Talvityttö

Aktiivijäsen
  • Content count

    233
  • Joined

  • Last visited

About Talvityttö

  • Rank
    Aktiivi
  1. Kiitos kommenteista, Heluna, Sametti ja wii! Kyllä minäkin olen aika selviönä ovista pitänyt silloin jos testit näyttää plussaa vaikka testit vaan sen LH-huipun näyttääkin, enkä sitä sen kummemmin enää miettinyt mutta nyt toki se ei sitäkään tehnyt, joten sikäli selvä peli. Aina ultrattu vain alkukierrosta, sit käsketty tekemään ovistestejä kotona ja sen jälkeen toki siirron yhteydessä on seuraavan kerran ultrattu. Muutamia anovulatorisia kiertoja mullakin on aiemmin ollut mutta ne oli ihan luomukierroissa joskus vuosia sitten viimeksi (ja silloinkin luulen niiden johtuneen juuri olleesta kohdunulkoisesta ja sen leikkauksen jälkeisistä metotreksaateista - pisti kierrot pitkäksi aikaa ihan sekaisin), hoitojen aikana ei ole kertaakaan käynyt näin ja erityisesti näin lääkkeiden vaikutuksen alaisena yllätti. No kerta se on ensimmäinenkin, toivotaan että yksittäinen sellainen ja letrot voisi seuraavalla kerralla toimia paremmin. Onnea matkaan kaikille!
  2. Hei kaikille, Kysyn täältä teiltä kokemuksia Letrozolista jospa osaisitte auttaa Meillä on takana jo neljän vuoden taival ja sinä aikana yksi pas-alkuinen raskaus, josta saimme kauniin pienen tytön mutta suureksi suruksemme emme koskaan kotiin asti.. Syksyllä jatkoimme hoitoja ja meillä oli tässä kierrossa mukana ensimmäistä kertaa letrot, ovulaation induktio yhdistettynä passiin tarkoituksena kasvattaa ohutta limakalvoa. Ekassa ultrassa kaikki olikin mallillaan ja kolme hyvää follia kasvamassa. Yllätys ja pettymys olikin suuri kun kierto jäi anovulatoriseksi eikä ovista tullut ollenkaan, yksikään kolmesta ei irronnut, joten siirtoon ei päästy Onko kenelläkään käynyt näin letrojen kanssa?? Ekaa kertaa jäi ovis tulematta hoitojen aikana, olinkin tyytyväinen että edes yksi asia tässä kurjassa kropassa toimii mutta tulipahan sitten tämäkin koettua. Ihan en osannut tätä odottaa kun kerran oli lääke menossa mukana. Tsemppiä kaikille hoitoihin ja suuret onnittelut onnistuneille!!
  3. Kiitos, TurSu ja Korppu. Tähän tulokseen itsekin tulin ja lopetin ne tosiaan sitten, mitä sitä turhaa vuodon sekaan laittamaan. Selvä pelihän se jo sitten on. Anqu, toivottavasti asia selvisi!
  4. En tiedä onko tämä kysymys ollut täällä jo jossain mutta en ehtinyt nyt sitä etsiä, joten ehkä siitäkin syystä tyhmä kysymys... Mutta meillä epäonnistui ensimmäinen pas hurjista toiveista huolimatta Ja tiedän että lugeja ei saa lopettaa vaikka negan kotona testaisikin ennen virallista testipäivää mutta entä jos alkaa kunnon vuoto? Tänään pp12, huomenna verikoe ja ihan tulee kunnon vuotoa. Muutenkin olen niin murheissani, että harmittaa laitella lugeja sinne vuodon sekaan... Saisko tässä tapauksessa siunauksen olla laittamatta vaikka ilman hoitajan lupaa noin yleensä ei saa niitä lopettaa? Jäljellä olisi enää tämä ilta ja huomisaamu...
  5. Oksensin päivittäin rv 6 alkaen ja reippaasti yli puolen välin sitä kesti. Ihan loppua kohti harveni onneksi välit. Ja tyttö tuli
  6. Ekalla kerralla tuntui aika mojoviakin imettäessä mutta eivät kestäneet kauan. Sairaalassa ollessa olivat pahimmillaan ja jokusen ajan kotonakin.
  7. Tuosta pohdinnasta onko epänormaalia vai ei... Niin omalla kohdallani kävi niin, että löytyi vielä 9 viikkoa synnytyksestä paljon raskausmateriaa kohdusta ja jälkivuotoa oli koko sen ajan kipuineen (välillä lievää, välillä enemmän) päivineen. Kuumetta ei ollut, ainoastaan lämpöä vaikka kohtutulehduskin oli. Ja just ennen kun tajusin mennä lääkäriin (jälkitarkastusta ei vielä ehtinyt olla ja kaikki sanoivat vuodon ja kipujen olevan normaalia) tuli erittäin runsasta vuotoa ja todella kovia supistusmaisia kipuja, joista tiesin varmaksi ettei kaikki olekaan hyvin. Myös tärinäkipua oli. Silloin en ensimmäistä kertaa asialla olevana tiennyt mikä oli normaalia ja mikä ei mutta kerran tuon kokeneena uskoisin nyt tunnistavani jo paljon paljon aiemmin, ettei kohtu ole tyhjä. Toisaalta, eipä sitä voikaan todellakaan aina kaikkea tietää... Jos epäilyttää pidemmän aikaa, ei tarkistuksella käymisestä haittaakaan ole.
  8. Tuohon sairaslomatodistusasiaan vielä lisään, että sain sellaisen eilen ja siinä kyllä luki koodin lisäksi ihan sanoinkin, että syynä In Vitro fertilisaatio...
  9. Ihan hyvät muistot jäi. Synnytys oli todella rankka, joten hyvin pidettiin huolta. Siihen olin kyllä tyytyväinen. Saimme myös perhehuoneen, mikä helpotti oloa varmasti todella paljon. Sai olla rauhassa, nukkua kun nukutti ja mies oli koko ajan apuna. Hoitajat opiskelijoineen olivat oikein mukavia ja auttavaisia. Pari poikkeusta toki löytyi. Imetystä ohjattiin kyllä, tosin ristiriitaista tietoa tuli riippuen kuka sattui vuorossa olemaan, joten se hämmensi jonkin verran. Ensimmäistä kertaa kun itse oli asialla ei osannut aina omaakaan järkeä käyttää...
  10. Mulla ei tuntunut synnytystä ennen mitään ennakoivia oireita. Muistan käyneeni maanantai-iltana yli kahden tunnin kävelylenkillä ja steppailin parit pitkät portaat edestakaisin ihan testimielessä Aikaan sain yhden ainoan supistuksen. Tiistaina ei tuntunut ei sitten yhtään miltään mutta yöllä supistukset alkoivatkin ja vauva syntyi keskiviikkona iltapäivällä.
  11. Heh, kaikkea sitä kuuleekin Hyvä juttu, että pistäminen on ainakin onnistunut niin hyvin ettei pahemmin traumoja ole jäänyt kun kerran ikäväkin on tullut Hyvin on täälläkin lähtenyt käyntiin alkujännityksestä huolimatta.
  12. Olettaisin myös, että kaikissa sairaslomatodistuksissa on (ainakin yleensä) pelkkä koodi, joka ei muille kerro mitään.. Pilvilinna, niin se vaihtelee mikä tuntuu hyvältä Hienoa, että sulta luonnistuu noin hyvin itsekin! Itse en tohtinut ollenkaan pistää itse, hetken sitä harkitsin mutta jänistin... Koin sen jotenkin helpommaksi vain napata vatsamakkarasta kiinni ja tuijottaa jonnekin ihan muualle Ei tarvitse jännittää, pistänkö vai enkö pistä, jahkailisin varmasti pienen ikuisuuden.. Mutta hienosti mies pisti, olin ylpeä
  13. Kiitos, maiqu Minäkin värväsin miehen pistämään ja onneksi hän on tarkka mies, joten eiköhän me selvitä. Äsken jo hieman tutkailtiin valmiiksi mitä esivalmisteluja tarvitsee tehdä. Ei muakaan onneksi pistettävänä oleminen haittaa ollenkaan, on jo niin tottunut kaikenmoiseen, mutta miestä taitaa hieman jännittää
  14. Onpa kyllä erikoista miten erilaista kussakin sairaalassa on pistosopetusten suhteen. Tiedä sitten, onko yhden sairaalan sisälläkin lääkäreissä/hoitajissakin eroa, että joskus annetaan, joskus ei. Aika hullulta sekin kyllä tuntuu. Noh, huomenna menee eka pistos nahkaan, sitten sen näkee kuinka meidän käy.. Mutta kiva, että noin monesta on pidetty noinkin hyvää huolta! Se helpottaa varmasti asiaa. Muutenkin kun on jännäilyn aihetta ihan tarpeeksi.
  15. Kiitos vastauksista! Onpa tosiaan erilaiset käytännöt. Kyllähän se epävarmuuden tunnetta hieman lisää kun ei ole päässyt harjoittelemaan, eikä saanut puhetta kummempaa opastusta. Varmasti on mukavampi lähteä varmemmin ottein pistämään opastuksen jälkeen. Olisi sellainen kyllä ollut kiva, tulisi vähän luottavaisempi olo jo etukäteen. No toivotaan, että onnistuu silti... Taidan pistää miehen pistämään.