Marjasin

Aktiivijäsen
  • Content count

    178
  • Joined

  • Last visited

About Marjasin

  • Rank
    Aktiivi
  1. Minä olen mielelläni mukana! Voipi laittaa yksärillä mitä tarvitaan.
  2. Ruskovillan tuotteita, Suomi-tutit (), Muumi-pyyhkeitä, Nosh Organics:in vaatteita. Kirjat ja cd:t on ostettu netistä (paljon helpompaa kuin matkatavaroissa konkkaaminen, varsinkin kun postikulut on edulliset). Oikeastaan me saadaan melkein kaikki tarvitsemamme täältä, Suomi-ostokset on olleet vaan ekstraa.
  3. ^Enpä ole tuollaisesta aiemmin kuullutkaa, ihme ettei toisessa EU-maassa vahvistettu isyys riitä Suomen viranomaisille.
  4. Voishan sitä vähän aktivoitua Meistä tuli pienen ihanan pojan vanhemmat tammikuussa. Ikää pikkusankarilla on nyt siis reilut 9 kk ja menoa ja meininkiä riittää. Suomessa ollaan käyty tän ekan vuoden aikana kolme kertaa ja lisäksi kerran muualla, joten poika on jo kokenut reissaaja. Nyt alkaa kyllä tajuamaan sen, etteivät matkat ainakaan helpommiksi muutu ajan kuluessa Kun tuo tuosta vielä oppii kävelemään, niin sitä ei paikallaan pidättele enää mikään! Olen ollut Huono Suomalainen, enkä vieläkään ole saanut aikaan hankkia pojalle Suomen kansalaisuutta ja passia. Tarkoitus kyllä on, vielä tän vuoden puolella. Helpoiten hoitunee konsulaatin kautta; kun koitin täällä Suomessa entisen kotipaikkakuntani viranomaisilta kysellä menettelyä, ei kukaan oikein tiennyt mitään.. Kotona olen vielä ainakin vuoden loppuun, ja sitten katsellaan tilannetta. Mieheni haluaa mielellään jäädä kotiin hoitamaan lasta, mutta vuoronvaihdon ajankohta on vielä vähän auki. Minkälaisia joulunviettosuunnitelmia teillä muilla on? Me kovasti suunnittelemme jo Suomi-joulua vanhempieni luona, mutta mitään ei ole vielä varattu. Toivottavasti löytyy hyvät päivät, lentoajat ja -hinnat.
  5. Moose: Hänhän on aivan ihana!!! Veikkaisin, että poika.
  6. Ink Q: poika? Hanuli: poika?
  7. Komps. Meidän poju sai nimen jo synnärillä. Itse asiassa saatiin jopa positiivisia kommentteja siitä ettei salailtu nimeä, vaan julkistettiin se heti. Minulle olisi ollut outoa jos uusi perheenjäsen olisi ollut nimetön viikkotolkulla.
  8. Minea on mielestäni kärsinyt pienen "inflaation", eli on vähän liian trendikäs minun makuuni. Ihan peruskaunis nimi kuitenkin, annan 8. Seuraavalle tytön nimi, jonka laitoin myös tuonne "uudet ja erikoiset nimet" -ketjuun: Lauriina.
  9. Tällaiset erikoisemmat, vuosien saatossa vastaan tulleet nimet tuli mieleen: Seidi ja Rianna tytöillä, Kuutti pojalla. Edit. Typo Edit 2: vielä tuli mieleen joskus kuulemani Lauriina, mikä on mielestäni melko hauska nimi.
  10. Mertta on vanhemman sukulaiseni ystävätär. Minusta tosi kiva nimi, lieneekö suomalaistettu versio ruotsalaisesta Märthasta?
  11. Iltakymmeneltä alkoi tihkua lapsivettä, 22.30 menivät kaikki ja samalla supistukset muuttuivat säännöllisiksi. Poika syntyi samana yönä puoli neljän aikoihin, eli n. 5,5 h siitä kun koko homma alkoi.
  12. Samaa mieltä. Leikkiä en halua lapselta kieltää (ellei mene ihan riehumiseksi), mutta aseleluja ei meidän taloon tule, en näe niissä mitään positiivista lapsen kehitykselle. Leikkiköön sitten kepeillä tm. "mielikuvitusaseilla" jos haluaa taistelua leikkiä, minä vedän kasvatuksellisen rajan aseen näköisiin leluihin.