Liinalii

Jäsen
  • Content count

    34
  • Joined

  • Last visited

About Liinalii

  • Rank
    Tavis
  1. Hyviä puolia vuorotyössä on,että lapselle tulee vain hiukan yli kymmenen päivää kuussa hoitopäiviä.Kymmenen päivää on perhepäivähoitajalla ja yli menevät päivät mun sisko hoitaa. Yksi tuttu hoitaja, äitin ja isin kanssa paljon kotiaikaa.Keskimäärin on 6,5h kerrallaan hoidossa. Ryhmässä muutkin on vuorotyöläisten lapsia.Läheskään aina ei ole neljää lasta kerralla hoidossa,joskus on neiti ollut jopa yksin. Huonoina puolina hoidon epäsäännöllisyys.Luulen,että hänellä kestää kauemmin sopeutua hoitoon,kun välissä on aamua,pätkäaamua ja pitkiä vapaita.Ei ole mitään ennustettavaa kaavaa,joka toisi pienelle turvaa.On nyt kohta 2kk ollut hoidossa.Taas tänään jäi hoitajan syliin itkemään,kun edellisestä kerrasta oli jo viikko aikaa. Miehellä on ma-pe 8-16 työt.Viikonloput ja illat tyttö on aina isin kanssa kotona.
  2. Mummi ja Mummu sekä Pappax2
  3. Meidän 1-vuotias nukkui perhepedissä 10kk vanhaksi ja sen jälkeen pinnasängyssä meidän sängyn vieressä. Omaan huoneeseen ollaan ajateltu siirtää joskus 2-vuotiaana. Samalla kun siirtyy omaan huoneeseen vaihtuu pinnasänky isojen sängyksi. Tyttö reagoi kaikkiin uusiin asioihin todella voimakkaasti. Mietin,että siirto sujuu todennnäköisesti parhaiten,kun ensin nukutaan pelkästään päikkäreitä uudessa huoneessa.
  4. Myyrylle Mila Seriina, Mila Agneetta, Mila Ailiina.
  5. Meillä on reilu 1v tyttö ja luonnetta löytyy. Tyttö on ollut vauvasta saakka vaativa ja itkenyt paljon. Tällä hetkellä useimmiten vastustaa syömistä, pukemista ja muutenkin menettää hermonsa helposti. Mua on alkanut todenteolla masentaa,kun ihmiset huomaa meidän tytöstä ainostaan sen kuinka hankala hän on. Tytöllä on samanikäinen serkkupoika,jossa sukulaisten mukaan tuntuu yhdistyvän kaikki hyvä ja ihana. A ei koskaan kiukuttele,syö hyvin,nukkuu hyvin.. ja meijän tytölle hoetaan "ottaisit oppia". Vaikka onkin vaativa persoona,eikö hänestä silti voi löytyä jotain hyvää? Tyttö on perusilmeeltäänkin vakava. Pieni suppusuu ja raskaat kulmat. Tuntemattomatkin saattaa kommentoida "Oletpas tuiman näköinen" "mikäs noin harmittaa".. Ärsyttää ja lujaa. Ei tee enää mieli käydä missään,kun ei jaksA sitä jatkuvaa negatiivista palautetta,mitä tyttö saa.
  6. Perusihana 8½ Venni?
  7. Samuli Sameli Sebastian Silvo
  8. Meidän 10kk vanha pääsi tippumaan syöttötuolista. Vaikka istuin vieressä,onnistui yllättäen ponnistamaan jalalla jostain samaan aikaan alaspäin kurottaen. Pää edellä tuli lattialle. Sain kuitenkin jalasta kiinni,että pudotus ei ollut niin vauhdikas. Huh,kamalaa.. Nyt laitettiin turvavyö tuohon meidän syöttikseen.
  9. Minusta ainakin hauskan persoonallista,että käytetään yoda-kieltä. Neuvolakortti kun jää kuitenkin perheelle muistoksi. Sen sijaan tuntuisi hassulta,jos raporttilehdellä lukisi niin ja itse työntekijänä sitä lukisin. Meillä on miehen neuvolakortti 80-luvulta. Sinne ei oo turhia höpisty,joka kohdassa lukee joko "ok" tai "terve".
  10. 16kg, neuvolassa kyllä huomauteltiin asiasta,etenkin loppu metreillä. Alkoi ihan jo ahdistaa vaakalla käynti. Oon ollut aina todella hoikka,joten en murehtinut kiloista, kun vasta neuvolan huomautettua asiasta. Synnytyksestä aikaa reilu 10kk ja nyt painan 56kg kun ennen raskautta painoin 54kg. Tyytyväinen olen tähän painooni. Ei mustakaan kiloja huomannut,kun ulkopuoliset mietti mahan ja mun olevan niin pieniä ja siroja..
  11. Liikkuvalle pienelle parhaimmat villasukat on sellaiset joissa nilkan kohdalla on kiristysnyöri. Näin villasukat pysyy vähän paremmin jalassa.
  12. Hah,meen kotivaaka näyttää vissiin ihan jotain muuta kun neuvolan vaaka. Sillä 8kk neuvolassa oltiin vasta 9085g ja 10kk vanhoina 10030g. Vastaan siis 10kk vanhana päästiin kymppikerhoon
  13. Toiveena olisi n. 3-4vuoden ikäero. Itse olen ison perheen vanhin lapsi. Kaikki ollaan synnytty 1-3v välein. Mulle on varmaan 1v6kk iästä lähtien hoettu,että "pitää olla reipas tyttö.. kyllä noin ison jo pitää osata.." Välillä kuitenkin ois halunnut olla ihan vaan pieni ja vanhempien keskipiste. Minkäs teet,kun oot vanhin ja liuta pienimpiä tarvitsi kuitenkin vanhempia enemmän. Aika pian itsekin joutui syöttämään,vaippaa vaihtamaan ym..
  14. Tässä viimeisin hankinta.
  15. Mä kävelin 4km lenkkejä ja sanoin raskauden viime metreillä lähes joka päivä. Kävely lisäsi supistelua ainakin hetkellisesti. Kävin myös vyöhyketerapiassa,missä paineltiin akupisteitä.