unelmatoivosta

Rekisteröitynyt
  • Content count

    6
  • Joined

  • Last visited

About unelmatoivosta

  • Rank
    Aloittelija
  1. Itse olin syksyllä kokenut toisen keskenmenoni (rv 15+4) ja töissä ei siis kukaan tiennyt asiasta. Kahvipöydässä jostain syystä keskusteluun oli noussut raskaudet ja keskenmenot. Erän rouva siinä puhui että joku tuttunsa oli saanut 18 keskenmenoa eikä ymmärrä lopettaa yrittämistä. Että mitä järkeä siinä enään on. Tosin kun hän jatkoi puhetta niin sitten kävi ilmi että 19:s raskaus oli tuonut lapsen syliin asti, tosin silloinkin oli joutunut olemaan pitkään sairaalassa ennen synnytystä. Itselläni on pelkona seuraavan mahdollisen raskauden aikana että koska uskaltaa luottaa raskauden kestoon. Ainakaan niskapoimu-ultra ei sitä onnea takaa. Meillä oli viimeksi kaikki hyvin siinä ja sitten vain hän kuoli kohtuuni. Eikä edes aikonut tulla ulos vaan tyhjennettiin lääkkeellisesti. Eka keskenmeno ja toinen keskenmeno ovat ihan erilaiset, koska tapahtuivat niin eri aikaan raskaudesta. Eka 8+ todettiin ettei sykettä ole ja tämä toinen 15+4. Kumpikin omalla tavallaan murskaavia. Ja kun tietää ettei raskaudu helposti vaan siihen tarvitaan lääkärien apua, niin menetykset tuntuvat vielä isommilta, taas menee monta kuukautta että tulee uudestaan raskaaksi.
  2. Olen joutunut juoksemaan gynellä paljon. Joskus vastassa oli miesgyne jolle valittelin yhdyntäkipujani. Oma ajatukseni oli että johtuisi endometrioosista ja lääkäri voisi antaa jotain vinkkejä tai lääkettä helpottamaan. Hänen vinkkinsä oli: "et anna miehellesi tarpeeksi ja paikat ei oo tottunut, siksi tekee kipeetä" Ööh, me ei edes oltu keskusteltu minkä verran me harrastetaan seksiä. Minullekin on kehuttu kohtua ja limakalvoja lapsettomuushoidoissa, mutta emättimestä on sanottu että se on kyllä tosi ryppyinen ja korjasi heti perään, ei kuin poimuinen, mutta se ei mitään haittaa - aivan normaali tämä on mutta toisilla vaan on poimuisempi. En loukkaantunut, mutta alkoi huvittaa lääkärin kiire korjailla sanomisiaan. Kerran olin follikeli neliskanttinen ja siitä lääkäri sanoi että vaikka on neliskanttinen niin kyllä siitä voi normaali lapsi tulla "Voi tulla" hih hih.
  3. Mulla on PCOS ja endometrioosi. Mun munasarjat herää Clomeilla tuottamaan folleja 1-2 kpl per kierto, kun annos on ollut 1 tbl kp3-7. Ensimmäiset kuusi kiertoa ei tuottanut tulosta. Sitten taukokierto toi plussan. Joka meni kesken. Seuraava hoitokierto aloitettiin myös samalla Clomiannoksella mutta limakalvon ohenemisen vuoksi sain lisäksi Gona-F pistokset. Ja irrotuspiikit. Kolmas tällainen kierto toi plussan. Tosin se meni kesken 15+4. Nyt multa on leikattu endometrioosia ja odottelen jälkitarkastusta jossa keskustellaan mm. meidän hoitojen jatkamisesta. Mikä lääkitys ja mikä tapa olisi paras. Hoidoissa käytetyt hormoni pahensi mun endoa ihan selvästi, räjäytti sen käsiin.
  4. Meillä takana lapsettomuushoitoja ovuloimattomuuteni vuoksi. Kaksi raskautta on saanut alkunsa. Ensimmäinen ei koskaan sykettä saanutkaan. Silloin se tuntui kovalta paikalta kun rv 6+6 ei sykettä löytynyt ja lopulta rv 8+0 tyhjennettiin lääkkeellisesti. Siitä puoli vuotta ja olin taas raskaana hoitojen avulla. Nyt raskaus pääsi yli varhaisultran ja nt-ultran. Supisteluja oli noin kuukauden välein (ajattelin jotenkin kk-kierron ja endometrioosin vaikuttavan). Nt-ultrassa saimme kehuja elämänvoimaisesta ja vilkkaasta lapsestamme. Olimme onnemme kukkuloilla tuolloin rv 11+4. Sitten alkoi ongelmat, tuhruttelua ja painetta emättimessä. Ultrissa kaikki oli hyvin, syke oli ja lapsi liikkui. Tulehduksia ei alapäästä otetuissa näytteistä löytynyt. Kotidoppler oli käytössä ja tiedän aika tarkkaan koska sykeet loppuivat. 22.7.2012 rv 12+6. Mutta silloin vielä halusin uskoa että en vai kuule, kohtu kasvaa ja lapsi liikkuu. Neuvolassa kävin huoleni vuoksi ja neuvolan nuori "täti" löysi sykkeet. Niin hän väitti. Uskoin ja odotin seuraavaa neuvolaa. rv 15+2 neuvolalääkäri ei löydä sykkeitä. Ultrataan ja todetaan että kuollut on. Ja että kooltaan niin pieni että neuvolantäti ei ole voinut kuulla sykkeitä silloin kun olen käynyt niitä kuunteluttamassa. Lähete sairaalaan. Jossa sama tilanne todetaan. Lääkäri synnytysosastolla toteaa myös että kohdun kaula on pitkä ja napakasti kiinni, ei ala vuotaan viikkoihin itsestään. Ja siinä vaiheessa ollut jo kuolleena 17 päivää. Esilääkitys ja kahden päivän päästä osastolle lopputyhjennykseen. Minulle ei huomattu antaa maidoneritystä estävää lääkettä osastolla, joten parin päivänä päästä minulla alkoi runsas maidoneritys ja iski kohtutulehdus. Niitä lääkittiin pari viikkoa. Nyt siis aikaa on kulunu 5 kk. Maitoa tihkuu vieläkin ajoittain, mutta ei häiriöksi asti. Olemme yhden hoitokierron jo käyneet läpi joulukuussa, mutta nyt vuorossa endometrioosileikkaus kovien kipujen vuoksi. Uusi raskaus on toiveissa, mutta samalla pelottaa kovasti. Keskenmeno voi yllättää milloin vain, ei ole turvallisia viikkoja, jonka jälkeen voi huokaista että nyt vauva varmasti selviää hengissä.
  5. Minulla on takana kaksi keskenmenoa. Ensimmäisessä ei sykettä koskaan nähty vaikka ultra tehtiin jo rv 6+6. Toisessa raskaudessa pääsimme onnellisesti nt-ultraan asti, jossa kaikki oli vielä hyvin ja kätilö kehui lastamme erittäin elämänvoimaiseksi. Kuin kohtalon ivaa, seuraavana päivänä 11+5 alkoi pientä tuhruttelua. lopulta kun keskeytynyt keskenmeno todettiin rv 15+2 oli nähtävissä että kehitys oli päättynyt 12+5. Itse en enää luota edes nt-ultran sykkeeseen. Miksi luottaisin?
  6. Kaksi keskeytynyttä keskenmenoa. Ensimmäinen havaittiin 7+5, kehitys loppunut 6+2. Tyhjennys 8+0. Toinen keskenmeno havaittiin 15+2, kehitys loppunut 12+5. Tyhjennys 15+4. Tässä toisessa oli pientä rusehtavaa tuhruilua 12+ viikosta lähtien, mutta nt-ultrassa ja parissa muussa oli kuitenkin elossa. Myös pientä painon tunnetta emättimessä alkaen 13+. Ei olisi lähtenyt vuotamaan itsestään vielä pitkään aikaan sanoi lääkäri vaikka menehtyminen oli tapahtunut 17 pv sitten.