manda

Aktiivijäsen
  • Content count

    109
  • Joined

  • Last visited

About manda

  • Rank
    Aktiivi
  1. ^Tutulta kuulostaa! Meilläkin tyttö otti asian osaksi uhmaa, ja kuten kirjoitit, koska se oli mulle tärkeää, innostui varmasti entisestään uhmaamaan asiaa.. Huoh! Ja kovin tutulta kuulostaa tuo, että tytöt oppii nopeasti, viimeistään kesällä jne..
  2. Palaanpa kertomaan meidän tilanteesta; keväällä siis oli sellainen tilanne, että reilu 2,5 vuotias kieltäytyi täysin potasta vaikka fyysisesti oli jo silloin täysin valmis. Sitten vaan yks kaks syyskuussa ilmoitti, että on iso tyttö ja päätti luopua vaipoista. Ei auttanut vanhempien lahjomiset sun muut, meidän lapsi vaan oli valmis (vasta) vähän yli 3-vuotiaana. Se hyvä puoli tässä myöhäisessä oppimisessa on, että vahinkoja ei ole sattunut lainkaan Meillä vielä tuhon ns herkkyyskauteen ajoittui pikkusisaren syntymä ja muutto toiselle paikkakunnalle, joten ehkä nekin saattoi osaltaan hidastaa kypsymistä. Mutta yhtäkaikki, stressaaminen on turhaa, kaikki oppii ajallaan. Kyselin asiasta 3-v neuvolassa ja sielläkin kehotettiin menemään lapsen ehdoilla (kuulemma vasta 4-vuotiaana aletaan asialle tehdä jotain).
  3. Samaa mieltä kuin edellinen; olin pelännyt paljon pahempaa. Koska synnytys oli niin nopea, puudutuksena oli pelkkä ilokaasu, mutta ihan hyvin senkin kanssa pärjäsi. Ponnistusvaiheessa koin, että kipu oli hallittavissa eikä ollenkaan niin paha kuin ehdin jo pelätä.
  4. Meillä siirryttiin pinnasängystä isojen sänkyyn vähän yli 2 vuotiaana. Ei ollut mitään ongelmia. Omassa huoneessa on nukkunut puolivuotiaasta lähtien.
  5. Hyvä aihe totta tosiaan! Itse olen nettiä ja keskusteluita selatessa koittanut pitää mielessä sen, että keskusteluissa monesti korostuu negatiiviset ja ei niin hyvin menneet -kokemukset. Tämä toisaalta lienee luonnollistakin, koska harvoin sitä tulee mentyä esim. helppoa synnytystä hehkuttamaan ja jakamaan.
  6. Meillä 2v 8kk tyttö ja edelleen vaipoissa. Osaa pidätellä pitkiäkin aikoja, mutta pottaan/pönttöön ei tee. Suostuu kyllä istumaan potalla, jos ei ole mitään tulossa. Ollaan kokeiltu suklaapalkinnot sun muut, mutta ei auta..turhauttavaa, mut kai se pitää vaan uskoa ettei tyttö ole vielä valmis. Eipä tule enää muuta mieleen kuin kesän tullen vaipat vaan pois..
  7. Painoarvio oli 3,4 kg, seuraavana päivänä syntymäpaino 3,5 kg, joten aika tarkalleen osui oikeaan.
  8. Unipuku & peitto
  9. Name it, Lindex ja Metsola ovat meidän suosikkeja. Myös me&i housut ovat olleet hyviä meidän hoikalle tytölle.
  10. Pampersit meillä.
  11. Ei tehty epparia. Pari tikkiä laitettiin, joten pieni repeämä tuli.
  12. Omalla autolla ja matkaa n. 15km.
  13. Synnytys oli sen verran nopea ettei syöminen käynyt mielessä. Sairaalan tarjoamat kahvit synnytyksen jälkeen maistuikin sitten oikein hyvin
  14. Mun ääntelehtiminen tais muistuttaa eniten tuskissa vaikerointia.