös ahdistaa maailma kun on niin motorinen lapsi. Täytynee vaan hillitä itsensä ihan äärimmilleen ja pysyä lujana ettei esim. kesken vaipanvaihdon lähdetä juoksemaan. Poikaa on täytynyt kieltää siitä asti kun on lähtenyt liikkeelle, koska on ollut pahanteossa heti kun "kynnelle kykeni". :girl_wink:Eikä tietenkään kehuissakaan ole säästelty. Hankalaa on kun mennään esim. mummolaan ja siel alkaa riiviöinti. Esim. eilen repi valokuvat pois hyllystä, hakkasi digiboxia ja yritti tuhota kaiken mikä osui kohdalle. Isovanhemmat vaan naureskelee ja muka kieltää. Ja kun minä tai mies kielletään poika saa kauheat raivarit ja isovanhemmat ovat "no ohoh..." ja nauravat päälle. Ei helpota ei. Mutta siis ei meidänkään elämä ole pelkkää raivoamista vaan mukaan mahtuu paljon hyviä ja iloisiakin hetkiä. Hyvä niin.
  2. 1 v 1 kk vanhasta pojastani on tullut ihan mahdoton raivoaja. Vaipanvaihto on tuskaa, ei ole voitu vaihtaa hoitopöydällä enää aikoihin. Housuvaipat olleet käytössä 4 kk iästä asti, kun muita ei enää saanut puettua päälle. Välissä onnistui silleen että poika oli sylissä istumassa ja siinä sitten vaihdettiin. Mutta nyt rimpuilee vastaan, kirkuu, heittäytyy veltoksi ja kun pääsee irti lähtee juoksemaan karkuun ympäri kämppää, tämä siis pissavaipan kanssa. Kakkavaipat saa vielä jotenkin vaihdettua et on muksu silleen vauva-asennossa tossa käsivarrella. Vaipan pukeminen ei meinaa onnistua mitenkään, saatikka et sais vaatteet takaisin päälle. No pukeminen on seuraava asia mikä tökkii ja pahasti. Tänäänkin poika huusi sylissä selkä kaarella lähemmäks 10 minsaa kun oltiin lähdössä kylään. Olisi halunnut pois kun piti pukea. Ja siis ei mitään pientä huutoa vaan sellasta kirkumista kun päätä leikattaisiin. Syöminen sujuu vaihdellen. Välillä menee ok, mutta on ihan normaalia että lapsi istuu syöttötuolissa, hakkaa päätä pöytään, kirkuu ja sätkyy. Olen yrittänyt antaa ruokailun ajaksi vaikka mitä katseltavaa käteen (myös leipää jne) mutta ei ole ollut apua. Lapseni on siis hyvin vilkas ja hirmunen raivoaja. Tämä raivoaminen on alkanut joskus 10 kk iässä ja välillä on aina rauhallisempia aikoja (tyylillä pari päivää) ja sit tulee takas pahempana. Lisäksi kun poikaa komentaa hän loukkaantuu ja raivostuu. Poika on kova liikkumaan. Lähti ryömimään 6 kk iässä ja siitä kuukauden päästä nousi pystyyn ja lähti kävelemään tukia pitkin. Ja sitten viikkoa ennen 1 v synttäreitä käveli jo ilman tukea. Jo kovin pienenä hän oli varsinainen sätkyjä vaipanvaihdoissa. Itselläni alkaa keinot ja voimat loppumaan. Neuvola kuittaa kaiken "kuuluu ikään ja siitä on vaan koitettava selvitä..." Miten saisin vaihdettua vaipat, puettua ja syötettyä ilman jokakertaista raivokohtausta ? Itse olen aina ihan hiestä läpimärkä kun ollaan lähössä johonkin kun ensin olen taistellut pojan valmiiksi. En tiedä millaisessa asennossa kannattaisi yrittää vaipanvaihtoa tai pukemista ettei poika pääsisi rimpuilemaan ja pelottaa että otanko liian kovin kiinni... Kauhean sekava teksti, mutta jospa joku vastailisi.
  3. JS

    Heinäkuussa 2010 opastus oli kyllä mitä oli. Vauvan hoitoon ei saanu mitään opastusta jollei kysynyt. Imetysohjaus oli sitä että joku aina ohimennen kävi puristelemassa tissejä ja ihmetteli et eikös se vauva nyt jaksa olla hereillä, eikös se nyt saa otetta... Imetyksen alusta jäi tosi kurja maku ja muutenkin aika omillaan siel sai kyllä olla.
  4. Mä en tosiaan ollu mitenkään ensimmäinen, joka sai lapsen tms... Eikä mitään nuoriakaan vielä olla. Mä täytin 30 v kuukausi pojan syntymän jälkeen.
  5. Niin tuttuja tarinoita. Itselläni on reilu 1 v poika ja yksinäinen olen. Pojan kummitädin kans jonkunverran tulee pidettyä yhteyksiä, samaten kummilastemme perheiden kanssa, mutta eipä sitten oikein ole ketään muita. Eikä yhteydenpito näidenkään kanssa ole kovinkaan tiheää. Kukaan ei soita, ei tule käymään. Kavereista ei oikeastaan kukaan ole käynyt katsomassa poikaa kun oli vauva. Eräs todella läheinen ystäväkin katkaisi välit kun ostimme asunnon vajaa 3 vuotta sitten. Eikä tosiaan edes onnitellut kun ilmoitin pojan syntymästä. Olen pyytänyt häntä kahville, shoppailemaan, kylään, tarjoutunut että mentäisiin kylään... Lopulta kysyin että mistä kenkä puristaa niin vastaus oli "Musta tuntuu ettet halua nähdä mua vaan haluat esitellä ainoastaan poikasi..." mikä kommentti !!! Totesin vaan et hoida ittes ja elämäsi kuntoon, et ei olla tuppautumassa kerta ei tykätä. Lapsen odotus ja syntymä on niin iso juttu et sen haluis jakaa jonkun läheisen ja tutun ystävän kanssa. Itse jäin todella yksin, varsinkin kun jouduin jäämään sairaslomalle jo joskus 25 vkon paikkeilla.
  6. http://www.minipoppoo.fi/ http://kirpputorijane.nettisivu.org/ Lisäksi Myyrmäki-hallin kirppiksiltä löytyy lastenvaatteita yms. http://www.mup.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=14&Itemid=20
  7. Meillä heinäkuussa 2010 syntynyt poika. Helteet sen masun kanssa oli täyttä tuskaa ja hankalaa oli vauvan syntymänkin jälkeen. Pieni oli ensimmäiset päivät pelkässä vaipassa kun oli niin kuuma. Hyvää kesävauvassa on kyllä se että mies pystyi pitämään isyysloman lisäksi kesälomaa.
  8. Meillä on Carenan matkasänky. Poika 1 v on imeskellyt laidat ihan kauhean näkösiks eli matkasänky olisi kiva pestä/muuten puhdistaa. Miten olette puhdistaneet matkasängyn kankaat jos vaikka vauva on oksentanut sängyn tms ? Eihän nuo nyt mitään kertakäyttöisiä voi olla jos vahinko sattuu...
  9. Meillä 9,5 kk ikäinen poika. Nyt alkaa olemaan kenkäasiat ajankohtasia. Poika ei siis vielä kävele, nousee tukea vasten seisomaan ja ottaa askeleita. Meillä on jotkut Ciraffin halpis kengät ja aattelin käyttää niitä hiekkalaatikkokäytössä niin pitkään ku ei vielä kävele kunnolla. Koko taitaa olla 20. Kysymys kuuluukin että mistä tiedän että onko kengät sopivat pojalle ? Niissä ei ole mitään irtopohjallisia että voisi mittailla. Ja ulkopohjaa ku mallaa jalkaa vasten niin näyttää et kenkä olisi reilu, mutta eihän se ulkopohja nyt kerro kuitenkaan sitä sisätilan riittävyyttä. Ensiaskelkengät on aateltu hommata ku alkaa kävelemään.
  10. Meillä pojalla anopin hankkimat parvekevaunut. Nyt huomasin et nehän on perhanat homeessa. Varmaan olleet alunperinkin, mutta minä hölmö kuvittelin että pesemällä lähtee homeet ja muut kangasosista. Meillä on metallirunkoa säilytetty parvekkeella ja kaikki kangasosat (istuinosa) nostettu sisään. Anopilta yritin kysellä alunperin et miten niitä on säilytetty jne, niin eipä tuo osannut sanoa. Mies vaan sano et varmaan ne on säilytetty niiden mökkinaapurin kylmällä vintillä tyylillä 10 vuotta. Että ottaa päähän. Meillä 3.kerros eikä hissiä. Nostetiin nyt matkarattaat tänne ylös, suht helpolla kuitenkin saa raahattua portaissa jos tarvii esim. kauppareissulle. Pojalla ikää jo kohta 9 kk, niin siinä mielessä ei ehkä enää kauan nuku parvekkeella uniaan.
  11. - Synnytyksestä voi toipua suht nopeestikkin epparista ja imukupista huolimatta. - Epiduraalin laittaminen ei oikeesti tunnu miltään. - Imetys on hankalaa, eikä maito tosiaan nouse sormia napsauttamalla eikä vauva välttämättä ole tosiaankaan kiinnostunu tissistä heti alussa. - Miten paljon se synnyttäminen oikeesti voikaan sattua ? - Ponnistussuunta oli mulla pahasti hakusessa...
  12. Meillä 8 kk pojalla todettiin 2 kk sitten maito- ja kananmuna-allergiat. Imetyksen lopetin siihen (jäljellä olikaan enää aamu- ja iltaimetykset). Nyt käytössä Almiron Pepti 2-maito. Poika kieltäytyy juomasta maitoa. Ei vaan huoli vaikka mitä tekisin. Olisiko vinkkejä miten saisin maidon menekkiä lisättyä, muutenkin kun puuroissa ja ruuissa sotkettuna ? Ei huoli pullosta, ei nokkamukista, ei mukin reunalta... Eli kaikki kikkakolmoset ois nyt tarpeen.
  13. Tilanne kuulostaa tutulta. Meillä 8 kk ikäinen poika ja pari viikkoa on nukkumaan menot olleet jotain ihan järkyttävää ! Poika huutaa ihan raivona. Vaunuihin nukahtaa samantien, mutta sänky on nyt täyttä myrkkyä. Meillä on siis nukahdettu itse omaan sänkyyn ihan alusta asti, mutta eipä enää. Mitäs vinkkejä olisi miten saataisiin poika nukkumaan ilman temppuiluita ?