Vendelay

Aktiivijäsen
  • Content count

    58
  • Joined

  • Last visited

About Vendelay

  • Rank
    Tavis
  • Birthday 12/01/81

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0
  1. ^ Edellisellä kerralla en saanut kipuihin mitään reseptilääkettä vaan ihan apteekin käsikauppatavaralla menin. Mutta en enää muista millään, että minkälaiset ohjeet silloin sain särkylääkkeistä... uusi vauva on siis toistaiseksi vielä vatsassa.
  2. Mitä ja minkä verran särkylääkkeitä saa syödä synnytyksen jälkeen esim. epparihaavan tai jälkisupistusten aiheuttamiin kipuihin, jos imettää? Voiko ottaa esim. Buranan ja Panadolin yhtä aikaa? Pitäisi käydä apteekissa vielä ennen synnytystä kun lääkekaapissa ei ole napin nappia.
  3. Sesami, en osaa sanoa pulloruokinnasta, mutta meillä pidettiin unikoulu n. 9 kk iässä lopettamalla yöimetys kerrasta poikki -periaatteella. Eka yö oli vaikein, vauva itki kovasti muutamaan otteeseen, mutta pidettiin vaan sylissä, kunnes rauhoittui. Toinen yö oli jo parempi ja muutaman yön päästä yöheräilyt olivat vähentyneet huomattavasti ja loppuiovat oikeastaan kokonaan. Meillä vauva ei tykkää tassuttelusta vaan suuttuu siitä. Niinpä pidettiin häntä sylissä pystyasennossa kunnes rauhoittui. Huomasin, että kiinteät maistuivat päivällä paremmin kun yöllä ei syöty. Mistä päästäänkiin seuraavaan ongelmaan... nyt "vauva" on jo 1-vuotias. Iltaisin nukahtaa omaan sänkyynsä ihan ok, mutta yöllä herää muutaman kerran itkien ja rauhoittuu ainoastaan sylissä. Jos hänet yrittää laskea ennen nukahtamista pinnasänkyynsä, alkaa karmea huuto. No, onneksi hän nukahtaa nopeasti syliin eikä näitä yöherätyksiä ole edes joka yö. Siinä klo 4-5 hän kuitenkin herää yleensä aina joka yö ja silloin on selvästi vielä ihan uninen ja väsynyt, mutta ei kuitenkaan millään saa unenpäästä kiinni uudestaan. En enää jaksa pitää sylissä 10-kiloista velttoa huutajaa ja kävellä ympäri kämppää puolen tunnin ajan vain todetakseni, että vaavi nukkuu 15 sekuntia omassa sängyssään kunnes taas havahtuu huutaen hereille. Silloin tällöin olen saanut tuuditettua hänet niin sikeään uneen, että laskeminen omaan sänkyyn onnistuu ja hän nukkuu noin kahdeksaan, jolloin herää virkeänä ja hyväntuulisena. Mikähän tähän auttaisi? Taustalla vaikuttanee se, että sorruin onnistuneen unikoulun jälkeen imettämään aamuyöstä, kun nuo heräilyt taas alkoivat. Imetys jatkoi unia kivasti, mutta nyt kun lopetin imetyksen kokonaan, kävi näin ettei uni tule millään. Päiväunet hän nukkuu yleensä ulkona, mutta nyt näillä kovilla pakkasilla olen joutunut nukuttamaan syliin sisällä. Muuten kyllä oma sänky on mukava paikka, jossa on kiva leikkiä.
  4. 11 kk meni. Imetin tuolloin vielä 1-2 kertaa päivässä.
  5. Kiva ketju! Mulla oli suuret suunnitelmat kestovaipoista, mutta toisin kävi. En vain saanut niitä toimimaan enkä kaiken väsymyksen keskellä olisi jaksanut yhtään ylimääräistä pyykkiäkään kun sitä oli muutenkin niin tolkuttomasti. Myin kaikki hamstraamani vaipat aika pian vauvan syntymän jälkeen. Minäkin unohduin mammalandiaan ensimmäisiksi kuukausiksi juurikin väsymyksen ja epäsosiaalisen olon takia. Muuten en asettanut itselleni mitään ehtoja etukäteen vaan ajattelin katsoa kaiken tilanteen mukaan kun aiempaa kokemusta pienistä lapsista ei ollut.
  6. ^Olen miettinyt ihan samaa ja tarjoillut lihaa sitten vaan näppituntumalta n. kaksi isoa jääpalakuutiota päivässä. Tutkiskelin 8 kk-valmisruokapurkkeja ja niissä lihaa on yleensä n. 10 prosenttia eli aika vähän.
  7. Tuli mieleen, että mitähän tälle keissille kuuluu nyt? Onko mielipidekirjoitus julkaistu? Tuliko vastineita? nimim. mulle ei tuu hesaria
  8. Oho, minä olen kyllä antanut kananmunaa jo 6 kk ikäiselle... No, onneksi ei ole allerginen. Tyhmä kysymys puuronkeitosta: miten puuroon saisi ämpättyä mahdollisimman paljon korviketta, kun eihän sitä saa keittää. Täällä tai jossain toisessa ketjusa kun moni on kertonut tekevänsä puuron korvikkeeseen, niin kiinnostaisi tietää, että miten se käytännössä tapahtuu. Missä vaihessa puuron voi keittää osittain lehmänmaitoon? Vaavi on nyt 10 kk.
  9. ^ Siinä ei ole yhtään mitään pahaa, päinvastoin.
  10. Nimimerkki oli muuten vauva.fi-palstalta. Ehkä viestissä oli nimimerkkinä "Nimimerkki".
  11. Minäkin olen sattumalta tunnistanut muutaman tyypin, tutun tuttuja tai omia tuttavia vuosien takaa. Tunnistaminen on ollut kyllä aika helppoa ja täytyy myöntää, että olen eräällä toisella palstalla jäänyt seuraamaan heidän kirjoitteluaan puhtaasta uteliaisuudesta, mutta en ole kuitenkaan paljastanut henkilöllisyyttäni heille. No, en ole kyllä myöskään juoruillut asioita eteenpäin.
  12. Olisihan se kieltämättä ystävällistä ja kohteliasta, mutta niin ei tarvitse tehdä. Jos jossakin lehtijutussa siteerataan vaikkapa toisessa lehdessä ollutta tekstiä tai jotain kirjaa, tuskin lupia lainaukseen kysellään silloinkaan alkuperäiseltä kirjoittajalta. Uskon, että näillä viime päivinä foorumille ilmestyneillä allekirjoituksilla on tehoa. Fiksut tyypit kunnioittavat niitä, vaikkei niillä (kai) juridista painoarvoa olekaan. Jos siteerataan, lähde täytyy mainita.
  13. Olen kyllä Marthen ja Hattuhirmun kanssa täysin samaa mieltä. Jutun tehnyt toimittaja on toiminut lainmukaisesti ja oikein, mutta minusta on kuitenkin hyvä, että tästä aiheesta tulisi julkisempi keskustelu ja että toimittajatkin tiedostaisivat, miten erilaisia foorumeita on olemassa ja miten ihmiset niillä käyttäytyvät ( vrt. kahvilakeskusteluvertaus). Siksi kannatan mielipidekirjoitusta, sillä uskon sen herättävän monia miettimään näitä juttuja. Ehkä niitä selkeämpiä pelisääntöjä saataisiin siten aikaiseksi. Eniten kuitenkin toivon sitä, että jokainen muistaisi jatkossakin, että kaikenlaisia stalkkereita on joukossa ihan varmasti jo nyt ja että todellakin on ihan luvallista siteerata nettikirjoitteluja vaikkapa nyt sitten sanomalehdissä. Kannattaa siis miettiä tosi tarkkaan, kuinka paljon itsestään paljastaa ja minkä verran antaa vihjeitä henkilöllisyydestään, jos haluaa pysyä tunnistamattomana.
  14. Suntsalla tosi hyvät pointit! Tästä juuri on kyse. Näitä kannattais minunkin mielestäni korostaa. Mun piti myös huomauttaa, että tarvitaan varmasti muutaman henkilön "oikea" allekirjoitus...
  15. Hyvä kirjoitus, mutta ehkä aavistuksen liian pitkä. Hesarin sivuilla sanotaan, että: "Mitä napakammin kirjoitat, sitä todennäköisemmin tekstisi päätyy lehteen. Päivittäin julkaisemme lehdessä yhden pitkän puheenvuoron. Sen pituus saa olla enintään noin 4000 merkkiä välilyönteineen. Lyhyiden kirjoitusten mitta on 1000 ja jatkopuheenvuorojen 2200 merkkiä välilyönteineen." HS/mielipide Paljonko tässä on merkkejä? Voisko tuosta tekstin loppupäästä nipistää?