Sherea

Jäsen
  • Content count

    80
  • Joined

  • Last visited

About Sherea

  • Rank
    Tavis
  1. From the album Tähtösen asumus

  2. Meikkasin vasta kotiinlähtöpäivän aamuna. Muu aika meni vauvan ihailuun.
  3. Ehdottomasti ponnistusvaiheen helppous ja kivuttomuus. Äitini kertomuksista päätellen olin odottanut sen olevan jotain hirrrveänkamalan kivuliasta, josta ei järjissään hengissä selviä. Hyvin vähän se loppujen lopuksi sattui, vaikka toinen synnytys oli täysin luomuversio. Kummassakin synnytyksessä ponnistusvaiheen kesto oli 5 min. hujakoilla.
  4. Läheisimmille ihmisille tuli soitettua jo salista. Muille ilmoiteltiin tekstarilla. Lisäksi fb ja naikkarit välittivät viestiä eteenpäin.
  5. Täysimetyksestä huolimatta ensimmäiset menkat tulivat tasan 28 pvä esikoisen syntymän jälkeen. Olisivat todelakin saaneet pysyä poissa pidempään. Positiivisena puolena tosin pidin sitä, että jälkitarkastuksessa sain jo kierukan. Paljoa ei siitä vehkeestä ollut kuitenkaan hyötyä, koska plussasin pikkuveljestä ensimmäisen ipanan ollessa 5 kk.
  6. Esikoinen oli juuri ja juuri 5 kk, kun plussasin pikkuveljestä kierukasta huolimatta. Shokki oli melkoinen ja aika vauvan syntymän jälkeen ei todellakaan maailman helpointa. Uusintaa en ottaisi tuosta ikäerosta vaikka nyt, poikien ollessa jo isompia, homma on enemmän kuin hyvä juttu.
  7. Esikoisen aikana limatulppa irtosi isona kokonaisena klönttinä rv 38+jotain. Poika syntyi sitten rv 39+4. Toisen pojan kohdalla ei mitään silmin havaittavaa tulppaa irronnut.
  8. Nuoremman pojan synnytyksessä ainoa kivun lievitys mitä ehdin saamaan oli kylpy ja kuuma suihku. Loppu pään kivuliaimpien supistusten aikaan kärvistelin sitten puoliksi kontillani suihkun lattialla miehen ravatessa kylppärissä hermostuneesti edes takaisin. Kipuaallon iskiessä päälle suihku pääsi karkaamaan käsistäni ja lattialla kiemurrellessaan roiskaisi kiitettävän annoksen vettä miehen lahkeille. Tämä sitten hyvinkin tuohtuneena ravistelee koipiaan ja marisee, "Etkö sä voinu pitää sitä suihkua käsissäs. Nyt mun tulee sitte kylmä, ku nää lahkeet on ihan märät." Kylmyyshän se siinä kohtaa epämiellyttävin tuntemus olikin.
  9. Synnytyssalissa puhkaistiin kummankin pojan synnytyksessä kalvot. Ensimmäisen kohdalla lapsivettä ei ollut enää juurikaan jäljellä. Mitään holahdusfiilistä en siis ole ikinä kokenut.
  10. Ensimmäisessä synnytyksessä halusin ja sain epiduraalin. Puudutus jäi kuitenkin jotenkin vajavaiseksi. Toinen puoli kehosta puutui osittain, toinen ei ollenkaan. Molemmilla puolilla tunsin supistukset inhottavasti reisissä. Toisen pojan synnytyksessä pidin epiduraalin pyytämistä takaporttina, jos kivut yltyisivät sietämättömiksi. Avauduin lopulta kuitenkin niin nopeasti, ettei puudutteen antaminen ollut enää mahdollista. Tämän kolmannen kohdalla tuskin puudutusta edes pyydän. Luomu synnytys oli jotenkin huomattavasti mukavempi kokemus...
  11. Kumpikin synnytys alkoi supistuksilla. Vedet menivät vasta synnytyssalissa kalvojen puhkaisemisen jälkeen. Ensimmäisen kohdalla supistukset alkoivat iltapäivällä kolmen kieppeillä, poika syntyi seuraavana päivänä 12.55. Toisessa supistukset alkoivat 9 aikoihin aamulla, poika oli sylissä 20.05.
  12. Ensimmäinen 39+4 ja toinen 41+6. Kumpikin synnytys lähti käyntiin ilman ulkopuolisia apuja.
  13. Betty84 Kiitos isosti sun sanoista. Pisti taas miettimään asioita uusista näkökulmista. Suurimmat ahdistuksen paikat on silloin, kun tulevaisuus pelottaa ja ahdistaa. Ehkä tässä kohtaa mun pitäis vaan kääntää kelkka sellaseen suuntaan, jossa tulevaisuuden kuvissa päätähtinä ollaan minä ja vauva. Isän kuvioista ei ole mitään varmuutta tai aikatalua tiedossa, joten niitä asioita pyöritellessäni stressaan vain pääni enemmän pyörryksiin... Tän pienen tulevaisuus tässä on kuitenkin se mun päähuoli. Muiden toimintaan en voi vaikuttaa, omaani voin.
  14. Ensimmäinen käynti oli rv 8+2. Perus jutut käytiin läpi; paino, hemoglobiini, RR, ruokailu/liikunta tottumukset, sairaushistoriat yms. Ultrassakin sain pienen nähdä. Työkiireidensä vuoksi isukki ehtii näihin touhuihin mukaan lähinnä np ja rakenneultran muodoissa. Toisaalta en koe hänen läsnäoloaan neuvolakäynneillä erikoisen tarpeelliseksikaan. Jaetaan raskauteen liittyviä juttuja kotioloissa ihan riittämiin.
  15. Ensimmäistä odottaessa liikkeet tuntuivat 18 viikolta eteenpäin. Kakkosen kohdalla taisin ensimmäisiä epäillä tuntevani jo 15 viikon hujakoilla. Jännä nähdä kuinka tämän kolmannen kohdalla käy. Sitä aikaa odotellessa.