taeti

Aktiivijäsen
  • Content count

    643
  • Joined

  • Last visited

About taeti

  • Rank
    Aktiivi
  1. Meillä 1v 3kk käyttää pääosin kokoa 80, piakkoin siirtyy kokoon 86. Kenkä on 20.
  2. Taisin huokaista helpotuksesta koska sitä viimeistä ponnistusta ennen ilmeisesti vauvan pää oli emättimessä joka tuntui melko karseelle. Kauhistelin myös vauvan jaloista roikottamista ja toisaalta olin tyytyväinen kun tyttö kiljui kovaan ääneen. Pikkasen hämäriä on nää muistikuvat
  3. Tyttö tuli ja en kärsinyt pahoinvoinnista ollenkaan. Oli vain kova nälkä koko ajan ja ehkä kerran oli oksu lähellä.
  4. Meillä oli lyhyt napanuora. En tiedä kuulinko oikein synnytyksessä, mutta kätilö puhui jotain 30 sentistä.Tätä ei oltu havaittu aiemmin (vaikka olin käynyt ylimääräisessäkin ultrassa) ja ymmärtääkseni vaikutti siihen että lopussa tuli tosi kiire vauvan ahdingon takia.
  5. Meillä 2013 pakkaus. Täysin turhaa tavaraa ei mielestäni ole. Jotkut vaatteet nyt jää käyttämättä (kuten kietaisubody joka on mun mielestä älyttömän hankala pukea vauvalle joka vaan jumppaa ja heiluu ympäriinsä...), mutta vähälle käytöllehän nuo ihan pienimmät vaatteet nyt jää joka tapauksessa.
  6. Meillekin sopii tosi hyvin NameItin vaatteet (pitkä ja hoikka tyttö) ja Polarn o Pyretin vaatteet on tietysti ihania Lisäksi Tutalla on tosi kivoja kuoseja nykyään.
  7. Tehtiin oikeanpuolinen eppari ja jatkeeksi tuli onkalorepeämä, jonka paikkaamiseen tarvittiin lääkäri. Lisäksi parit nirhaumat. Istun nyt kolmen viikon jälkeen vihdoin normaalisti, vielä välillä tuntuu kiristystä (tikit eivät siis ole vielä lähteneet). Kätilön paranemisarvio olikin kolme viikkoa, joten en ole yllättynyt.
  8. Sairaalassa kokeilin ilokaasua ja kauratyynyä, joista ei oikeastaan ollut mitään apua. Sain kipulääkettä reiteen pistettynä ja menin suihkuun, jossa hengasin kolmatta tuntia (Välillä huusin miestä tuomaan juomista). Tämän jälkeen pistettiin spinaali ja myöhemmin epiduraali. Spinaali oli tosi jees, ja epiduraalikin aluksi, mutta puoli-istuvassa asennossa hävisi melkein kokonaan supistukset, joten pitää miettiä ens kerralla josko kestäisi pelkän spinaalin voimin.
  9. Meillä on tytöillä periytyvä toinen nimi, joka on kyllä suht yleinen ja ihan nätti. Miehen puolellakin kuulemma olis tällainen, mutta miehellä on vaan veljiä ja perinne on katkennut anoppiin. Hyvä niin, koska se nimi olisi Kyllikki, joka mun mielestäon aika.... karmee.
  10. No eipä tullut ees mieleen. Hyvä kun hampaat tajusi pestä
  11. KOS

    ^juu, ja tossa kuumuudessa vielä turvotti niin että särki ihan joka paikkaa... me oltiin kolmen hengen huoneessa kun oli niin täyttä. Ei ollu kivaa. Toinen oli niin hiljainen että hävetti kun oma vauva itki yöllä ja kolmannella taas ravasi vieraita koko ajan piittaamatta vierailuajasta. Toivottavasti saatte perhehuoneen!
  12. KOS

    Kättärillä on ollut nyt todella ruuhkaista ja sulkuja vähän väliä. Meidänkin jälkeen taisi tulla sulku päälle. Muita kommentteja: -Rakennuksessa ei ole ilmastointia, joten helteellä kannattaa varautua todella tukalaan kuumuuteen. Ei myöskään edistä leikkaushaavojen paranemista... -Mun kohdalle osui joku kipulääkenatsi lapsivuodeosastolla. En saanut riittävästi lääkettä, koska pyysin uutta jo 6h jälkeen, kun 8h olisi pitänyt odottaa. Kyseessä siis tavalliset burana ja panadol. En esim päässyt yksin ylös sängystä eikä vessa-asiointi onnistunut kipujen kanssa. Piti odottaa vuoronvaihtoa ja yökkönä ollut kätilö oli ihan kauhuissaan siitä mihin jamaan mut oli jätetty. Sain heti tuplalääkkeet ja ne auttoivat. -Kaikkeen muuhun olin tyytyväinen, kaikki sujui kuin rasvattu ja hlökunta oli pätevää&ystävällstä tuota yhtä lukuunottamatta. Kiire hlökunnalla kyllä oli koko ajan, mutta en huomannut että se olisi vaikuttanut hoitoon mitenkään erityisesti.
  13. Epiduraali toimi mulle niin kauan hyvin kunnes piti siirtyä puoli-istuvaan asentoon ponnistamaan. Kivut olivat aiemmin hävinneet, mutta ponnistustarve oli jäänyt ja puoli-istuvassa asennossa sekin hävisi melkein kokonaan. Tämä vaikeutti synnytystä melkoisesti. Voi olla, että en uudemman kerran ota epiduraalia. Mieluummin tuntee helvetisti kipua kuin ei mitään.
  14. Kiitos sitä siis apteekista, tuo katupölyn määrä on ihan älytön
  15. Siitepölyä ja katupölyä riittää ilmassa tällä hetkellä. Onko kellään tietoa, voiko jotain ilman reseptiä myytävää allergialääkettä ottaa raskauden aikana?