Maimee

Aktiivijäsen
  • Content count

    243
  • Joined

  • Last visited

About Maimee

  • Rank
    Aktiivi

Profile Information

  • Interests
    Laulaminen, keikkailu, kirjoittaminen, valokuvaaminen & editointi, käsityöt, luonto, avustavien koirien koulutus
  1. Mä myös kurkkimassa ja haikailemassa entisiä aikoja.
  2. Kyllä tänne ainakin monenmoista kuuluu. Kesää ollaan eletty esikoisen rippijuhlineen, ja nyt sitten odotellaan miehen viikon päästä alkavaa ekaa lomapätkää ja kesälomareissua. Seuraavan pätkän pitää lasten koulujen alettua, jotta on opettamassa varsinkin näitä pienimpiä koulukyytiin (oma kyläkoulu päättyi ja lapset siirtyi isompaan kouluun; kuljetus kotipihalta eskariin/kouluun ja takaisin). Lopun lomasta pitää vauvan synnyttyä. Anoppi on helpottamassa kotona mun taakkaa nuo väliajat kun on töissä. Vaikka raskaus on ollut sinänsä helppo (verrattuna siihen mitä olis voinut olla), yläpaineet ei oikein tahdo kestää riittävän ylhäällä ja maitohapoilla oon jatkuvasti ihan pelkästä olemisestakin. Haastettakin riitti viime viikkoina, kun meidän auto meni pienen, mut kalliiksi käyneen vahingon takia ajokiellon kautta lunastukseen. Onneksi saatiin kavereilta lainattua autoja ja tilalle lopulta hyvien kauppojen myötä edeltäjäänsä parempi menopeli. Nyt taas päästään koko perheellä liikkeelle. Ihan kohta onkin jo syksy. Ele & Onni 32 + 3
  3. Onkos kellään Chiccon Mia-sitteriä sillein sopivasti hollilla, että kun laitan pari kuvaa vöistä, voisi kommentoida puuttuuko niistä jokin osa vai mikä mättää kun eivät lukitu...? Kuva 1. Kuva 2. Kuva 3. Näissä näkyy siis kaikki muovihilkkeet, jotka mekanismiin vaikuttaa/on olemassa. Mikä on tuo tyhjä lenkki? Viimeisessä kuvassa vyöt on kiristettynä, mutta ilman että niitä saa siihen lukittua – rullailevat koko ajan maksimipituisena. Näitähän ei saa irti, eli eivät voi olla väärin pujotettujakaan.
  4. Sisselle onnea, samoin mealle tännekin ketjuun!
  5. Ihan hlöautokortilla ajetaan. Taksiluvilla saisi kuljettaa 12 lasta.
  6. No näin on, ja nekin harvat joko julmetusti ajettuja takseja (kuten meidän oli, kuutisen vuotta vanha ostettaessa ja ihan mukavasti sisäänajettu...) tai sitten hinta aika 'kohdillaan'. Toiselta puolelta Suomea sai tuonkin kalastella aikanaan. Mutta meillä alkaa näyttämään siltä että kyllähän tuolla koneella miljoona täyteen kärrätään jos joitain vuosia vielä kasassa kestää, ja toistaiseksi remonteissa ollaan päästy aika edukkaasti kun ei Toyota ole ihan niin rakettitiedettä moneen muuhun verrattuna, sen alan osaajia löytyy läheltä ja ottaa huomioon vielä varaosienkin hinnan. Ja sitten hei yksi erittäin olennainen plussa; ei niin helposti kyynärpääsotia oo toteutettavissa tuossa kulkupelissä lasten välillä.
  7. Meilläkin asuntona on 1900-alun laajennettu ja rempattu okt, n. 165 m2 + erillinen vierastaloksi kutsuttu ½-kerroksinen mökki. Tällä hetkellä pienimmät pojat jakavat huoneen, muilla on omansa. Tuleva vauva saa oman soppensa portaiden alatasanteelta, jota on käytetty lähinnä naulakkohuoneena, mutta oman huoneen vasta kun järjestellään niitä uudelleen ja/tai esikoinen muuttaa opiskelemaan. Tää kun on näitä pikkukammarisia "muurin ympäri juostavia" malleja, on vanhassa osassa jokaisella seinustalla joko muuri, tulisija, ovi taikka ikkuna, joten se syö hukkanelioinä järkeviä tilaratkaisuja, eikä pohja ole mikään toimivin tai totuudellisin neliöihin nähden. Eteinen on pieni pullonkaula, jonka avuksi ollaan haaveiltu ylläpitolämmintä isoa kuistia, mutta toistaiseksi näillä mennään. Onneksi kylppäri on ihan ulko-oven vieressä, mikä osaltaan helpottaa. Ja mikä tärkeintä, toistaiseksi toimii meillä hyvin kun käyttää vähäsen luovuutta. Auto sen sijaan on tilaihme, pitkäaihioinen Hiace 8 + 1. Koko perheen lisäksi mahtuu kyytiin hurja määrä tavaraa penkkien alle, keskikäytävälle ja takaosaan, vaunutkin kun vaan kärrää sisään ja kiinnittää kuormaliinalla. Tarvittaessa kaikki penkit saa pois ja sitä voi käyttää sitä pakuna. Tai osan penkeistä, taikka nekin järjestelee tai kääntää uusiksi tarpeen/matkustajien mukaan. Onhan tuo semmoinen tavallinen peltilehmä ja talviautona kevyen perän ja takavetoisuuden kanssa varsinkin maaseudun pikkuteillä välillä oma jännitysmomenttinsa verrattuna johonkin muuhun, vaan on ne ominaisuudet kokonaisuudessaan heittämällä plussalla olleet.
  8. Hyppään mukaan. 34-vuotias kuudetta odottava äiti olen, lapset 5 - 14 -vuotiaita, tyttöjä kaksi, poikia kolme ja neljännen pojan laskettu aika on syyskuussa. Uusperhe ollaan siinä mielessä että kaksi ensimmäistä ovat ensimmäisestä liitosta, mutta nykyinen kumppani astui isän tyhjiksi jääneisiin saappaisiin (ja työnsi kädet kakkavaippoihin) jo hyvin varhain, eli on heille ainoa tuntemansa, olemassa oleva ja täysvaltainen isä.
  9. Vastaankin omaan kysymykseeni. Laitoin kyselyä liikkeeseen, josta vastattiin että menevät jopa 45-senttisiin renkaisiin. Eli nou hätä, ei tarvinnut alkaa ompeluhommiin.
  10. Te joilla on Pikku-Piian rengassuojat (30 - 35 cm pyörille), luuletteko että yltäisivät mitenkään, edes puoliväkivalloin n. 38 cm:n halkaisijaltaan oleviin kumeihin...? // edit. Renkaat olivatkin 36-senttiset...// Ei taida markkinoilla olla nimittäin tuon suurempia suojia ja tulevat olemaan meillä välttämättömät.
  11. Kiitos Keijis! Onpa jännä tosiaan! Briot on ainakin aikaisemmin olleet korkeat, mutta joista on saanut ratasosaa pudotettua alemmas ratasvaiheen aikana. Uudet Kombit taitaa olla samaa korkeutta (sama runko?), kuin Happyt, mutta muutama vuosi sitten vissiin compact-runko ja se toinen markkinoilla samaan aikaan oleva taasen oli vielä niitä korkeampia. Kuvittelenko? Onkohan nuo 2010-mallit kumpia? Tietysti renkaatkin vaikuttaa vähäsen, jos niissä on ollut eroa. No hei, kysymys vaunuja vertailleille: Mikä on eteen tulleista hoitokorkeudeltaan korkein neli(-iso-)pyöräinen vaunu-ratashässäkkä (joko ratas-kova kantokoppa kombinaatio tai 2 in 1)? Ei tarvitse faktaa, mutu riittää.
  12. Hartanien 2011 mallissa tuo hoitokorkeus on n. 60 cm. Kiitos! Ei niin matala kuin oletin. Hyvä. Enää tosiaan sitten tuo Kombien ja Happyjen hoitokorkeus? Ja jos jollain on tietoa onko mitat muuttuneet runkomallien välillä viimeisen kymmenen vuoden aikana, niin pääsen niistäkin riittävästi kartalle. *poissulkutaktiikka*
  13. Hei, mikä mahtaa olla Hartanien ns. hoitokorkeus (Topline X)? Eli korkeus maasta kantokopan patjaan? Vaikuttavat harmillisen matalilta. Entä nykyisten Brio Kombien vastaava? Onko sama Happyissa? Jos joku ihana vaivautuu mittamaan nämä, iso kiitos! Tärkeitä mittoja, mutta harvoin mainittuja missään.
  14. Koska kosmetiikan pitkäaikaisvaikutukset ovat pitkälti tuntemattomia sekä viiveellä ilmeneviä ja kosmetiikka imeytyy elimistöön enemmän tai vähemmän esteettä ("se mitä levität ihollesi, sitä kuuluisi voida myös syödä", kärjistetysti), ynnä hiusvärit ovat kaikkein tuhdimpaa tavaraa, pitäydyn raskausajan raidoissa, jolloin kosketusta päänahkaan ja siten sikiön altistamista kemikaalelle riskeineen ei tule.
  15. Kiva on! Ruskea, harmaa, turkoosi. Meille sattuneista kaikkein mieluisin olis tämä, toivottavasti saadaan - ja vielä pakkaukseen oikeuttava syykin.