Amone

Aktiivijäsen
 • Content count

  417
 • Joined

 • Last visited

About Amone

 • Rank
  Aktiivi
 • Birthday 02/20/91

Recent Profile Visitors

579 profile views
 1. Dpo:ta en tiedä kun en bongaillu ovista, mut kp 33 ja rv 4+4. En usko et kovin montaa päivää heittää toi laskettu aika, koska kp 14 mulla oli migreeni (ensimmäinen ikinä) ja oon epävirallisesti luokitellut sen hormonimigreeniksi.
 2. Kuinkakohan kauan menee että toi maca alkaa vaikuttaa esim. kuukautiskiertoon eli siihen hormonitasapainoon? Mulla on viime kierroissa ollut ihmeellistä tiputtelua 4-6 päivää ennen varsinaisen vuodon alkua, ja aattelin että jospa maca toisi avun. Oon nyt viikon sitä käyttänyt, aloitin kp 2. Voisko se siis jo tässä kierrossa vaikuttaa, kun aloitin ihan alkukierrosta?
 3. Nelimo! Mä nään! Ihanaa! mä tuun toivottavasti ihan kohta perässä.
 4. Oltiin yhdessä pari kuukautta kun esikoinen sai luvan tulla, yk 2 tärppäsi ja oltiin seurusteltu 4 kk kun tein plussan. Siitä vielä toiset (reilu) 4 kk niin mentiin naimisiin, nyt yhteiseloa takana 1v 9kk ja naimisissa 1v, esikoinen on 8,5 kk ja toinen toiveissa. ikää meillä nyt 23 eli ei olla edes hoppuiltu sen takia. mutku sen vaan tiesi että tässä on meidän loppuelämä: yhdessä. <3
 5. Luin tätä ketjua raskauden loppuvaiheessa ja tää kertomus oli ihan hyödyllinen - ei olis muuten tullut mieleen sanoa erikseen miehelle että a ) kuvaa sen punnituksen ja b ) ottaa siihen kuvaan myös vauvan! Nyt meiltä sitten löytyy onneksi kuva punnituksesta, jossa myös pikkuneiti näkyy.
 6. Oon tässä foorumilla pyöriessä aika hyvin oppinu ja päätelly näitä itsekin, mutta miehelle sen sijaan tää tarvis ehkä näyttää.
 7. Musta kuulostais äkkiseltään siltä, että meille lyhyille syntyy ihan normiajassa lapsia mutta ilmeisesti ainakin useimmiten sellaisia normaalipainoisiakin, ettei ainakaan yli nelikiloisia tainnut olla vielä kukaan kommentoineista saanut? Sekin kuulostaa musta lohduttavalta, meillä on kyllä muutenkin vauva ollut kasvukäyrältään siellä alakäyrän tuntumassa, joten ehkä saan kuitenkin synnyttää sellaisen keskivertokokoisen lapsen. Mulla on myös selkäkipuja ollut aika paljon ja oonkin kohta 1,5 kk ollut sairaslomalla sen takia. Aamuisin on olo ihan hyvä mutta iltaa kohden turvotuskin varmaan lisääntyy niin paljon että olo on tosiaan tukala sekä istuessa että maatessa (sekä kyljellään että selällään) ja kävely muuten vaan rankkaa. Kohtu on kuulemma "oppikirjan mukainen" eli hieman eteenpäin kallistunut, siksi ei siis ainakaan mitenkään piilossa tämä maha ole. Ja se rasvakerros mullakin piti vauvamasun pitkään vain lihoneen näköisenä (vaikka paino on edelleen vain n. 2 kg noussut lähtöpainosta), muoto on vieläkin vähän hauska mutta toki tunnistaa selkeästi jo vauvamahaksi.
 8. Jenny-Maria, minkä kokoisena sun esikoinen syntyi (jos saa kysyä)?
 9. Tässä ensiodottajan viimeisten viikkojen ollessa pian käsillä, aloin miettiä miehen äidin mielipidettä synnytyksen ajankohdasta. Aloitetaanpas alusta. Mulla on pituutta 153 cm ja viikkoja 30+2. Oon jo alkuraskaudesta ollut varma siitä, että maha kasvaa isoksi koska tilaa kasvaa ylöspäin ei oikein ole. Nyt vyötärönympärys on n. 105 cm ja se lienee kasvanut noin 20 cm siitä mitä se oli ennen raskautta. Se ainakin tuntuu suurelta... Henkeä ahdistaa ja olo on tukala, ja voihan se johtua pituudestakin - nopeemminhan ne keuhkot varmaan tulee vastaan lyhyessä kropassa kun pidemmässä? Ja se miehen äidin mielipide: hän itse on lyhyt kans ja molemmat lapset on kuulemma syntyneet etuajassa, ja anoppi on sitä mieltä että mullakin vois vauva syntyä ennen laskettua aikaa koska tila masussa loppuu kesken. Onko tässä mitään perää? Eli löytyykö muita lyhyitä odottajia (varmasti löytyy!), jo aiemmin synnyttäneitä tai ensikertalaisia? Millaisia kokemuksia, tuntemuksia, ongelmia, hyötyjä tai muuta mainitsemisen arvoista on kuulunut raskauteesi, jotka johtuu (tai voisi ainakin kuvitella johtuvan) lyhyydestä?
 10. Me ostettiin Teutonian muutaman vuoden vanhat yhdistelmät (oisko v. 2007?) ja niihin etsittiin nyt kantokoppaa. Löydettiinkin kirpparilta Brion kantokoppa (olisko ollut Kombien koppa?) joka ostettiin testimielessä, että jos ei sovi niin myydään pois. Kyllähän toi koppa näyttää noihin menevän, mutta kun kuomun nostaa ylös, se nostaa koppaa vähän ja työntää sitä pikkusen eteenpäin. Voi olla, että jos noi sais kiinnitettyä kunnolla, koppa pysyis kivasti paikallaan. Onko kellään kokemusta vastaavasta, miten ootte kiinnitysongelman erimerkkisten vaunujen ja kopan välillä ratkaisseet? Toisaalta tiedossa olis myös halvalla Teutonian oma kantokoppa, niin mietin kuitenkin, että pitäisköhän vaan myydä Brio pois ja ostaa se Teutonian koppa tilalle. Sopis ainakin varmasti ja sais kiinnitettyäkin kunnolla.
 11. Kyllähän se plussaksi paljastui! Raskaana 2-3 näytti digitesti tänään. <3
 12. Uskaltaako tässä vielä alkaa riemuitsemaan? Eilisessäkin testissä näkyi jotain, mutta niin vähän, ettei sitä kuvaan saanut. Tänään tein sitten tuon kuvassa olevan ja taas siellä on jotain... Samaisilla testeillä on tähän asti tullut vain puhtaita negoja (ei viivanpaikkojakaan siis) ja silloin onkin menkat sitten alkanut pian. Niin, ja eilisenkin testin viiva oli MIELESTÄNI enemmän kuin vain viivanpaikka eli ne reunat... Siinä oli mun mielestä enemmän väriä toisessa reunassa.
 13. Oon käyttänyt Merciloneja 5 vuotta, mutta tuo aika on sisältänyt pisimmillään 3-4 kk taukoja. Aina on kierto palautunut kohtuullisen normaaliksi, säännöllinen kiertokin alkoi aikoinaan varmaan vuoden sisään kuukautisten alkamisesta. Nyt tänä vuonna oon kahteen kertaan pitänyt 1-2 kk taukoja ja nyt söin putkeen kolmisen kuukautta, jonka jälkeen lopetin. Ensimmäisiä luomukuukautisia odotellaan (tai tietenkin toivotaan, ettei niitä tulis ollenkaan), mutta aiemman kokemuksen perusteella voisin olettaa että ne ei anna odotuttaa itseään kovinkaan pitkään. Oireista sen verran, että muissa oireissa en oo huomannut muutoksia, mutta finnejä on pukannut aina jo pelkästään taukoviikonkin aikana, ja niin niitä on nytkin jonkin verran tullut. Tosin onneks ikää alkaa jo pikkuhiljaa olla sen verran että teinivuosien pahin vaihe on takanapäin.
 14. Pimeää pelkään jos olen yksin ja annan mielikuvitukseni laukata. Eli oikeastaan pelko ei ole suoranaisesti sen pimeän pelkoa vaan sen, mitä siellä pimeässä on... Ihan hallinnassa kuitenkin tämä pelko. Suljettujen ja/tai ahtaiden tilojen pelkoa on jonkin verran, varsinkin lapsena näin parikin kertaa tukehtumiseen liittyviä painajaisia, näissä unissa vaan tukehtuva oli aina siskoni ja se johtui jotenkin siitä, etten osannutkaan auttaa siskoani vaikka olin kuvitellut turvaavani hänen hengitysilman saannin esim. avaruudessa tai ahtaassa putkessa... Lapsena ne unet oli jotenkin niin kummallisia ja samalla pelottavia. Lasten saantiin liittyen nyt, kun aloitettiin yritys ihan tosissaan, tuli yhtenä iltana pelko siitä, ettei voitaisikaan saada lapsia. Yritys on siis vasta alkanut, joten pelko on aika lailla turha tässä vaiheessa, mutta entäs jos... Kyllä siinä melkein itku pääsi, kun totesin miehelle, että on niin monta paria, jotka ovat esimerkiksi yrittäneet kauemmin ja jo pelkästään sen takia ansaitsevat sen lapsen ennemmin, kai sitä jokin korkeampi voima säätelee...
 15. Mulla on kaks siskoa, miehellä yks veli. Ensimmäistä ollaan vasta alettu yrittämään. Ollaan kyllä jo ihan itsestäänselvyytenä pidetty, että enemmän kuin yks hankitaan (totesin ovulaatio- ja raskaustestejä ostaessani että jos tärppää nopeasti, voidaan käyttää näitä seuraavankin yrityksessä, kun parasta ennen on vasta 2015 ) mutta sen pidemmälle ei olla puheissa päästy. Joskus toivoin 4 lasta, sillä kolme on niin tavallinen määrä ja kaksi puolestaan tuntuu liian vähältä, mä oon aina halunnut olla äiti. Nyt kuitenkin mielessä lähinnä, että saadaan toi ensimmäinen tehtyä, sitten mennään naimisiin ja sitte laitetaan toinen paapero tilaukseen, sen jälkeen katsotaan miltä tuntuu.