Nerppa

Aktiivijäsen
  • Content count

    604
  • Joined

  • Last visited

About Nerppa

  • Rank
    Aktiivi

Profile Information

  • Location
    Helsinki
  1. Moikka Voisin liittyä seuraanne. Mulla oli rv 25 (nyt menossa 27+4) tehdyssä rasituksessa 12h paastoarvo minimalisesti (yhden kymmenyksen) yli raja-arvon, sain radi diagnoosin. Sain tällä viikolla mittarin kotiin ja tänään aloitin koko päivän 8x mittaamisella. Kaikki muut arvot on olleet ihan normaalit mutta arvo ennen päivällistä oli 6,2. Olen tänään syönyt hoitajalta saamani ohjeen mukaan eli aamiainen, välipala, lounas, välipala, päivällinen. Nyt mietin et onko tuo kohollaan oleva arvo korkea sen takia et olen syönyt noin usein? En normaalisti syö noin paljon eikä mahaankaan meinaa edes noin usein mahtua... Mitä luulette, voisiko toi ennen päivällistä olla normaalin rajoissa jos jättäisin suosiolla sen välipalan syömättä? Vai mitä neuvotte arvojen rajoissa pitämiseksi?
  2. No nyt vasta huomasin että oli tullut keskustelua tänne lisää sitten oman viestini. Poika tosiaan saa enää harvakseltaan puheterapiaa koska enää on vaan noita äännevirheitä ja kertovassa puheessa pientä hitautta. Mutta siis diagnoosi kielellisestä erityisvaikeudesta ei ole purettu. Vuoden verran ollaan saatu kaupungin maksusitoumuksella toimintaterapiaa yksityiseltä terapeutilta SI-häiriöihin eli aistihäiriöihin. Terapia on auttanut todella paljon mutta vielä on matkaa.... Saatiin juuri ennen joulua vihdoin mustaa valkoisella, eli diagnoosi noista si-häiriöistä. Sillä pyritään turvaamaan tuki lapselle päivähoidossa, esikoulussa ja koulussa sekä tarvittava tuki myös koko perheelle. Helpompi noita tukitoimia saada kun on diagnoosi. Parhaillaan odotetaan päätöstä uudesta sitoumuksesta toimintaterapiaan jotta päästäisiin mahd. pian taas jatkamaan.
  3. Mönkään meni Kuukautiset alkoivat myöhään eilisiltana.
  4. Jos ei plussaa tule huomenna tai vähän myöhemmin jonain toisena päivänä niin sit kyllä täytyy lähteä lääkäriin. Niin omituinen tää olo on, jos ei siis ole raskaana. Mä en ole edes viimeiseen viikkoon pystynyt kunnolla syömään mitään kun koko ajan niin kuvottava olo. Just tossa laskeskelin kalenterista että plussasin esikoisen kanssa jossain dpo16.
  5. Maisamou, olisipa ihanuutta jos plussaisit tästä kierrosta.
  6. Kuukautisia ei näy. Kamala paineentuntu alavatsalla, kova väsymys ja olo on taas vähän etova, mut ei niin etova kuin eilen. Välilä tuntuu et nyt siltä tulee vuotoa, mut sit kun meen vessaan niin pelkkää kirkasta limaa. Kävin ostamassa raskaustestin ja huomenna aamulla ajattelin testata, sikäli mikäli kk eivät ole alkaneet. Ja sit mua vähän ihmetyttää kun tästä aamusta alkaen ollut ranteissa ja sormien nivelissä sellaista voimattomuutta. Esikoista odottaessa mulla oli juuri noita ongelmia, erityisesti aamuisin oli niin pahaa voimattomuutta sormissa ettei pystynyt edes kahvikuppia pitelemään. Voisko olla.....????? Niin ja dpo taitaa olla nyt jotain 14 tai 15, kp 29/28.
  7. Vielä kk ei näy eikä kuulu... pieni jei! siitä. Tullut ainoastaan sellaista kirkasta limaa, samaa kuin oviksen aikaan. Lisäksi tänään aamusta alkaen ollut kuvotus, joka jatkuu edelleen. Äsken oli taistelua pojan nukkumaan menon kanssa, homma sitten meni siihen että mä sain jonkun ihmeen hillittömän itkukohtauksen. Vähän jännittävää sillä moisen olen kokenut viimeksi silloin kun odotin esikoista. Mut ei joo pidä vielä liikoja toivoa /kuvitella kun voivathan ne kuukautiset vielä alkaa.
  8. En ole vielä uskaltautunut testaamaan. Jos ei pariin päivään kk ala niin sitten testaillaan. Alavatsaa nipistelee ja juilii, silleen huonlla tavalla
  9. Mulla on reilu 4 vuotias poika, diagnoosina verbaalinen dyspraksia. Diagnoosi kielellisestä erityisvaikeudesta tehtiin kaksi ja puoli vuotiaana, sittemmin tarkentui tuohon verb. dyspraksiaan. Poika oli käytännössä täysin puhumaton yli kolme vuotiaaksi asti. Alkoi puhumaan n. vuosi sitten. Saatiin tukiviittomaopetusta ja poika sai todella intensiivistä puheterapiaa yksityisellä, Kelan kustantamana. Kehitys on ollut päätä huimaavaa tämän viimeisen vuoden aikana. Foniatri sekä puheterapeutti sanoivat että pojan puhe on lähes ikätasoista nykyään, että vain käytännössä pelkkiä äännevirheitä enää jäljellä. Mutta ei yhtä ilman toista... pojalla samaan syssyyn tehtiin alustava diagn. SI-häiriöistä ja pientä epäilyä ADHD:stä tai vastaavasta keskittymishäiriöstä on. Jaksuja teille kaikille joilla kuntoutuksen tie on vasta aluillaan. Kerron mielelläni tarkemminkin jos joku haluaa jotain tietää kun tuntuu että tässä aletaan jo aika konkareita olemaan tässä asiassa
  10. Menossa kp 26, mulla aina alkaa kk päivälleen kp 28. Nyt on tuntunut jo kaikenmoisia "oireita", painetta alavatsalla ja viikon on ollut pahoinvointia olen jopa oksennellut. Oletettuun kiinnittymisaikaan oli nippailua/vihlontaa. Kääk! Mä tulen kohta hulluksi kun odotan että alkaako kuukautiset vai ei. Meillä on tosiaan jo yksi lapsi, reilu 4 vuotias poika. Ollaan jo vuosia haluttu toista lasta mutta esikoisen ongelmien takia meistä tuntui että ei oltaisi vielä toista jaksettu. Nyt kun pojan hommat alkaa helpottua niin toive toisesta alkaa olla kovin ajankohtainen. (Pojallamme on kielellinen erityisvaikeus sekä sensorisen integraation häiriöitä.) Tämä on eka kierto josta yritettiin.
  11. Minä 32 (syksyllä 33) ja mies 34. Meillä on ennestään jo yksi lapsi, reilu 4 vuotias poika.
  12. Minä 32 ja mies kohta 34. Yksi mukelo on jo entuudestaan. Alku keväästä ajateltiin aloitella toisen yritystä.
  13. Meillä on hakusessa remmit niin vanhoihin haalreihin että ihmettelen et on näinkin pitkään kestänyt. Meidän sälli on kolmas lapsi jolla haalari kiertää... Ei varmaan Reima lähetä meille uusia
  14. Kiitos
  15. Mistä ihmeestä voi löytää uudet jalkaremmit haalareihin tai housuihin kun entiset on menneet ihan käyttökelvottomiksi. Vinkkejä?